Šta je novo?

Homefront: The Revolution

To je inace cryengine2 iz 2008. godine prezentacija ili tako nesto. Inace simuklira ove loptice tako da to i nije adekvatan video snimak.

Evo mozda bolji snimak u CE3. Ja ovdje ne vidim nikakvu plasticnost:

Ta "plasticnost" se da srediti tvikovanjem objekata i textura, i to je cista stvar dizajnera i onoga ko vec radi na samoj igri ili cemu vec. Tako da to apsolutno nije vezano striktno za ovaj engine, dokaz su i igre koje postoje do sada. Elem, uzmi za primer Crysis 2, koji je u urbanoj sredini, pa jos kad mu se instalira MaLDo mod sa doradjenim i tvikovanim texturama, ja tu zaista ne vidim apsolutno nikakvu plasticnost.

Elem da se vratimo malo na samu igru, Homefront, evo jednog, i verovatno do sada jedinog pravog pure videa od samog gameplay-a:
http://a.pomf.se/uzrbih.webm

Igra je jos uvek u WIP fazi, tako je i lik iz Crytek-a na forumu napisao, tako da tehnikalije nikako nisu zavrsene jos uvek, ali smatram da i ne treba ocekivati od ovoga da bude rame uz rame sa recimo Crysis-om po pitanju izgleda, sve mi se cini da su malo vise paznje posvetili prici i samom gameplay-u, a i verovatno zele da zastite sam brend crysis, ipak je to no1 sto se tice izgleda i tako zele i da ostane.

Poslednja izmena:
Izgleda odlicno. I u ovoj ranoj fazi.
Osvetljenje je vise u stilu prvog crysisa, vise ide na realizam a manje je "cinematic" kao u nastavcima, a sve je sad u physically based sejderima...Nista ovde ne deluje niti plasticno niti da ih "shiju" druge igre.

...Nista ovde ne deluje niti plasticno niti da ih "shiju" druge igre.

Ni ovde se ne bih baš složio, šije ih Fox Engine (MGS V), šije ih Snowdrop Engine (Division), daleko su realističniji, dok sa druge strane CE3 ima iste probleme kao Frostbite 3 (koji se recimo u stručnoj javnosti daleko više ceni), probleme o kojima sam već pisao... :)

Ni ovde se ne bih baš složio, šije ih Fox Engine (MGS V), šije ih Snowdrop Engine (Division), daleko su realističniji, dok sa druge strane CE3 ima iste probleme kao Frostbite 3 (koji se recimo u stručnoj javnosti daleko više ceni), probleme o kojima sam već pisao... :)

Hm. Moje licno misljenje je da Frostbite jednostavno ne moze da se meri, odnosno mozda i moze, ali DICE to za sada jos uvek nije pokazao u onoj meri u kojoj bi trebalo. Njihova perjanica, Battlefield ima nenormalno isprane i da kazem jadne texture u poredjenju sa onima u Crysis-u recimo, ono sto mi se kod njih svidja jesu lighting efekti i animacije likova, ali i Cryengine ima isto tako dobre animacije, a u novijoj verziji, od prosle god. su implementirali i dosta light naprednih efekata tako da sada siju Frostbite uzduz i popreko sto se toga tice.
Fox Engine i Snowdrop ne vredi komentarisati dokle god se to ne vidi uzivo. Ono sto bih ja licno voleo da malo istestiram jeste UE4, za njega verujem da ce biti dobar pomak napred.

Generalno, moze o ovome da se polemise do sutra, poenta je da svi ti engine-i mogu da pruze jako dobar experience, ali najvise zavisi od samih developera i njihovog skill-a, da pokazu sta znaju, i da sve lepo upakuju.

I na kraju, tu su uboge konzole koje i dalje, a i u buduce ce predpostavljam, da koce celu situaciju oko daljeg razvoja igara.
Seti se samo 2007 kada se pojavio prvi Crysis, tada je Cevat izjavio kako je ta igra, a da tako izgleda, nemoguca da se portuje za konzole, i zato je toliko dugo nisu ni izbacili za iste, na kraju su poklekli, verovatno pod pritiskom izdavaca i kinte, i jesu je izbacili, ali kakvu, osakacenu do bola.

Zbog konzola je i doslo do stagniranja razvoja Cryengine-a. Zato su osakatili CE3 u odnosu na CE2.

Zbog konzola je i doslo do stagniranja razvoja Cryengine-a. Zato su osakatili CE3 u odnosu na CE2.

Uh! Teske reci za tako nesto, nikako, ali nikako ne mogu da se slozim sa tobom da su osakatili CE3 u odnosu na staru dvojku, ne vidim nista sto bi tako nesto moglo da potkrepi. Bolji, manje bagovit, podrska bolja, mnogo vise alata za rad u njemu, implementirani novi efekti itd.... Ovo sve pricam iz licnog iskustva, a i iskustva drugih, konkretno poznajem neke ljude sa crydev foruma.

Došao kraj plastikanerima :D

Šteta za krajtek, ipak lepo je da postoji više izbora kad je u pitanju endžajn, zamislite da su sve igre sa istim...
Više je Unreal plastikanerski :)

Voleo bih da prežive ovu njihovu krizu, heh! :d

Ne bih voleo da im se desi da ih kupi neko ko će da ih razbuca kao što je Intel svojevremeno napravio u Project Offset varijanti... :smoke:

Drzimo palceve za njih.

Voleo bih da prežive ovu njihovu krizu, heh! :d

Ne bih voleo da im se desi da ih kupi neko ko će da ih razbuca kao što je Intel svojevremeno napravio u Project Offset varijanti... :smoke:

Možda se tako nešto i desi, pošto propali Sony želi da ih kupi...

Koliko ovo jadno i vec vidjeno izgleda, ne po grafici samo nego je i prica smesna, Korejanci ili sta vec okupirali Filadelfiju :smash::p

Igra izlazi za par dana. Meni licno deluje interesantan gameplay i nadam se da nece biti pod Denuvo-om. ;)

ima Denuvo zastitu, bar sam tako procitao...

Citam od ovih nekih sto su igrali preview kopiju da je igra zesci krs, da jeste grad veliki ali dosadan i nikakav, AI tupav i da ima zescih problema sa performansama na PS4.. sad kako je na PC-ju, kontam da moze biti samo jos gore. Btw nista bolje od ove igre i ne ocekujem

Ja bih voleo da je probam čisto. Prema onome što sam uspevao da izguglam svuda se navodi da nema Denuvo, ali je slična priča bila i za Doom, pa je i on imao.

Ova igra kod nas može već duuugo da se pazari na K/P za PS4 (neko je nabavio gomilu onih press promo primeraka). Izgleda da je još pre mesec dana pozlaćena, a tek nedavno je stigao neki ogroman patch koji je rešio sve probleme.

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Ova igra kod nas može već duuugo da se pazari na K/P za PS4 (neko je nabavio gomilu onih press promo primeraka). Izgleda da je još pre mesec dana pozlaćena, a tek nedavno je stigao neki ogroman patch koji je rešio sve probleme.

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Može link? Sad sam pogledao i nisam pronašao na search.

Mislim da je ovo zaista steta igrati na ps4 posto kapiram da je grafika zaista dobra na PC-u, a i dosta fluidnije radi, i plus je fps.

Citao sam, oni koji su dobili preview kopije, da je igra po malo i zahtevna, konkretno na gtx960 stuca i ima omanji frame rate, vidi se da nije to to, dok na 970+ vec radi kako treba.

Sad videh da opet ima oglas za 2500din na KP. Eto info, ko zeli.

Radi ovo vrlo dobro na PS4. Jedino zakoči svaki put kad radi Save. Skida mi neki 3.5GB update, pa ću videti da li to rešava bilo šta, a što se igre tiče, totalni Far Cry fazon.
Pretpostavljam da će na PC-u izgledati još bolje, ali u poređenju sa onim ranijim gameplay klipovima na YT ne izgleda mi puno drugačije, tj. lošije na PS4.
Zanimljivo modovanje oružija.

Homefront®_ The Revolution_20160516112109.jpg
Homefront®_ The Revolution_20160516112700.jpg
Homefront®_ The Revolution_20160516112953.jpg
Homefront®_ The Revolution_20160516113256.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno