Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
@gandalfblack, sa kojim modelom imaš taj problem? možda je problem do tog box-a (koji zoveš modem)

sa Hisense modelima uglavnom nema problema (po pitanju kodeka i kontejnera) sa puštanjem filmova.
Model je h43n5700, kupljen pre 3.5 god. Nije modem nego risiver, nisam lepo napisao.

Jesi probao za početak na svim Hdmi priključcima, da li se isto dešava? Ili neki drugi uređaj da priključis ako imas u kući ? Ili taj risiver da isprobas na drugom tv? Ili čak resetovanje tog tvog risivera na fabrička podešavanja, ako nije neki problem zbog gubitka nekih podešavanja? Ima mnogo opcija, pa za početak probaj ovi ako si u mogućnosti.

Sve prkljucke sam promenio, i desava se.. Nemam drugi tv u stanu, a mrzi me da donosim od kuce. Malo sam trazio na netu. Desava se i na drugim markama , ne samo hisense. Moze biti hdmi kabal, kao pri paljenju se ne upale svi kanali sa bojama, pa cu prvo to zameniti. Ali nema nekog realnog razloga ili resenja za to, jer kad se to desi, ja promenim drugi ulaz bez gasenja tv-a i radi. Skroz bzv. Ne znam za te dve nedelje kada nisam bio tu, znam da su padale one kise, i bilo je nevreme, pa su mozda gasili struju, pa se tu nesto desilo.

Stigla zamjena za model sa oštećenom folijom na ekranu.
Ovaj je bez greške. Čak mi izgleda da ima uniformnije pozadinsko osvetljenje. Na prethodnom je bilo malo izraženo probijanje na lijevoj strani.

još uvek nema ovogodišnjih modela koji se inače pojavljuju u ovo doba a neki se (opravdano) ljute što još nema EON-a (tj VIDAA U 4) na modelima iz '19. godine. poremetila je pandemija mnogo toga :(

još uvek nema ovogodišnjih modela koji se inače pojavljuju u ovo doba a neki se (opravdano) ljute što još nema EON-a (tj VIDAA U 4) na modelima iz '19. godine. poremetila je pandemija mnogo toga :(
Ma da, postala corona univerzalni izgovor za sve...
Nije mi jeasno kako konkretno korona poremetila neki random tim progaramera koji radi za Hisense na implementaciji VIDAA U 4 na starije modele?
Tim pre što su poslednjih godinu i po prodali uređaja više nego ikad (generalno svi proizvođači TV-a), budi bar toliko revnosan pa ispuni obećanje i prema starim korisnicima tvojih proizvoda.

EDIT: I sam kažeš da nisu još izbacili na tržište ni ovogodišnje modele, šta li rade, čime su toliko zauzeti, da ne prazne možda lagere iz 2016?

Da li postoji jos nesto novo sto je korisno na VIDAA 4 platformi ili svi cekate update samo zbog mogucnosti koriscenja EON aplikacije? Po klipovima na YouTube-u izgleda mi veoma slicno postojecoj verziji...

rečeno je već kad će ovogodišnji modeli :) moj komentar je da je dosta toga odloženo kod Hisense-a

@Moca ne. A5600 je serija iz '18. na VIDAA U 2.5. za EON treba VIDAA U 4 (modeli na 3-jci, tj. iz '19., čekaju nadogradnju na 4-rku) ili Android TV. Android TV je na B6700, npr

zvanično podržane (4K) serije (izvor https://sbb.rs/preporuceni-smart-tv-uredjaji/):
1623587005080.png

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Imam Hisense A7100f od 43 inca i primetio sam da u poslednje vreme tv ima problem sa Netflixom. Tokom reprdukcije cesto se desava da tv uospte ne reaguje na bilo koju komandu daljinskog niti na pritiskanje tastera na tv, dok sadrzaj nastavlja da tece. U toj situaciji jedino pomaze da tv iskljucim direktno iz struje ili da sacekam da se on eventualno sam restartuje, ali se to retko desava. Da li je neko imao slican problem ?

Drugar kupuje TV dilema je u7qf ili u8qf 55 incha. Razlika je, ako sam ga razumeo oko 30 hiljada, pa ga jedino kopka da li je i razlika u kvalitetu slike znatna kao i ta novčana razlika? Zna li se do kada traje akcija 7 godina garancije?

Nikad nije razlika u kvalitetu bilo čega proporcionalna razlici u ceni. Imaš neku best buy sredinu, i posle kako ide na gore, cena se multiplikuje ali ne proporcionalno kvalitetu, već višestruko u odnosu na poboljšanje karakteristika, nebitno da li je to kvalitet prikaza slike, izrade, zvuka... I nebitno da li je u pitanju tv ili neki drugi proizvod. Postoje izuzeci naravno, ali oni samo potvrđuju pravilo. Pravo pitanje bi bilo, gde je sa cenom u8qf u odnosu na televizore drugih proizvođača, istih ili vrlo sličnih karakteristika. Ovako ako gledaš, nikad ništa skuplje ne bi kupio u životu. 😊

U pravu si...

Moj mu je savet bio da ide na jeftiniji jer prilično mu se vrti EON na TVu, pa računam da se tu ta razlika najmanje može osetit. Netflix nema, mada planira da mi se priključi u grupi kada se uprazni mesto, što očekujemo uskoro.

Ali ja baš i nisam imao kontakt sa Hisense televizorima

zna i kod nas da bude na dobrom popustu (otprilike jednak iznos)

drugar kupio na nekom popustu za oko 70K, koliko se sećam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno