Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ima, gore kod ventilacije, i na A6500 je gore slot.

Šta te konkretno zanima? Ja što sam isprobao radilo je. Mada nisam mnogo gledao sa usb, samo za test. Može da se podešava i veličina, boja....

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Drugar koji nije vičan tehnici kaže da mu nema prevoda a dao sam mu na USB-u dve epizode serije gde sam isto nazvao i prevod i video fajl. Da li je potrebno uključiti prevod preko daljinskog?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Da se zahvalim kompaniji Hisense na 30% popusta na TV sa njihovog zvanicnog sajta. Desetoro nas je dobilo popust zbog aktivnosti ovde! I naravno, hvala Benchmarku bez koga ovo sve nebibilo moguce!
Sa ovim popustom bez sumnje moze da se uzme odlican tv.

Evo i ja sam jedan od tih desetoro koji su dobili poruku o popustu. Takođe se zahvaljujem. Biće neka prilika da se iskoristi.

A moderatoru [Mancha] nisam mogao da odgovorim na poruku jer mu je puno sanduče, što je neko ovde već i napisao. :)

Pozdrav drustvo,

treba mi pomoc, pre 10-tak dana sam u Gigatronu kupio model h40b5100. Koji sam hdmi kablom povezao sa EON smart box-om.

Od tada sam primetio dva problema, za koji su mi potrebni saveti da ih resim.

1. Primetio sam da je osvetljenje dosta jace po desnoj i levoj ivici tv-a sirine oko 5 cm, i kad je ekran skroz beo vidljive su crne senke. (kao na slici) Da li to treba talo?
2. Imam i problem sa zvukom, tj. njegovim povremenim nestajanjem i vracanjem u funkciju , a koji mi jako ide na zivce. Na primer, gledam utakmicu i dok kometator govori sve je ok ali cim on prestane sa pricom kao da zvuk nestane, ne cuje se nista a trebalo bi bar navijaci da se cuju. Isto tako kad gledam film, dok ima dijaloga sve radi ok ali cim prestanu sa istim nema zvuka do novog dijaloga. Sve sam zivo pokusao od opcija sto na smart box-u sto na tv-u i nista se nije promenilo.

Ako neko ima neki predlog kako ovo resiti, unapred zahvalan.IMG_20190824_101636.jpg

Zna li neko razliku između h39a5600 i h40b5600? Jel ova b serija kao novija? Vidim da po specifikaciji b5600 ima lošiji zvuk ali i quad core procesor, što mi je bitno. Ima li u nekoj radnji da stoje jedan pored drugog?

Da te B 40" su nova serija, zamena za prošlogodisnji 39" a5600

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Hvala, videću da ga negde uživo snimim i isprobam, čisto da vidim kako funkcioniše smart u odnosu na ovaj moj a6500. U principu će se samo YT koristiti, ali ako su već ubacili qc procesor, vredi uzeti noviji model.

Pozz drustvo,
pre par dana sam u Gigatronu kupio model h40b5100 i odmah ga povezao hdmi kablom sa EON smart boxom.
Od tada imam dva problema,
Prvi je da su mi ivice leva i desna jace osvetljene u sirino od oko 5 cm kao i kd je bela slika preko celog ekrana vidljive su crne senke.
Druga stvar je problem sa zvukom u vidu da ga nestaje sa vremena na vreme. Na primer dok gledam neku utakmicu zvuka ima samo dok komentator prica, cim prestane nestaje i zvuk ili dok gledam film zvuka ima samo dok je dijalog pa onda nestane i tako u krug.
Sve sam opcije i na tv-u i na smart boxu menjao ali problemi su ostali.
Neke sugestije,unapred hvala.

Pašće i kod mene 58a6100 za koji mesec.

Kakva su iskustva sa tom A6100 serijom?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno