Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Imam je u kuci u selu.

Kod me greje nekih 60ak kvadrata, i nikada nisam uspeo da je oteram preko 25°, a u toku nahladnijih dana bilo je 22-23°. Jednostavno nema snagu za vise, iako je upaljen Super rezim rada.
Napominjem da je kuca neizolovana, nema parket vec plocice ispod, pa i to odvlaci temperaturu. Takodje, cini mi se da joj je i ventilator slab, ne izduvava bas vreo vazduh nekom velikom brzinom, vec vise mlak.
Potrosnja u tom rezimu rada je od 1.2 do 1.4 KW. Kada greje bez turbo rezima, trosi oko 0.7-0.8 KW.

Sto se hladjenja tice, tu nema greske, hladi bez problema, za 15ak minuta ohladi sve prostorije. Potrosnja kad odrzava tu temperaturu je oko 0.3-0.4 KW.

Ubacivanje vazduha spolja je korisna opcija, ali ne radi u svakoj situaciji, kada je recimo hladno spolja, nece da ubacuje vazduh da ne ohladi prostorije unutra.
Takodje, ima i HEPA filter koji treba da se menja, tako da moze da sluzi i kao precistac vazduha u nekim situacijama. Recimo duvanski dim brzo ocisti kad se ukljuci ta opcija.
Ima i senzor detektovanja osoba u prostoriji, pa moze da usmerava vazduh ka njima, ili da ne duva direktno u njih.

Generalno, neko iskustvo je ok, ali bih pre savetovao neku jacu klimu ukoliko ce biti primarno grejno telo, pogotovo za taj novac.
Da li može na komandu,da ubaci hladan vazduh kod grejanja,i ako je napolju hladno?

Poslednja izmena:
Živo me interesuju iskustva svih učesnika na forumu za nekih 5 godina s obzirom da se u poslednje vreme preopručuje sve i svašta, a prednjače modeli koje niti je ko imao niti video uživo, a sa sve funkcijama koje služe ničemu niti će i ko koristiti...

Da li može na komandu,da ubaci hladan vazduh kod grejanja,i ako je napolju hladno?
Iskreno nisam probao, mislim da ne moze da radi uvlacenje spoljnjeg vazduha ako je temperatura ispod nekog nivoa, ali nisam siguran tacno kog...

Nisi probao, ali mislis da ne moze? Genijalno :D

Стигла је клима Fresh Master! 😁
Јесу ли вама стигли у пакету L носачи за спољну јединицу? Код мене их нема...

Jeste , nju sam bas ugradio juce 🙂
Kakvo iskustvo imate nakon 2-3 sezone? Ja sam je kupio pre par dana pa bi ja isto pokušao lično da je ugradim a pitam zbog majstora kojeg bi eventualno angažovao.. Veći deo posla bi uradio pošto treba "ukopavati" praviti šlic oko 3 metara da se ne bi videla creva.. Pozdrav.

Znate da gubite garanciju ako vam ne ugradi prijavljen servis?

Piše da se aktivacijom produžene garancije,dobija 5 godina garancije na kompresor.
Ne vidim nigde,garantne uslove ,odnosno spisak ovlašćenih servisa,ako je to uslov za garanciju.

Људи, јел могу ове цеви из унутрашње јединице да се изведу са десне стране? Са леве ми никако не одговара ☹️

Sve klime mogu i levo i desno da izvuku cevi.
Izuzetak je Toshiba Haori, kojoj cevi idu ili iza klime ili ispod, umesto sa strane.

Standardne cevi da, ali ona cev za dovod svezeg vazduha nisam bas siguran...

Мало пре су били да уграде климу и буквално су побегли кад су видели цев за ваздух... Каже ааууу ово треба цео дан да се остане па ово оно...извини...и одоше...

Људи, где иде овај део?

Prilozi

• IMG_20230914_124911.jpg
    IMG_20230914_124911.jpg
    111.4 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20230914_124904.jpg
    IMG_20230914_124904.jpg
    151.8 KB · Pregleda: 45
Naravno da ne, ali na zalost, takva je vecina danasnjih majstora. Tacnije, nisu to majstori, to su monteri, i verujem da bi vecinu zbunilo ako bi u pakovanju umesto tiplova fi 6 stigli fi 8 recimo...

Potrebna mi je pomoć oko povezivanja klime sa aplikacijom nikako da se povežem. Ako bi mogao neko da objasni detaljnije ili neki video snimak.

Nisam ja dzabe okacio link instalacionog uputstva.
Naravno da moze, klima ima izrez sa obe strane za cevi. Da ne moze, ne bi imalo poente da to postoji.
Posto vas mrzi da citate, evo slike :)

Prilozi

• IMG_2286.png
    IMG_2286.png
    587.6 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno