Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Pozdrav svima,
Da li bi neko bio voljan da u kratkim crtama pojasni uputrebu daljinskog tj upotrebu klime za sta koji mod tačno služi,jer ovo upustvo od Hisensea je tako površno.Inače je klima Silentium Pro 12.
Hvala unapred

Prilozi

• 20220204_194011.jpg
    20220204_194011.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 59
Fresh sluzi za ubacivanje svezeg vazduha i to je dostupno samo kod Fresh Master modela. Quiet je tihi rad. I Feel sluzi da ocitava kolika je trenutna temparatura u prostoru. 8C heat je da temparatura prostorije ne pada ispod 8 stepeni. HiNano je za jonizator i Eco za ustedu energije.

Al smart je pametan nacin rada, Sleep je za nocni rad i ima 4 nocna rezima rada i to gde je sleep je da se ugasi displej.

Jos dve nedoumice 😁
Kad koristiti funkciju CLEAN
I kad koristiti funkciju HINANO i koliko dugo da bude ukljucena

Nema pravila koliko radi. Ako mislis vremenski koliko traju te opcije traju dok ne izgasis. Jedino Clean ne znam koliko traje, ali te funkcije rade dok ih ne izgazis.To Clean je samociscenje unutrasnje jedinice koje je marketing.

Hvala Aleksa na info.
Jos jedna stvar a to je kako se na Silentium pro čisti filter.Pozeljna neka slika gde se nalaze jer je na izgled cudna neka klima😁 a ne bih da zeznem plastiku na njoj.
Hvala unapred

Pogledaj u uputstvu kako se cisti. Tu msilim da pise kako se otvara. Kako si zadovoljan sa klimom kako greje?

Danas klima demontirana, ali je nisu namontirali, ne mogu probiti rupu, dolaze sutra(tako rekli) sa drugom masinom. Ja ne znam ima li veceg baksuza od mene. Sto neko rekao sa ovom klimom nikad dosadno.
U pola tri sam upalio atlantik radijator (2000w), dobro rashladjena soba bila, nastimao na 19, isto kao klima i uspjesno drzi temperaturu. na stolu 20 stepeni, radijator je nize, Do sad nemam potroseno 2kw, vidjecu sutra za 24 sata koliko smo potrosili. Ovo za sad osjetno trosi manje.
Dali su uspjeli majstori probiti rupu i namontirati klimu, javljaj kakvi su utisci, dali se popravio rad klima uređaja?

Pozdrav svima,
Da li bi neko bio voljan da u kratkim crtama pojasni uputrebu daljinskog tj upotrebu klime za sta koji mod tačno služi,jer ovo upustvo od Hisensea je tako površno.Inače je klima Silentium Pro 12.
Hvala unapred
1644181789474.png
Cekam montazu, a nestrpljivo iscekujem da ovo probam,

1644181945497.png
Aplikacija u mom slucaju tacno pokazuje, koliko rad klime masio u svemu. Odnos zadate temperature i prostorije je bio cudan.
1644182140500.png
Režim za noćni rad i Sleep Mode
Ova funkcija omogućava automatsko smanjivanje snage hlađenja/grejanja za 1°C u toku prva dva sata rada. Ovaj režim se tada nastavlja i u toku sledećih 5 sati, nakon čega se automatski isključuje.

Prilagođavanje temperature daljinskim upravljačem
I Feel
I Feel je senzor visoke preciznosti koji se nalazi u daljinskom upravljaču. Senzor prenosi informacije o temperaturi na unutrašnju jedinicu klima uređaja, koja automatski podešava rad uređaja, u zavisnosti od uslova oko korisnika.
Ovde je bitno da daljinski vidi klimu i da ima domet do klime,

8°C Heating
Ovaj poseban režim rada inverter klima uređaja, održava sobnu temperaturu na 8°C čak i kada je spoljna temperatura veoma niska. Omogućava manju potrošnju električne energije i sprečava oštećenje opreme u prostoriji zbog niske temperature (pogodno za vikendice).

1644182440992.png
Fresh QUIET ne mogu da nadjem sta radi.

Sad kad gledam ovo dok kacim i sam sebi kazem: Pa ti ne kupi opet ovo.

Atlatink radijator, trosi gotovo isto kao i klima kad mi je najmanje trosila, od 10 do 12kw dnevno na istim podesavanjima i isto zagrije prostoriju, Mozda mi se cini da je sa klimom toplije, nego sa radijatorom.

Fresh je ubacivanje vazduha i dostupno je samo kod Fresh Master modela, a Quiet je tihi rad.

