Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li ima na VIDAA sistemu MOVE (supernova) aplikacija?

Brza i stabilna Vidaa ali za par stvari ogranicena😄

Uzeo sam Hisense u7q imam samo par dilema, tj ocigledno ja nesto gresim u postavkama.

*Vidim svi na youtube stave osvetljenje na 100% ja kad stavim na to meni izgleda ispijena slika, na 50% mi je savrseno ko u nekom bioskopu. I da ok znam da crna ne moze bude crna ko na oled ali meni nekako sivkasta. A kad sam gledao na youtube recenzije crna mi izgledala vrhunski.
*I kad pustim neki sadrzaj sa racunara u 4k nije mi to to, kao da nije 4k koji imam na Netflxu, Prime ili Youtube, nesto negde gresim...Kupio sam kabl Hdmi 2.1 itd i dalje nije to to nekako mi mrljavo zamuceno kao da radi neko peglanje slike.Pa ako neko ima neke ideje.

Sve ostalo mi je savrseno, pre sam imao Toshiba tv ovaj Vida sistem mi je odlican brz, sve mi je lepo upakovano, sve kako treba gde treba brz i lak setup, povezivanje aplikacije, telefon.Ma milina, ne znam kakav je google os i android na tv, ali ovde nemam 1% zamerku

@cimi nisi naveo dijagonalu. nije isti tip panela na svim dijagonalama

Poslednja izmena:
Aha moja greska uzeo sam 50inca posto mi je sasvim dovoljan za spavacu sobu.
Slika mi je 10ka kad pustim sa Prime ili Netflix 4k ili Dolby.
Ali kad pustim sa racunara nekako mi mrljavo nije to to.

Dopuna evo sredio sam, izabrao sam na tv ehanced 144hz i sad mi se pojavile hdr postavke za sliku, sad je top slika

Poslednja izmena:
Uzeo sam Hisense u7q imam samo par dilema, tj ocigledno ja nesto gresim u postavkama.

*Vidim svi na youtube stave osvetljenje na 100% ja kad stavim na to meni izgleda ispijena slika, na 50% mi je savrseno ko u nekom bioskopu. I da ok znam da crna ne moze bude crna ko na oled ali meni nekako sivkasta. A kad sam gledao na youtube recenzije crna mi izgledala vrhunski.
*I kad pustim neki sadrzaj sa racunara u 4k nije mi to to, kao da nije 4k koji imam na Netflxu, Prime ili Youtube, nesto negde gresim...Kupio sam kabl Hdmi 2.1 itd i dalje nije to to nekako mi mrljavo zamuceno kao da radi neko peglanje slike.Pa ako neko ima neke ideje.

Sve ostalo mi je savrseno, pre sam imao Toshiba tv ovaj Vida sistem mi je odlican brz, sve mi je lepo upakovano, sve kako treba gde treba brz i lak setup, povezivanje aplikacije, telefon.Ma milina, ne znam kakav je google os i android na tv, ali ovde nemam 1% zamerku
Vrvt si ubo kineski panel neki najgoreg kvaliteta. Ja sam u jednom trenutku na kratko uzeo 65N7Q Pro i to je bio blagi uzas. Ovlasceni Hisense servis mi je pored kuce i odmah su proverili i videli da je to u pitanju. 4 vrste panela i taj je moj bio najgori😄

E pa da ga j...Kako sad ima 4 vrste panela 😛.
Jel i vama osvetljenje svima na 100%?
Gle kad stavim na 50% skila je perfektna ali na 100% skroz ispijeno izgleda.

Prilozi

• viber_image_2025-11-28_09-10-00-160.jpg
    viber_image_2025-11-28_09-10-00-160.jpg
    157.6 KB · Pregleda: 132
  • viber_image_2025-11-28_09-10-00-328.jpg
    viber_image_2025-11-28_09-10-00-328.jpg
    121.7 KB · Pregleda: 115
  • viber_image_2025-11-28_09-10-00-369.jpg
    viber_image_2025-11-28_09-10-00-369.jpg
    165.1 KB · Pregleda: 119
Nikad ni na jednom ekranu, bio crt ili lcd nisam držao osvetljenje na 100%, čak ni blizu. Konstantno 100% osvetljenje pretpostavljam da ne može biti dobro ni za sam panel, a ni za diode, zbog grejanja.

Sad gledam, ja sam gledao amaricku recenziju na internetu, backlight treba drzati na 100% dok brightnes treba drzati na 50%
Razliciti menu imamo mi i oni.
Sve je ok, tv radi savrseno, slika je super u svim modovima 😉

Taman da posle par godina menjaš kompletno sve led trake.

Backlight treba da je osvetljenje panela tj ekrana a brightness je stelovanje tamne i svetle slike. Ako pojacas brightness na 100 dobices ispranu sliku, gubis kontrast. Treba podesiti u zavisnosti od ambijentalnog osvetljenja sobe. Neki USA modeli se dosta razlikuju u panelu i backlight, pa poredjenje nije bas isto

Nevidjeni krs od panela je u ovom Hisense 55E7NQ modelu.
Stavio sam pored njega matori H43A5100, najobicniji tv sa VA panelom, i nekoliko ljudi se slozilo da im vise prija slika na njemu.
Sve sam zivo probao sa podesavanjima, ne vredi.
Zao mi je sto sam cekao ovoliko dugo sa cackanjem, trebalo je da to odradim u prvih 15 dana i kraj.

Evo ti 65 E7NQ Pro da vidis😄bio je kod mene par sati svega. Ispod je mij stara 55 ica. E to ti je kineski panel najgori moguci.

Prilozi

• IMG_1639.jpeg
    IMG_1639.jpeg
    175.8 KB · Pregleda: 89
  • IMG_1634.jpeg
    IMG_1634.jpeg
    233.3 KB · Pregleda: 88
  • IMG_1632.jpeg
    IMG_1632.jpeg
    278.2 KB · Pregleda: 82
  • IMG_1631.jpeg
    IMG_1631.jpeg
    218.6 KB · Pregleda: 79
  • IMG_1644.jpeg
    IMG_1644.jpeg
    186.1 KB · Pregleda: 113
  • Sad
Reagovanja: ale
65E7NQ Pro ima IPS (ADS) tip panela. ne znamo koji je manji televizor, ali deluje da ima VA tip panela zbog jačeg kontrasta i (uočljivije) crne. meni boje deluju realnije na gornjem televizoru, na donjem su napucane

@ale ako se gledaju SD i HD Ready kanali, nije ni čudo da je stara 43-jka bila bolja pošto je u pitanju Full HD televizor. 55e7nq ima panel sa slabijim kontrastom u poređenju sa onim koji ima H43A5100 i verovatno to smeta. sa druge strane, noviji model je svetliji.

Poslednja izmena:
Ma jok bre rodjo, sve u redu realnije i to, ovo je tuga bila, pa prelivi crne boje, kao da razmazujes temperama, ma bre haos. I to je verovao ili ne ispravan tv. Odmah mi je drugar iz servisa pored mene pogledao iza SN, ukucao u njihov servisni neki program Hisense i video da je od 4 panela taj najgori, znaci nema dalje, fox i vox imaju bolje panele 😀

65E7NQ Pro ima IPS (ADS) tip panela. ne znamo koji je manji televizor, ali deluje da ima VA tip panela zbog jačeg kontrasta i (uočljivije) crne. meni boje deluju realnije na gornjem televizoru, na donjem su napucane

@ale ako se gledaju SD i HD Ready kanali, nije ni čudo da je stara 43-jka bila bolja pošto je u pitanju Full HD televizor. 55e7nq ima panel sa slabijim kontrastom u poređenju sa onim koji ima H43A5100 i verovatno to smeta. sa druge strane, noviji model je svetliji.
Gledam samo Netflix, YT i Hbo.
Ne znam kako da ti objasnim, ali stipa za oci. Ili je isprana, ili stipa, nema izmedju. Probao sve moguce kombinacije, ma nista.

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje za poznavaoce Hisensa. Bio sam kao resio da je izbor 75U6NQ ali sam onda negde nabasao na podatak da su u toj seriji VA paneli OSIM u 75" (kasnije sam taj podatak potvrdio na jos par mesta). Sto me nije obradovali.
Onda sam se dvoumio da uzmem 65U7NQ ali trenutno mi je neki stariji sony 65 pa sam hteo da predjem na malo veci kad vec menjam.
Da li je i koliko primetna ta razlika u panelima konkretno mislim na ovaj u 75U6NQ u odnosu na VA u 65 i koliko je bolji 75U7NQ u odnosu na 75U6
TV se 90% koristi za Netflix (kad vec na TV nema sta da se gleda), od toga 80% klinci i mi po neki film uvece.

A da li neko ima 75U7Q ili 75U7Q Pro da kaze kakva je slika za klasicnu upotrebu EONa, streaming servisa i PS5? 🫣

A da li neko ima 75U7Q ili 75U7Q Pro da kaze kakva je slika za klasicnu upotrebu EONa, streaming servisa i PS5? 🫣
Okacen ovde u Hisense servisu, evo ga, 75 ica ima odlican ekran/panel. Uzimaj slobodno brat

Naravno, ispisacu ja sve detaljno, al u principu nema tu sta. Mora da bude dobar, ja prelazim sa 55 u7qf, a ovaj je u svemu bolji primetno, tako da ocekujem za tih 120K koliko je kostao, nesto sto ce da bude taman za toliko bolje od proslog. Gejming je i na starom bio dobar, doduse u 60fps i doduse ps4, ovde ce sigurno biti jos bolje. A izabrao sam pro jer pro, za razliku od obicne verzije nema ads panel i dosta bolji kontrast i broj dim zona, doduse takodje po specifikaciji. Pa cu da javim finalno sve kad stigne, leraju me vec par dana, od prosle nedelje pomerili su na ovu, al ajde. 😀

Poštovanje svima.

Prvi put sam uzeo Hisense televizor, konrektno model Hisense 75 E7Q Pro. Televizor je star svega par sati, da li je ovo normalna pojava, pre toga sam uzeo A6Q isto 75”, obavio sam reklamaciju zbog iste stvari. Prva slika je E7Q Pro. Druga A6Q. Ne verujem da je ovo normalna pojava… do cega moze biti ovo?FE4048B8-4069-48D8-8FFA-6BA14BC021E8.jpeg

Prilozi

• 783C61D6-7AAA-48FB-8FB4-4F0991CC4570.jpeg
    783C61D6-7AAA-48FB-8FB4-4F0991CC4570.jpeg
    50.7 KB · Pregleda: 80
do tipa panela. za IPS je karakterističan glow.

75E7Q Pro ima ADS, koji je IPS-oliki tip panela.

75A6Q ima IPS tip panela, mada na DS sajtu piše da je takođe ADS, doduše neki sa slabijim kontrastom

Nazad
Vrh Dno