S.K.Y.R.A.
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 28.11.2018
- Poena
- 95
Mislio sam da prodavac nema osnovu da postavi pitanje šta je problem već samo da ponudi opcije. Što je u ovom slučaju povrat novca i kupovina drugog brenda/modela.
Niko nije rekao da ne valjaju,nemoj se ljutiti ali za 65.000 moze da se kupi ozbiljnija klima.Ja sam kupio Hisense Fresh Master model QF35XW0E , Sutra dolaze da mi je montiraju pa javljam utiske. To sto su pojedini imali problema sa nekim modelima ne mora da znaci da sve Hisense klime ne valjaju. Mozda je samo losa serija u pitanju. Al bolje da cutim i sacekam sutra pa da vidim kako ce moja raditi 😅
To što su pojedini imali problema, ne mora ništa da znači, ali može biti indikacija da se neki model zaobiđe. Posebno je problem kada se problemi jave kod nekih jedinica istog modela, što znači da proizvođač ne održava zadati kvalitet uređaja (i to je jedno od svojstava kvaliteta). Da li je ili nije loša serija, kupca ne treba mnogo da zanima, jer mu još samo fali i da samostalno utvrđuje kvalitet pojedinih serija uređaja.Ja sam kupio Hisense Fresh Master model QF35XW0E , Sutra dolaze da mi je montiraju pa javljam utiske. To sto su pojedini imali problema sa nekim modelima ne mora da znaci da sve Hisense klime ne valjaju. Mozda je samo losa serija u pitanju. Al bolje da cutim i sacekam sutra pa da vidim kako ce moja raditi 😅
Koliko mi je poznato imaš pravo na vraćanje robe bez pitanja i povrat novca u kompletu u prvih 6 meseci od kupovine. Jedino gde gubiš je montaža/demontaža. Ja bih direktno kontaktirao distributera i sa njima se dogovorio da se to odradi preko njih pošto si dobio cenu bez ugradnje prodavca. Ako cimaš prodavca onda ćeš se cimati duže...
Da nisam dosao na ovaj forum, ja bih na keca uzeo isti taj model kao i ti. Jer kao neko kome je klima samo jedan element bele tehnike pogledao bih one karakteristike na papiru i rekao, wow uzimam. Na kraju uzeo Mitsubishi za mnogo vise para, i sto neko rece, kojem na daljinskom jedva pise nesto
Ono sto sam hteo da kazem da bilo koji prosecan korisnik interneta ce otici na prodavnicu, pogledati i kupiti. A ovaj model stvarno izgleda fenomenalno na papiru.
HiNano pored papira radi sjajno...minus ovaj slučaj sa kolegom. To ne znači da je ceo koncept faličan ako je neka serija ušla falična. Druga je stvar što se kod nas uvozi sav škart sveta i što mi to kupujemo pa je postao rulet ubosti ok kvalitet. Realno više nema kvaliteta već se ide na kvantitet...
Nije "bez pitanja" 6 meseci.. u slučaju nesaobraznosti, može da bira kako želi da reši.
Citajuci ovo sto pises 100% te razumem.
Ja nisam imao problem sa tako nekim defektom na klimi ali jesam na sudomasini i komb masini (obe beko) dokazivanje tih defekata je jako tesko
Serviseri prihvataju samo konkretne kvarove, ako nadjes moje stare postove videces da na defekt zmure dokle god uredjaj radi (nekako) sto je jako iritantno
Ja sam se mnogo nervirao i npr sudomasinu su mi zamenili prvi put TEK kada sam pripretio da sam obmanjen i pozvao se na clan zakona koju ukazuje da je kupac obmanut
Sto iskreno da ti kazem mozes i ti ako zapne, ali ne kod servisera oni su nebitni vec sa centralom servisa, zovi vec sad i stisni ih, prvo budi fin a posle kreni da pucas punom parom na njih.
Ali moj savet ti je da prvo isforsiras da izadju na teren, i da im objasnis sve kao da su retardirani (jer jesu) oni ce doci i reci ok sta je kvar ne radi klima? i to nda kreni postpuno da im objasnjavas kao retardiranim osobama
Najveci problem je sto tehnologija ide jako brzo napred a sami ti serviseri nisu bas vicni sa tim napredkom, retko koji zna sta je follow me i neke tehnicke apsekte klima sa kojima se mi gadjamo ovde svaki dan.
Ja se saosecam sa tobom jer sam prolazio kroz ovo sa bekom i to sa dva uredjaja... ali kad sam se uhodao kako mora sa njima cini mi se da bi sada mogao da izboksujem zamenu ili povracaj u prvih 6 meseci lagano
E sad da neko ne bi rekao da sam baksuz, u oba slucaja sam bio 100% u pravu defekti su bili validni jer drugi modeli nisu imali taj problem (isti model drugi primerak) tako da *** trnovit je put ali se isplati na kraju
Tuzno je sto ne bi trebalo uopste ovo da se radi sve jer si kupio nesto novo i treba da uzivas u istom a ono agonija ...
Ja sam kupio Hisense Fresh Master model QF35XW0E , Sutra dolaze da mi je montiraju pa javljam utiske. To sto su pojedini imali problema sa nekim modelima ne mora da znaci da sve Hisense klime ne valjaju. Mozda je samo losa serija u pitanju. Al bolje da cutim i sacekam sutra pa da vidim kako ce moja raditi 😅
Mogao sam naravno , uzeo sam je najpre zbog funkcija koje ima. Mislim da nisam napravio gresku sa kupovinom ali videcemo jos 🙃Niko nije rekao da ne valjaju,nemoj se ljutiti ali za 65.000 moze da se kupi ozbiljnija klima.
65600 dinKoliko si platio Hisense Fresh Master?
Ali koja ozbiljnija klima, za te pare moze da se kupe samo ulazni modeli ozbiljnijih firmi a ovde je vec vise puta receno da se njihovi ulazni modeli ne kupuju.Niko nije rekao da ne valjaju,nemoj se ljutiti ali za 65.000 moze da se kupi ozbiljnija klima.
Hvala ti na odgovoru. Pokusao sam. Temperature se izjednace, ali nakon sto se ugasi iFeel, opet po starom. I ostaje onaj problem da je duvao vruce na vec postignutoj temp, a da je suvao hladno kada je trebalo da dogreva...
Bas me zanima sta ce serviseri da kazu, rok za dolazak je valjda 3 dana
Koji je konkretan razlog zasto niposto ne treba uzimati ulazni model od ozbiljnijih firmi?Ali koja ozbiljnija klima, za te pare moze da se kupe samo ulazni modeli ozbiljnijih firmi a ovde je vec vise puta receno da se njihovi ulazni modeli ne kupuju.
Mozda jedino neki od starijih fujitsu klima ali njih uglavnom i nema na stanju a i pitanje je da li uzeti neku njihovu klimu iz 2012 god. koliko dugo ce jos biti rezervnih delova za nju.
Ali sa tom uticnicom mozes samo da palis/gasis. Recimo ne mozes da kazes kad nisam kod kuce neka temperatura bude 20 stepeni, i kad krenes kuce namestis na 23.800 dinara je wifi utičnica sa meračem potrošnje. Minimalna investicija u odnosu na cimanje sa prodavcima i serviserima![]()
To što ti pominješ je IC wifi remote. Ili standardna aplikacija. WiFi utičnica ima mogućnost merenja potrošnje struje i zadato vreme uključivanja i isključivanja...Ali sa tom uticnicom mozes samo da palis/gasis. Recimo ne mozes da kazes kad nisam kod kuce neka temperatura bude 20 stepeni, i kad krenes kuce namestis na 23.
Eeee da si video moje muke sa reklamacijom za pokvarenu grafičku karticu uzetu u Emmi-ju. Za malo im bombu nisam bacio.Dopunicu vam da znate sta vas ceka ako reklamirate Hisense.
Tehnoservis ZOP me nije obavestio da ne mogu da rese problem i da su prosledili drugom servisu. To sam saznao tako sto sam ja njih morao da ganjam. Nisu ni izasli na teren,vec na osnovu onoga sto sam prijavio i screenshota koje sam poslao.
Ovaj drugi servis, Elektrouniverzal, neka neljubazna zena nikakav info nema sem da im je prosledjeno uz komentar sto odmah nisu poslali kad ne znaju da rade.
Onaj broj sa Hisense sajta koji je kao broj servisa pozovem i oni ljudi u sistemu uopste nemaju da su njihovi servisi iskomunicirali i da je moja reklamacija prebacena.
Uglavnom, to je jedan raspad sveopsti i mislim da treba razbiti taj mit kako Gorenje (Hisense) treba uzeti zbog servisne podrske....
Nisam do sada imao druge intervencije gorenje servisa, osim zbog mašine za pranje.. dva kvara za 9 godina. Oba rešena u roku od 72h i oba puta su rezervni deo imali kod sebe ( prvi put grejač, drugi put pumpa ).Uglavnom, to je jedan raspad sveopsti i mislim da treba razbiti taj mit kako Gorenje (Hisense) treba uzeti zbog servisne podrske....
Pisao sam u drugoj temi, uvoznik Fujitsu klima imao na stanju motor unutrasnje jedinice za model kupljen pocetkom 2011, inace je model iz 2009-2010, LGC.Ali koja ozbiljnija klima, za te pare moze da se kupe samo ulazni modeli ozbiljnijih firmi a ovde je vec vise puta receno da se njihovi ulazni modeli ne kupuju.
Mozda jedino neki od starijih fujitsu klima ali njih uglavnom i nema na stanju a i pitanje je da li uzeti neku njihovu klimu iz 2012 god. koliko dugo ce jos biti rezervnih delova za nju.
Ne mora da znači da je tako...Ali koja ozbiljnija klima, za te pare moze da se kupe samo ulazni modeli ozbiljnijih firmi a ovde je vec vise puta receno da se njihovi ulazni modeli ne kupuju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari