Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Pozdrav
jedno pitanje u vezi 5,1
naime imam hisense H50 U7B povezan optickim kablom sa risiverom sony i dobijam 5,1 zvuk sa netfliksa i sa usb kad pustam filmove ili koncerte, ali ne mogu da dobijem 5.1 sa racunara koji je povezan sa tv hdmi kablom dobija se samo 2.0
da li mozda znate da li je ikako moguce resiti ovo
hvala
Ili jedno ili drugo,nemoze zvuk istovremeno na dva kabla,ili optika ili hdmi.

Optika mu je izlaz iz TV-a ka AVR-u.
HDMI je ulaz u TV.

Verovatno je stariji AVR u pitanju, jer da je noviji normalna putanja bi bila komp u AVR, a AVR u TV preko HDMI ARC.

POMOC!
Razmisljam o kupovini novog modela, u pitanju je Hisense 50E7KQ. Pise da poseduje VRR i ALLM, ali nema HDMI 2.1 port, vec 2.0. Kako je moguce da ta tehnologija radi sa HDMI 2.0 kablom?

Poslednja izmena:
ima li neko iskustva sa 50A6K modelom? U salonu slika deluje lepo, uglovi gledanja dobri i da li se isplati dati za njega 5-6 hiljada vise u odnosu na tesla model od 5o inca (slika mi deluje malo bolje na hisense ali on ima onu svoju interpretaciju u 4k dok na tesli se vrte one budjave reklame) ili je to u sustini sve isto samo sto je hisense lepse izlepljen sa nalepnicama na kojima pise sta sve ima od funkcija? Oba imaju 5 god garanciju

Koristim 58A6K i jako sam zadovoljan, slika, zvuk jako dobri, nije 10bita, vec 8bit frc, nema pravi hdr10, ali jako me nervira sto nema nekih aplikjacija na VIDAAu sistemu, sto kod tesle naravno IMA! Prethodno sam korstio teslu 43s906 i bio prezadvoljan time, ali kazem slika i zvuk na strani Hisensa

Koristim 58A6K i jako sam zadovoljan, slika, zvuk jako dobri, nije 10bita, vec 8bit frc, nema pravi hdr10, ali jako me nervira sto nema nekih aplikjacija na VIDAAu sistemu, sto kod tesle naravno IMA! Prethodno sam korstio teslu 43s906 i bio prezadvoljan time, ali kazem slika i zvuk na strani Hisensa
E hvala ti, bitna mi je slika, netflix i youtube.. Televiziju ne gledam, koristim zemaljske kanale kad je neka utakmica samo i to je to. A pogotovo sto citajuci iskustva sa foruma taj model tesle sto si imao je bolji od sadasnjih novih modela 6 serije tako da definitivno se isplati malo doplate za hisense

ima li neko iskustva sa 50A6K modelom? U salonu slika deluje lepo, uglovi gledanja dobri i da li se isplati dati za njega 5-6 hiljada vise u odnosu na tesla model od 5o inca (slika mi deluje malo bolje na hisense ali on ima onu svoju interpretaciju u 4k dok na tesli se vrte one budjave reklame) ili je to u sustini sve isto samo sto je hisense lepse izlepljen sa nalepnicama na kojima pise sta sve ima od funkcija? Oba imaju 5 god garanciju
Ja imam 50A6K,odlican tv,ne razmisljaj nego uzmi,evo godinu dana radi najmanje 10 sati dnevno,sve kao i prvog dana,pogotovo slika,odlicna,i zvuk je dobar ali ja sam prikljucio 5.1 preko resivera,volim malo glasnije da gledam filmove.

Ja imam 50A6K,vec neka dva meseca,odlican TV,za prosecnog coveka ne treba bolje.

Imam pitanje u vezi sa ovim TV-om,posto vec spominjete.I ja sam se zakacio na pojacalo preko optickog za gledanje filmova.Kako da mi stalno daje zvuk na pojacalo,znaci u momentu kada upalim pojacalo da ima zvuk?Da ne moram stalno da u opcijama TV-a prebacujem sa TV zvucnika na SPDIF?Nervira me to.A do skoro sam imao isto Hisense TV,neki stariji,i on je imao tako podeseno da mi stalno daje izlaz na SPDIF,zajedno uz TV zvucnik.Pa onda samo utisam na TV-u zvuk.

Ja imam 50A6K,odlican tv,ne razmisljaj nego uzmi,evo godinu dana radi najmanje 10 sati dnevno
kako godinu dana kad se K generacija pojavila tokom proleća, eventualno kasnije, ove godine?

koji model? možda na tom WiFi nema interneta 🤔

Troumio se izmedju Fox 55, Tesla 50-55, i Hisensa 50 A6K i odluka je pala na Hisense. Testirao sam sva tri i Hisense mi se cinio najadekvatniji za taj novac. Generalni utisak je da tv koji kosta 42000 za 50 inca sasvim korektno ispunjava ocekivanja naravno ako ne ocekujete cuda mada i nisam za taj cenovni rang ocekivao nista spektakularno. U odnosu na stari Fox 43 inca 4k je spejs satl iskreno. Boje su lepe i zive, crna boja za tu klasu sasvim dobra, zvuk je solidan ali jako upotrebljiv (meni to nije bitno povezan je na pojacalo), uglovi gledanja dobri mada ne preterujte da ga gledate bas ukoso jer vec dolazi do slabljenja boja. Ima probijanja osvetljenja po stranama ali uz malo podesavanja i to se regulise i bitno se smanji. Saloni su mnogo osvetljeni i onda izlozenim tv-ima smanje osvetljenje dosta nisko tako da probijanje u radnji ne primetite tj nema ga uopste pa ako testirate neki tv slobodno trazite daljinski da vam pojacaju osvetljenje na tvu da mozete videti u kojoj meri ide probijanje. Radi odlicno za gejming, netflix i youtube jos moj net jedva nekad pogura u full hd i tad je slika odlicna a mogu misliti kakav je film ili serija da net moze da gura 4k. U mracnim scenama pod osvetljenjem trava je jarko zelena, jabuka crvena itd ne gubi se kvalitet boja sto mi se jako svidelo. VIDAA radi dobro, ume malo nekad da zasteka ali nije nista strasno. Za te pare iskreno stvarno je odlican tv.
Ja imam 50A6K,vec neka dva meseca,odlican TV,za prosecnog coveka ne treba bolje.

Imam pitanje u vezi sa ovim TV-om,posto vec spominjete.I ja sam se zakacio na pojacalo preko optickog za gledanje filmova.Kako da mi stalno daje zvuk na pojacalo,znaci u momentu kada upalim pojacalo da ima zvuk?Da ne moram stalno da u opcijama TV-a prebacujem sa TV zvucnika na SPDIF?Nervira me to.A do skoro sam imao isto Hisense TV,neki stariji,i on je imao tako podeseno da mi stalno daje izlaz na SPDIF,zajedno uz TV zvucnik.Pa onda samo utisam na TV-u zvuk.
ja sam jednom podesio i ne trazi mi vise, kad god upalim tv zvuk ide preko pojacala

ja sam jednom podesio i ne trazi mi vise, kad god upalim tv zvuk ide preko pojacala
Pa to je u redu,ako stalno ide zvuk na pojacalo,ali mojim ukucanima je to problem da stalno pale pojacalo.Vecinom zvuk ide preko njegovih zvucnika,samo kada gledam film neki ili neku muziku pustim preko YT,onda mi treba preko SPDIF.

E sad,dali ovaj model tu opciju nema,a stariji model koji sam imao isto hisense je takvu opciju imao!Ali nije mi logicno.

E7KQ Pro u manjoj dijagonali je bio na benchmark.rs test, gde je objašnjeno otkud to Pro

E7KQ Pro u manjoj dijagonali je bio na benchmark.rs test, gde je objašnjeno otkud to Pro

Bas sad pogleda, ali cim vidim da je Va, izbegavam

ovde piše da je kod 75-ice ADS (IPS)

prema specifikaciji, tj. vrednosti za kontrast, moglo bi se reći da jeste ADS. VA bi trebalo da ima kontrast barem 4000:1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno