Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

To i mene nervira. Imaju samo 3-4 stvari oko kojih treba voditi racuna i to je to, nije nista sto je neizvodivo

U slučaju nestanka električne energije, da li treba nastaviti sa radom, kad dođe struja?
Prvi put mi se sad desilo, kod mene ostala ugašena.

Kod mene na Fujitsu klimama je fabrički podešeno da posle nestanka struje i kad opet dođe klima krene sa svim podešavanjima.U dodatnim podešavanjima može da se isključi ta opcija pa da ostane ugašena mislim da je kod tebe isključeno u nekim podešavanjima taj restart klime posle dolaska struje.

Nekad davno sam je možda gasio na osigurač i palila se poslije ali nije bila dugo ugašena, možda 5 minuta najviše.
Zbog ovoga nisam na to obraćao pažnju. Danas vidim ugašena poslije par sati nestanka struje.

Moram da pitam konkretno za moje klime i probleme sa korišćenjem aplikacije. Imam dve Energy Se (KA50BS0EG). Zadovoljan sam njihovim učinkom, međutim, dešava se često, da se diskonektuju sa interneta. Ne boravimo stalno u kući, pa ih kontrolišemo prko Connect Life aplikacije, sa daljine. Kada ih dodamo na aplikaciju, jedno nedelju dana su povezane bez problema, a onda kreću prekidi: diskonektuje se jedna, pa se poveže posle nekog vremena, pa druga, pa se diskonektuju obe, pa se posle par dana povežu, a nekad i danima ostaju bez veze. Zadnji put smo morali da odemo i ponovo odradimo ručno povezivanje klima, nisu htele same. Aplikaciju koristimo na tri telefona. Bitno mi je, da mogu da ih kontrolišem iz drugog grada i da me čeka topla kuća, kada dođem.

Da eleminisemo fizički problem, dali su klime daleko i u drugim prostorijama u odnosu na ruter ?

Kod mene je HismartLife i bagovita je aplikacija,
Ne ponasa se isto, dok je telefon na kucnom wi fi i poslije kad prezme mobilni internet. Cesto se zbuni, bar kod mene, ako je na mobilnom netu (tj kad odem negdje). Ne znam da li je uopste i prihvatila komandu i da li pravilno ucita.
Dok aplikaciju koristim na kucnom wi fi, radi bolje.
I jos nesto bitno, koliko su ti udaljenje klime od izvora wi fi?
Ja je nisam uspio povezati na drugi telefon.

Da eleminisemo fizički problem, dali su klime daleko i u drugim prostorijama u odnosu na ruter ?
Ruter je na spratu u predsoblju i klima, koja se nalazi na istom spratu u jednoj od soba, je par metara udaljena od njega i odvojena praktično, jednom zidom. Klima u prizemlju, je direktno ispod rutera, tj.odvojena pločom same kuće. Čudno je, što 7-10 dana, sve radi kako treba, a onda počinju problemi: naizmenično se diskonektuju, čas jedna, čas druga, a zatim obe. U recenzijam aplikacije na Google Play-u, korisnici se žale na isti problem. Neko je naveo kao rešenje, da se klime dodaju kao "komercijalne". I to smo uradili, problem se i dalje javlja.
Ne ponasa se isto, dok je telefon na kucnom wi fi i poslije kad prezme mobilni internet. Cesto se zbuni, bar kod mene, ako je na mobilnom netu (tj kad odem negdje). Ne znam da li je uopste i prihvatila komandu i da li pravilno ucita.
Ona u prizemlju je direktno ispod rutera, koji je na spratu ( deli ih ploča, izmeđju sprata i prizemlja). Druga je u nivou rutera, na istom spratu, na udaljenosti od oko 5 metara. Jedina prepreka, je jedan zid. Dok su na vezi, pravilno primaju komande sa telefona, bez obzira na vrstu interneta.

Poslednja izmena:
Moj ruter od provajdera koji sam dobio, ima bas slab domet (beton mu je smrt). Smart uticnica koju koristim sa svojom aplikacijom nikad nije bagovala, a sve je isto.
Mislim da je ipak do same aplikacije, bar kod mene. Navikao sam na ovakav rad i koristim je samo za provjeru.
Nekidan mi je dobro dosla, nestalo struje i vidim ugasena klima, a dosla struja.

@edvard @cetverooki
Da vam ne pravi možda probleme cg nat? Ja imam bas tu istu klimu (KA50BS0EG) - 18icu, montirana pre 13 meseci i za svo to vreme samo 2 dana nije mogla da se poveže na net, ali to je bilo do njih nešto (hisense) i do njihovih servera. Osim toga, sve vreme je povezana i radi odlično. Doduše, kod mene je povezana na Hismart life. @edvard kako si uopšte uspeo da je povežeš na connect life, ja nisam mogao?

Kod mene je connectLife na energy pro plus i mogu vam reci da sve radi bez ikakvih problema

@edvard @cetverooki
Da vam ne pravi možda probleme cg nat? Ja imam bas tu istu klimu (KA50BS0EG) - 18icu, montirana pre 13 meseci i za svo to vreme samo 2 dana nije mogla da se poveže na net, ali to je bilo do njih nešto (hisense) i do njihovih servera. Osim toga, sve vreme je povezana i radi odlično. Doduše, kod mene je povezana na Hismart life. @edvard kako si uopšte uspeo da je povežeš na connect life, ja nisam mogao?
Najnormalnije: dođem do klime sa telefonom, pritisnem 6 puta usmeravanje vazduha "levo-desno"...drugim rečima, pratim uputstva aplikacije. Postupak ponavljam već treći put, jer kada jednom izgube vezu, jedino rešenje je brisanje uređaja iz aplikacije, pa sve ispočetka. Moraću da se pozabavim tim "cg-natom". Čuo sam za to, mada mi nije baš jasno čemu se radi. Znam samo, da je ti neki protokol, koji koriste provajderi. Inače, u pitanju je klasični adsl, što mislim, da ne bi trebalo da je od značaja.

Pozdrav svima,

Koristim Hisense Energy Pro Hinano klimu za grjanje i generalno sam zadovoljan njom ali me nervira jedna stvar.

Naime klima kada je u niskoj modulaciji proizvodi zvuk, verovatno od kompresora, koji mogu da uporedim sa zvukom starih frižidera.
Taj zvuk je prisutan od 380w-800/900w. Kada radi punom parom taj zvuk se ne čuje.

To sam primetio od ugradnje klime i manje je izražen kada klima hladi.

Da li problem u kompresoru ili u sistemu ima više ili manje gasa nego što bi trebalo? Kompresor je sam po sebi tih i ništa ne bruji ali je prisutan taj zvuk kao da nešto "cvili".

Da li se neko susretao sa ovakvim problemom?

U drugoj sobi imam inverter Midea Extreme i ona ne proizvodi takav zvuk i mogu da kažem da je skoro bešumna.

Hisense Energy Pro - SJ
Hisense Energy Pro - UJ

Klima pogadja neku frekevenciju na toj modulaciji koju si napisao i prenosi vibracije najvjerovatnije preko cijevi ako ti je cijev kraća od 3 m. Može biti i da vibrira kućište klime vanjske jedinice ili u nekim slučajevima se jednostavno prenosi vibracija kompresora na zid.

Moj hisense nema tih problema jer je jako tih mada masjtori su mi stavili i gumice na nosače a i cijev je oko 2m. Sa druge strane fozini bez gumica i kratka cijev i identično mi se dešava kao kod tebe ali samo na modulaciji od 800-950w (ispod ili iznad ne bruji).
Stavljao sam gumice i svasta pokusavao i nije pomoglo sve dok nisam skoro uhvatio rukom za cijev sa vanjske strane i vibracije su prestale. Malo sam bolje popunio rupu kroz koju ide cijev i umotao neke spužve oko cijevi i sad je bolje

Februar za sad najskuplji mjesec.
Trenutno plus 4 vanjska, precesto pravi pauze, ako nije defrost, pregrije i ugasi se. Nece ispod 400wati.
Kad krene sa radom povuce od 1000 do 1500wati (na ovim minisuma) i tad je cujem, ne traje to dugo i tad je najbucnija, Poslije to opada i obicno rado oko 500wati, dok ne ode u defrost, koji je cini mi se manji od sat vremena. Uglavnom precesto je uhvatim da miruje, kao i sad. Mislim da bi potrosnja bila daleko manja, da ima bolju kuturu rada.
Nisam nasao led na njoj ovih dana nikako, cista spoljana jedinica.
U sobi je toplo i sto se tice grijanja odradila je i ove minuse,

Poštovani, posedujem Hisense Energy SE klimu koju sam uzeo pre 2,5 meseca. Specifikacije su bile dobre još sam dobio neki popust preko drugara. Dvoumio se između ove i Lg S12EQ koja je bila cak i jeftinija prema tim nekim pogodnostima koje je dobijao taj drug.
27. Januara klima je stala. Pokrene ventilator,posle 3-4 sekunde stane i kraj.

Videh ovde komentare za temperaturu,imao sam taj problem, nisam obraćao pažnju nakon iskustava sa sajta. Dalje, radila je isto non stop, rekli su mi tako radi inverter, i to je to. Zvuk čudan, ali nisam mogao da komentarišem jer nikada do sad nisam imao nikakvu klimu. Ono što je tačno je da zvuk nije bio bučan, dakle klima je tiha i grejala je kao zmaj, znači vreo vazduh je išao iz nje, dok nije stala, jednostavno ništa.

Prijavio sam problem, evo serviseri već dva puta izlaze, ne znaju sta joj je, naručuju neke delove, evo msm da su danas menjali elektroniku, unutra sve lepo izgleda, mogu Vam slikari, ne izgleda kao da je fušerski odrađena,ali opet kažem, prvi put imam klimu. Kad aje upredim sa koleginicinom Gree Muse, moja unutrasnja je manja i verov manje kvalitetnija plastika, na oko, malo vak i krcka,ali samo dok se pokrene, spoljna jedinica velika, ogromna i deluje moćno. Montaža je dobro odrađena, prostor koji greje je 36 kvadrata stan, novogradnja, super izolovan, nalazi se u sredini. Nije ledila ni malo.

Da li neko ima slična iskustva, šta raditi, kako se postaviti ?
Ono što je fascinantno ni serviseri ne znaju da mi kažu sta joj je.
Imam li pravo da tražim drugu klimu ?
Serviser kaže da je mnogo klima prodato ove godine,otuda i toliko reklamacija, to ima logike.
Pomažite!!

Pa ako ne mogu da je poprave onda nova klima ili da ti vrate novac, nema šta drugo.

Poštovani, posedujem Hisense Energy SE klimu koju sam uzeo pre 2,5 meseca. Specifikacije su bile dobre još sam dobio neki popust preko drugara. Dvoumio se između ove i Lg S12EQ koja je bila cak i jeftinija prema tim nekim pogodnostima koje je dobijao taj drug.
27. Januara klima je stala. Pokrene ventilator,posle 3-4 sekunde stane i kraj.

Videh ovde komentare za temperaturu,imao sam taj problem, nisam obraćao pažnju nakon iskustava sa sajta. Dalje, radila je isto non stop, rekli su mi tako radi inverter, i to je to. Zvuk čudan, ali nisam mogao da komentarišem jer nikada do sad nisam imao nikakvu klimu. Ono što je tačno je da zvuk nije bio bučan, dakle klima je tiha i grejala je kao zmaj, znači vreo vazduh je išao iz nje, dok nije stala, jednostavno ništa.

Prijavio sam problem, evo serviseri već dva puta izlaze, ne znaju sta joj je, naručuju neke delove, evo msm da su danas menjali elektroniku, unutra sve lepo izgleda, mogu Vam slikari, ne izgleda kao da je fušerski odrađena,ali opet kažem, prvi put imam klimu. Kad aje upredim sa koleginicinom Gree Muse, moja unutrasnja je manja i verov manje kvalitetnija plastika, na oko, malo vak i krcka,ali samo dok se pokrene, spoljna jedinica velika, ogromna i deluje moćno. Montaža je dobro odrađena, prostor koji greje je 36 kvadrata stan, novogradnja, super izolovan, nalazi se u sredini. Nije ledila ni malo.

Da li neko ima slična iskustva, šta raditi, kako se postaviti ?
Ono što je fascinantno ni serviseri ne znaju da mi kažu sta joj je.
Imam li pravo da tražim drugu klimu ?
Serviser kaže da je mnogo klima prodato ove godine,otuda i toliko reklamacija, to ima logike.
Pomažite!!
Vracaj je.U prvih 6 meseci imas pravo da vratis klimu ili da ti je zamene za drugu.Energy Se je dobra klima,ali tebi se pogodila.

Vracaj je.U prvih 6 meseci imas pravo da vratis klimu ili da ti je zamene za drugu.Energy Se je dobra klima,ali tebi se pogodila.
Znaš li šta može da joj bude ? Kako da je vratim.
Izbunjivao sam se zbog garancije, nemam neke nalepnice, nalepio mi serviser nešto na garanciji, valjda je to to. Msm poznajem coveka,rekao mi da im pišem.
Druga stvar, imam račun od ugradnje,ali decko koji mi je nabavio klimu i ugradio radi samo sa ovim pravnim licima, vidim prihvatili su garanciju, ali sad ne znam kako da se postavim. Koje su mi mogućnosti ?

Mogućnosti su ili da je poprave ili zamene za novu klimu.

Mislim da sam zahtevam da mi je zamene.
Moras da kontaktiras Hisense u zemlji gdje si kupio klimu. Samo je to pravilna procedura, ne servis kao u mom slucaju Gorenje (ovlasteni servis),
Kad zovem uvjek upute, ako je u pitanju reklamacija i kvar na Hisense BiH. Pripremi serijske brojeve uredjaja koje budu trazili, obicno su na naljepnici uredjaja (vanjska i unutrasnja).
Na sajtu mozes odratiti i produzenu garanciju.

Znaš li šta može da joj bude ? Kako da je vratim.
Izbunjivao sam se zbog garancije, nemam neke nalepnice, nalepio mi serviser nešto na garanciji, valjda je to to. Msm poznajem coveka,rekao mi da im pišem.
Druga stvar, imam račun od ugradnje,ali decko koji mi je nabavio klimu i ugradio radi samo sa ovim pravnim licima, vidim prihvatili su garanciju, ali sad ne znam kako da se postavim. Koje su mi mogućnosti ?
Koliko sam razumeo tebi su menjali elektroniku i nisu nista uradili?Nek ti donesu novu unutrasnju jedinicu ako ne mogu da poprave ili komplet klimu.

Koliko sam razumeo tebi su menjali elektroniku i nisu nista uradili?Nek ti donesu novu unutrasnju jedinicu ako ne mogu da poprave ili komplet klimu.
Jeste, prvo su menjali ventilator u unutrasnjoj, nije on. Pa su se vratili, narucili deo, dosli posle 2 nedelje, doneli elektroniku, ali ne poklapa im se.
Klima inace izbacuje gresku 19.

Ono sto sam primetio, je da je unutra ona lepo odrađena, ne razumem se baš, ali fino to izgleda kada se ona otvori.

Jeste, prvo su menjali ventilator u unutrasnjoj, nije on. Pa su se vratili, narucili deo, dosli posle 2 nedelje, doneli elektroniku, ali ne poklapa im se.

Ono sto sam primetio, je da je unutra ona lepo odrađena, ne razumem se baš, ali fino to izgleda kada se ona otvori.
Verovatno treba zameniti elektroniku i na spoljašnjoj i na unutrašnjoj jedinici. Često se dogodi da zamenom elektronike u samo jednoj jedinici ostane isti problem. Tek kad se zameni elektronika u obe jedinice klima proradi.

To je greska oko kompresora.Sigurno je ploca u spoljnoj jedinici

To je greska oko kompresora.Sigurno je ploca u spoljnoj jedinici
Znači, dupe mi pomeraju, jeftinije bih prošao sa Lg S12EQ, ali ne, ja hoću Hisense, čitam specifikacije 😁

Na forumima ništa. Ajde reko slična cena Gree Muse, pa ovde pročitah sve i svašta, i eto.
Sad se ujedam.

Tebi se pogodila losa ta Hisense.
Kao sto rece postovani Aleksa tebi se potrefila.Ja u decijim sobama imam dve Hisense exspert smart invertera skoro bez ikakvih problema savladava minuse predhodnih nedelja,druga mi je Hisense Fresh Master koja funkcionise bez ikakvih problema dnevna potrosnja je oko 450w po satu za stan od 44m2 sto je po meni super.
Samo jedno pitanje sto se tice tvoje klime nagovestio si da je spoljna jedinica ogromna pa razmisljam da nisu pomesali ili spoljnu ili unutrasnju ali opet ti kazes da je funkcionisala extra u pocetku,pa je kako mi se cini rec o spoljnoj jedinici.

Nazad
Vrh Dno