Možeš li da napišeš formalne i neformalne razloge za vraćanje klima?Evo da se javim konacno i trecu klimu sam vratio danas dolaze i skidaju vracaju pare vise hisense ne uzimam za mene zavrsena prica
Možeš li da napišeš formalne i neformalne razloge za vraćanje klima?prva Confor prvog dana neispravna druga pro x elektronika treca prox elektronika tek na 30 stepeni kad je namestim pocne da greje nikad vise u zivotu celu zimu smo se smrzavali a struje nikad vise nisam placao
Po iskustvima korisnika, jasno je da ova klima ima problema, kod nekih radi kako treba (ređi slučaj), kod drugih ne. Meni se recimo desilo sledeće. Defrost išao na svakih 40 minuta i traje 8 minuta. I to na temperaturi od plus 2. Odjednom, defrost i dalje ide na 40 minuta ali traje 4 minuta, dakle duplo manje što zna da čini razliku. Takođe ne modulira dobro, već ide u režim standby. A čini mi se da i tada troši 150-200Wh. Čuje se ventilator u unutrašnjoj a spoljna jedinica takođe se čuje, dakle radi.Možda se ja ne razumem u kulturu rada, za 500e,dobio sam ono što sam i očekivao.
Zadovoljan +++
Kod mene tokom održavanja temperature troši oko 400w po satu skoro konstanto,kad pregreje prostoriju spoljašnja se ugasi a unutrašnja digne krilca gore i prestane duvati skroz.U tom slučaju ne troši ništa.Ovo se najčešće dešava u prelaznom periodu kada su temperature u plusu.Takođe ne modulira dobro, već ide u režim standby. A čini mi se da i tada troši 150-200Wh. Čuje se ventilator u unutrašnjoj a spoljna jedinica takođe se čuje, dakle radi.
Mnogo zavisi od toga sta zelis da postignes. Problem kod ovih klima u prelaznom periodu jeste taj da nekad cekaju da se spusti dva stepena da bi ponovo pocele da rade i ako oces za prelazni period u sobi tipa da ti bude 22 ona nekad moze satima da cuti dok ne spusti na 20 cak nekad i na 19 da bi pocela da radi. A onda dolazi efekat da prestigne temp pa nabije 23 pa ti onda vrucina. Tu Entry level Japanci sa manjom modulacijom dolaze kao nesto sto odrzava precizno. Al mana japanca je ako je stavis na me se to gde ce da duva u tebe dobices efekat niske modulacije gde duva prohladno jer samo odrzavava. Nema idealno iskreno.Ja treba ovih dana da kupim klimu. Bas sam se zagrejao za ovaj model na preporuku par ljudi i serviser, al kada sam krenuo da citam forum bas se lomim.
Izolovana kuca, drvena stolarijansa duplim staklom. Plan mi je da greje prelazni period i leti malo da hladi jer mi je u kuci prijtno i kad su velike vrucine. Dnevna soba nekih 35kvm.
Pa da zna nekad biti i po 1,5 do 2kw razlike. Ali za ove trenutno temperature moze se pratiti i na app potrosnjaevo ti tapo i app. Al najvise ima razlike kad je minus jer app ne prati grejac tacne
Ako možeš objavi neku minimalnu dnevnu potrošnju (24 časa uključena), za koliki prostor, i eventualno ako se sećaš spoljne temperature.Minimalna razlika u potrosnji izmedju Tuya i ConnectLife. Prosek oko 200w po satu radi ko sat u plusu 😁😁
Pa prosek toliki samo jer radi kao on/off. Ne može ta klima nisko modulirati. Ugruba računica kaže ako je klima u toku sat vremena radila samo pola sata (računajući da je radila paljenje gašenje više puta unutar tih sat vremena), gde nije modulirala ispod 420W, dobijamoMinimalna razlika u potrosnji izmedju Tuya i ConnectLife. Prosek oko 200w po satu radi ko sat u plusu 😁😁
Ne. Samo smanji ventilator na minimumDa li ova klima modulira nize u quiet modu. Procitao sam da - Quiet mode will reduce compressor output and / reduce indoor fan speed.
Da li je neko pratio potrosnju u quiet modu?
Da tako je i meni radila, on/off, sa sličnom spoljnom temp. No, nije se osetilo unutra, da se oseti varijacija u temperaturi prostora.Pa prosek toliki samo jer radi kao on/off. Ne može ta klima nisko modulirati. Ugruba računica kaže ako je klima u toku sat vremena radila samo pola sata (računajući da je radila paljenje gašenje više puta unutar tih sat vremena), gde nije modulirala ispod 420W, dobijamo
0.42kW x 0.5h = 0.21kWh
0.21kWh x 24h = 5.04kWh
Ona izvlači taj prosek od ugrubo 5kWh za 24h isključivo jer se pali i gasi. Drugačije je kada kažeš da ti je klima koja nisko modulira napravila takav prosek, gde konstantno održava temperaturu, kao meni Daikin npr koji može čitav dan konstantno da vuče 220w/h što izađe na 5.28kWh za 24h.
I ja sam to hteo da napisemPa prosek toliki samo jer radi kao on/off. Ne može ta klima nisko modulirati. Ugruba računica kaže ako je klima u toku sat vremena radila samo pola sata (računajući da je radila paljenje gašenje više puta unutar tih sat vremena), gde nije modulirala ispod 420W, dobijamo
Ne.Najnize sto ide je oko 330-350w.Da li ova klima modulira nize u quiet modu. Procitao sam da - Quiet mode will reduce compressor output and / reduce indoor fan speed.
Da li je neko pratio potrosnju u quiet modu?
Verovatno skodi. Al to cu ti reci za par god koliko ce da radi i kako ce da se pokaze.Jel skodi nesto kompresoru toliki broj paljenja i gasenja?
Pa onda dobro ako izdrzi par godina 😁Verovatno skodi. Al to cu ti reci za par god koliko ce da radi i kako ce da se pokaze.
Ja to gledam ovako. Stara Samsung on/off koja radi vec 16 god svako leto 2-3 meseca 24/7 nikad ciscena napolju Samo unutra mrezica. Za tih 16 god crko samo jedan deo koji kostao 30e. Ako ova Hiseanse izdrzi 7+ god posto radi u tezim uslovima to jest zimi meni se isplati.Pa onda dobro ako izdrzi par godina 😁
Pa da za te pare dovoljno, a dotle ce vec izaci novi model pa da se testira ili ne 😂😂😂Ja to gledam ovako. Stara Samsung on/off koja radi vec 16 god svako leto 2-3 meseca 24/7 nikad ciscena napolju Samo unutra mrezica. Za tih 16 god crko samo jedan deo koji kostao 30e. Ako ova Hiseanse izdrzi 7+ god posto radi u tezim uslovima to jest zimi meni se isplati.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari