Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Pa sam si napisao da ti je razlicita temperatura u kuci kada sija sunce i kada je napolju kosava i td. U nastavku je slika od midee da vidis da moze da bude uvek ista temperatura. Tako kako je na slici tako je uvek, u milimetar. Tako je na daljinskom tako je termometru. A tako nesto na hisense ne moze da se dobije pa sve da je proucavam narednih 10god
Ja ti govrim za temperaturu u prostoru a ne u slaganju elektronskih komponenti preko wifi mreže. To su različite stvari...

Ja ti govrim za temperaturu u prostoru a ne u slaganju elektronskih komponenti preko wifi mreže. To su različite stvari...
Verovatno se nismo razumeli. Hteo sam da kazem da na midei dobijam temperaturu koju zelim znaci 24 na daljinskom ili app tako isto i u prostoriji 24 bez obzira da li je napolju 5 ili -10 ili je kosava ili sunce, sto znaci dobro obavlja posao za razliku od hisense gde to bas nije tako. Nadam se da si me sad razumeo.

Brate ti moras da resis problem inace ces da se smrznes tu.
Vec i prije sam se igrao podesavanjima i maximum je kad je toplije da dodje na nekih 22. Sad termin kod klime modulacija, modulaira, nisam siguran da to varim kako treba.
Trenutno ja grijem sobu 5x4 ugrubo, a maksimum njen je nekih 35 kvadrata. Posto sam ja htio zagrijati manju prostoriju i isao cinjenicom da mi je gradnja ok, mislio sam da ce ovo uspjeti zagrijati, Ne otvaram vrata da zagrijem hodnik i drugu manju sobu, to mi nije ni bila namjera, htio sam samo klincu da obezbjedim malo privatnosti za ovo par hladnih dana na raspustu. Klima radi ja to ne sporim, samo eto u mom slucaju ona to ne radi kako sam ja zamislio. Nemam nista za poredjenje pa da odem i kazem eno kod komsije bolje, Sve ovo iznosim svojim licnim misljenjem.
Sve vise sam ubjedjen da je @S.K.Y.R.A. u pravu i da je meni najpametnije da je ugasim, dok ne rjesim plafonsku plocu i zidove.
Trenutno je sad ovako u sobi je toplo u aplikaciji raste temperatura ali termometar u visini pojasa iso pokazuje. Cak ni on se ne buni, ali ona sad u mom slucaju ne moze vise od ovoga. Da kad je on gore upali komp, nisam ni razmisljao o toj cinjenici.

Prilozi

• Screenshot_2022-01-23-13-11-03-355_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2022-01-23-13-11-03-355_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    44.4 KB · Pregleda: 39
Verovatno se nismo razumeli. Hteo sam da kazem da na midei dobijam temperaturu koju zelim znaci 24 na daljinskom ili app tako isto i u prostoriji 24 bez obzira da li je napolju 5 ili -10 ili je kosava ili sunce, sto znaci dobro obavlja posao za razliku od hisense gde to bas nije tako. Nadam se da si me sad razumeo.
:) ma razumemo se nego ti ja govorim da to meni nije relevantno u smislu potrošnje struje i dostignute temperature. Kažem da meni to nije važno jer ja drugačije procenjujem sve to i smatram da mi taj podatak u aplikaciji nije neophodan, a i manje glava boli kad softver i hardver prolupaju. Realno mnogo smo razmaženi i kilavi...

