Šta je novo?

Home lab

Ja sam bas iz tog razloga napustio koncept sa rekom i sve lepo pokacio na ikea perforiranu plocu. Tako da sad sve stoji otvoreno ali je vecina stvari pasivna.

Nemam problem sa pregrevanjem, ceo dan radi pod nekim ovakvim opterećenjem...
Dobro hlađenje ima Mac Studio (nema throtling-a kao na MBP M5 Max) + na vrhu reka ima jedan ventilator koji izvlači topao vazduh. Jasno je da kome treba mašina koja radi konstantno zahtevne zadatke, laptop nema tu šta da traži...

temps.jpg

Ja baš pravim tako nešto trenutno. Proširenje rack-a. K3S klaster od RPi 5 sam smestio na Ikea Skadis, radnu mašinu, neke konzole za igru, kao i gadgete. Ali još uvek je to u fazi izmena, planiranja i promena rasporeda. Ako imaš neku fotku svog sistema i voljan si da podeliš, postavi.
Pustam sliku sutra uvece...

Treba mi savet. Napokon sam skockao sve (vise manje). Imam proxmox na njemu interni nvme 512giga, interni m2 512giga i neki eksterni 1tb (download, muzika, generalno storage). E sad imam home assistant kao vm, immich kao lxc, docker sa dockage (dlna, navidrome, samba, transmission, duplicate, calibre web u pokušaju) kao vm i imama npmplis kao poseban lxc sa cloudflare (pristuo spolja za immich i ha) i naravno tailscale za ostalo.

Eksterni disk sam prosledio preko nfs-a u docker vm, na m2 imam folder gde ide immich data i folder za backup proxmox vm i kontejnera.

Šta ovde moze bolje, pametnije? Plan je neko eksterno kuciste sa raid1 mogućnošću koje bi zamenilo eksterni disk. Kako backup svega ovoga na webdav?

Nazad
Vrh Dno