Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Nisam pametan stvarno, ali izgleda da sto se tice klima, nemam srecu sa kupovinom...

Jeste od 2- 5 stepeni ima oscilaciju u temepaturi jedino sa ifile precizno greje to sam testirao.I ja moram da je drzim na 27 da bi bilo 24-25 stepeni tako sve rade i konford pre ove
Klima je stvarno dobra meni su ljudi pomogli i rekli mi da drzim ifile i tad stvarno radi precizno

Jeste od 2- 5 stepeni ima oscilaciju u temepaturi jedino sa ifile precizno greje to sam testirao.I ja moram da je drzim na 27 da bi bilo 24-25 stepeni tako sve rade i konford pre ove
Klima je stvarno dobra meni su ljudi pomogli i rekli mi da drzim ifile i tad stvarno radi precizno
Kod mene je stanje ovako na obe klime a u sobama je 24.5 ili 25 na termostata kada je toplije vani prebaci temperaturu za dva stepena .

Prilozi

• Screenshot_20250106_161647.jpg
    Screenshot_20250106_161647.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20250106_161638.jpg
    Screenshot_20250106_161638.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 47
Pogledajte prilog 474888

Evo moje potrosnje za decembar mesec. Klima radi onako, mislim da bi moj gree muse bolje zagrejao taj prostor. Podesena je na 27, u sobi je 23.5 (mereno na digitalnom termometru na visini od nekih 1.8m), na aplikaciji pise da je u sobi 29.
Soba ima oko 27 kvadrata, sa jednim spoljnim zidom od bloka i stiroporom od 5cm, ostali unutrasnji takodje od bloka ka negrejanim prostorijama. Odozgo je betonska ploca i tavan.
Dodaj jos jedno 200kw na ovu app posto laze jedno 35%

Kod mene je stanje ovako na obe klime a u sobama je 24.5 ili 25 na sobnom termostatu kada je toplije vani prebaci temperaturu za dva stepena .
Sa Ifile ili bez
Bez nisam ifel nikada koristio .

I dalje mi nije jasno zasto ne koristite ifeel kada vam klima masi temp ili ne ugreje dovoljno. Samo treba da daljinski bude uperen u klimu i od tad mi se ne desava da klima omasi.

***** li ga, nisu kod svakog isti uslovi ali ja sam prezadovoljan sto se grejanja tice. Prosle godine za decembar mi ukupna potrosnja bila 770kwh (grejanje na ta pec od 3.5kwh), ove godine za sve uredjaje u stanu 423kwh. Jos da je cena struje ostala ista 🤣

Kazu da sve invertor klime lose greju od 1,0,-1 najbolje pokazuju kad je veci minus velika vlaga napolju ih ubija.Ja sam do sad drzao bzinu ventilatora na jednu crtu danas sam povecao na dve sad cu testirati kako ce se ponasati moguce sa vecom brzinom da manje trosi.Moja potrosnja na dnevnom nivou sa ifeel

Prilozi

• Screenshot_20250106_203916.jpg
    Screenshot_20250106_203916.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20250106_203901.jpg
    Screenshot_20250106_203901.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 45
Mozda bolje zadata na 23, ovako sa 24.8 u sobi ce opet mnogo trositi. Jedan stepen gore dole ume da napravi razliku, sad sve zavisi kako kome odgovara

Bez ifeel koliko lazira

Prilozi

• Screenshot_20250107_002406.jpg
    Screenshot_20250107_002406.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 71
Pa u sutini i ne lazira mnogo, jer topao vazduh ide gore. Senzor je gore na unutrasnjoj jedinici i on cita tu vrednost.

Samo mi nije jasno, da li ce nesto aplikacija poremetiti i feel, ako je on ukljucen na daljinskom, a ja udjem u aplikaciju da vidim potrosnju ili cacnem neku funkciju (swing, hinano i slicno) 🤔

Jel moguce da toliko neprecizno radi ? Kolike prostore grijete ?
Ja na energy pro plus, a trebale bi da su snagom i vanjskom jedinicom iste, drzim na 22 da mi bude 24, ventilator 4-5 mjenjam u hladnijem periodu...35 kvadrata, izolacija samo ploče i PVC stolarija
zato sto greju vece prostorije na fan 1-2 bez ifeel, i onda ispod klime ocekivana temperatura a na drugom kraju sobe hladno a racun za struju ogroman

Pa u sutini i ne lazira mnogo, jer topao vazduh ide gore. Senzor je gore na unutrasnjoj jedinici i on cita tu vrednost.

Samo mi nije jasno, da li ce nesto aplikacija poremetiti i feel, ako je on ukljucen na daljinskom, a ja udjem u aplikaciju da vidim potrosnju ili cacnem neku funkciju (swing, hinano i slicno) 🤔
Mozes samo da gledas potrosnju, cim nesto ukljucis/iskljucis preko aplikacije to ti ponistava ifeel na daljinskom

Pakao sa oznakama i modelima 🤦‍♂️

Kod mene u kraju u radnji nalazim ovu klimu: "QH35XV3A – ENERGY PRO-HISSENSE INVERTER KLIMA" cena 66.490 rsd. Jel to klima slicna ovoj iz naslova ove teme? Jel to najbolja klima za te pare ili da jurim neku drugu.

Treba mi da grejem dnevni boravak od ca 40ak kvadrata pravilnog pravougaonog oblika 4x10, solidno izolovana stiroporom spolja 5cm. U sobi je TA pec 6 kW koja se puni iskljucivo na trecu tarifu i bez duvanja odrzava temp u prostoriji na ca 17 stepeni na -5 napolju. Dakle idealno bi bilo da se TA eliminise, ali sobzirom da vuce samo jeftinu struju nije strasno i ako ostane.

Hvala unapred.

Jeste, razlika je u boji samo.
QH35XV3A - bela
QH35XV3B - crna

Hvala!

Taman sam mislio da sam pohvatao konce, vidim da Hisense ima u istom cenovnom rangu i klimu "Hisense Inverter klima Energy Nordic 12K". Koja je sad razlika izmedju te dve klime? Ima li sustinskih razlika ili je neko pozeleo da ogadi iskustvo kupovine?

U principu iste samo Nordic mozda ima jaci grejac tacne od energy pro. Ja imam Nordic model ona ima 160w grejac koji se pali posle 0 stepeni. Jako dobro podnose minuse i maglovito vreme. Mane su im da moras 2-3 stepna da podesis manje temp da bi dobio zeljenu. Senzori im mase za par stepeni.

I just took out the air conditioner filters to clean them, but I forget which way they go in. There's a left and a right. It doesn't say I'm in the manual

A sto podesena na 27c? Klima se napinje bezveze i trosi! Kad vec ne moze i 24c da postigne...
Sto se aplikacije tice tamo moze i 35c da pise ;)
Spusti je na 23-24c i potrosnja ce biti manja... Ako masi klima za 2c onda ides na 22c da dobijes 24c
Klima masi u plusu meni ako stavim 25 bude 22-23 a ako stavim 27 bude 24-25 mnogo lazira kad nabije tu temperaturu nije prijatno kad duva sto odrzava temperaturu

I nije mi jasno kad prave klimu kako ne prave sve isto nordik moras da smanjis za par stepeni od zeljene temperature a pro mora da se poveca

U principu iste samo Nordic mozda ima jaci grejac tacne od energy pro. Ja imam Nordic model ona ima 160w grejac koji se pali posle 0 stepeni. Jako dobro podnose minuse i maglovito vreme. Mane su im da moras 2-3 stepna da podesis manje temp da bi dobio zeljenu. Senzori im mase za par stepeni.
Energy Pro Plus model ima isto grejac od 160W. Razlika je navodno u tome da pored toga sto greje tacnu, omotan je i oko isparivaca na vanjskoj jedinici i u nekoj meri smanjuje ucestalog defrost-a.
Nisam video da je neko rasklapao vanjsku jedinicu, ali po hisense materijalu trebao bi grejac da bude i na delu isparivaca.

Energy Pro Plus model ima isto grejac od 160W. Razlika je navodno u tome da pored toga sto greje tacnu, omotan je i oko isparivaca na vanjskoj jedinici i u nekoj meri smanjuje ucestalog defrost-a.
Nisam video da je neko rasklapao vanjsku jedinicu, ali po hisense materijalu trebao bi grejac da bude i na delu isparivaca.
Otvarao ja. Samo na tacni dole, jedini drugi koji sam video jeste kod gree al on je gumen, kod nordic je metalan kao u rerni za pecenje.

Prilozi

• PXL_20241119_132420166.jpg
    PXL_20241119_132420166.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 41
  • PXL_20241119_132423448.jpg
    PXL_20241119_132423448.jpg
    372.7 KB · Pregleda: 41
Evo potrosnje. Klima podesena na 23 stepeni, I feel. Ovo preko noci i ujutru je na middle high ventilator, kasnije na high. Inace sinoc i danas je dosta toplo i napolju.
3465532c-6b19-49a0-9d5e-7afce8cdf220.jpg

Ne znam sta grejes konkretno al to je mnogo velika potrosnja za ovako lepo vreme. nesto ti tu nije uredu cim radi na max preko noci evo ti moja nordic u 27 kvadrata izolovan tavan postavljena na 21. al donji sprat se gre pa dolazi i toplota odozdo gde su dve klime na 23. Al opet mnogo trosi to tako.

Prilozi

• Screenshot_20250109-210041.png
    Screenshot_20250109-210041.png
    88.8 KB · Pregleda: 37
Trosi verovatno toliko zbog I-Feel!
@PapaHet11
Iskljuci I-Feel pa uporedi do sutra :)

I sam si potvrdio da vuce 40% vise na I-Feel i ipak je drzis na I-Feel

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    13.7 KB · Pregleda: 32