Šta je novo?

Hisense televizori

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
nije tema o tome šta kupiti u kom cenovnom rangu i kako ko posmatra rangove. hvala na razumevanju

Ok za posmatranje rangova i kategorizaciju, to prihvatam ali sta kupiti u cenovnom rangu, to valjda jeste tema...Nema high end za hiljadu evra. Burazer je pre 11 godina pazario Samsung 220 hiljada dinara. Treba znati u kom smeru kupovine ici i biti objektivan. Ja znam gde pripada A7KQ, to je jeftinjarija.:)

za to šta kupiti postoji soba "šta kupiti". ovo je tema za Hisense televizore: iskustva, novosti, pitanja, poređenje generacija, poređenje modela, problemi, podešavanja, testovi, i tako to

Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko odabira tv-a (43 inca ultraHD) koji bi koristio umesto monitora i gledao eon preko kompa, kakav je Hisense kao marka, u smislu da li se cesto kvari, do sad sam kupovao Vox televizore i zadovoljan sam njima, inace cena da bude do 40k

Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko odabira tv-a (43 inca ultraHD) koji bi koristio umesto monitora i gledao eon preko kompa, kakav je Hisense kao marka, u smislu da li se cesto kvari, do sad sam kupovao Vox televizore i zadovoljan sam njima, inace cena da bude do 40k
U kući imam inverter klimu, TV 32-ku i od skora 55A7HQ. Sva tri uređaja pristojno rade i sasvim su prihvatljivi sa kvalitetom za uložen novac, tj.ništa do sad nije išlo na servis.

Poslednja izmena:
gledao eon preko kompa
možeš direktno preko TV-a ako imaš smart app slot (na kod)
(43 inca ultraHD) koji bi koristio umesto monitora
43" su obično slabiji u odnosu na svoju veću braću (50+"). npr , lošiji zvuk.
kod izbora TV-a kao monitor treba paziti na neke stvari, a koje su za posebnu temu, pošto nisu, u globalu, svi televizori predviđeni da rade kao monitor
kakav je Hisense kao marka
postoji 3 decenije pod imenom Hisense, a kao proizvođač preko 50 godina. globalno je otprilike među prvih 5-6 brendova za televizore a i sponzor je za svetska i evropska prvenstva u fudbalu. pored televizora, pokriva i belu tehniku (npr., Gorenje je u vlasništvu) i klimatizaciju. sve u svemu, solidna marka

Poceo sinoc da gledam odlicnu crtanu seriju na Netflixu Blue eye Samurai pa sam malo eksperimentisao sa slikom. Uglavnom, umesto Warm stavio Cold color, a na grafickoj stavio 7400K i Saturation na 120. Slika zanimljiva skroz
Pre toga smanjio Red, Green i Blue na -4 a brightness retrospektivno na -2. Backlight i Contrast na 80. Fino radi televizor.
Primetio sam da Warm 1 i 2 daju mracniju sliku umesto Cold koja je duplo svetlija. Na proslom tv-u nisam imao te razlike, menjao je samo nijansu boja

Poslednja izmena:
To je PRO, da li ima redovan E7KQ? Koji tacno je onda ovaj u Eplaneti, da li neko zna? Da idem da menjam odma ako je VA:)
350 nit-a? Sad citam.To je slabo, prikaz boja slab. Sve u svemu ne vredi razlika od 20 hiljada u odnosu na A7KQ. Moje misljenje. Naravno gaming kod mene je zavrsen pre 10 godina otprilike:)

Poslednja izmena:
A Vidaa OS što je jedna od najboljih opcija u domenu smart tv-a🤣?

@Delija nije u pitanju, a i niko ne tvrdi to, Hi-Fi ozvučenje. tvrdi se da je odličan zvuk u cenovnoj klasi 😎
E7KQ Pro je dostupan u tri dijagonale i košta 79.990 dinara odnosno oko 678€ za 55”, 104.990 dinara t.j. oko 890€ za 65” i 136.990 ili oko 1160€ za 75”.

Ne moze biti "odlican" ako ga "pojede" soundbar od 10k dinara.

EDIT: Doduse, "pojede" i skuplje TV-e sa boljim zvukom. Nije bas najsrecniji primer.

Ali sustina je u onom "subwoofer". Kakav crni "subwoofer"?

Moramo razumjeti da ako pricamo o zvucnicima ugradjenima u televizor ovo mozemo i nazvati subwooferom u marketinske svrhe. Ovaj zvucnik na ledjima TV sigurno pridonosi kvalitetu samog zvuka u TVu. U svakom slucaju ne mogu se uporedjivati zvucnici u TV sa bilo kojim soundbarom, velicina i masa zvucnika u soundbaru diktiraju da imaju bolji zvuk. Ipak svaki TV tezi ka tome da bude sto tanji a to je u suprotnosti sa zvucnicima i kvalitetom zvuka.

Pozdrav
jedno pitanje u vezi 5,1
naime imam hisense H50 U7B povezan optickim kablom sa risiverom sony i dobijam 5,1 zvuk sa netfliksa i sa usb kad pustam filmove ili koncerte, ali ne mogu da dobijem 5.1 sa racunara koji je povezan sa tv hdmi kablom dobija se samo 2.0
da li mozda znate da li je ikako moguce resiti ovo
hvala

Nije ti dobro podeseno na kompu.

Sta konkretno koristis - koji softver?
Od mene preporuka za MPC-HC i LAV filtere. Podesis da ne dekodira, vec da radi pass-through.
Uz to i madVR - ali to nema veze sa zvukom, vec sa slikom.

Nazad
Vrh Dno