Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Pozdrav,
Nisam htio otvarati novu temu, pa ću ovdje pisati, nadam se da se ne ljutite 😊.
Naime, prije 2 mjeseca sam kupio Hisense klimi oznake CF5OXS1 FG. Grije mi prostor od 40-ak kvadrata. Klima odlično grije, međutim problem je u tome što nikako ne prestaje s radom. Npr zada se temperatura 22 stupnja, ona dostigne čak i 25, ali nikako ne staje s radom.
Zvao sam Gorenje i izlazili su na teren te kažu da je s klimom sve u redu i kao da se ona ne treba nikako gasiti (nisam ni mislio, ali u kući postaje nesnošljivo nakon izvjesnog vremena), te da njoj treba par dana da ugrije zidove. Po ovim hladnoćama kada se ne ostavi preko noći temperatura se ne spušta ispod 16 - 17°.
Nadam se da mi možete pomoći, unaprijed hvala 😄

Koliko sam ispratio te Hisense klime maše temperaturu za 2-3 stepena na gore, tako da probaj da je setuješ na 20 ako hoćeš 22-23 stepena, noću ne gasi klimu samo je smanji za koji stepen ako ti smeta temperatura.

Koliko sam ispratio te Hisense klime maše temperaturu za 2-3 stepena na gore, tako da probaj da je setuješ na 20 ako hoćeš 22-23 stepena, noću ne gasi klimu samo je smanji za koji stepen ako ti smeta temperatura.
Tako je,moj hisense funkcionise za 1.5 stepeni vise. Tako da ja kada zadajem oduzimama 1.5 stepen. Npr ako hocu da grije na 24 na jastimam 22 ili 23 pa se pomirim sa 23.5 ili 24.5.

Imaš drugu opciju da vidiš da li će biti preciznije a to je da na daljinskom ukljucis ifeel opciju. Tada klima mjeri temperaturu sa senzora iz daljinskog i dosta ljudi bas to koristi. Imaj na umu kada ukljucis ovu opciju klima mora da vidi daljinski optički, da nema nikakvih prepreka izmedju klime i daljinskog, da nije predaleko i da je okrenut prema klimi (kao kada ga koristis). Nemoj stavljati daljinski da klima puse u njega jer ce misliti da je pretoplo. (ako si dobio onaj držač za zid za daljinski, to mu je i najveca svrha)

A šta je s gašenjem? Ona će postići ta 2-3° više, ali nikako ne prestaje s radom ili tako treba biti?
Jel bolje ostaviti klimu cijeli dan da radi ili da je palim 2 sata prije dolaska kući? (Ugl nikoga nema u kući od 9 pa sve do 15:30h)

A šta je s gašenjem? Ona će postići ta 2-3° više, ali nikako ne prestaje s radom ili tako treba biti?
Jel bolje ostaviti klimu cijeli dan da radi ili da je palim 2 sata prije dolaska kući? (Ugl nikoga nema u kući od 9 pa sve do 15:30h)
procitaj moj post iznad a nemoj je gasiti, bolje je kada radi 24h, uvece mozes smanjiti za 1-2 stepena max i to je to

Nećeš ništa uštedeti tako što gasiš klimu, jer ona posle taj gubitak mora da nadohnadi tako što će jače da radi. Probaj da setuješ klimu npr na 20 stepeni pa javi kako će tada da radi, i da li će eventualno da se sama ugasi kada prebaci temperaturu, ili će da smanji temperaturu izduva i tako da održava temperaturu.

Inverter klime regulisu rad kompresora.Ne rade kao obicne klime.Pisalo je se ovde da se stavlja za 2 stepena manje na grejanju.

Nećeš ništa uštedeti tako što gasiš klimu, jer ona posle taj gubitak mora da nadohnadi tako što će jače da radi. Probaj da setuješ klimu npr na 20 stepeni pa javi kako će tada da radi, i da li će eventualno da se sama ugasi kada prebaci temperaturu, ili će da smanji temperaturu izduva i tako da održava temperaturu.

Ma pokušao sam sve, ne gasi se nikako, jedino ako zadanu temperaturu smanjim za 4 do 5°, to me baš nervira. Koliko ja znam trebala bi stati s radom na neko vrijeme, a ona se nikako ne gasi. U zadnje vrijeme je non stop upaljena, ali konstantno radi. Sinoć je ostavio na 18, jutros se budim, u kući 20, a ona konstantno radi.
Nezz šta da radim više

Zeznuo si se onda, ako si hteo da se gasi pali trebao si da uzmeš običnu najjeftiniju on off klimu, ili Gree marku 😁. Ovako moraš da "trpiš" rad invertera 🙂

Ma pokušao sam sve, ne gasi se nikako, jedino ako zadanu temperaturu smanjim za 4 do 5°, to me baš nervira. Koliko ja znam trebala bi stati s radom na neko vrijeme, a ona se nikako ne gasi. U zadnje vrijeme je non stop upaljena, ali konstantno radi. Sinoć je ostavio na 18, jutros se budim, u kući 20, a ona konstantno radi.
Nezz šta da radim više
Klima inverter i radi tako, ona na taj nacin odrzava temperaturu.
Kako mjeris temperaturu tj znas da je prebacila zadano?
Probaj sa manjom zadatom ako ti je na 23, prevruce.

Zeznuo si se onda, ako si hteo da se gasi pali trebao si da uzmeš običnu najjeftiniju on off klimu, ili Gree marku 😁. Ovako moraš da "trpiš" rad invertera 🙂
Ma onda sve ok, ja sam pogrešno naučen onda 😂
Mislio sam da se mora gasiti nakon izvjesnog vremena.
Vidjet ću samo koliko troši, uzet ću pametnu utičnicu, jer mi se čini ipak da radi previše
Klima inverter i radi tako, ona na taj nacin odrzava temperaturu.
Kako mjeris temperaturu tj znas da je prebacila zadano?
Probaj sa manjom zadatom ako ti je na 23, prevruce.
Imam termometar koji držim na prozoru, ne puše direktno u njega.

Ako prebacuje preko 2-3 stepena onda nesto nije ok.
I @nik933 u pravu si. U idelanim uslovim inverter treba da smanji svoj rad kada se priblizi zadanoj i odrzava je relativno tacnu. Treba se ugasiti ako to neko odrzavanje daje vise toplote nego sto se gubi i temperatura pocne prelaziti zadatu.

Jesi malo duze probao Ifeel onako kako sam ti opisao ?

Vidjet ću samo koliko troši, uzet ću pametnu utičnicu, jer mi se čini ipak da radi previše

Imam termometar koji držim na prozoru, ne puše direktno u njega.
Kad vidis potrosnju znaces da li radi maksimalnom snagom.
Ne znam kakav ti je prostor ali bitno je i na kojoj je visini termometar? Ako je visoko, pokazivace taj prebacaj.
I probaj sa I Feel, kad ga ukljucis, pokazace ti temperaturu u prostoriji.
Ja drzim termometar u visini pasa i ne fula mi ni stepena.

Kakva je beše situacija sa ifeel na Hisense, beše niže modulira bez ifeel ili sa ifeel?

I @nik933 u pravu si. U idelanim uslovim inverter treba da smanji svoj rad kada se priblizi zadanoj i odrzava je relativno tacnu. Treba se ugasiti ako to neko odrzavanje daje vise toplote nego sto se gubi i temperatura pocne prelaziti zadatu.

Jesam, nema šta nisam probao i ifeel i ne gašenje po tjedan dana iako je bilo bespotrebno, ali šta god radim ona konstantno radi.
Kad vidis potrosnju znaces da li radi maksimalnom snagom.
Ne znam kakav ti je prostor ali bitno je i na kojoj je visini termometar? Ako je visoko, pokazivace taj prebacaj.
I probaj sa I Feel, kad ga ukljucis, pokazace ti temperaturu u prostoriji.
Ja drzim termometar u visini pasa i ne fula mi ni stepena.
Držim ga na klupici od prozora, to je visina pasa otprilike. Klima je 5,2kwh, a kod mene prostor od 40², tako da bi trebala bez problema ugrijati i stati s radom.
Koja je normalna potrošnja, pa da usporedim kada postavim utičnicu?

I dalje ponavljaš isto da bi trebala da stane sa radom. Ko ti je rekao da inverter klima treba da stane sa radom kad dostigne zadatu temperaturu?🙂

U redu je sve sa klimom tako moja radi prebaci za 2 stepena.
Kakva je beše situacija sa ifeel na Hisense, beše niže modulira bez ifeel ili sa ifeel?
Bez ifeel do 400w najnize,sa ifeel do 350w i na al smart i ifeel ide do 250w,ali nece uvek da greje na al smart ako je veca temparatura od 21 mislim da je tako.

I dalje ponavljaš isto da bi trebala da stane sa radom. Ko ti je rekao da inverter klima treba da stane sa radom kad dostigne zadatu temperaturu?🙂
A šta bi trebala raditi ako joj je zadana 22, a ona dođe na 25?
Jel ikako prestaje s radom kada prebaci?
Bez ifeel do 400w najnize,sa ifeel do 350w i na al smart i ifeel ide do 250w,ali nece uvek da greje na al smart ako je veca temparatura od 21 mislim da je tako.
Uzmem sutra utičnicu pa javim stanje

Iskreno ne mogu da provalim, nisam siguran da ako zadam 20 u normal modu, da se isto ponasa i na I Feel. Nekako mi toplije sa i Feel na 20. (nisko drzim daljinski)
Zato mislim da blago vise trosi kad modulira na I Feel. Ista brzina ventilatora na obe postavke druga crtica od, 5 mislim da ima.. Na I feel ce imati vecu dnevnu potrosnju,
Sto se tice modulacije, bolje se ponasa na standardnom modu, nize se spusta ali rjetko ispod 400 wati,
Uglavnom se ugasi tad i miruje isto tako i na I Feel. Od kako je imam ovo pripisujem tome da je ovoj klimi premala prostorija, jer kad je prostor zagrijan, brzo prebaci taj stepen od zadatog i tad se ugasi. Kad je ugasena, ne osjetim da je zahladilo do ponovog starta.
Na nizoj temperaturi se ne gasi i vuce od 500 do 700 wati, sve zavisi od spoljne vanjske. Gasi je samo defrost i kad starta povuce od 700 do 1500, sve zavisi od vanjske temperature.

bez da se kolega ljuti, kod mene ide najnize 400w i nema boga i tih podesavanja da ide nize a isto je kod jos jednog kolege sa istom klimom. Ali iako je tako model energy pro plus je fantastican, jako malo trosi, tih, odlicno grije. Ja sam izuzetno zadovoljan

Iskreno ne mogu da provalim, nisam siguran da ako zadam 20 u normal modu, da se isto ponasa i na I Feel. Nekako mi toplije sa i Feel na 20. (nisko drzim daljinski)
Zato mislim da blago vise trosi kad modulira na I Feel. Ista brzina ventilatora na obe postavke druga crtica od, 5 mislim da ima.. Na I feel ce imati vecu dnevnu potrosnju,
Sto se tice modulacije, bolje se ponasa na standardnom modu, nize se spusta ali rjetko ispod 400 wati,
Uglavnom se ugasi tad i miruje isto tako i na I Feel. Od kako je imam ovo pripisujem tome da je ovoj klimi premala prostorija, jer kad je prostor zagrijan, brzo prebaci taj stepen od zadatog i tad se ugasi. Kad je ugasena, ne osjetim da je zahladilo do ponovog starta.
Na nizoj temperaturi se ne gasi i vuce od 500 do 700 wati, sve zavisi od spoljne vanjske. Gasi je samo defrost i kad starta povuce od 700 do 1500, sve zavisi od vanjske temperature.
Ako tako modulira to je slično kao moja Gree Pular, znači kada je spoljna 5+ stepeni radi kao on off klima 😁.

bez da se kolega ljuti, kod mene ide najnize 400w i nema boga i tih podesavanja da ide nize a isto je kod jos jednog kolege sa istom klimom. Ali iako je tako model energy pro plus je fantastican, jako malo trosi, tih, odlicno grije. Ja sam izuzetno zadovoljan
Troši prostor, a ne klima, tako da što manje imaš toplotnih gubitaka u prostorijama klima će manje i da troši.

