Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poručio sam 55u7q pro, valjda se nisam zeznuo. Inače sad je na akciji za 61500 rsd. Dvoumio sa se izmedju njega i TCL ck7 ali je ovaj dosta skuplji barem kod nas.
Ja uzimam isto 55U7Q Pro, ista prica i za moj slucaj, jednostavno bezobrazno visoka cena za C7K u 55 dijagonali. Ok, malo je bolji panel ali toliko sigurno nije. Nisi se zeznuo sto bi ?
Javljaj utiske ovih dana a i ja cu kad uzmem sta i kako.
Inace me drnda Eplaneta za reklamaciju za povrat novca za A7KQ

Ja uzimam isto 55U7Q Pro, ista prica i za moj slucaj, jednostavno bezobrazno visoka cena za C7K u 55 dijagonali. Ok, malo je bolji panel ali toliko sigurno nije. Nisi se zeznuo sto bi ?
Javljaj utiske ovih dana a i ja cu kad uzmem sta i kako.
Inace me drnda Eplaneta za reklamaciju za povrat novca za A7KQ
Još 5 dana je akcija za 55u7q u Win Win-u.

Danas probao ugreen 3.0 usb lan adapter za u8q, i nisu kompitabilni. Dok na (nekim) 2024 tv modelima radi!?…
Minus za Vidu os. Potraga za adapterom se nastavlja.
Ps.
Na drugom tv-u na androidu uz isti adapter imam konstantnih 500 mbps na žicnoj/wired konekc

Danas probao ugreen 3.0 usb lan adapter za u8q, i nisu kompitabilni. Dok na (nekim) 2024 tv modelima radi!?…
Minus za Vidu os. Potraga za adapterom se nastavlja.
Ps.
Na drugom tv-u na androidu uz isti adapter imam konstantnih 500 mbps na žicnoj/wired konekc
A što bi podržavao Vidaa sistem kada lepo piše gde radi i ne radi....ima svoj ugradjen i to je to.

Prilozi

• Screenshot 2026-03-03 193845.png
    Screenshot 2026-03-03 193845.png
    208 KB · Pregleda: 114
Nadam se da znas da 55u7q pro nema VA panel kao TCL CK7 vec ADS Pro tj unapredjeni IPS.

Prabao i sa tim (google ga svrstao u probably works). Problem je sto niko ne pominje vidaa sistem u specifikacijama adaptera. Zato ljudi lutaju koji bi bio kompitabilan.
Za android lepo napisu koji os i sa kojim chipset 100% radi. A o vidaa os ni slovo

Da, u7q pro u 75 je VA panel, i nema razlike u gledanju iz ugla, bukvalno je neprimetna razlika, često gledam tokom obroka, a sto mi je pod 45stepeni ako ne i više i trunke razlike nema, mogu i da ti slikam za par dana kad se vratim kuci, pa da oceniš. Što se tiče panela i samog ekrana, neces naci ni jednu jedinu mogucu zamerku, i bice ti najbolje nesto sto gledas.
Ali, sistem ima nekih gluposti, za razliku od u7qf starog 7 godina interni media plejer ne cita bas uvek sve formate, ne mogu da izvalim sta je problem i koja kombinacija ali desavalo mi se da bukvalno dva remuxa od lupam 75-100 gb, jedan radi a drugi ne. Msm da ga muče remuksi sa atmos trakama u zvuku i da procesor ne moze da izgura, al eto ima takvih nekih retkih sitnica, sto je kapiram i normalno.

Od skoro je dostupna i neka beta stremio verzija koja uz RD radi stvarno odlično, plus u aplikacijama imas sve sto ti padne na pamet uz dosta iptv programa ako koristis nesto tog tipa. Ja imam i xiaomijev neki box noviji ali uz stremio na tv-u i bukvalno dobru pokrivenost nisam ga ukljucio vise od 2 puta u zadnjih 5 meseci.
Kako si uspeo da ti radi stremio lite sa RD? Ja imam hisense u7q pro od 65" i stream pocne da puca posle desetak sekundi iako isti taj snimak pusti preko chromecasta 4k nakacenog na isti tv bez problema. Da li imas neke specialne addon-e ili mozda ja imam neke koji prave probleme. Takodje mi stoji da je server disconnected kad udjem u podesavanja na stremio lite iz nekog razloga pa je mozda do toga...

I imas li neki problem kad gledas kablovsku(Iris ili sta vec imas), kod mene zvuk kasni po nekoliko sekundi kad pocnem da menjam kanale pa moram da ugasim tv i ponovo ga upalim da bi se zvuk vratio u normalu. Imam sve motion opcije na off tako da verovatno nije to u pitanju.

Još 5 dana je akcija za 55u7q u Win Win-u.
Pisite utiske kad vam stignu.
U Emmezeti sam danas video izlozene jedan pored drugog E8Q i U7Q Pro i primetna je razlika u korist U7Q Pro. Na E8Q slika deluje malo "washed", dok je na U7Q Pro prilicno ok.
U8 i U7 su ipak za klasu iznad ostalih Hisense modela, to je moj utisak
Cak mi je zapao za oko TCL C6K koji isto izgleda prilicno ok, i to za 60k za 55cu.C7K nemaju koliko sam video.

VIDAA je na osnovi Vewd-a, a koji je naslednik Opera TV. danas je Vewd u okviru Xperi a koji je poznat po TiVo. tako da je to razlog što se ne spominje VIDAA
Jasno. Hvala za info.
-Jedino sto nigde ne mogu da nadjem resenje za wired konekciju preko maximalnih 100 mbps.
- Ili koji je usb 3.0 lan adapter je kompitabilan sa Xper?
Imam net 600 Mbps, a to je izgleda nemoguca misija da sa wired konekcijom postignem na hisense tv/vida/Xper.
Tcl/lg/samsung nize klase sve to odrade bez problema sa gore pomenutim adapterom.
Ps. Wifi mi nije opcija.

Izgleda je taj VA veci problem nego IPS , mislim na panele. Uglovi pogotovo losi, ja sam zato uzeo zglobni nosac svojevremeno kad sam uzeo tv , cim malo pomeris ugao gotovo za gledanje, nemoguce za ugodjaj. Ali je na VA fin kontrast kad se nacentrira ekran. Videcemo taj IPS kakav je, mada po onom Blind Testu gde se testira C7K, U7Q PRO, MLED920 i Q85 Samsung, dobro se pokazao Hisense

Ja sam imao 55C6K i sad 55U7Q pro i iako je crna bolja na TCL-u, U7Q Pro ima vise dimming zona i ja sam pozitivno iznenadjen kako savremeni IPS izgleda u kombinaciji sa local dimming-om. Da nisam imao VA panel, rekao bih da je crna na ovom ADS Pro panelu odlicna sto i jeste za jedan IPS panel.

Ono gde mi je U7Q pro bolji su definitivno uglovi gledanja, kako god da ga gledas TV slika je gotovo bez ikakve degradacije, i bolji mi je ekran za nekog ko igra igrice (Xbox Series X u mom slucaju) jer nema karakteristicnih problema u igrama koji se javljaju na VA panelima.

U stvari rekao bih da je VA ekran za nekoga ko pravi kucni bioskop, tamnija prostorija i sedenje tacno ispred TV-a, za sve ostalo moja preporuka je ADS pro pogotovo za porodican tv koji se gleda iz raznih uglova, sa poda i sl.

Kod mene su uglovi gledanja na A7KQ bili losi pa sam zglobnim nosacem to resavao ali generalno je taj tv bio taman da tako kazem. Za HDR neupotrebljivo totalno.
A kakav je HDR i DV na C6K i U7Q Pro?
Inace da kazem, i dalje traje agonija za povrat novca za neispravan uredjaj! Eplaneta prebacuje na Hisense a Hisense prebacuje na Eplanetu za povrat novca. Da znate ako budete imali slicnu kupovinu i crkne tv nakon 2+ godine!

@recognition za C6K pitaj u temi za televizore marke TCL

Naravno, izvini na cekanju, ne znam jel i dalje sluzi icemu, evo dve slike poredjenja, pravo i 45, neko pomenu spojnice. 🙂
Ignorisi blur, slikao sam sa dji kamericom iz ruke, pa malo drhti ruka dok stisnem ono tvrdo dugme 😀 . Ako treba jos nesto, reci.
Ps. imaj u vidu da je ovo najgori moguci primer jer na ovolikom ekranu, slika rts-a na eonu izgleda bas onako pff. Na boljim kvalitetima sto sa striminga, sto sa eksternih medija, to izgleda savrseno.
e ovo izgleda bas solidno, inace se nikad nisam usudjivao da izaberem va panele bas zbog tih uglova ali reko bih da vredi dati sansu ovom modelu posebno jer u modeli sa mini ledom i vecim brojem dimming zona imaju mnogo bolji kontrast i crne od istih modela sa ips-om mislim bar dok sedis direktno ispred, koji je ovo soundbar reko bi samsung po ovim krivinama, kako sljaka zajedno sa tv-om?

Kod mene su uglovi gledanja na A7KQ bili losi pa sam zglobnim nosacem to resavao ali generalno je taj tv bio taman da tako kazem. Za HDR neupotrebljivo totalno.
A kakav je HDR i DV na C6K i U7Q Pro?
Inace da kazem, i dalje traje agonija za povrat novca za neispravan uredjaj! Eplaneta prebacuje na Hisense a Hisense prebacuje na Eplanetu za povrat novca. Da znate ako budete imali slicnu kupovinu i crkne tv nakon 2+ godine!
Ja sam imao pre 5-6 meseci bas pozitivno iskustvo, odneo sam u ovlasceni servis u zemunu, zaboravio sam mu ime, Nepo, Neto, tako nesto, oni su u roku od nekoliko dana javili da je panel problem i posto je televizor star 6 godina, nema novog panela i dobio sam papir sa kojim sam u radnji gde sam kupio dobio ponudu povrata ili doplate za nov. Odusevljen sam bio reakcijom jer sam ocekivao da ce ceo proces da traje mnogo duze, a zapravo je duze trajalo meni da se nateram i da ga odvezem u zemun u taj servis nego cela prica o refundaciji/zameni za novi model.

e ovo izgleda bas solidno, inace se nikad nisam usudjivao da izaberem va panele bas zbog tih uglova ali reko bih da vredi dati sansu ovom modelu posebno jer u modeli sa mini ledom i vecim brojem dimming zona imaju mnogo bolji kontrast i crne od istih modela sa ips-om mislim bar dok sedis direktno ispred, koji je ovo soundbar reko bi samsung po ovim krivinama, kako sljaka zajedno sa tv-om?
Ma da, rekoh ti ja, ova "lupetanja" po forumu o vrstama i prednostima odredjenih panela uglavnom ljudi sire kao dezinformacije i gluvi telefoni jer uglavnom gledaju placene recenzije i raznorazne jutjubere po netu. Nadji ga negde u radnji, ponesi neku mediju na flesu i testiraj par remuxa i odusevices se i slikom i uglovima.
Jeste, Samsung q800d. Kupio sam mu i zadnje satelite, i generalno nisam neki majstor za audio, ali ja sam ovim zvukom prezadovoljan. Mada i cena tog zvuka je fina, ***.
Elem, u7q pro ima skroz fine i svoje interne zvucnike. Nije to nista mega pro ali za jedan tv je odlicno, ima cak i dva mala atmosa i bas, i lepo to zvuci za jedan tv.

Kako si uspeo da ti radi stremio lite sa RD? Ja imam hisense u7q pro od 65" i stream pocne da puca posle desetak sekundi iako isti taj snimak pusti preko chromecasta 4k nakacenog na isti tv bez problema. Da li imas neke specialne addon-e ili mozda ja imam neke koji prave probleme. Takodje mi stoji da je server disconnected kad udjem u podesavanja na stremio lite iz nekog razloga pa je mozda do toga...

I imas li neki problem kad gledas kablovsku(Iris ili sta vec imas), kod mene zvuk kasni po nekoliko sekundi kad pocnem da menjam kanale pa moram da ugasim tv i ponovo ga upalim da bi se zvuk vratio u normalu. Imam sve motion opcije na off tako da verovatno nije to u pitanju.
Pa koristim onaj placeni debridio addon, imao sam u pocetku taj problem ali vise ne, mada sam i tad resavao tako sto samo pustim drugi. Ipak je beta tako da ta povremena stucanja nisu neocekivana.

Posto mi je samsung oled otišao u večna lovista jer je nosac ispao iz zida vreme je za zamenu. Gledam nešto oko 1000 evra i hteo sam prvo 65u8q. Al onda videh da su i 75u7q i u7q pro približno tih para. A i 75u8nq, doduse ako to uopšte i imaju na stanju.
E sad kolika je razlika izmedju u7q, u7q pro I u8q u realnom radu posto nemam gde uzivo da ih pogledam i uporedim?
Imao sam s90c koji je imao oko 1000 nita i bio mi je dovoljno svetao. Jel razlika izmedju u7q i u8q drastična da je vredna manje dijagonale? Posto im je razlika u dimenzijama skoro 40% sto je vec mnogo vise primetno od malo bolje slike. Ili je najbolja opcija proslogodisnji 75u8nq ako imaju na stanju?
Koristio bi se za ps5 i stremio

Ma da, rekoh ti ja, ova "lupetanja" po forumu o vrstama i prednostima odredjenih panela uglavnom ljudi sire kao dezinformacije i gluvi telefoni jer uglavnom gledaju placene recenzije i raznorazne jutjubere po netu.

Jel si ti citao moj post? Ja sam imao ekran sa VA panelom (i to savremeni HVA tip) a sad imam ADS Pro ekran tako da ti pricam iskustvo iz prve ruke a ne-prepricavam iskustvo nekog youtuber-a.

