Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo u8qf, sad na popustu, a vidim da nova generacija ima android. Ajde 7god garancije mi je neka uteha. Cekam da stigne i odma cu ga uporediti sa u7qf. Nadam se da ce stvarno biti razlikeu slici u korist jaceg modela
I ima li razlike? I ako nije tajna koja je cijena sa popustom bila i vrijedi li u odnosu na u7qf?

Jedno kratko pitanje. Juče u radnji na T... u trznom centru Be videh Hisenese 55a7300f za 52k dinara.
Ljubazni prodavac mi je dao sifru internet mreze i probao sam da sa telefona (samsung j7-2016) castujem na ovaj TV (eon i hbo-go sadrzaj). Od svih tv-a u radnji koji su na mrezi ponudio i bacio je sliku na TlC c715 (vidi ga kao BeyondTV) i neki tlc nize klase (vidi ga kao android TV) Proverio sam i bilo je jos TV na mrezi.... kao i ovaj Hisense ali ih nije pronasao telefon. Kako mu je cena (po meni prihvatljiva) i uzeo bi ovaj model pitanje je moze li se odraditi prosto deljenje sadrzaja kao sto sam mislio ( klik na ikonicu u okviru npr Eon-a). Ukoliko moze nek neko ljubazan objasni pa da idem u nabavku. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ne može, možeš samo da castuješ ceo ekran ali to nije ni blizu onoga što tebi treba, iz više razloga. Treba ti google certified android tv sa ugrađenim chromecastom. Ili da kupiš chromecast kao poseban uređaj i onda ga možeš koristiti na svakom tv-u tako kako si zamislio, pa i na tom hisense.

Moze li neko da pogleda koje app ima u store za gledanje iptv.Razmisljam se izmedju LG,Samsunga i tamo znam da imaju sigurno smart iptv app koja mi je favorit.Ali nisam uspeo da nadjem koje app ima u hisense store za iptv,model koji merkam je 55U7QF ili 65' najvise zbog 7 god garancije.

Ssiptv na starijim modelima, ne znam za uq7f. Nije baš neki šampion što se tiče opcija, bazična aplikacija, ali radi.

Na starijim modelima ima skoro pa neupotrebljivi ssiptv (spor, komplikovan, samo 1 m3u lista može...), e sad nzm za taj model, možda su proširili izbor...

Kupih UQ7F.
Da li je moguće da preko cijelog ekrana dođe plastična folija koju je potrebno skinuti?

stižu i ovogodišnji modeli za Okeaniju. kao što sam pretpostavio, izgleda da je ponuda od ove godine globalno objedinjena
(uslikano na hisense.com.au)

1622842285810.png

I meni izgleda kao defekt... Ide nazad...
U7b ,je imao kada Sam ga uzimao.
Meni ova folija izgleda malo tamnije boje, pa nisam siguran da li se to skida. Preko cijelog je ekrana, a samo je na donjem desnom ćošku malo odvojena

Ima li ko iskustva sa medija serverom preko rutera. Tesla,LG, i Hisense U7B su vezani kablom. Radi sve na svim uređajima osim na Hisensu. Pusti sadržaj , ali to traje 10 sekundi i posle toga nama servera. Ima li nekog rešenja?

Na starijim modelima ima skoro pa neupotrebljivi ssiptv (spor, komplikovan, samo 1 m3u lista može...), e sad nzm za taj model, možda su proširili izbor...
Može bezbroj m3u listi na SSIPTV ako umeš. I pomocu gdrive i pomocu dropbox-a. Baciš listu na dropbox, kopiraš njen link u ssiptv pod add external list i eto.

За пар хиљада динара купиш андроид бокс и решиш проблем подршке за видео формате.

@VX_1 , dobro si primetio. prevideh da oznake nisu skroz iste, npr. američka je U9G a okeanijska U90G

@suboticanin , bitno je šta kaže MediaInfo za te fajlove koje nije TV hteo da ti pusti, pod uslovom da je ispravan hard disk čija/e je/su participacija/e formatirane na podržani fajl sistem (NTFS, neki ext). meni model od pre 3 godine pušta svaki MKV (i avi i mp4) koji sam mu dao (naveo sam ranije kodeke)

U subotu sam pitao za nove Hisense modele sa G oznakom kada stizu kod nas. Prodavac mi rece da su isti modeli kao za americko trziste mada ne verujem da decko zna pravu informaciju al ajd..
Sad su me zvali i kazu G modeli stizu u septembru ali ce cene biti znatno vece u odnosu na sadasnje modele u istim dijagonalama.

Na mom 55U7QF je bila folija samo po uglovima ekrana, ne preko celog. Rekao bih da si dobio primerak sa greškom?

Šta je bilo na kraju?
Garancija uvažena. Televizor će biti zamjenjen. Čeka se par dana.

Da li neko ima slican problem , da kada upali TV pojavi se roze slika, bez tona. I dok ne resetujem modem, nece da radi. Nisam bio tu dve nedelje, i kako sam se vratio, svaki put kada upalim, to je pojavi.

Vidim da pominjete gledanje filmova, ja na mom TV-u koji je kupljen pre vise od 4 god, pogledao sam gomilu filmova. Bluray, remux, i to fajlovi preko 60gb, rade bez problema. Nikada se nije deslio da secka, ili bilo sta drugo.

@gandalfblack, sa kojim modelom imaš taj problem? možda je problem do tog box-a (koji zoveš modem)

sa Hisense modelima uglavnom nema problema (po pitanju kodeka i kontejnera) sa puštanjem filmova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno