Šta je novo?

Homeworld: Deserts of Kharak

Ne znam, Homeworld mi je sinonim za strategiju u svemiru ali sa druge strane spreman sam da prihvatim bilo šta što podseća na kršten RTS.

Ovo isti Ground Control.

Isto moj prvi utisak.

Ali opet kao da su stavili klasican Homeworld u 2D izvodjenje , sto ne cudi jer je mnogim igracima zbunjujuc 3D sistem.

Izgleda odlično i nećemo čekati tri godine da probamo :d

This would be very nice. Ja bih rekao.:smash:

Meni ovo izgleda bas dobro. A i nekako imam osecaj da ce kampanja biti predobra za igru...atmosfera na nivou starih hitova Homeworld, Starcraft, Myth...:)

Deluje super. UI na onim steam screenshotovima je Homeworld. :)

Ako bude taktička dubina kao u Homeworld Remastered baš će biti zabavna kampanja.
Ne kontam čemu ovakva kamera, kome je problem 3D u svemiru?

Ali opet kao da su stavili klasican Homeworld u 2D izvodjenje , sto ne cudi jer je mnogim igracima zbunjujuc 3D sistem.

Noup, nije zbog toga. Ovo se dešava na površini planete, pre nego što su pronašli Guidestone i sagradili matični brod, jer je to bio jedini način da tim uklopi prvobitni Shipbreakers koncept, razvijan 3 godine pre Gearbox dila, u postojeći HW univerzum. Brojka sa početka trejlera se odnosi na godinu kada su započeli dublje istraživanje olupine u pustinji. Iz upustva originala:

By 1110 enough science Ministers had been convinced, by repeated radar scans, to allocate resources to an expedition into the Great Desert. Despite conditions that would daunt personnel in modern enviro suits, these first brave excavators managed to uncover what has come to be known as the First City, Khar-Toba

Ja sam igrao ranu alfu pre 3-3,5 godine, dok je još bila planirana kao Facebook igra, i dosta je tu bilo HWovskog. Fosovski/Elsonovski dizajn, muzika i zvuk Ruskayeovog studija, UI, samo se igra odvija na zemlji.

Ne izgleda lose ali videcemo kada izadje

Imam obavezu da pojasnim ovaj naslov iako sam to verovatno radio na nekim drugim temama
A potreba proizilazi izmog postovanja prema Homeworld naslovima i zbog velikog uzivanja u igranju istih

Ovaj naslov su svojevremno razvijali bivsi developeri Homeworlda okupljeni pod nazivom Blackbird Interactive, ali posto nisu imali licencu pravili su je pod naslovom Hardware: Shipbreakers i trebala je biti free to play igra

Kako je THQ pukao i kada je sve njegovo krenulo na rasprodaju Blackbird i Gearbox su se takmicili ko ce otkupiti Homeworld licencu. Gearbox je to i ucinio, ali su prepoznali potencijal developera iz Blackbirda i njihov tada vec 3 godine razvijani projekat Hardware Shipbreakers im je zapao za oko. Ideja je bila jasna i brzo se realizovala, brze nego sto su fanovi i poceli da mastaju o tome (fallout fan moze samo da obraduje ovakvom razvoju dogadja i da nastavi sa depresivnom kuknjavom o svojoj sudbini :p ), Homeworld je ponovo na raspolaganju originalnim developerima, nova igra je promenila ime u radni naziv Homeworld Shipbreakers a kasnije i u Deserts of Kharak

Gearbox je odmah stavio do znanja da ce biti prvo izbacene remastered verzije HW1 i 2, zatim Homeworld Deserts of Kharak a onda se nadaju dace biti vreme za punokrvni Homeworld 3

Ovaj naslov je svakako prequel neverovatnoj, originalnoj prici iz prethodnih delova. Svakako se radujem tome jer sam se radovao jos dok sam pratio razvoj Hardware Shipbreakersa, ali moram da napomenem da ljudi ne ocekuju Homeworld 3 jer to ova igra ni u jednom momentu nije trebala da bude

Pozdrav za sve ljubitelje Homeworlda

Gde je inventar svim tim vozilima? Nije valjda da nećemo moći da customizujemo topove, mitraljeze, oklop, gusenice/točkove? Hoćemo li moći da prikupljamo resurse u pustinjama kako bismo založili logorsku vatru za vojnike uveče i imali da im damo šta da jedu? Zašto se nigde ne spominju dinosaurusi? Nije moguće da su svi krajolici pustinjski? Hoćemo li biti u prilici da vodimo razvoj svemirskog programa u Kerbal Space Program stilu, što bi bio segway ka Homeworldu? Prisutna li je podrška za Xbox kontroler? Zašto nigde nema prvog lica?

filipenko, sta god da pusis u poslednje vreme daj podeli i sa ostatkom foruma, deluje mi da ti je mnogo dobro.... :D:D:D:D mogao i usput i da pljucnes na kotor i tr kad si vec tu... :)

Imam obavezu da pojasnim ovaj naslov iako sam to verovatno radio na nekim drugim temama
A potreba proizilazi izmog postovanja prema Homeworld naslovima i zbog velikog uzivanja u igranju istih

Ovaj naslov su svojevremno razvijali bivsi developeri Homeworlda okupljeni pod nazivom Blackbird Interactive, ali posto nisu imali licencu pravili su je pod naslovom Hardware: Shipbreakers i trebala je biti free to play igra

Kako je THQ pukao i kada je sve njegovo krenulo na rasprodaju Blackbird i Gearbox su se takmicili ko ce otkupiti Homeworld licencu. Gearbox je to i ucinio, ali su prepoznali potencijal developera iz Blackbirda i njihov tada vec 3 godine razvijani projekat Hardware Shipbreakers im je zapao za oko. Ideja je bila jasna i brzo se realizovala, brze nego sto su fanovi i poceli da mastaju o tome (fallout fan moze samo da obraduje ovakvom razvoju dogadja i da nastavi sa depresivnom kuknjavom o svojoj sudbini :p ), Homeworld je ponovo na raspolaganju originalnim developerima, nova igra je promenila ime u radni naziv Homeworld Shipbreakers a kasnije i u Deserts of Kharak

Gearbox je odmah stavio do znanja da ce biti prvo izbacene remastered verzije HW1 i 2, zatim Homeworld Deserts of Kharak a onda se nadaju dace biti vreme za punokrvni Homeworld 3

Ovaj naslov je svakako prequel neverovatnoj, originalnoj prici iz prethodnih delova. Svakako se radujem tome jer sam se radovao jos dok sam pratio razvoj Hardware Shipbreakersa, ali moram da napomenem da ljudi ne ocekuju Homeworld 3 jer to ova igra ni u jednom momentu nije trebala da bude

Pozdrav za sve ljubitelje Homeworlda

Hvala majstore. ;)

PS. Mene je prvi Ground Control uvijek podsjecao na Homeworld u ovakvoj "teranskoj" izvjedbi.

Poslednja izmena:
Gde je inventar svim tim vozilima? Nije valjda da nećemo moći da customizujemo topove, mitraljeze, oklop, gusenice/točkove? Hoćemo li moći da prikupljamo resurse u pustinjama kako bismo založili logorsku vatru za vojnike uveče i imali da im damo šta da jedu? Zašto se nigde ne spominju dinosaurusi? Nije moguće da su svi krajolici pustinjski? Hoćemo li biti u prilici da vodimo razvoj svemirskog programa u Kerbal Space Program stilu, što bi bio segway ka Homeworldu? Prisutna li je podrška za Xbox kontroler? Zašto nigde nema prvog lica?

:d

mora da si bio u poseti steam forumu :D

@ronin no frx ;)

filipenko, sta god da pusis u poslednje vreme daj podeli i sa ostatkom foruma, deluje mi da ti je mnogo dobro.... :D:D:D:D mogao i usput i da pljucnes na kotor i tr kad si vec tu... :)

sarcasm_detector.jpg

Samo želim da ukažem da nakon svih opcija koje nam je Mad Max doneo oko customizacije vozila u pustinjskom okruženju nije u redu da jedna igra bude smatrana vrhunskom, a da ne sadrži gro tih elemenata iako se oslanja na sličan koncept i okruženje.

edit: a slično se najavljuje i u Dying Light: The Following ekspanziji...

Poslednja izmena:
džaba... meni nije uspelo da ga pokrenem ni na xp-u, kamoli na nečem novijem :(

@gaw

nisi me razumeo, uvek mi je zabavno da citam filipenkove postove, posebno kada krene da "dzara" tamo gde najvise svrbi... :) oplakao sam dok sam citao temu rotr i onog emo fana koji freneticno brani istu, cenim jos malo mu je verovatno falilo da covek prereze sebi vene... :p

back on topic...

deluje ok pa i interesantno ali ne mogu da se otrgnem da je cash grab naslov i da nam opipavaju puls za dalje HW naslove, a da gearbox nista protiv nema da junacki izmuze licencu za HW... no opet da ne budem i previse skeptican (nije da nemamo razlog zbog gearboxa), 'ajde nadam se da ce ipak biti dobar naslov, i ovako je velika susa sto se dobrih RTS naslova tice...

I ovako se verovatno posle ovoga bacaju HW3.. Neka to barem bude kako dolici a ne jos jedna SC2 sapunica...

Poslednja izmena:
Čak i da jeste cash grab, ovakvih naslova fali. Strategije su generalno u teškoj buli, tako da iskren da budem ne bih imao ništa protiv jedne ovakve igre, posebno ako bude kvalitetno odrađena, a kako vidimo to se može očekivati.

Prvo ova igra ne može biti ceđenje imena jer sa ovim imenom nije ni počela da se pravi kao što je @G!!! već objasnio.

Gearbox ne može da se povezuje sa ovim naslovom jer oni su samo dali ime igri koja se uveliko radila, a za buduće naslove ćemo da vidimo.

svi smo napeti :) i čekamo dooooooobru strategiju

Ima li ovo negde za manje para?
42 evra... :hair:

Gde je žurba? Prvih 6 meseci popravke i prepravke, balansiranje, rešavanje tehničkih problema. Posle toga prvi sale 50% off. Nemoj mi samo reći da si odigrao SVE igre koje su do sada izašle pa nemaš šta drugo da igraš?

Nazad
Vrh Dno