Vec i prije sam se igrao podesavanjima i maximum je kad je toplije da dodje na nekih 22. Sad termin kod klime modulacija, modulaira, nisam siguran da to varim kako treba.
Trenutno ja grijem sobu 5x4 ugrubo, a maksimum njen je nekih 35 kvadrata. Posto sam ja htio zagrijati manju prostoriju i isao cinjenicom da mi je gradnja ok, mislio sam da ce ovo uspjeti zagrijati, Ne otvaram vrata da zagrijem hodnik i drugu manju sobu, to mi nije ni bila namjera, htio sam samo klincu da obezbjedim malo privatnosti za ovo par hladnih dana na raspustu. Klima radi ja to ne sporim, samo eto u mom slucaju ona to ne radi kako sam ja zamislio. Nemam nista za poredjenje pa da odem i kazem eno kod komsije bolje, Sve ovo iznosim svojim licnim misljenjem.
Sve vise sam ubjedjen da je @S.K.Y.R.A. u pravu i da je meni najpametnije da je ugasim, dok ne rjesim plafonsku plocu i zidove.
Trenutno je sad ovako u sobi je toplo u aplikaciji raste temperatura ali termometar u visini pojasa iso pokazuje. Cak ni on se ne buni, ali ona sad u mom slucaju ne moze vise od ovoga. Da kad je on gore upali komp, nisam ni razmisljao o toj cinjenici.
Kupi wi-fi uticnicu i sve ce ti biti jasno. Klima ne radi kako treba. Ona misli da je dostigla temperaturu zato i ne greje kako treba a to vidim jer kod tebe stoji da je temperatura sobe 31c a meni se to nije nikad desilo ma koliko bilo toplo napolju. Ja grejem sa hisense 27m2 isto mi nije izolovano ali uspe da dostigne na 24c lagano. Druga kuca mi takodje nije izolovana i tamo stari vivax on-off uspe da nagura 22c na 20m2, tako da sam ja 100% siguran da ta klima ne registruje dobro koja je temperatura prostora i da zato ne dobijas dobro grejanje.

Evo ovako mojih utisaka. Nisam se javljao par dana dok nisam skontao sta kako. Hisense Fresh Master u odnosu na Midea Xtreme. Midea unutrasnja jedinica zna malo da krcka dok kod hisense to je na minimumu. Unutrasnja od hisense je duza i izgleda kvalitetnije, to je sto se tice izgleda. Sto se tice rada Mideu sam stavio na folow me ventilator na auto i nisam je pipnuo vise, radi bez greske, pretezno modulira na oko 450-500w mada zna da spusti i do 250w. Kada ih uporedim hisense ima tisi ventilator nekako radi lepo ta unutrasnja jedinica i ono uvlacenje vazduha je stvarno vrh stvar, ali dolazimo do mana a to su: podesena temperatura 22c u sobi 24c na alikaciji 28c klima modulora na oko 550-650w, najnize sto je isla je oko 410. Izduv na 550w kod hisense je kao kod midee na oko 280w to je ta toplota. Mideu sam svega par puta uhbatio u defrostu koji traje oko 5min. Na primer trenutno Hisense je vec dva puta bila u defrostu a midea nije. Hisense cim je malo veci minus kao sada na primer napolju je -5 ona ide u defrost na svakih 30-45 minuta i to na defrost koji traje verovali ili ne 18-20 minuta (mereno stopericom) sto je po meni van pameti (ocekujem misljenje ljudi koji poznaju materiju) znaci ona modulira na oko 600w i ide u defrost koji traje po 20min i to na svakih 30-45min pa tako dva puta pa onda sledeci defrost traje 10min. Dok greje nema greske stvarno radi istim intenzitetom sve dok ne ode u defrost. Komentarisali smo vec bilo je da je radila na maksimumu na oko 1500w dok nije ugradjena midea, ali sada je totalno druga prica sada modulira i opet isto taj defrost koji traje cini mi se vecno, i da napomenem posto ste komentarisali da kada je upaljena opcija fresh da hoce da ide cesce u defrost, e sada vec danima mi stoji sve ugaseno i nema nikakve razlike ali bukvalno nikakve ni u toploti izduva ni u potrosnji struje ni u vremenu defrosta znaci sve je isto kao i kada je upaljen fresh air. E da kada je u defrostu unutasnja jedinica se toliko zaledi da ta hladnoca izlazi iz izduva i pusi se i to samo na desnoj strani, toliko da usmerivac vazduha bude mokar (ne mogu snimak da ubacim pa cu sliku, vidi se razlika u boji na usmerivacu a i ta magla na slici je hladnoca koja izlazi spolja nije mutna slika). E sad nek neko strucniji kaze da li to tako treba. Pa da nastavim dalje, neko je iznad vec napisao da kada je hisense na folow me da spusta temperaturu dva stepena, e ista stvar se desava i kod mene, podesena na 24c ona odrzava 24c sve dok je neko u prostoriji cim se izadje, spusti na 22c, sad kakve to veze ima pojma nemam nigde nisam u uputstvu da pronadkem nista povezano, tj svakako je uputstvo jadno i nema skoro nista objasnjeno u vezi rada klime. E da zaboravih da dodam u zadnje vreme se dosta cuje spoljna jedinica u kuci tj vibracije i to sve dok je na iznad 700w ispod toga te vibracije prestaju. Ne znam da li ima veze na obe klime sam kupio gumene amortizere za spoljnu jedinicu i stvarno se nista to nije culo ali u zadnje vreme bruji. Da dodam vezano za krilca, na alikaciji postoji vise modova u kom mogu da se postave krilca ali to veze sa zivotom nema, znaci mogu ili levo ili desno ili napred ili da se swinguju, ono sto ima i levo i desno kada se postavi ona budu usmerena u desno. E sad sa druge strane midea je super jer nema potrebe od kada sam je upalio i ukljucio da je pogledam, podesena na folow me i non stop odrzava svaki put kad sam proverio ona je na 500w ili ispod toga. Kada nije na folow me ima. Isti trip kao i hisense da brljavi sa temperaturom u prostoriji tacnije podesena na 24 ima 24 u prostoriji ali na app pokazuje da je u prostoriji 27c, ostalo cini mi se bez greske radi. Cak i kada modulira na 250w daje toplo na izduvu. To su moja iskustva sto se obe klime tice, nadam se da vas nisam zbunio malo sam pisao zbrda zdola jer ne setim se svega u momentu. Nadam se da ce oni koji poznaju materiju da se jave i ostave svoje misljenje na osnovu mog iskustva sa radom klime, i sa tim da li reklamirati ili ne.
To se i meni desilo..sto sam tek primetio kada je udario minus..desna strana unutrasnje jedinice je toliko bila hladna da su se pojavljivale kapljice preko noci na tom delu plastike..razlog je sto je rupa gde su cevi i odvod bila otvorena i hladan vazduh je udarao direktno u nju..pur pena je resila moj problem..klima po meni od tada mnogo bolje ujednacuje temperaturu u sobi..kako god to bilo cudno..kada nije podesena na ifell modu..unutrasnja jedinica kada dostigne zadatu temp.. 22 23 stepena digne krilca itd..dok je pre premasivala skoro 2..3 stepena preko zadate temp...tako da predpostavljam da je samo do tog dotoka hladnog vazduha spolja bio problem..laicki kazem..nisam strucnjak..

Ja bih na tvom mestu postavio na umerenu jačinu duvanja (dve crtice) krilca na pola, usmerenje vazduha na sve strane i ostavio bih 22 stepena. Bez iFeeli bilo kakve druge dodatne funkcije. Dakle samo 22 stepena na daljincu i tako ostavi 24h...u nekom trenutku će se napraviti vazdušni čep toplog vazduha i temperatura mora da poraste. Očigledno je potreban duži vremenski period da klima postigne temperaturu i da se ''uklaviri''. Ja sad ne znam ali mogu da pretpostavim da moožda postoji neka priča oko podešavanja fabričkih vrednosti senzora i td za bolju modulaciju. Tu bi mi bila logika da je recimo softver klime podešen za prostore sa većom toplotnom efikasnošću pa da zato možda brljavi...ne znam to mi je neka teorija onako...

A na leto se pozabavi izolacijom...

Kupi wi-fi uticnicu i sve ce ti biti jasno. Klima ne radi kako treba. Ona misli da je dostigla temperaturu zato i ne greje kako treba a to vidim jer kod tebe stoji da je temperatura sobe 31c a meni se to nije nikad desilo ma koliko bilo toplo napolju. Ja grejem sa hisense 27m2 isto mi nije izolovano ali uspe da dostigne na 24c lagano. Druga kuca mi takodje nije izolovana i tamo stari vivax on-off uspe da nagura 22c na 20m2, tako da sam ja 100% siguran da ta klima ne registruje dobro koja je temperatura prostora i da zato ne dobijas dobro grejanje.
Nemam sad uticinicu, iskreno i ne treba mi. Okom na satu vidim da trosi struju dovljno je zapisati i prekontrolisati za koji sat. vec sam rekao da nisam veliki potrosac struje, a sad vidim da cu dobiti cak i 3 do 4 puta veci racun struje nego inace.
Mislim da ona sad pri ovoj brzini na izduvu nema tu toplinu, ja ne znam koliko bi ti trebalo biti, osjetim da je topliji izduv nego inace vjerujem da nema 40 stepeni. Napolju je sad mislim -2. Zaljepicu termometar na krilca pa se javim, Ako vi kazete da je to u redu, onda ja moram rjesavati izolaciju sobe.

