Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Nemanjabg84 bas si me zainteresovao sa ovom aplikacijom za klimu, meni je sluzila da ponekad upalim klimu kad nisam kuci,ali samo to... Nisam obracao paznju na temp... Evo pratim je od sinoc od nekih 23 h kad sam je upalio, upravu si da se posle nekog vremena vrati temp na neku nebulozu... Ali kod mene perfektno modulira i radi, u kuci je prevruce za moj ukus, ali imam zenu zmiju hladnokrvnu 😁 Evo slike....

Ja imam dve iste. Samo sto imaju isti problem :))
Nemanjabg84 bas si me zainteresovao sa ovom aplikacijom za klimu, meni je sluzila da ponekad upalim klimu kad nisam kuci,ali samo to... Nisam obracao paznju na temp... Evo pratim je od sinoc od nekih 23 h kad sam je upalio, upravu si da se posle nekog vremena vrati temp na neku nebulozu... Ali kod mene perfektno modulira i radi, u kuci je prevruce za moj ukus, ali imam zenu zmiju hladnokrvnu 😁 Evo slike....
Nesto sam zeznuo sa qutovanjem.
Ispadne to izgleda standardni problem,samo se neka klima pogubi u tom procesu, a neka ne. Ili vi niste provalili davas zeza :))
Nemas slike, inace

IMG_20211007_182042.jpg
Ja imam dve iste. Samo sto imaju isti problem :))

Nesto sam zeznuo sa qutovanjem.
Ispadne to izgleda standardni problem,samo se neka klima pogubi u tom procesu, a neka ne. Ili vi niste provalili davas zeza :))
Nemas slike, inace
Screenshot_20211007_180818_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
Ima slike sad???
Ova prva slika je da je podigla krila ali idalje duva mlako, spoljna jedinica radi samo kompresor bez ventilatora i to jedva se cuje, kao na leru da radi.....

Prilozi

• IMG_20211007_182042.jpg
    IMG_20211007_182042.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20211007_180818_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Ajde kada se ohlade klime vidi koliku temp pokazuje u aplikaciji.
Ova moja u dnevnoj sobi pokazuju 25, a u sobi je 22...

Odma cu ti reci, i to sam isprobavao od sinoc.... Kad neradi klima i prodje jedno 2-3 sata.... Pokaze temp za 2 stepena razlike... Ako je 20 u kuci ona pokazuje 22.... Meni iskreno to smeta i nervira me ubicio si mi crva.. 😜 Ali stvarno bez ikakvih izmisljotina radi mi veliki poso... Ako ima neko iz Nisa evo moze da dodje da vidi sta greje i ladi ta klima... ugosticu ga kako dolikuje... Ima da jede i pije..... 😁 I stvarno vrsi poso...!!! A ovo oko app je pocelo i mene da nervira, jer voli da sve radi kako treba i ja sam poceo da pizdimm.... Nakraju ima da izbrisem app 🙄
Odma cu ti reci, i to sam isprobavao od sinoc.... Kad neradi klima i prodje jedno 2-3 sata.... Pokaze temp za 2 stepena razlike... Ako je 20 u kuci ona pokazuje 22.... Meni iskreno to smeta i nervira me ubicio si mi crva.. 😜 Ali stvarno bez ikakvih izmisljotina radi mi veliki poso... Ako ima neko iz Nisa evo moze da dodje da vidi sta greje i ladi ta klima... ugosticu ga kako dolikuje... Ima da jede i pije..... 😁 I stvarno vrsi poso...!!! A ovo oko app je pocelo i mene da nervira, jer voli da sve radi kako treba i ja sam poceo da pizdimm.... Nakraju ima da izbrisem app 🙄

hebo vas app,ukljucite na daljincu i-feel i imacete ujednacenu temperaturu uvek.
Imam tri inverter klime i na svakoj je ukljucen i-feel jer svaka greje po dve prostorije.

Pa sto sam onda kupovao smart klimu sa wifi ako cu da je koristim kao obicnu?!
Platio sam sve i ima da radi sve, inace smatram da nije ispravno i vracam.
Uzeo bih onda Fujitsu za te pare da nisam zeleo ove funkcije...
Na stranu sto ove moje ne detektuju dobro da su postigle temp i ne regulisu na osnovu toga kako rade.

Evo od podneva radi bez problema. Održava temperatu, stišava se, isključuje, Nikakvih problema, samo što je to meni pretoplo tih 23, ali šta da radim kada žena voli da bude toplije. Ja ću da se šetkam gaćama :)

@nemanjabgd84

klime su tvoje i koristi ih kako tebi najvise odgovara
ja sam samo napisao kako pripitomiti klimu u prelaznom periodu kad hoce da luduju.

@nemanjabgd84
Koliko si platio te klime? Ponovio sam vise puta, problem mnogih je sto jure funkcije a ne razmisljaju kakve su performanse uredjaja.

Pa sto sam onda kupovao smart klimu sa wifi ako cu da je koristim kao obicnu?!
Platio sam sve i ima da radi sve, inace smatram da nije ispravno i vracam.
Hajde probaj ovako...čisto da vidim kako kod tebe to funkcioniše. Uključi na grejanje recimo na 22 stepena. Uži u aplikaciju i vidi da li pokazuje višu temperaturu. Kroz aplikaciju uključi AI i postavi na +2 stepena. Ostavi klimu da radi inakon 2-3h proveri temperaturu u prostoriji, na klimi i u aplikaciji.

Hajde probaj ovako...čisto da vidim kako kod tebe to funkcioniše. Uključi na grejanje recimo na 22 stepena. Uži u aplikaciju i vidi da li pokazuje višu temperaturu. Kroz aplikaciju uključi AI i postavi na +2 stepena. Ostavi klimu da radi inakon 2-3h proveri temperaturu u prostoriji, na klimi i u aplikaciji.
Toplije mi je trenutno od toga u kuci, a uspavali smo bebu pa necu sada da hladim sve.
Pokusacu sutra preko dana.
Ne znam kako si zamislio, da ohladim prostorije pa stavim na 22 ili da stavim na 22 bez obzira na trenutnu temp u jednoj od soba?

@nemanjabgd84
Koliko si platio te klime? Ponovio sam vise puta, problem mnogih je sto jure funkcije a ne razmisljaju kakve su performanse uredjaja.
Ma klima je dobra...prosto njemu ne odgovara način na koji rade i zaista postoji bag u aplikaciji. Iskreno ja je nisam kupovao zbog funkcija već zbog čiste snage u grejanju koja je prilična.

Možda će ovo zvučati kao pro...nje sa moje strane ali evo me sedim u kratkim rukavima na spratu bez ikakvog grejanja. Klima u ovom trenutku radi na 22 stepena i greje bukvalno ceo stan od 100kvm.
Imam sreće pa su prostorije dobro raspoređene da klima može da pogura vazduh, izolacija je dobra a mi nismo nešto ludi za konstantnom temperaturom svuda. Trenutno je u spavaćoj sobi 20,5 stepeni a na spratu 21 stepen.

Tražio sam specifikacije klime u odnosu na stari inverter koji sam imao, tačno sam znao šta mi treba...za sad na 11 stepeni spoljne temperature trošim 432w struje.
Toplije mi je trenutno od toga u kuci, a uspavali smo bebu pa necu sada da hladim sve.
Pokusacu sutra preko dana.
Ne znam kako si zamislio, da ohladim prostorije pa stavim na 22 ili da stavim na 22 bez obzira na trenutnu temp u jednoj od soba?
Ne već pusti je da radi na koju želiš temperaturu, i odradi sa AI opciju. Čisto da vidimo da li ti vraća temp u normalu. Kod mene se aplikacija ponaša kao kod tebe ali kad uključim AI nakon određenog vremena temperatura u aplikaciji pokazuje isto kao i na klimi.

Prilozi

• Screenshot_20211007_200933_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_20211007_200933_com.tuya.smartlife.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 62
@nemanjabgd84

Promakao mi je post za quote.
Pisao sam vec par postova ranije.
108000 za dva komada, uz cenkanje.
Znas kako, meni je ekstremno bitno upravljanje na daljinu, filteri i samociscenje jer imam alergiju na grinje i kucnu prasinu, a klima je lep rasadnik istih.
Ova klima je na papiru imala sve to.
U igri je za slicne pare bila Muse i Breezeless, ali su, na papiru, imali losije karakteristike.
Sad mi je krivo sto nisam uzeo nesto od toga ili dodao za G tech, Flexis, a mozda i neki Panasonic...

Ma klima je dobra...prosto njemu ne odgovara način na koji rade i zaista postoji bag u aplikaciji. Iskreno ja je nisam kupovao zbog funkcija već zbog čiste snage u grejanju koja je prilična.

Možda će ovo zvučati kao pro...nje sa moje strane ali evo me sedim u kratkim rukavima na spratu bez ikakvog grejanja. Klima u ovom trenutku radi na 22 stepena i greje bukvalno ceo stan od 100kvm.
Imam sreće pa su prostorije dobro raspoređene da klima može da pogura vazduh, izolacija je dobra a mi nismo nešto ludi za konstantnom temperaturom svuda. Trenutno je u spavaćoj sobi 20,5 stepeni a na spratu 21 stepen.

Tražio sam specifikacije klime u odnosu na stari inverter koji sam imao, tačno sam znao šta mi treba...za sad na 11 stepeni spoljne temperature trošim 432w struje.

Ne već pusti je da radi na koju želiš temperaturu, i odradi sa AI opciju. Čisto da vidimo da li ti vraća temp u normalu. Kod mene se aplikacija ponaša kao kod tebe ali kad uključim AI nakon određenog vremena temperatura u aplikaciji pokazuje isto kao i na klimi.

Podesio na 26 stepeni, pa upalio ai i stavio +2.
Ovako je trenutno, privericu za jedno sat

Prilozi

• Screenshot_2021-10-07-20-26-14-316_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2021-10-07-20-26-14-316_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 69
  • IMG_20211007_202535.jpg
    IMG_20211007_202535.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 66
  • IMG_20211007_202444.jpg
    IMG_20211007_202444.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 64
Za te pare si imao Fujitsu LLCE 12 koje bi radile kako treba a gotovo sigurno bi bile i jace na minusima.
Upravljanje na daljinu, ajde pojasni, sta se to toliko upravlja na daljinu? Ja podesim klimu na koliko treba da greje i to je to, ona odrzava to u pola stepena, nekad i manje. Kada je sezona hladjenja klime hlade na koliko podesim, ako odlazim na par sati ostavim ih, ako duze od toga iskljucujem.
Filteri i samociscenje, yeah right, na klimi od 54k. Pogledaj samociscenje kako je reseno na Fujitsu Nocria starom modelu, ako tako radi, extra, ako ne, to je print funkcija koja u realnosti ne postoji. Nikakav filter nece smanjiti ili ocistiti klimu, za to se radi odrzavanje barem jednom godisnje ako se samo hladi i dva puta ako se sa klimom i greje.
O alergijama mi ne pricaj, imam alergije, astmu i zivim na pumpici. Nema razlike da li sam u prostoriji sa klimom ili bez nje, grinje se razmnozava na tepisima, tkanini, zavesama. Kad sam samo tepih izbacio ja sam bio bolje. Ako imas bas problem uradi testove, mene je spasio lek Singulair, pije se duze, 6 meseci do godinu dana i od tad, a ima par godina vise ne moram da pijem Presing ili nesto slicno non stop.
Uzimaj provereno i nesto sto neko vec ima.

Nije njemu problem da mu klima nema snage, nego ga zeza što je aplikacija bagovita. Tako da i ovu može da koristi onako kako bi mogao da koristi i Fujitsu LLCE, ako bi se odrekao WiFi kontrole i aplikacije na telefonu.

Za te pare si imao Fujitsu LLCE 12 koje bi radile kako treba a gotovo sigurno bi bile i jace na minusima.
Upravljanje na daljinu, ajde pojasni, sta se to toliko upravlja na daljinu? Ja podesim klimu na koliko treba da greje i to je to, ona odrzava to u pola stepena, nekad i manje. Kada je sezona hladjenja klime hlade na koliko podesim, ako odlazim na par sati ostavim ih, ako duze od toga iskljucujem.
Filteri i samociscenje, yeah right, na klimi od 54k. Pogledaj samociscenje kako je reseno na Fujitsu Nocria starom modelu, ako tako radi, extra, ako ne, to je print funkcija koja u realnosti ne postoji. Nikakav filter nece smanjiti ili ocistiti klimu, za to se radi odrzavanje barem jednom godisnje ako se samo hladi i dva puta ako se sa klimom i greje.
O alergijama mi ne pricaj, imam alergije, astmu i zivim na pumpici. Nema razlike da li sam u prostoriji sa klimom ili bez nje, grinje se razmnozava na tepisima, tkanini, zavesama. Kad sam samo tepih izbacio ja sam bio bolje. Ako imas bas problem uradi testove, mene je spasio lek Singulair, pije se duze, 6 meseci do godinu dana i od tad, a ima par godina vise ne moram da pijem Presing ili nesto slicno non stop.
Prvo te klime ooodavno nema u prodaji. Imaju je na svakom sajtu ali kad pokušaš da je naručiš ćorak (makar je tako bilo kad sam ja kupovao klimu). Drugo HiNano recimo u ACS-u preporučuju umesto LLCE za grejanje. Realno ovo je tek prva sezona pa nije baš zahvalno pljuvati pre kompletne provere i korišćenja. Ja sam ubeđen da klime rade ok i da je problem u aplikaciji. Što se mene tiče letnju sezonu je odradila sjajno...čekam Maj mesec da saberem utiske.

Nije bas zahvalno i da oni savetuju klimu ako nije koriscena ni jednu sezonu grejanja, ako sam dobro razumeo? Znam da nema LLCE, jeste steta jer je odlicna klima za te pare sa bas dosta snage i proverena u praksi.
Ali opet, nadamo se najboljem, good luck ;)

Nije bas zahvalno i da oni savetuju klimu ako nije koriscena ni jednu sezonu grejanja, ako sam dobro razumeo? Znam da nema LLCE, jeste steta jer je odlicna klima za te pare sa bas dosta snage i proverena u praksi.
Ali opet, nadamo se najboljem, good luck ;)
Heheh pa što onda vas nekoliko preporučujete ono što više nema na tržištu :) i SCS je recimo preporučuje zbog toga što je skoro pa duplo jača HiNano u odnosu na LLCE.
Realno nema više kvaliteta u uređajima...samo puka sreća! Neko je gore pomenuo probleme sa Beko mašinom za veš. Evo ja progledao...tako lepo mašina i moja bolja polovina funkcionišu kroz aplikaciju da ja nemam reči! :D samo cvrkuću. Nikad tišu i efikasniju mašinu nismo imali...prosto sve je na žalost lutrija.

Cao svima na forumu...registrovao sam se da bih sa vama podelio moje iskustvo sa ovom klimom..konrektno sa modelom o kome svi pricaju Hisense QE35XV0EG
Kupio sam je Julu..bas kada je bio toplotni talas..momci su dosli i ugradili je u roku od 3 dana..sve je bilo super sa te strane..montaza i period je ispostovan kako su i rekli..o radu same klime..kada je bilo toplo napolju..hladila je savrseno..kada dostigne temperaturu ona samo smanji hladjenje utihne da tako kazem..sada je vec oktobar i doslo je vreme grejanju..pa def..ima bag u appu ali to ne menja nista..na to nisam obracao paznju leti..znacilo mi je da je sa posla ukljucim i dodjem u hladan stan..kao i sada..klima zagreje savrseno i brzo..kada je podesena preko daljinca ona dostigne temp..za 1 2 visu i utihne sa radom..malo se cuje plastika koja pucka ali to je neznatno..za sada sam zadovoljan klimom i mislim da nisam pogresio..jos je ovo neki prelazan period..cekam temp..malo hladnije da vidim kako ce raditi..mada stan je oko 35 kvadrata tako da brzo i ohladi i zagreje..nemam zamerke malo jeste iritantno to sa app..ali realno kada si kuci preko daljinca je jednostavnije i lakse..da budem iskren procitao sam da svi koriste I feel i AI opciju..ja je nisam puno koristio..a sada cu probati..malo me je bunio Ai i taj opseg temperature..i nacin da ona sama odredjuje koja je optimalna temperatura..mada verujem da je korisna za ovaj prelazni period zbog podesavanja ili kako ste vec rekli kalibracije same klime :)

Heheh pa što onda vas nekoliko preporučujete ono što više nema na tržištu :) i SCS je recimo preporučuje zbog toga što je skoro pa duplo jača HiNano u odnosu na LLCE.
Realno nema više kvaliteta u uređajima...samo puka sreća! Neko je gore pomenuo probleme sa Beko mašinom za veš. Evo ja progledao...tako lepo mašina i moja bolja polovina funkcionišu kroz aplikaciju da ja nemam reči! :D samo cvrkuću. Nikad tišu i efikasniju mašinu nismo imali...prosto sve je na žalost lutrija.
Ko kaže da je duplo jača?

Rekoh skoro pa duplo jača...proveri specifikacije, uporedi pa ćeš videti o čemu govorim.

Koje specifikacije? One što je proizvođač dao?
Ako je to, pa imam ja takvih specifikacija za svoje klime. Samo nešto ne verujem u te specifikacije. Pisao sam o tome već na staroj temi. Ali ono što dobijam u realnoj upotrebi nešto ne odgovara onome što piše na papiru. A posebno od nekih no name proizvođača u oblasti klimatizacije. Recimo tu je za sad i Hisense.

Koje specifikacije? One što je proizvođač dao?
Ako je to, pa imam ja takvih specifikacija za svoje klime. Samo nešto ne verujem u te specifikacije. Pisao sam o tome već na staroj temi. Ali ono što dobijam u realnoj upotrebi nešto ne odgovara onome što piše na papiru. A posebno od nekih no name proizvođača u oblasti klimatizacije. Recimo tu je za sad i Hisense.
Onda ovo nije tema za tebe...

Konkretno LLCE je ugrađena u stan mog brata i mogu iz neke moje perspektive da kažem da HiNano radi dosta jače, dosta tiše, vazduh koji izbacuje nekako snažnije izbacuje uz jaču toplotu a pri tome potrošnja je ista ako ne i manja. To je moje lično mišljenje ali nije relevntno. Ako imaš isto iskustvo onda možemo pričati...ovako gubiš vreme u temi.

Ti pokušavaš da uporediš dva različita prostora?

Taj Fuji nema kaonsto rekose, drugo nema neke stvari koje trazim.
Daljinsko upravljanje mi je pod moranjem.
Van kuce sam 10 sati, necu da drnda sve vreme,a necu da dodjem u pakao ili ledaru i cekam da odradi svoje. ***, zivim u potkrovlju i to se oseti....

Nije njemu problem da mu klima nema snage, nego ga zeza što je aplikacija bagovita. Tako da i ovu može da koristi onako kako bi mogao da koristi i Fujitsu LLCE, ako bi se odrekao WiFi kontrole i aplikacije na telefonu.

Tesko da Fuji ovako fusari. Snimio sam klip, ali ne mogu da ga okacim ovde da cujete kako skripi ovo smece...
Ne moze tel da docara koliko se cuje, a klima radi vec sat vremena, nije dakle ono kao prvih par minuta...
E zamisli onda legnes da spavas, tisina i ovo tako skripi..

Inace, nakon sat i kuair rada po skirinoj instrukciji, kaze da je u sobi 27 stepeni, a saomi i termometar kazu 22...

Poslednja izmena:
@nemanjabgd84 klima u režimu grejanja će ti morati raditi 24/7. U nekom prelaznom periodu, kada bude malo hladnije nego što je sad, možeš koristiti funkciju tajmera da se pali u zadato vreme. Imam wifi i ne koristim ga često. Jedino gde je nezamenljiv je kada si duže odsutan iz stana. Moraš da znaš i da wifi ume da bude bagovit, pa kada zakoči pomaže samo čupanje iz utičnice.

Nazad
Vrh Dno