Imam obavezu da pojasnim ovaj naslov iako sam to verovatno radio na nekim drugim temama
A potreba proizilazi izmog postovanja prema Homeworld naslovima i zbog velikog uzivanja u igranju istih
Ovaj naslov su svojevremno razvijali bivsi developeri Homeworlda okupljeni pod nazivom Blackbird Interactive, ali posto nisu imali licencu pravili su je pod naslovom Hardware: Shipbreakers i trebala je biti free to play igra
Kako je THQ pukao i kada je sve njegovo krenulo na rasprodaju Blackbird i Gearbox su se takmicili ko ce otkupiti Homeworld licencu. Gearbox je to i ucinio, ali su prepoznali potencijal developera iz Blackbirda i njihov tada vec 3 godine razvijani projekat Hardware Shipbreakers im je zapao za oko. Ideja je bila jasna i brzo se realizovala, brze nego sto su fanovi i poceli da mastaju o tome (fallout fan moze samo da obraduje ovakvom razvoju dogadja i da nastavi sa depresivnom kuknjavom o svojoj sudbini

), Homeworld je ponovo na raspolaganju originalnim developerima, nova igra je promenila ime u radni naziv Homeworld Shipbreakers a kasnije i u Deserts of Kharak
Gearbox je odmah stavio do znanja da ce biti prvo izbacene remastered verzije HW1 i 2, zatim Homeworld Deserts of Kharak a onda se nadaju dace biti vreme za punokrvni Homeworld 3
Ovaj naslov je svakako prequel neverovatnoj, originalnoj prici iz prethodnih delova. Svakako se radujem tome jer sam se radovao jos dok sam pratio razvoj Hardware Shipbreakersa, ali moram da napomenem da ljudi ne ocekuju Homeworld 3 jer to ova igra ni u jednom momentu nije trebala da bude
Pozdrav za sve ljubitelje Homeworlda