Nemam sad uticinicu, iskreno i ne treba mi. Okom na satu vidim da trosi struju dovljno je zapisati i prekontrolisati za koji sat. vec sam rekao da nisam veliki potrosac struje, a sad vidim da cu dobiti cak i 3 do 4 puta veci racun struje nego inace.
Mislim da ona sad pri ovoj brzini na izduvu nema tu toplinu, ja ne znam koliko bi ti trebalo biti, osjetim da je topliji izduv nego inace vjerujem da nema 40 stepeni. Napolju je sad mislim -2. Zaljepicu termometar na krilca pa se javim, Ako vi kazete da je to u redu, onda ja moram rjesavati izolaciju sobe.
Brate moja kad je na maximumu bljuje vatru duva vrelo. Prosto mi je nemoguce da kod tebe ne moze da ugreje 20m2. To treba da ugreje opusteno i sa losom izolacijom pogotovo ako je jedna prostorija. Po meni ili klima ne radi kako treba ili nije ugradjena kako treba, sta god da je treba da resis to da li sa uvoznicima ili montazerima. PS nije bas uvek problem u nama. 🙂

Kod mene klima jednostavno ne uspeva da temperaturu u prostoriji podigne na zadati nivo.
Od uredjaja ocekujem manje vise samo jedno - da ako podesim temperaturu na npr. 22 stepena, ona tu temperaturu u prostoriji i dostigne.
E ovde se to ne desava 😂- klima je podesena na 24 C, u sobi je npr 18/19 C a klima i dalje izbacuje mlak vazduh... Kao da i ne pokusava da dostigne trazenu temperaturu. Kod nekih drugih uredjaja koje sam testirao u medjuvremenu, klime izbacuju prilicno vruc vazduh sve dok ne postignu zadatu temperatru... A ova moja radi kako ona hoce.
Svakako cu, cim uhvatim malo slobodnog vremena podici reklamaciju, pa cu iskustva i odgovore koje dobijem podeliti sa svima.

Brate moja kad je na maximumu bljuje vatru duva vrelo. Prosto mi je nemoguce da kod tebe ne moze da ugreje 20m2. To treba da ugreje opusteno i sa losom izolacijom pogotovo ako je jedna prostorija. Po meni ili klima ne radi kako treba ili nije ugradjena kako treba, sta god da je treba da resis to da li sa uvoznicima ili montazerima. PS nije bas uvek problem u nama. 🙂
E to vrelo ja sam mozda samo jednom osjetio. Kad su bili ovi iz gorenja, duvala je toplo i onako kako bi ja volio. Problem je sto ta toplina kod nje kratko traje i evo upravo sad mi se sad izdesavalo nesto cudno.
Prvo mjerenje 23 nastimana i maximalna brzina ventilatora, aplikacija pokazuje mislim 30, temperatura na izduvu na kraju krilca je na izduvu 44, i to je ono toplo sto bi ja volio, ali znam da ona moze jace.
Vanjska temperatura je sad tri stepena i pada snjeg, smanjio sam ventilator na 3 i normalno je da je topliji zrak, osjetim i ja da je topliji, raste temperatura na 46. Klinjo u sobi ostao i silazi i meni kaze da je sad gore na izduvu 39,
Vratim se gore i ona otisla u defrost. Sad kad ponovo radi u apalikaciji 28, brzina ventilatora 3, tempratura na izduvu 39, Pojacam ventilator i evo temperatura na izduvu 44.
Meni licno smeta ova promjena na izduvu koja je rijetko kad topla i klima uopste i kad je ima, ona nju rjetko zadrzava ili gotovo nikako ne zadrzava duze vrijeme. Redovno opada i to mi smeta,
Temperatura u sobi je sad 18, a prije odlaska u defrost je bilo 19 i tad je kao duvala toplo.
Evo sad opet mjerim, 16 i 10h stalno je mlako, cak i na 3 brzini iako je bilo 44 stepena, sad je 37 stepeni na izduvu, aplikacija pokazuje 26 dok je u sobi 19 na daljinskom, Mislim da je duvala toplije prije defrosta, sad mi to nekako slabo, i sa ovom temperaturom na izduvu ja nemam osjecaj topline.
Upravo ovo kao i kod @chunga lunga.
Mjenjam i ugao krilca, dzaba sve, nekako najbolje radi kad mjesaju, ako je klima u toplotnom dzepu (ako aplikacija ne laze), sto mislim da sad nije, trebala bi davati topliji zrak,

Prilozi

• sl 1.jpg
    sl 1.jpg
    39.7 KB · Pregleda: 30
  • sl 2.jpg
    sl 2.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 32
E to vrelo ja sam mozda samo jednom osjetio. Kad su bili ovi iz gorenja, duvala je toplo i onako kako bi ja volio. Problem je sto ta toplina kod nje kratko traje i evo upravo sad mi se sad izdesavalo nesto cudno.
Prvo mjerenje 23 nastimana i maximalna brzina ventilatora, aplikacija pokazuje mislim 30, temperatura na izduvu na kraju krilca je na izduvu 44, i to je ono toplo sto bi ja volio, ali znam da ona moze jace.
Vanjska temperatura je sad tri stepena i pada snjeg, smanjio sam ventilator na 3 i normalno je da je topliji zrak, osjetim i ja da je topliji, raste temperatura na 46. Klinjo u sobi ostao i silazi i meni kaze da je sad gore na izduvu 39,
Vratim se gore i ona otisla u defrost. Sad kad ponovo radi u apalikaciji 28, brzina ventilatora 3, tempratura na izduvu 39, Pojacam ventilator i evo temperatura na izduvu 44.
Meni licno smeta ova promjena na izduvu koja je rijetko kad topla i klima uopste i kad je ima, ona nju rjetko zadrzava ili gotovo nikako ne zadrzava duze vrijeme. Redovno opada i to mi smeta,
Temperatura u sobi je sad 18, a prije odlaska u defrost je bilo 19 i tad je kao duvala toplo.
Evo sad opet mjerim, 16 i 10h stalno je mlako, cak i na 3 brzini iako je bilo 44 stepena, sad je 37 stepeni na izduvu, aplikacija pokazuje 26 dok je u sobi 19 na daljinskom, Mislim da je duvala toplije prije defrosta, sad mi to nekako slabo, i sa ovom temperaturom na izduvu ja nemam osjecaj topline.
Upravo ovo kao i kod @chunga lunga.
Mjenjam i ugao krilca, dzaba sve, nekako najbolje radi kad mjesaju, ako je klima u toplotnom dzepu (ako aplikacija ne laze), sto mislim da sad nije, trebala bi davati topliji zrak,
Kod tebe samo ifeel opcija i na sto vecu temperaturu pa onda se javi kakva je temperatura izduva

Kod tebe samo ifeel opcija i na sto vecu temperaturu pa onda se javi kakva je temperatura izduva
Pisao sam vec koje daje temperature na maksimumu, samo sto ona opet posle svega opet krene mlako, a kako vidis ona gore na usisu pokazije da ima vecu temperaturu. Ja sam sa ovim svojim mjerio 30 stepeni.
Neda mi se vise igrati sa njom, njen maksimum je upravo ovo sto je @S.K.Y.R.A. rekao, nastimaj 21 ili 22 i ne diraj, Ona tad jedino ima taj ucinak odrzivosti, koji je nizi sa stepen, dva ili tri, zavisi od vanjske temperatura, a to opet povlaci, materijal gradnje kuce i nikakva izolacija. Ako je vani toplije ili sunce, ona drzi tu temperaturu koju sam zadao.
Najvise me kopkalo to da li je klima u redu i pravilno ugradjena, zato i pisem ovoliko da izvucem nakakav zakljucak. Mozda grijesim, mislim da nemam povoda da reklamiram uredjaj i da on radi kako treba.

Pisao sam vec koje daje temperature na maksimumu, samo sto ona opet posle svega opet krene mlako, a kako vidis ona gore na usisu pokazije da ima vecu temperaturu. Ja sam sa ovim svojim mjerio 30 stepeni.
Neda mi se vise igrati sa njom, njen maksimum je upravo ovo sto je @S.K.Y.R.A. rekao, nastimaj 21 ili 22 i ne diraj, Ona tad jedino ima taj ucinak odrzivosti, koji je nizi sa stepen, dva ili tri, zavisi od vanjske temperatura, a to opet povlaci, materijal gradnje kuce i nikakva izolacija. Ako je vani toplije ili sunce, ona drzi tu temperaturu koju sam zadao.
Najvise me kopkalo to da li je klima u redu i pravilno ugradjena, zato i pisem ovoliko da izvucem nakakav zakljucak. Mozda grijesim, mislim da nemam povoda da reklamiram uredjaj i da on radi kako treba.
Pazi...reklamiraj svakako! Neka dođu i neka provere, čak bih to uradio sad dok su niske temperature.

Druga stvar, moraš razumeti da je potrebno vreme da se toplota akumulira pogotovo u hladnijim danima. Postavi na 22 stepena i pusti neka radi pa nakon dan-dva vidi kako se ponaša. Kod tebe nema treće opcije...ili ti je katastrofa izolacija (tj, nemaš je) ili je klima falična u smislu loše ugradnje ili kvara.

Da li je normalno da na vecoj brzini ventilatora ide cesce u defrost?
Sad je cesto nalazim u defrostu (3 puta sam je uhvatio), danas je bila i na plus tri u defrostu ali veca brzina ventilatora, a evo maloprije i sad na 0 stepeni, Na manjoj 3 i manjoj brzini ventilatora je ne nalazim u defrostu.
Sad sam smanjio na 21 i brzinu ventilatora, aplikacija ovako pokazuje, na oba toplomjera je 19. Da li aplikacija brljavi ili klima dobija pogresne informacije ne znam?

Prilozi

• sl5.jpg
    sl5.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Kod mene klima jednostavno ne uspeva da temperaturu u prostoriji podigne na zadati nivo.
Od uredjaja ocekujem manje vise samo jedno - da ako podesim temperaturu na npr. 22 stepena, ona tu temperaturu u prostoriji i dostigne.
E ovde se to ne desava 😂- klima je podesena na 24 C, u sobi je npr 18/19 C a klima i dalje izbacuje mlak vazduh... Kao da i ne pokusava da dostigne trazenu temperaturu. Kod nekih drugih uredjaja koje sam testirao u medjuvremenu, klime izbacuju prilicno vruc vazduh sve dok ne postignu zadatu temperatru... A ova moja radi kako ona hoce.
Svakako cu, cim uhvatim malo slobodnog vremena podici reklamaciju, pa cu iskustva i odgovore koje dobijem podeliti sa svima.
Evidentno da ne radi kako treba i da treba da se reklamira.
Glupo pitanje, jesi li probao da temperaturu staviš na max pa da vidiš do koliko ugreje?

Da li je normalno da na vecoj brzini ventilatora ide cesce u defrost?
Sad je cesto nalazim u defrostu (3 puta sam je uhvatio), danas je bila i na plus tri u defrostu ali veca brzina ventilatora, a evo maloprije i sad na 0 stepeni, Na manjoj 3 i manjoj brzini ventilatora je ne nalazim u defrostu.
Sad sam smanjio na 21 i brzinu ventilatora, aplikacija ovako pokazuje, na oba toplomjera je 19. Da li aplikacija brljavi ili klima dobija pogresne informacije ne znam?
Na većoj brzini duvanja ići će više u defrost ali defrost zavisi i od visine vlage u vazduhu. Što je veća vlažnost defrost je češći...

Recimo moja stara VOX je išla često u defrost usled postavljene spoljne jedinice direktno na otvorenom. Pri ugradnji HiNano spoljnu jedinicu sam ugradio ispod krova na terasi, nekako ušuškano mesto za koje su mi monteri VOX-a rekli da je nemoguće ugraditi što se ispostavilo kao njihov neprofesionalizam...sad HiNano u odnosu na VOX skoro i ne ide u defrost. I kad ode u defrost to je po par minuta maksimum.

cetverooki

kao što je neko pomenuo kod tebe pomaže samo opcija ifeel. Namesti željenu temperaturu i podersi ventilator na auto na daljincu obavezno usmerenom ka klimi da bi imao vezu sa njom. Kada podesiš sve kako treba temp na daljincu i u aplikaciji (sobna temperatura) mora da bude ista. Napomena ako posle podešavanja na daljincu klikneš bilo šta u app Ifeel prestaje sa radom i ako daljinac pokazuje da je podešen da prati temperaturu. Tako je kod mene na midei verujem da je i kod tebe isti sistem rada. Evo primera od danas.
Screenshot_2022-01-24-08-54-04-18_dc4068d962a4aec2f58ba0d6b63cdbba.jpg

@BokiTosa , probao sam sve opcije i sa I Feel i na maximumumu, najvise sto postigne je 22 do 23 kad je toplo vani mozda moze jos, ali meni je ovo22- 23 pretoplo, Ne vrijedi meni da zadam 30, navodim primjer sta je cudno, pa uzimam aplikaciju kao mjerilo.
Da ja nju mogu natjerati da ona duva, na izduvu dva sata, kako vi kazete vrelo, ili meni nekih 45 stepeni na izduvu, mozda bi i uspio podici temperaturu, ali problem je sto klima vidi 35, eto kacio sam primjer, screen iz aplikacije ili vidi 30, i ona nece da duva vise bar 45, nego smanji i na 30. Sa tom temperaturom na izduvu ne moze postici zadatu temperaturu u prostorije, jer ja pretpostavljam da ona ima pogresnu informaciju,
Evo sad sam stavio I Feel i ventilator na auto, unutrasnja jedva duva, osjeti se toplo unutar nje, ali jedva duva, vanjska bruji, postaje previse bucna, sva kuca bruji. Tako da mi to sa automatskim ventilatorom, otpada, trosi samo struju kako treba, a ne radi nista.
Evo sinoc sam stavio 21 na klimi preko noci, jutros dodjem, na daljincu i toplomjeru na stolu je 15. Aplikacija vidi 25.
Ako uporedim 30 na aplikaciji i ovih 25, meni se to slaze sa toplomjerima, tj tom temperaturnom razlikom. Klima vidi sobu kao toplu.
E sad kad bi se mogli ti parametri izmjenjati, ili da ja nekako dam klimi laznu informaciju da u sobi nije 25, nego 20, mislim da bi duvala kako treba.
Zbog cega se ovo desava ja ne znam, ja vjerujem da ono ovo mora i moze zagrijati.

@BokiTosa , probao sam sve opcije i sa I Feel i na maximumumu, najvise sto postigne je 22 do 23 kad je toplo vani mozda moze jos, ali meni je ovo22- 23 pretoplo, Ne vrijedi meni da zadam 30, navodim primjer sta je cudno, pa uzimam aplikaciju kao mjerilo.
Da ja nju mogu natjerati da ona duva, na izduvu dva sata, kako vi kazete vrelo, ili meni nekih 45 stepeni na izduvu, mozda bi i uspio podici temperaturu, ali problem je sto klima vidi 35, eto kacio sam primjer, screen iz aplikacije ili vidi 30, i ona nece da duva vise bar 45, nego smanji i na 30. Sa tom temperaturom na izduvu ne moze postici zadatu temperaturu u prostorije, jer ja pretpostavljam da ona ima pogresnu informaciju,
Evo sad sam stavio I Feel i ventilator na auto, unutrasnja jedva duva, osjeti se toplo unutar nje, ali jedva duva, vanjska bruji, postaje previse bucna, sva kuca bruji. Tako da mi to sa automatskim ventilatorom, otpada, trosi samo struju kako treba, a ne radi nista.
Evo sinoc sam stavio 21 na klimi preko noci, jutros dodjem, na daljincu i toplomjeru na stolu je 15. Aplikacija vidi 25.
Ako uporedim 30 na aplikaciji i ovih 25, meni se to slaze sa toplomjerima, tj tom temperaturnom razlikom. Klima vidi sobu kao toplu.
E sad kad bi se mogli ti parametri izmjenjati, ili da ja nekako dam klimi laznu informaciju da u sobi nije 25, nego 20, mislim da bi duvala kako treba.
Zbog cega se ovo desava ja ne znam, ja vjerujem da ono ovo mora i moze zagrijati.
To je ono zbog cega je i nemanja vratio te klime. Ona generalno ima problem sa ocitavanjem temperature i to definitivno nisu dobro resili jer svaka brljavi, e sad kod nekog manje kod nekog vise sto verovatno zavisi od prostora do prostora. Da sam na tvom mestu ja bih usrafio daljinski preko puta nje na drugi kraj sobe, podesio i feel opciju na 22c, jacina ventilatora na jako ili srednje, ostavio je tako dan dva. Mislim da ces dobiti temperaturu u sobi izmedju 20c i 24c, jer ni taj i feel ne radi kako treba vec varira 2 stepena gore dole. To je moje misljenje na osnovu mog vidjenja te klime koju i sam kuci imam. Na tebi je da li ces da probas ili ne. Klima kao klima je ok ali ti problemi koje ima su previse da bi ikad vise pomislio o kupovini tog brenda. Midea xtreme koju imam i koja je jeftinija od hisense je milion puta bolje uskladjena nego hisense. Isto kao i hisense pokazuje na app vecu temperaturu sobe ali dobijas temperaturu koju si podesio. I feel ili ti folow me kod nje radi savrseno, znaci bukvalno u stepen, ako sam stavio 24 ona drzi 24,00 u prostoriji.

Probaj da je iskljucis iz uticnice na pola sata i da deinstaliras aplikaciju. Mozda je zabagovala pa da se resetuje.

Da @nemanjabgd84 je to fino objasnio, evo izgleda da je to slucaj kod mene, vidio sam ja ovo sve, ali kad sam kupovao, jedina je bila dostupna i reko nece valjda i mene, jer vidim da ima i pozitivnih komentara.
@Pan013 juce sam je instalirao. ne vjerujem da je Bug u pitanju. Probacu i to,

Poslednja izmena:
Da @nemanjabgd84 je to fino objasnio, evo izgleda da je to slucaj kod mene, vidio sam ja ovo sve, ali kad sam kupovao, jedina je bila dostupna i reko nece valjda i mene, jer vidim da ima i pozitivnih komentara.
@Pan013 juce sam je instalirao. ne vjerujem da je Bug u pitanju. Probacu i to,
Cemu nervoza. Aparat pod garancijom Nemanja dokazao da nema problema. Ja imam dve energy pro i rade ok ,a voleo bi kad bi obe crkle pa da vratim dodam nesto para i kupim 5 devetki vox iva1 ili hisense eko ili nekog vivaxa devetku do 300€

Klime izgleda imaju neku softversku gresku, softver nevalja za k.... Moja klima jeste trosila ali je i grejala, zadnja par dana od kad udario minus sve pobrljavila... Izbacuje mlako, defrost na svakih sat vreme, netraju vise od 5 min. Ali spoljna jedinica nema trunke leda,danas uzo da je testiram, posto nisam stalno u kuci gde greje,na 22 i auto fan, smanji potrosnju na 500-650w,ali jedva duva, duva vruce ali da sedis jedino ispod nje... Uzmem zadam joj temp 28 na daljinac i izadjem.... Pogledam app uticnice 1630w vuce, reko dobro, vratim se kroz sat ipo, proveravao je nekoliko puta za to vreme isto vuce, vratim se, ona jedva duva vreo vazduh a potrosnja ista... Moracu da je iskljucim na sat vreme i vise, deinstaliram app pa ce da vidimo....
Imam Aux inverter, gde zivim, i njega sam testirao zbog hisensa, smesna klima u odnosu na hisense pro, ali mnogo bolje radi, i tu sam stavio uticnicu, ona na ovim minusima celu noc radi na 28 je stavljena-potrosnja 650-830w i nijednom neode u defrost niti zaledi, jedino kad otvorim vrata na nekoliko min da izluftiram pa zbog ledenog vazduha pojaca kompresor i drasticne razlike temperature,... Ovako radi perfektno.... A deklarisana na - 12 i spoljna jedinica je smesna.... Minijatura.... Ali zato sljaka fulll

Poslednja izmena:
Na prolece ili uskoro narucujem ove klime 3 komada, ovu cu da menjam za montazu vec dogovoreno...

Koliko sam ja imao sreće :eek:
Ja sam klime kupio u toku adaptacije, tako da nije bilo prostora za "širenje". A bližilo se leto..

Pa pitao u lokalnoj radnji, šta ima najjeftije od invertera. Kaže, tesla oko 350€.. i evo već treću zimu, bez greške rade.
Samo se mislim u dnevnoj sobi zaglupela nešto na samom početku i njoj je pomogao restart preko utičnice. To je sve.

A ni ugrađene nisu po propisu.. ni jedna nema punih 3m instalacije i siguran sam da nisu vakumirali.

Na prolece ili uskoro narucujem ove klime 3 komada, ovu cu da menjam za montazu vec dogovoreno...
Ocito pratis, zasto je ta 10000 skuplja od
Koje su razlike ?

Ove sa H bolje greju.
To je stari model, koliko znam, naslednik je AP.

A za ovaj Hisense, resavajte to na vreme u prvih 6 meseci od kupovine, inace necete moci da je vratite.
Uz duzno postovanje, nije da vam je iz oka ispala, ova klima je smece falicno i srecan je onaj kod koga radi kako treba, ili je naprosto blazen u neznanju sta je kupio.

Za iste pare, definitivno ima boljih uredjaja.

Mislim da je ona midea extreme wik za te pare najbolji buy ~500e sto vise gledam

Vrh Dno