Klima je danas spustena za 12 cm i nedostaje joj jos 2 cm, da je to sve po propisima (napominjem da ni mjesto gdje sam je ugradio nije bas za klimu). Pustio sam je da radi danas dva sata i osjetno radi bolje. I dalje je klima izlozena tom toplotnom dzepu(najbrze je oko sebe nabila visu temp) ali sad lakse razbija taj topli zrak oko sebe, Lakse odrzava odnos zadate temperature i one koju senzor ocitava, Znam gdje problem i vidim da vise ne upada u tu razliku koja je veca od 7 i 10 stepeni,
Za dva sata, zadao sam joj temperaturu 20 i ona je zagrijala prostoriju. Aplikacija je u jedno momentu dosla do 26 i vratila na 24 sto je u mom, slucaju prihvatljivo. Ni u jednom mometu nisam osjetio da duva mlako, sad i u hodniku osjetim toplinu.
Uspjesno odrzava temperaturu na 20 stepeni, Klimu necu paliti do petka, a od vikenda cu je opet koristiti pa cu da vidim ponasanje. (ne bi da se radujem prerano, ali za sad mi ovo prihvatljivo).
Ono sto bi sad volio testirati, je potrosnja struje, ali ne bi uticnicu, ovde sam vidio nesto sto nije uticnica i sad ne mogu da pronadjem. Uglavnom je smart i ucitava se sve preko aplikacije,
Ako neko zna na sta mislim, molio bi pomoc nasao sam Sonoff powr2, nema ga dostupno kod mene, Da li ima jos nekakav drugi model?

Ono sto bi sad volio testirati, je potrosnja struje, ali ne bi uticnicu, ovde sam vidio nesto sto nije uticnica i sad ne mogu da pronadjem. Uglavnom je smart i ucitava se sve preko aplikacije,
Ako neko zna na sta mislim, molio bi pomoc nasao sam Sonoff powr2, nema ga dostupno kod mene, Da li ima jos nekakav drugi model?

Slobodno uzmi utičnicu manje je cimanja. Ako baš nećeš imaš wifi osigurač koji ide na mesto u tabli ali opet to nije najpraktičnije jer meri potrošnju svih potrošača na tom osiguraču.

Utičnica ti je jeftinije i najlakše rešenje.

Sačekaj ti ponovo da uđemo u minis..
Meni klima nije radila ni na vecem plusu od ovoga, prije nove godine kad sam je ugradio. Bilo je +15, ja nisam mogao zagrijati prostoriju na zadatu temperaturu(nije htjela da duva toplo). Danas je kisa, duva jak vjetar i jedva +7, a ona dere toplo, To nisam prije nikad osjetio.
Ni majstoru ne znam jesam li uspio objasniti, zbog čega klima ne radi kako treba.
@S.K.Y.R.A pametni prekidac pise u opisu, nikad ne bi pomislio da je osigurac (prekidac).

Ali sve to ne objašnjava potrošnju klime, koja je trošila koliko i električni radijator.

Ali sve to ne objašnjava potrošnju klime, koja je trošila koliko i električni radijator.
Sad me zanima ta njena potrošnja. Ako uzmem da je gore radila nepravilno, a najmanje mi je trošila na 19 zadatih. Sve ostalo je imala povećanu potrošnju, Radijator ni jedan dan nisam uspio natjerati da potroši više, radio neprekidno od petka.
Ako sad radi ispravno, volio bi da vidim tačno koliko je to.

Pa ne može ona da samo na osnovu pomeranja unutrašnje jedinice da promeni odnos potrošnje struje i proizvedene toplotne energije. Na potrošenih 20 kWh električne energije, pri ovim temperaturama je davala ekvivalent od 60 kWh toplotne energije.

Tvoje objašnjenje je jedino moguće ukoliko plafon uopšte nemaš.

Sad me zanima ta njena potrošnja. Ako uzmem da je gore radila nepravilno, a najmanje mi je trošila na 19 zadatih. Sve ostalo je imala povećanu potrošnju, Radijator ni jedan dan nisam uspio natjerati da potroši više, radio neprekidno od petka.
Ako sad radi ispravno, volio bi da vidim tačno koliko je to.
Ali ti nikad vise neces saznati koliko je ona na starom mestu trosila! Ni trenutno,ni dnevno!
Kao sto ni sad neces znati, samo gledajući u brojilo.

Ali ti nikad vise neces saznati koliko je ona na starom mestu trosila! Ni trenutno,ni dnevno!
Kao sto ni sad neces znati, samo gledajući u brojilo.
Doće mi račun za januar. Ja znam koliko ja trošim, isto tako dobiću i sledeci račun. Ja ne tražim da znam tačno u sitna crevca, bitno mi da to nije na njenom maksimumu kao što je bilo u januaru.

Pročitao sam.. fali ti osigurač.

imam problemcic, na displeju klime su samo 2 crtice a kad kliknem da promenim modove samo bude na hladjenje

izgleda glupost bila, promenio baterije ugasio upalio je opet i proradilo sve ok

Skuplja 20000 :)

Nazad
Vrh Dno