Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Da, može da hladi.

Cao, interesuje me gde idu ovi filteri, nisam video da se igde pominju u opisu proizvoda, ne dobijaju se uz klimu?
Pretpostavljam da je to neko vaše ručno rešenje, to jest stavljate ih preko spoljnog otvora za svež vazduh?
Hvala i srdačan pozdrav.
Niti je moje resenje a nisam ni smislio. Kada bi pogledali malo pazljivije uputstvo videli bi gde stoje. Tacno tamo gde je proizvodjac i predvideo. I moja klima je izlozena suncu od oko 12h pa dok sunce ne zadje. Hladi samo tako.

Stiglo danas obaveštenje o nadogradnji aplikacije Connect life za mobilni telefon Hisense klima uredjaja, citiram

"We would like to inform you about the upcoming scheduled upgrade of our cloud service database. This will further improve the service and reliability of the ConnectLife App. This upgrade will be carried out in two phases, which will have an impact on related functions listed below:
Phase I: Database upgrade, data-related services (such as electricity statistics) will not be available
US time (UTC/GMT-5) - 11pm Sep 12th, to 4am Sep 13th, 2022 European time (UTC/GMT+1) - 5am Sep 13th, to 10am Sep 13th, 2022
Phase II: Basic services upgrade, you will not be able to log into the ConnectLife app, nor will scheduled tasks and scenes be executed
US time (UTC/GMT -5) - 11pm Sep 13th, to 6am Sep 14th, 2022 European time (UTC/GMT+1) - 5am Sep 14th, to 12am Sep 14th, 2022
After the upgrade is completed, the ConnectLife App will work as you are used to. If there are any problems after the upgrade, feel free to contact the local call center. You can find the contact information in the appliance user manual or on the appliance's brand website. We are happy to help.
We apologize for the inconvenience and thank you for understanding!"

Your ConnectLife Team

(Željeli bismo vas obavijestiti o nadolazećoj planiranoj nadogradnji naše baze podataka usluge oblaka. Ovo će dodatno poboljšati uslugu i pouzdanost aplikacije ConnectLife. Ova nadogradnja će se provesti u dvije faze, koje će imati utjecaj na povezane funkcije navedene u nastavku: Faza I: Nadogradnja baze podataka, usluge povezane s podacima (kao što je statistika električne energije) neće biti dostupne Američko vrijeme (UTC/GMT-5) - 23 sata 12. rujna do 4 sata ujutro 13. rujna 2022. Europsko vrijeme (UTC/GMT+1) - 5 ujutro 13. rujna do 10 sati 13. rujna 2022. Faza II: Nadogradnja osnovnih usluga, nećete se moći prijaviti u aplikaciju ConnectLife niti će se izvršavati zakazani zadaci i scene Američko vrijeme (UTC/GMT -5) - 23:00 13. rujna do 6:00 14. rujna 2022. Europsko vrijeme (UTC/GMT+1) - 5:00 14. rujna do 12:00 14. rujna 2022. Nakon dovršetka nadogradnje aplikacija ConnectLife radit će onako kako ste navikli. Ako nakon nadogradnje bude bilo kakvih problema, slobodno se obratite lokalnom pozivnom centru. Podatke za kontakt možete pronaći u korisničkom priručniku uređaja ili na web stranici marke uređaja. Rado ćemo pomoći. Ispričavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju!
Vaš ConnectLife tim)

Prvo da kazem da ima filter samo sto je na sajtu pisalo ugljenicni filter, a on je i pm 2.5 filter, sto nije pisalo, dok za neku energy pro klimu su pisali svi zivi razliciti filteri, od vitamina c, do hepa ili tako nesto...

Imam neke probleme sa ovom klimom.
Ukljucio da greje na 26, posle nekog vremena vidim u aplikaciji da pise da je dogurala do 33... Ocigledno ne moze da se zaustavi sto je jako cudno... Isto vazi i za hladjenje uvek znacajno prebaci trazenu temperaturu...
Ovaj ai mode je najgluplja stvar, sta ja imam da podesavam + - 3, daj mi da stavim tacno temperaturu koju hocu pa ti dovedi dotle, kako ja sa tih 33 koje si nabudzio da spustim na 26 u ai modu? pa ne moze...
Isto u odnosu na mod nije moguce zarotirati usmerivace vazduha skroz na dole ili skroz na gore, iako postoje te mogucnosti u razlicitim modovima. Kada je ukljucen hinano mod, ako ste pored klime cuje se konstantno tak tak tak...
Tako da sam iznenadjen koliko je ta elektronika i softver klime los...

Iznenađen si što firma koja nema skoro nikakvo iskustvo na polju klimatizacije ima loš softver i elektroniku?
Hisense još ni TV bez bubica ne ume da napravi, a tu su najbolji...

Апликација или сензор УЈ?Ако се сећам са њим је та клима имала проблем.И још увек изгледа има;).

I ja imam taj problem u aplikaciji 28 u kuci 22 i nastelovana je na 22 velika je razlika u ocitavanju temperature ali ovako radi dobro.Ako neko zna kako da resimo taj problem nek nam javi😊

Poslednja izmena:
Pa odakle onda aplikacija dobija podatak o temperaturi, ako su zahtevana i izmerena tempr 22 C?

Izmjerite temperaturu u visini unutrasnje jedinice sa svojim termometrom i uporedite,

U sobi gde je klima nemam pojma koliko je, ali u sobi pored koju ista klima greje je 23 sa 6 po jednom termostatu, po drugom 26 i po trecem (ifeel upravljaca) 24. A klima je namestena na 22. Tako da razlika od 2 stepena u susednoj sobi znaci da je u sobi u kojoj je klima jos veca razlika sto se i oseti kad se udje u tu sobu.
A funkcija svezeg vazduha je gimmick, jer se filter isprlja za mesec/dva... Za beogradski vazduh su izgleda potrebni neki opasni filteri.
Ifeel je bzvz, upravljac mora da bude uperen u klimu, sto je meni tesko izvodljivo zbog druge sobe, ali cak i kada ga namestim nekad posalje signal nekad ne. Steta sto to nije uradjeno preko wifi/bluetooth... npr.
U aplikaciji fale funkcije tipa fresh air, mislim i hinano, super mod je moguc samo sa temperaturom na 32 dok na upravljacu moze i sa temperaturom na 22, itd.. bolje funkcionise sa upravljacem u raznim slucajevima.
Ne sviđa mi se sto se stanje kiseonika u vazduhu prikazuje samo kada je ukljucen fresh air i to samo na klimi.
Inace grejanje deluje dobro, mada moram da sacekam racun za ovaj mesec, a mozda i celu grejnu sezonu...
Eto dodatak na prethodno, cisto da ljudi imaju informacije.
Ako neko jos zna odakle se jos mogu kupiti filteri osim onog jednog sajta u pocetku neka kaze...

U sobi gde je klima nemam pojma koliko je, ali u sobi pored koju ista klima greje je 23 sa 6 po jednom termostatu, po drugom 26 i po trecem (ifeel upravljaca) 24. A klima je namestena na 22. Tako da razlika od 2 stepena u susednoj sobi znaci da je u sobi u kojoj je klima jos veca razlika sto se i oseti kad se udje u tu sobu.
A funkcija svezeg vazduha je gimmick, jer se filter isprlja za mesec/dva... Za beogradski vazduh su izgleda potrebni neki opasni filteri.
Ifeel je bzvz, upravljac mora da bude uperen u klimu, sto je meni tesko izvodljivo zbog druge sobe, ali cak i kada ga namestim nekad posalje signal nekad ne. Steta sto to nije uradjeno preko wifi/bluetooth... npr.
U aplikaciji fale funkcije tipa fresh air, mislim i hinano, super mod je moguc samo sa temperaturom na 32 dok na upravljacu moze i sa temperaturom na 22, itd.. bolje funkcionise sa upravljacem u raznim slucajevima.
Ne sviđa mi se sto se stanje kiseonika u vazduhu prikazuje samo kada je ukljucen fresh air i to samo na klimi.
Inace grejanje deluje dobro, mada moram da sacekam racun za ovaj mesec, a mozda i celu grejnu sezonu...
Ako neko jos zna odakle se jos mogu kupiti filteri osim onog jednog sajta u pocetku neka kaze...
Servis Gorenje....

Probaj da je podesis na Al smart i pritisni i feel opciju.

Aplikacija ne pokazuje tacnu temparaturu.Topao vazduh nabije gore pa zato pokazuje vise nego sto treba.

Znam ne smeta mi nimalo bitno je kako je u prostoriji a ne na aplikaciji.

Probaj da je podesis na Al smart i pritisni i feel opciju.
"Ako neko jos zna odakle se jos mogu kupiti filteri osim onog jednog sajta u pocetku neka kaze..."
Trebalo bi da imaju svi servisi Gorenja ali jednostavno ne žele da se bakću sa tim. Privatni dileri klima uredjaja poneki imaju ali im je cena trostruka. Elkond najpovoljniji.

Ova nije energy pro, fres master, kod mene je isto stigla sa kablom.
Jedva su je ugradili ali isplatilo se, super hladi, samo mi nije jasno zašto za fresh air kućica na klimi svetli čas žuto čas zeleno, ne radi kada je žuta? I nemam indikator kiseonika kako neko reče

Prilozi

• 20230718_210623.jpg
    20230718_210623.jpg
    145.5 KB · Pregleda: 23
Jedva su je ugradili ali isplatilo se, super hladi, samo mi nije jasno zašto za fresh air kućica na klimi svetli čas žuto čas zeleno, ne radi kada je žuta? I nemam indikator kiseonika kako neko reče
Da li su serviseri skinuli najlon sa hepa filtera ?, ako nisu izvuci fioku i skini.

Nazad
Vrh Dno