Šta je novo?

Hissense energy pro X 18ca

SaleExyu

Poštovan
Učlanjen(a)
20.09.2022
Poena
90
Pozdrav potrebna mi je klima neka 18ca pa mi je ovaj model zapao za oko ili svakako ako imate neku preporuku

Sta ti je cilj sa klimom hladjenje,grejanje,oba.
Koja kvadratura prostora.

I jedno i drugo oko 40ak kvadrata izjedna prostorija . Neku kazu može i 12 drugu bolje 18 . Imam već dve 12ke za spavacu i dečiju sad treba mi za dnevnu spojenu sa trpezarijim
Iskreno bez premišljanja ja bih bezao od Pro X modela uopšte ne bih kupovao Hisense klime jako su se loše pokazale.
Taj Pro X ima da ti na temperaturi blizu nule odma da radi DF na svakih sat vremena sto je glup iz više razloga : zbog tih čestih DF je mom komšiji otišao tako četvorokraki ventil i nije mogla da se prebaci na grejanje pa je morao u sred zime da reklamira klimu ( nema grejana dve nedelje) i te česte pauze u DF bezveze hlade kuću i još na to grejač od 100-160w se ne gasi na minusu (radi bespotrebno dugo) i takođe Kad se završava DF ima izuzetno bučan udar(zvuk).
Što se tiče efikasnosti ima dosta boljih klima po meni na tržištu i za 40kv ako je izlovan išao bih sa nekom 12k klimom(Gree,Midea,Haier).
Ovde ti je link od teme Gree Airy Premium 12K koju ja imama i grejao sam se ove zime i izuzetno sam zadovoljan njom. -Gree Airy Link-

Poslednja izmena:
i još na to grejač od 100-160w se ne gasi na minusu (radi bespotrebno dugo)
Kod Pro X ne verujem da je 100-160w, rekao bi neki 60-80w 🤔
Grejac od 160w imala stara Hisense Nordic koja je bila solidna klima, osim naravno tog grejaca! Nije imala blesavi vremenski kontrolni DF na svaki 45-50min cim temp. bude oko 0c 🙂

Poslednja izmena:
Sad sam prešaltao da gledam 18ce ipak ce lakse da greje 40 kvadrata i na manjoj snazi ce raditi sa manjim opterećenjem ali tesko je odabrati model a ograničen sam na tehnomaniju zbog 24m otplate a nemaju neki izbor a pojedini modeli naduvali cene

Sad sam prešaltao da gledam 18ce ipak ce lakse da greje 40 kvadrata i na manjoj snazi ce raditi sa manjim opterećenjem ali tesko je odabrati model a ograničen sam na tehnomaniju zbog 24m otplate a nemaju neki izbor a pojedini modeli naduvali cene
Takodje me zanima i

Hisense Inverter klima Energy Uni HB 18K - HB50BP0A za grejanje​

ali tesko je odabrati model a ograničen sam na tehnomaniju zbog 24m otplate a nemaju neki izbor a pojedini modeli naduvali cene
Hmm to jeste malo zahebano 😕
Trebao si prvo u 40m2 da koknes nesto solidno, a posle tek u sobama! Sobe si uvek mogao da grejes npr. sa neki dodatni panelni itd. 🙂

Hmm to jeste malo zahebano 😕
Trebao si prvo u 40m2 da koknes nesto solidno, a posle tek u sobama! Sobe si uvek mogao da grejes npr. sa neki dodatni panelni itd. 🙂
Ja sam uzeo extra klimu recimo za spavacu midea extrime za deciju hissense neko te klime koristi za ozbiljan stan 35 40 kw

Ja sam uzeo extra klimu recimo za spavacu midea extrime za deciju hissense neko te klime koristi za ozbiljan stan 35 40 kw
Da, ali sada si ogranicen(tehno) zbog modela u 40m2 🙂
Sta hocu da kazem sa neku 18btu (koju sada gledas mogao si mozda i te dve sobe malo da dodgrejes, a na jacem minusu mogao i neki panelni da pomogne u sobama 🙂

Da, ali sada si ogranicen(tehno) zbog modela u 40m2 🙂
Sta hocu da kazem sa neku 18btu (koju sada gledas mogao si mozda i te dve sobe malo da dodgrejes, a na jacem minusu mogao i neki panelni da pomogne u sobama 🙂
Pa na kraju krajeva mozda uzmem jos jednu 12ku pa kad otvorim vrata od svake sobe bude to to ne znam mada majstor mi reko bolje 18cu

Ako stavis izolaciju 12cm, kao sto si pisao (mislim) ---> onda ce to da pegla i 12btu bez problema 🙂

Poslednja izmena:
Kod Pro X ne verujem da je 100-160w, rekao bi neki 60-80w 🤔
Moguće ali znam da kad je komša stavio utičnicu da prati potrošnju tamo oko Božića me zvao da pita što mu klima vuče u "leru " 160w otprilike jer je on ne gasi zimi samo spusti temperaturu dok spava pa ona stane sa grejanjem , a u januaru je bio tih dana konstantan minus.
Da oduzme 10-12w od nje same dok radi u standby ispadne 150-148w ali nije moja klima pa je ne pratim da mogu apsolutno da dam tačan podatak..
Ali onaj zvuk koji pravi kada završi DF kao da ispali projektil me odmah odbio sada da li je to do lošeg vakumiranja ili je takav Hisense ne znam...

I mene zanima taj hisense energy pro x 18k nasao sam ga na dobroj akciji.Da ne pisem o kvadraturi i izolaciji bice i vise nego dovoljan ali je cena od 530e za crni model bas primamljiva.E sad imao sam hisense expert smart i radila je stvarno defrost na svakih 45 min taj kontrolni.Ali mi je monter koji mi je ugradio Albanac posto zivim na Kosovu preko daljinca restartovao sistem klime neke kombinacije kucao nisam ssiguran sta ali znam da je od tada klima zaista smanjila defrost na nekih sat ipo 2 kontorlni sto je meni bilo zaista prijvatljivo.Prodao sam je iz razloga sto nikako niie modulirala ispod 900wati bez obzira na temperaturu spolja +5 -10 ista modulacija a grejao sam nekih 37,38 kvadrata stana odlicno izolovanog otvoren prostor kuhinja i dnevna.Elem da skratim pricu zna li jos neko za to restartovanje sistema da klima manje ulazi u taj kontrolni defrost?

Nazad
Vrh Dno