Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vredi li uzimati 55u7q kao verovatno najjeftiniji miniLED model (verovatno će moći da se uzme za nekih 56k sa vaučerom)? Ima li razlike u slici između njega i nekog standardnog modela koji nije miniLED i jeftiniji je 100tinak eura? Pitam jer vidim da su televizori sa tim panelima uglavnom 70-80k pa na gore, ovo mi je nešto sumnjivo jeftino, ima li ga neko odavde?

i druge marke imaju MiniLED u tom cenovnom rangu
npr.

Ovo mi je drugi Hisense koji je umro na istom mestu (dnevna soba). Prvi je bio H50A6500 koji je trajao možda godinu, vratili mi novac i uzeo 55u7b. Oba tv-a su midrange, dakle nisu najjeftinije serije, i iako je jasno da Hisense pruža odlične karakteristike za uložen novac, očigledno to dolazi uz određenu cenu. Pretpostavljam da kinezi računaju na to da danas tehnologija vrtoglavo napreduje i da je uz nižu cenu u odnosu na konkurenciju, većini konzumenata dovoljno da im TV traje ~ 5-6 godina. Nije mi problem da dam pare, ali mislim da za tih 70-ak hiljada koliko je plaćen 2019. bi ipak morao malo duži vek da ima, uopšte mi nije trebao drugi TV sada, lagano sam mogao da ga koristim još 5 godina, tako da sam sa te strane blago razočaran u Hisense.

možda je do dnevne sobe? 🤔
meni H50A6500, kupljen tokom leta '18., i dalje šljaka, doduše nije nikad bio u dnevnoj sobi. u dnevnoj sobi se pokvario drugi model Hisense-a tokom produžene garancije pa zato mislim da je problem do dnevne sobe a ne do samih televizora 😁

Ili do toga što u dnevnoj sobi TV najviše radi u proseku. 😉

Meni je Samsung mu6100 iz 2017 riknuo posle manje od 5 godina, isto pozadinsko osvetljenje. Ali je bio još uvijek u garanciji pa je riješeno. Tako da je to očekivati od svakog brenda, ne samo Hisense.

Pre par meseci sam uzeo tv (vidaa) i imao je opciju da se ugasi ekran dok se gleda yt(ugašen ekran a ide muzika), pre par dana sam ga ažurirao i više nema tu opciju za YT. Je l ima neki način da vratim to?

Apropo crkavanja, ovdašnji ovlašćeni servis nam rekao da je mnogo više defektnih komada u dijagonalama većim od 55" nego manjim, nevezano za modele.

A dijagonala 55" spada u više defektne ili manje?

Ja koliko sam razumeo i 55" je sa manjim procentom defekata, sve preko je problematično. A govorim iz iskustva da su 2 prijatelja u zadnjih godinu dana reklamirali kvarove na većim dijagonalama i svima je vraćen novac. Uređaji su kupljeni kod dva različita prodavca: zvanični i roze logo

Poštovani, planiram kupovinu televizora pa bih zamolio za pomoć. Dvoumim se između Hisense 75U8Q i 65U8Q. Iako su oznake iste, tj. razlika u veličini ekrana, ispostavilo se da su razlike mnogo veće. Veći model je sa IPS ekranom i kontrastom 2000:1 ppc 23, dok je manji sa VA ekranom 5000:1 kontrastom i ppc 26. To su barem razlike koje sam primetio. Pitanje, koji model odabrati, napominjem da preferiram veću dijagonalu ali me brine kvalitet slike i da li u verziji 75" postoji model sa VA ekranom i specifikacijama kao na modelu od 65". Hvala.

bolje idi na 65", primetno manje će boleti glava po pitanju skaliranja sadržaja

Pozdrav. Pre 5 godina sam u Gigatronu uzeo Hisense televizor, i evo sada mi se pojavljuju neke 2 tamne vertikalne linije, koje su najintenzivnije od dna ekrana pa na gore. Cak je bio jedan period kada je ceo ekran bio crn, bez ikakvog osvetljenja, ali se nekako povratio, i sada ima samo te dve crne. Prijatelj koji je pre bio majstor za popravke televizora je dosao rasklopio ga, ali kaze da je najbolje da ga odnesem na neko mesto specijalizovano za ovaj brend, jer moraju da ga testiraju da vide kada se pojavljuje to crnilo, jer ce mozda opet da se vrati.
Dakle, meni treba savet za neki servis ili da zovem direktno Gigatron pa da me oni dalje delegiraju?

pre 5 godina si mogao uzeti produženu garanciju i ukupno bi bila 7 godina. ako je i jesi uzeo, više ne važi zbog otvaranja televizora.
što se zvaničnog servisa tiče, nedavno smo pisali o tome pa prelistaj prethodne poruke/strane

Imamo li ovde korisnika nekog od oled modela?

bolje idi na 65", primetno manje će boleti glava po pitanju skaliranja sadržaja
Jel mnogo odvratno? Ja planiram sa 55 na 75 da predjem vrlo uskoro, ali generalno od slabijeg kvaliteta gledam jedino fudbal na tv-u. I bas sam razmisljao kako li izgleda kad se razvuku ti stariji sadrzaji ili neki ovako random televizijski kanali na tako velike dijagonale.

Jel mnogo odvratno? Ja planiram sa 55 na 75 da predjem vrlo uskoro, ali generalno od slabijeg kvaliteta gledam jedino fudbal na tv-u. I bas sam razmisljao kako li izgleda kad se razvuku ti stariji sadrzaji ili neki ovako random televizijski kanali na tako velike dijagonale.
Ja imam 75u8Nq i sve super izgleda. Osim nekih klipova na YT koji su i inače katastrofa ali na ovoj veličini glave budu skoro bez detalja (tipa neki klipovi iz serije porodično blago i njoj slične)...

Poštovani, da li imate iskustva sa Hisense Smart televizor 55A7NQ da li je moguće povezati taj uredjaj na SBB eon smart platformu ?
Hvala unapred

Moze li prilikom ukljucivanja tv-a odmah da pokrene eon aplikaciju instaliranu na tv 40A5NQ ?

@ukili85la da
@urade VIDAA nema takvu mogućnost, koliko znam. ispraviće me neko ako nisam u pravu

@jaksa007 pitanje je postavio drugi član

Nazad
Vrh Dno