Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

bili danas serviseri popravise klimu, kazu nije valjao nekakav motor ventilator... tuce topao vazduh ali neskida ispod kw

Stvarno sramota da im je toliko klima neispravno pravo iz fabrike.
Jesi probao da smanjiš temp? Na koliko se spusti vati pre nego što se ugasi?

jedno 5h je radila preko 1kw tek kad sam malopre stavio na 19c vidim spustila je dosta potrosnju, jedino mi cudno vratim na 20 i to nije ona temp izduva kao pre par sati isto na 20,
posto je tad imala topliji izduv mnogo od moje koja je bila na 22 npr . uglavnom bitno da radi i da greje, jer skoro pola meseca sam cekao prvo na montere pa onda na servisere. sutra cu da vidim malo vise pa javim ako koga zanima

Pa to je normalno, kako se greje soba smanjuje se temperatura izduva, to sve radi kako treba.

ma i sinoc sam probao sve sobe da pootvaram oko 85kvm a evo danas je cak radila i na 220w i nisam video da se gasila

KA35XR0EG model. pa zato sto moja gtech nejde ispod 400 i ugasi se
Realno kad greje klima jako retko pada ispod 400w baš, baš retko inače kad krene sa modulacijom nakon pauze klima povuče skoro 900w a moguće i više. Ali kad se uzme prosek to izlazi dobro ispod 300w. Meni konkretno klima troši oko 10.2kv na 24h na ovim temperaturama oko 2-4 stepena , što je prosek oko 220w.

pa kako koja izgleda, gree nece sigurno radit kao inverter to vidim vise je u off on fazonu. daleko su oni od modulacije, duva par min digne temp i previse pa se ugasi i onda dok se soba skroz ne ohladi skroro i tako u krug a eno kod dece kazu da ona njihova hisens radi nonstop jedino sto kad spusti na 200 bude onaj osecaj hladnjikavog vazduha iz nje ali je soba uvek topla, cak kad spustim i na 19c nece da se ugasi dok ova moje evo sad i na 22.5 je ugasena , sobe povezane sve otvoreno

Pa cek' bre, ne mogu bas najbolje da pohvatam kad ovako pises... jes' ti zadovoljan, ili nisi zadovoljan tom tvojom Gree klimom?

Pusti bre lepotu... vec je godina prosla kako si "vencan" s njom. Radi li to, valja li cemu taj tvoj Gree? Zadovoljan, ne?

Kako vam se ponaša ovih vlažnih i kišnih dana?
Ova naša još ni jednom nije išla u defrost
A da greje, greje baš pošteno.

I kod nas u stanu samo ona radi.
Vox 'ladi jaja :)

Za defrost neznam, ali da sam zadovoljan, prezadovoljan sam za sada... 95 kvadrata greje sama,nastelovan na 22. Danas od 00h do 10h, samo sto je od 06h stavljena na 24C, po app potrosila 7 kwh

Koliko često ide u defrost evo danas pada sneg i velika je vlaga napolju.Na kojoj je brzini podešena piše da klima ima ove brzine 650 m³/h / 610 m³/h / 560 m³/h / 510 m³/h / 460 m³/h.

Defrost nemogu da saznam, jedino da sedim pored nje 24 h, spoljna je stavljena na drugi kraj kuce, brat ili ja kad smo prisutni kuci,nikad nismo primetili defrost, uvek je duvala... Namestena je na 3 brzinu i to nemenjamo ili 3 crticu kako vec.... To je druga kuca, zato i nismo stalno tamo... I zato neznam za defrost.... Sigurno po ovoj vlagi od 90% morala je da ima neki defrost.... Klimu i potrosnju pratim preko wifi.... Po ovome sto si napisao je na 560m3 ako je to 3 crtica na daljinskom a na app mi pise midle wind....

Koliko često ide u defrost evo danas pada sneg i velika je vlaga napolju.Na kojoj je brzini podešena piše da klima ima ove brzine 650 m³/h / 610 m³/h / 560 m³/h / 510 m³/h / 460 m³/h.
Kod mene još nema defrosta, sneg intezivno pada
Auto brzina je kod mene

Meni je spoljna na terasi...defrost za sad osim onog pre par dana nije bilo. Mada to nije važno dok god je temperatura u stanu na zadatom podeoku.
Konstantno drži 23 stepwna u kući...nema oscilacija. I to je to...

Ja ne znam kako je samo meni hladno na sve ispod 25 :) Cak kad me uhvati zimoca podignem na 27 i to su temperature realne, ne 27 na klimi a u stanu 23 npr nego bas ove koje pisem.

Buraz ti si kao moj otac i zena... Bez uvrede molim te..... Njima je uvek hladno i na 27C u kuci, oblace se kao da je minus.... 🤣 Sto sam napisao malopre, to nam je druga kuca od skoro i ja i brat je samo koristimo.... 😁 Nadam se da ce tako i ostati... 😃 Ova klime je uzeta pre svega za hladjenje samo na preporuki zbog jacine a pre svega garancije 7 god... Trebali smo da stavimo parno na pelet, ali nestalo para i dogovorili se da probamo da grejemo kucu na klimu.... Mi smo bili spremni 100 evra da placamo samo grejanje, ali ispalo je mnogo bolje nego sto smo planirali.... Klima je stavljena na 22C i non syop radi na yoj temp. Zato sto nismo tamo i kad nam treba nezelimo da ulazimo u ledaru.... A i hteli smo da istestiramo da vidimo kako ce da radi sve i da se ponasa.... I kupicu jos jednu klimu na ptolece posto mora dve minimum za tu kvadratutu.....

Ja ne znam kako je samo meni hladno na sve ispod 25 :) Cak kad me uhvati zimoca podignem na 27 i to su temperature realne, ne 27 na klimi a u stanu 23 npr nego bas ove koje pisem.
Ja već na 22° stvarnih, ne klimihih počinjem da ključam. Pola zime provedem u majici kratkih rukava.
Pa sam sa ženom postigao neki kompromis da nam ne ide temp više od 23°

Ili ti je loša izolacija (hladan pod, plafon ili zidovi) pa se brzo ohladi soba, ili možda nisi dugo čistio filtere klime pa ne može lepo da dobaci, ali 22-23 u stanu je cilj za prijatnu zimu

Ma to nije problem imam merace temperature u celom stanu, ako pise da je 27 onda je 27 :)
Cale dok je bio ziv njemu je uvek bilo vruce ja sam generalno zimogrozljiv ali ovako kada citam vidim da sam u manjini

Vrh Dno