VA panel ima problem sa uglovima gledanja pogotovo kad predjes 45° (neki pocinju vec na 30° ja ovaj ADS gledam na nekih 75° iz jedne pozicije u sobi i nema promena boja) pocinju boje da blede prosto to je nuspojava VA tehnologije (kao clouding i IPS glow kod IPS ekrana) a tu su problemi i u igrama koji su karakteristicni za sve VA panele (ghosting i black smearing - kod nekih se javlja jedan od problema a kod drugih je manje izrazen prvi ali se javlja drugi ili oba).

Recimo kod ovog TCL C6K ja sam pored uglova gledanja imao i problem sa ghosting-om u pojedinim igrama (Resident Evil recimo u tamnijim scenama, brzo se okreces oko sebe recimo) sto sa ovim ADS ekranom nije slucaj.

je li moguće kod hisensa vratiti VIDAA na prethodnu verziju i naravno gde naci prethodnu verziju? Update mi zeznuo HDMI-CEC, tj ne radi posle update do tada radio savršeno :O

ds li ovo radi tj da li je neko probao 🙂

Poslednja izmena:
Uzeo sam na kraju U7Q redovan, veceras cu ga staviti na nosac pa cemo videti da li je razlika u odnosu na A7KQ. Inace sam trazio U7Q PRO ali svuda je bio izlozen i radio minimum mesec dana u dve radnje. To nisam hteo, a zapakovan nema nigde od ove dve radnje gde bi uzimao.
Neverovatno mi je da izlozen tv nema nikakav popust al ajd sad nije bitno...
Javljam utiske...
A Eplaneta mi je na kraju poslala mail da su uvazili reklamaciju i da ce vratiti iznos iako su u prvi par poziva rekli da Hisense mora da vrati novac itd. A Trzisna inspekcija mi je dala pogresan odgovor takodje.

A Eplaneta mi je na kraju poslala mail da su uvazili reklamaciju i da ce vratiti iznos iako su u prvi par poziva rekli da Hisense mora da vrati novac itd. A Trzisna inspekcija mi je dala pogresan odgovor takodje.
odgovarajuća tema

Ja samo da javim ako još neko bude imao problema sa CEC posle update. Mučio se da nađem downgrade firmware, na kraju sve isključio iz struje, nije uspelo. Onda sam raskačio sve HDMI kablove, i sve isključio iz struje i posle toga sve radio kao i pre 👀👀👀👀

Pre petljanja sa updateima obavezno oboriti sve osigurače i sve raskačiti 🤣🤣🤣🤣

Da li je neko podesavao sliku na U7Q ?
Stigao sam da nabacim tv na nosac i da malo pogledam, svetlina je zapanjujuca u odnosu na A7KQ, minimum duplo bolje. Standard Hisense Menu, podesavanja, malo bolji zvuk nego na A7KQ. Pustam HDR YT , prebacuje automatski na HDR podesavanja. Ekran nema apsolutno nikakvih bledila sa strana, gore ili dole kao na ranijem tv-u.

Prilozi

• IMG_20260307_194227.jpg
    IMG_20260307_194227.jpg
    220.4 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20260307_194241.jpg
    IMG_20260307_194241.jpg
    169.8 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20260307_194651.jpg
    IMG_20260307_194651.jpg
    112.7 KB · Pregleda: 67
Nasao sam neka podesavanja za SDR, HDR i DV a na HDMI ima Menu gde izlazi podesavanje za AMD freesync opciju i na sve cetiri HDMI ima 144/240 hz . Toliko ima bljestavila da mi je tesko da gledam pojedin materijal pa smanjujem osvetljenje. Znaci za prosecnog korisnika apsolutno dovoljno svetlosti za HDR i DV. U7Q PRO moze biti samo bolji...Za 55 inca dzabe cena.

Prilozi

• IMG_20260308_130800.jpg
    IMG_20260308_130800.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20260308_091517.jpg
    IMG_20260308_091517.jpg
    158.9 KB · Pregleda: 48
  • IMG_20260308_091521.jpg
    IMG_20260308_091521.jpg
    201.2 KB · Pregleda: 48
Ukljuci automatsko osvetljenje i ako ti je i dalje presvetlo (ili pretamno) mozes da podesis offset (kompenzaciju) senzora tipa + 3 u odnosu na oni sto on zaključi da je idealno (offset ide od -10 do 10)

Ne postoji nikakva uprljanost. Tv je odlican za tu cifru. Apsolutno je cist ekran. Na prethodnom 55A7KQ sam imao razlicite nijanse probijanja odmah prilikom raspakivanja i ovde sam to pisao tada. Na kraju je crkao panel. Uglavnom, ovde toga nema.

Hvala, ako je tako to je onda ozbiljna sprava za te novce. Zaljubljen sam u plazmu (koja je na izdisaju) pa mi ovi neki bazični problemi koji televizori danas imaju baš ne idu u glavu.

Nazad
Vrh Dno