Tako je.Klima je stvarno super slazem se sa tobom.Bez ljutnje ,ali i dalje sumnjam u aplikaciju iz nekih razloga.Meni je odjavljena iz aplikacije jedino udjem ponekad.
Jel ikako prestaje s radom kada prebaci?
Kompresor smanji snagu.

ovdje sam opisao detaljnu potrosnju ove klime, ne moze puno bolje od ovoga

Trenutno kod mene u neizolovanom prostoru uglavnom setovana na 20 stepeni i ne gasi se od polovine novembra. Trenutna vanjska je plus 2. Ponekad se setuje na 22.
Iako bi volio da je manja potrosnja, zadovoljan sam sa ovim. Da je bilo hladnije mislim da bi ova potrosnja bila veca.
Aplikacija nije sjajna ali radi. Odnos zadate temperature koju sam zadao je 20, Sobna temperatura koju pokazuje je temperatura na usisu 25 stepeni.
Ovaj odnos ne smije biti veci od 6 stepeni, ako je veci klima ne radi kako treba.

Pozdrav,
Nisam htio otvarati novu temu, pa ću ovdje pisati, nadam se da se ne ljutite 😊.
Naime, prije 2 mjeseca sam kupio Hisense klimi oznake CF5OXS1 FG. Grije mi prostor od 40-ak kvadrata. Klima odlično grije, međutim problem je u tome što nikako ne prestaje s radom. Npr zada se temperatura 22 stupnja, ona dostigne čak i 25, ali nikako ne staje s radom.
Zvao sam Gorenje i izlazili su na teren te kažu da je s klimom sve u redu i kao da se ona ne treba nikako gasiti (nisam ni mislio, ali u kući postaje nesnošljivo nakon izvjesnog vremena), te da njoj treba par dana da ugrije zidove. Po ovim hladnoćama kada se ne ostavi preko noći temperatura se ne spušta ispod 16 - 17°.
Nadam se da mi možete pomoći, unaprijed hvala 😄
Sve je ok...senzor klime je tako podešen, svi smo bili zbunjeni pri prvom korišćenju. Postavi 2 stepena nižu temp u odnosu na onu koju želiš u prostoru i pusti klimu da radi. Ne isključuj je jer uštedu praviš sa dužinom rada te klime.

Temperaturu meri sa spoljnim meračima i orjentiši se prema tome.

Grejem 30m2 i to samo kao dodatno zagrejavanje jer imam pec na drva,klima nije opterecena.Vec kada se podesi na 23stepena unutra,vanjska jedinica po izmjenjivacu pocinje da ledi i nakon cca 30minuta izmjenjivac zaledi i pokrece defrost koji traje 20min i tako sve u nedogled,ja sumnjam da je instalacija prekratka i da se klima zbog toga ponasa kao da je prepunjena,duzina instalacije je oko 130cm

Grejem 30m2 i to samo kao dodatno zagrejavanje jer imam pec na drva,klima nije opterecena.Vec kada se podesi na 23stepena unutra,vanjska jedinica po izmjenjivacu pocinje da ledi i nakon cca 30minuta izmjenjivac zaledi i pokrece defrost koji traje 20min i tako sve u nedogled,ja sumnjam da je instalacija prekratka i da se klima zbog toga ponasa kao da je prepunjena,duzina instalacije je oko 130cm
Nisam strucnjak ali mislim da metar i po kraca cijev ne bi trebala uzrokovati ovakve probleme. mislim da razlika u pritisku nije tolika da to uzrokuje, moje 2 klime imaju jedna isto oko 1.3m a druga nesto ispod 2 i obe rade najnormalnije. Da ce vise prenositi vibracije, moguce da hoce ali ovo kod tebe mi vise lici kao da ima manjka plina

Ne znam zašto stalno majstori štede na dužini instalacije i ptice na grani znaju da ne bi trebalo kod inverter klima ići na instalaciju kraću od 3 metra.Sad možda je u toj klimi koja ledi manjak gasa ili je uzrok kraća instalacija.Imamo dve nepoznate sad a mogla bi da bude jedna nepoznata manje da je majstor stavio 3 metra cevi.Majstor koji meni montira klime kaže ovako:nisam lud pa da ne vakumiram sistem stavim instalaciju kraću od 3 metra i unutrašnju i spoljašnju jedinicu ne pozicioniram kako propisi nalažu i još izolujem cevi posebno kako treba.Ako ti mene sutra zoveš da dođem zbog toga što nisam uradio prema pravilima zanata onda nismo uradili ništa dobro.

Nazad
Vrh Dno