Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slika sa tel zna da vara ali ako je ovako, nije dobro. Previse je i vrvt da je onaj najgori kineski panel😆

Ima li neko iskustva sa serijom 40A5NQ, QLED..
Kupio moj otac pre mesec dana i malo malo pa kuka kako slika nije nesto, ne znam kako da podesim parametre..
Ima li negde neko podešavanje da probam..
Ima jos jedan detalj..
Kad prebacim na Dinamički mod slike, gleda se sve normalno, ali kad se ugasi tv pa upali, onda se pojavi zeleni ekran, nema slike, a čuje se ton..
Moram da stavim standard mod ili cinema, da se ne bi pojavljivao zeleni ekran posle paljenja.. O čemu se tu radi, ovo se dešava samo na dinamickom modu..
I ako neko hoće da podeli neko podešavanje slike da namestim tati.

Sve razumem brate, ja sam ih masu probao, gledao i video. Ukratko kod nekoga to prodje i prihvati da je normalno jer ne zna a neko to odmah izvali kao mi😄ne bi smeli to da dozvoljavaju ali eto desava se nazalost.

Jel ima neko ideju kako da koristim na tv VPN da gledam Netflix sadrzaj drugih zemalja?
Posto na Vidaa os ne moze se instalira, ja sam pokrenuo vpn na mobilnom sherovao, prikacio se preko tv i opet mi Netflix izbacuje nas sadrzaj.
Jel neko uspeo ili jel ima neko neki predlog koji radi?

E ima, ja sam uspeo. Idi skini neki downloader sa vidaa storaa i onda nadji neki free vpn apk. Instaliraj ga i pokreni. Ja sam bez problema bio na Kanadi. E sad ja sam samo probao da vidim jer iskreno Netflix mi je porer Stremia smece😄Stremio je maltene savrsen

Ima li neko iskustva sa serijom 40A5NQ, QLED..
Kupio moj otac pre mesec dana i malo malo pa kuka kako slika nije nesto, ne znam kako da podesim parametre..
Ima li negde neko podešavanje da probam..
Ima jos jedan detalj..
Kad prebacim na Dinamički mod slike, gleda se sve normalno, ali kad se ugasi tv pa upali, onda se pojavi zeleni ekran, nema slike, a čuje se ton..
Moram da stavim standard mod ili cinema, da se ne bi pojavljivao zeleni ekran posle paljenja.. O čemu se tu radi, ovo se dešava samo na dinamickom modu..
I ako neko hoće da podeli neko podešavanje slike da namestim tati.
Za taj bag ti ne mogu pomoci, ali sto se tice slike, to je, sto je.
Ja imam 55E7NQ, slika je uzas, nema sta nisam probao u podesavanjima.

Jel ima neko ideju kako da koristim na tv VPN da gledam Netflix sadrzaj drugih zemalja?
Posto na Vidaa os ne moze se instalira, ja sam pokrenuo vpn na mobilnom sherovao, prikacio se preko tv i opet mi Netflix izbacuje nas sadrzaj.
Jel neko uspeo ili jel ima neko neki predlog koji radi?
Zato sto kad serujes sa mobilnog, ne serujes vpn nego native ip. Osim ako nije rutovan i ne instaliras odredjene stvari da bi to radilo.

Za taj bag ti ne mogu pomoci, ali sto se tice slike, to je, sto je.
Ja imam 55E7NQ, slika je uzas, nema sta nisam probao u podesavanjima.
Možeš da slikaš tvoje podešavanje i osnovno i ekspert, sigurno si podesio najbolje što je moglo a opet i to je bolje nego ovako.. Da probam da namestim tvoja podešavanja možda mu bude bolje nego sad.

@__Mrdak___ koji downloader?Evo ubih se da nadjem i nema.
@Simstagram90 probao sam da ukljucim vpn na racunaru pa tako da serujem i preko wifi i preko kabla nece nikako.
Jel ima neko neki predlog koji rad, da mi vpn radi na Vidaa da mogu gledam Netflix sa drugim sadrzajem?

Sam Vidaa sistem nema, znači samo preko rutera koji ima vpn odnosno preko dns ali podešavanja u ruteru ili dns na TV

@__Mrdak___ koji downloader?Evo ubih se da nadjem i nema.
@Simstagram90 probao sam da ukljucim vpn na racunaru pa tako da serujem i preko wifi i preko kabla nece nikako.
Jel ima neko neki predlog koji rad, da mi vpn radi na Vidaa da mogu gledam Netflix sa drugim sadrzajem?
Ista situacija je i na racunaru kao i na telefonu. Ako ne znas da setapujes serovanje vpn-a, nista neces dobiti ako samo kliknes tako. Isprati podesavanja po netu i uspeces. Sto se samog vpn-a tice, vidaa nema nista slicno, znaci ili share sa rutovanog telefona sa share-ovanjem vpn adrese, ili sa kompa, ili kao sto rekose, direktno u ruteru.

Ja sam mu ostavio br tel da me zove da mu objasnim. Vidda - Downloader, VPN neki free apk, install i radi🙂

Sad smo pricali ja i kolega sa foruma😄ladno su makli app iz store 😄😄😄jaooo ne verujem. Ostao mi u history i nema visee. Nista Xiaomi stick i reseno sve. Android je samo nazalost za USA

Stigao mi 50u7q i bas sam prijatno iznenadjen. Nisam neki previse zahtevan korisnik , standardno filmovi, serije i poneka igrica kada imam vremena. Slika je odlicna. Crna je crna. Nema probijanja i ostalih gluposti za sada. Ne volim previse jarke (napucane) boje i za moj ukus je taman. Zvuk je dobar. Tonovi cisti, jak i solidan bas. Vidaa sistem radi brzo. Konekcija sa internetom, mobilnim, racunarom i bluetooth zvucnicima perfektna. TV se gleda u mracnijem ambijentu ali mislim da bi mogao da se nosi i sa svetlijom prostorijom. Mogao sam i veci (skuplji) ali sa obzirom da je bio na popustu i da sam iskoristio neke bodove izasao me sasvim ok. Mogu reci da sam zadovoljan kupovinom

U zdravlje da te sluzi kolega🙂💪

Stigao mi 50u7q i bas sam prijatno iznenadjen. Nisam neki previse zahtevan korisnik , standardno filmovi, serije i poneka igrica kada imam vremena. Slika je odlicna. Crna je crna. Nema probijanja i ostalih gluposti za sada. Ne volim previse jarke (napucane) boje i za moj ukus je taman. Zvuk je dobar. Tonovi cisti, jak i solidan bas. Vidaa sistem radi brzo. Konekcija sa internetom, mobilnim, racunarom i bluetooth zvucnicima perfektna. TV se gleda u mracnijem ambijentu ali mislim da bi mogao da se nosi i sa svetlijom prostorijom. Mogao sam i veci (skuplji) ali sa obzirom da je bio na popustu i da sam iskoristio neke bodove izasao me sasvim ok. Mogu reci da sam zadovoljan kupovinom
Ko da citam svoju situaciju.
Ja sam pre ovoga imao 40inca sad sam uzeo 50inca i na prvu loptu mi je bio wooow velicina onda citam recenzije po netu koja velicina za koju razdaljinu itd pa onda pitam chatgpt 😛i onda pocnem da ubedjujem sebe da sam trebao 55cu da uzmem.
Generalno dok ga nisam kupio nisam ni gledao televizor mozda 2 puta mesecno sad poceo da fantaziram o 55 ili 65.
TV je skroz korektan, slika je odlicna bar naspram moje stare Toshibe 40inca 1080p nebo i zemlja, kao i zvuk ovde na 15 je vec preglasno na starom tv na 70 ne mogu uzivam u utakmici npr, Vidaa sasvim korektan brz ima sve manje vise potrebne aplikacije .
Jedino sto ja fantaziram da malo instaliram Stremio i VPN zbog Netflixa tako da cu sad za vikend da uzmem Xiaomi 4k stick 2 gen i onda malo se igram.
Mogla je 55ca bude ali i sa ovim sam zadovoljan kad legnem u krevet pustim 4k neki film, pogotovu za spavacu sobu je dosta.
Instalirao sam MPC BE + Madvr + Lav filtere kad pustam sa racunara 4k je perfektan.
Ko razmislja da kupi eto savet nek uzme 55cu ili vise inace ovako da mu nalazi mane ja ih ne vidim mozda sad da sepidlacim, da ima Google tv ne Vidaa, vidim na testovima da malo probija ali kad se gleda film to je zanemarljivo, npr Wensday serija na Netflixu je slika 10ka, zvuk kazu moze bude bolji meni je iskreno odlican nisam neki audiofil za filmove ili utakmice i vise nego dobar.

Tacno tako! Meni je ovo posle starog lg 42 1080p wow...Kada ih uporedim, tehnologija je bas napredovala. Miniled se polako briblizio Oledu ( Ima komsija ). Mada meni nije jako velika razlika u slici sem velicine i donekle kontrast. Kazu da ce mikroled zameniti oled, videcemo. Verovatno cu i ja neki stick da kupim. Sad ponovo krecem da gledam neke filmove u 4k. E da, svidja mi se i Vidaa aplikacija na mob. Ima daljinski i jos neke fore za deljenje ekrana, muzike. Nije lose ako zagubis ili pokvaris daljinski.

Stigao mi 50u7q i bas sam prijatno iznenadjen. Nisam neki previse zahtevan korisnik , standardno filmovi, serije i poneka igrica kada imam vremena. Slika je odlicna. Crna je crna. Nema probijanja i ostalih gluposti za sada...
Kakav je što se tiče gledanja sa strane?

Sasvim Solidan! Mada ga ja gledam pravo. Drugar ima Tcl 55c655 i ovaj mi se cini malko bolje. Naravno koliko VA tehnologija dozvoljava a nemam ih jedan pored drugog da ih uporedim nego odokativno. Moj stari Lg je IPS pa nije isto. Pretpostavljam da je kod vecih dijagonala taj ugao malo bolji

Juce sam porucio Hisense E8Q 65 inca, i jedva cekam da stigne da vidim da li sam se debelo zeznuo ili ne....
Prvi put kupujem Hisense, prvi put 65 inca (posle 55, soba je siroka 350cm pa se plasim da nisam preterao), i prvi put Vidaa OS... Ovo poslednje me najvise brine, napalio sam se na Mini Led, nesto imam ocekivanja da je najpribliznije OLED-u za taj rang ispod 800e, ja sam tv platio 610e, budzet mi je bio do 700 pa ne znam da li sam imao neku bolju opciju... Do sada sam uvek koristio LG televizore, imam njihove televizore stare 3, 8, 14, i jedan koji je stariji od mene, nikad nisam imao problema a znam da su ljudima crkavale led trake...

Elem, glavno pitanje koje ne mogu da odgonetnem za sada je, da li Vidaa OS podrzava aplikacije za televiziju nasih operatera MTS, SBB, Yettel? Ako ne, onda ce ici tv na oglas pre nego da mi ga isporuce haha, ne mogu da smislim 2 daljinska, ili onaj tv box i kablove, ionako ne gledam toliko televiziju kao televiziju, koristim tv za Netflix i YouTube u 99% slucajeva. Ne igram igrice dok ne izadje GTA 6 (ako dozivimo taj momenat) pa mi ovih 144hz ne znaci nista...

Ako neko ima iskustva, dragoceno bi bilo da ih podeli! 😀

Nisi ti dosao za savet nego da se pohvalis 😄
Valjda se prvo pitaju iskusniji pa se tek onda kupuje, a ne obrnuto ?🙃
E8 je bas nova serija i nema mnogo informacija iz prve ruke o njoj. Nadam se da ce biti puno bolja od E7 serije.
144Hz znace i za obicnu kablovsku, a ne samo za igre.

Aj meni treba savet 😛
Imam 400/20 mbps net i na racunaru mi daje manje vise tu brzinu.
Ali kad prikacim tv i kabl i wifi daje mi 200mbps max tj 10-15% manje.
Kako da podesim da mi daje isto kao na racunaru, jel ima nesto u settings?

Juce sam porucio Hisense E8Q 65 inca, i jedva cekam da stigne da vidim da li sam se debelo zeznuo ili ne....
Prvi put kupujem Hisense, prvi put 65 inca (posle 55, soba je siroka 350cm pa se plasim da nisam preterao), i prvi put Vidaa OS... Ovo poslednje me najvise brine, napalio sam se na Mini Led, nesto imam ocekivanja da je najpribliznije OLED-u za taj rang ispod 800e, ja sam tv platio 610e, budzet mi je bio do 700 pa ne znam da li sam imao neku bolju opciju... Do sada sam uvek koristio LG televizore, imam njihove televizore stare 3, 8, 14, i jedan koji je stariji od mene, nikad nisam imao problema a znam da su ljudima crkavale led trake...

Elem, glavno pitanje koje ne mogu da odgonetnem za sada je, da li Vidaa OS podrzava aplikacije za televiziju nasih operatera MTS, SBB, Yettel? Ako ne, onda ce ici tv na oglas pre nego da mi ga isporuce haha, ne mogu da smislim 2 daljinska, ili onaj tv box i kablove, ionako ne gledam toliko televiziju kao televiziju, koristim tv za Netflix i YouTube u 99% slucajeva. Ne igram igrice dok ne izadje GTA 6 (ako dozivimo taj momenat) pa mi ovih 144hz ne znaci nista...

Ako neko ima iskustva, dragoceno bi bilo da ih podeli! 😀
Pa ako si kod MTS_a zatrazi CAM modul i eto resenja. Supernova ga ima.

@Mateja Radojevic i SBB ima CAM. što se aplikacija tiče, prelistati prethodne strane.

@cimi preko LAN neće biti brže od 100 Mbps.

@Mateja Radojevic i SBB ima CAM. što se aplikacija tiče, prelistati prethodne strane.

@cimi preko LAN neće biti brže od 100 Mbps.
Hvala. Evo i preko wifi mi nije preko 200/20 dok telefon mi preko wifi gura 350/20
Nista onda cu ga drzati na wifi, dovoljno mi je 200/20 za ove servise, nego me prosto nervira sto tv nece prihvati punu brzinu.

Hvala unapred, znacice mi recenzija, da znam sta da radim 🙂
Stigao je 75u7q pro, i ja sam odusevljen, ali doduse nisam stigao da ga bas istestiram skroz, uglavnom remuxi i striming servisi. Cena kada sam ga narucio mu je bila 120K, doduse ja sam vratio stari 55u7qf u garanciji i samo doplatio, ali mislim za te pare stvarno ne znam sta bolje da ocekujem. Za razliku od obicne u7q verzije, 75 u pro verziji ima va panel, i to stvarno izgleda bas lepo u praksi. E sad ja nisam neko mega zahtevan, i vrv bi neki malo bolji poznavaoc vec osudio zbog koje cega ali meni je stvarno ovo bas dobro. Nisam jos nasao vremena da uradim kalibraciju, ali automatski dolazi sa vec dobro kalibrisanim podesavanjima i sve to izgleda lepo bez i da se cimas da namestas rucno.
Sto se tice zvuka, ja koristim neki soundbar i nisam ga testirao, mada ovaj dolazi sa nekim ugradjenim 2.1.2 sistemom, ima cak i neka dva zvucnika koja bi trebalo da glume atmos, ali stvarno ne znam kako to radi u praksi, mrzelo me da testiram jer ne koristim.
U principu, jedino sto ti bude mozda problem u startu ako si noviji korisnik i nisi navikla je sto neki ljudi smatraju vida os malo limitiranim, ja licno na njemu stvarno imam sve sto mi treba, i opet sam se odlucio za njega, ali eto, pogledaj dostupne aplikacije, i funkcije pa te to mozda odbije, ali sto se tice samog panela ja stvarno ne znam sta moze bolje u mini-led izvedbi.

ps. Da ne bude da nema mane, stvarno ne vidim poentu za ovolikim daljinskim upravljacem. Kvalitetan je bas, ali ogroman 🙂 Ako imas nekih bas konkretnih pitanja ili ideja, pitaj pa ce testiramo 🙂

Stigao je 75u7q pro, i ja sam odusevljen, ali doduse nisam stigao da ga bas istestiram skroz, uglavnom remuxi i striming servisi. Cena kada sam ga narucio mu je bila 120K, doduse ja sam vratio stari 55u7qf u garanciji i samo doplatio, ali mislim za te pare stvarno ne znam sta bolje da ocekujem. Za razliku od obicne u7q verzije, 75 u pro verziji ima va panel, i to stvarno izgleda bas lepo u praksi. E sad ja nisam neko mega zahtevan, i vrv bi neki malo bolji poznavaoc vec osudio zbog koje cega ali meni je stvarno ovo bas dobro. Nisam jos nasao vremena da uradim kalibraciju, ali automatski dolazi sa vec dobro kalibrisanim podesavanjima i sve to izgleda lepo bez i da se cimas da namestas rucno.
Sto se tice zvuka, ja koristim neki soundbar i nisam ga testirao, mada ovaj dolazi sa nekim ugradjenim 2.1.2 sistemom, ima cak i neka dva zvucnika koja bi trebalo da glume atmos, ali stvarno ne znam kako to radi u praksi, mrzelo me da testiram jer ne koristim.
U principu, jedino sto ti bude mozda problem u startu ako si noviji korisnik i nisi navikla je sto neki ljudi smatraju vida os malo limitiranim, ja licno na njemu stvarno imam sve sto mi treba, i opet sam se odlucio za njega, ali eto, pogledaj dostupne aplikacije, i funkcije pa te to mozda odbije, ali sto se tice samog panela ja stvarno ne znam sta moze bolje u mini-led izvedbi.

ps. Da ne bude da nema mane, stvarno ne vidim poentu za ovolikim daljinskim upravljacem. Kvalitetan je bas, ali ogroman 🙂 Ako imas nekih bas konkretnih pitanja ili ideja, pitaj pa ce testiramo 🙂
Nisam ni ja nesto zahtevna po pitanju upotrebe, verujem da ce biti bas napredak od klasicne 4K 50tice koju koristim
Imam i Google i WebOS na ostalim televizorima tako da ni Vida nece biti problem.
Takodje koristim i soundbar, tako da i to je ok.
Hvala ti puno jos jednom, svakako sam sada vec i prelomila da ga uzmem. 🙂

Nazad
Vrh Dno