Šta je novo?

Heroes of Newereth

Evo probao sam par igara 1v1 i savet za sve koji su igrali Dotu, kako bi se lakse snalazili sa "items" da gledaju cenu pre svega, ja sam se tako snasao, i bukvalno je sve isto kao u doti.
Svidja mi se igra, malo je dinamicnija od dote, bar mi se tako cini.

^ fala lepo :) ziv bio i veliki ti.... xD

Hajde da se okupimo večeras... Recimo, 8 PM? Ako ne, napišite kada vam odgovara pa ćemo se dogovoriti.

Ajd oko 9 mozda.. mada ne moze ovo da se pored sa dotom, mada mogu da odigram par komada...

Aj u 9, i meni odgovara tako. Ko hostuje igru neka stavi nešto tipa Serbs only u naziv da se drugi ne bi prijavljivali (i ljutili kad ih kikujemo).

nek se nadjemo u kanalu benchmark, pa cemo se lako dogovoriti za gn i ostalo..

Ja ne priznajem nista sto nije 5v5 i ne "em" mode.. :p

odigrah danas jednu i smorio sam se kao pas... dota je dota, ovo je isti krep ko i league of legends, samo sto je bolji sistem, tj moguce je dinajovati kripove i slicno... sve ostalo mi je bzvze... dota klon, samo sa nabudzenom grafikom, cak i sami igraci heroje nazivaju imenima iz dote... da ne postoji dota ovo bi mi bilo interesantno, ovako je samo dobar rimejk koji sigurno necu igrati, pre svega sto me mrzi da se cimam i upoznajem heroje i ajteme, a u sustini je sve isto kao dota, tako da ne vidim razlog zasto bih je igrao ;) hvala jos jednom za invajt :)

To i ja kazem dota je dota, ovo mi deluje kao kopija dote sa fancy grafikom a opet nepregledno je totalno. Cak i posle nekoliko partija map awareness mi je 3 puta manji nego u dota partiji..

To i ja kazem dota je dota, ovo mi deluje kao kopija dote sa fancy grafikom a opet nepregledno je totalno. Cak i posle nekoliko partija map awareness mi je 3 puta manji nego u dota partiji..

taj fazon skroz! ko da sam pao sa duda, ne znam gde udaram, em sto ko najveci nub sedim kraj fontane gledajuci sta mi je tupavi rekomendejshn! ma daj!
dota je i otac i majka kako okrenes! fensi jeste, lepo jeste, al ono... dota 2.0 sa naprednijom grafikom i drugim nazivima heroja i itema kao i drugacijim modelima... ko je igrao dotu kontam da nema razloga da predje na ovo, a ko se prvi put susrece sa ovim tipom igre moze naci interesantnim... meni jednstavno nije :)

taj fazon skroz! ko da sam pao sa duda, ne znam gde udaram, em sto ko najveci nub sedim kraj fontane gledajuci sta mi je tupavi rekomendejshn! ma daj!
dota je i otac i majka kako okrenes! fensi jeste, lepo jeste, al ono... dota 2.0 sa naprednijom grafikom i drugim nazivima heroja i itema kao i drugacijim modelima... ko je igrao dotu kontam da nema razloga da predje na ovo...

Ugrađeni VoIP? Zaštita od leaver-a? Mogućnost rekonektovanja ako ti pukne internet veza? Dedicated serveri? Matchmaking sistem (u najavi)? Mogućnost redefinisanja tastera? Klijenti za Linux i Mac OS? Nove mape i mogućnost pravljenja custom mapa?

Ugrađeni VoIP? aj dont giv a dem
Zaštita od leaver-a? - dobra strana
Mogućnost rekonektovanja ako ti pukne internet veza? - odlicna stvar
Dedicated serveri? - ne pogadja me mnogo
Matchmaking sistem (u najavi)? - takodje
Mogućnost redefinisanja tastera? - najmanji problem, uostalom postoje programcici za dotu koji to resavaju, najmanji problem, meni odgovara difolt za sve heroje...
Klijenti za Linux i Mac OS? - warcraft postoji i za mac za linux ne znam al ni to me ne dotiche ich
ove mape i mogućnost pravljenja custom mapa? - ovo me tek ne dotice niti me interesuje, zna se sta je dota, nove mape mi ne trebaju ni najmanje
sve ukupno, nema toliko pozitivnih strana da bih se odrekao dote koja je po meni i za mene bolja... jedino sto mogu da nazovem prednoscu ove igre u odnosu na dotu jeste ta mogucnost reconnect-a i neka nazovi zastita od leavera, ali ko jos igra public igre?

Ugrađeni VoIP? Zaštita od leaver-a? Mogućnost rekonektovanja ako ti pukne internet veza? Dedicated serveri? Matchmaking sistem (u najavi)? Mogućnost redefinisanja tastera? Klijenti za Linux i Mac OS? Nove mape i mogućnost pravljenja custom mapa?

i 40 pateticnih heroja koji nemaju veze s vezom xD
picim ovo vec mesecima,ali i dalje tvrdim da ne moze da zasmrdi doti....narocito jer likovi do sada nisu pokazali nikakav SVOJ balans ili bilo sta slicno,a kao trebam da ocekujem 100+ heroja,pa jos i da budu balansirani.....ovo nema sanse da ce u skorije vreme ikako da se odvoji od dote u bilo kom smislu

Ti si odmah odigrao 5v5 pro only predpostavljam!?

Pa naravno.

@Ostali

Navikne se brzo covek na user interface, mada se slazem da je lepsi UI i pregledniji u war3. Takodje mi se svidjaju default binds za skillove i iteme, dok sam u doti pravio neke moje kombinacije sa warkeys :d

Skoro svi orb effecti se stackuju (sem skadi+deso), sto dosta menja buildove za pojedine heroje, pogotovo one sa built-in orb-om.

PSR sistem je shit i kao i u svim ostalim MP igrama gde postoje rankovi dovodi do shit gameplay-a. Pogotovo sto nema smisla individualni PSR, jedino timski po meni ima smisla u nekim arranged team ladderima.

Nazalost, zahtevnije je dosta od dote, u velikim fajtovima fps pada ispod 30 na single core a64 :(

Generalno, sve je prilicno isto kao dota, iako je i meni dota draza, nisam je igrao odavno na gareni, najvise zbog toga sto mi se drustvo osulo. Ovde ima ljudi pa pubovanje moze biti zanimljivo :)

p.s. vudu nub! :D

Svi high level igraci koji igraju dotu vec sve te feature imaju, osim recconect feature. A inace platforma za dotu u cijem developer timu sam radi na reconnect-u

edit: balance? To ne postoji u honu.

Poslednja izmena:
Ma da evo ja necu ni da probam COD6 jer je CS zakon.

Beta faza igre i uvek preko 25k igraca, mislim da ce se ovo igrati, videcemo kada izadje iz beta faze koliko ce ljudi kupiti ovo, dok je free bice ljudi.

Mogli su samo da malo unaprede igru, da ubace neke nove stvari, ovako je samo copy/paste, ali bice verovatno vremena i za to.

Odakle je ovaj team sto radi igru? Imam utisak da su nam veoma blizu, tj. da su sa ovdasnjih prostora.

orckristeg, druže, ne možeš se " odomaćiti " već nakon odigrane dve, tri partije... Ništa neuobičajeno. Potrebno je vremena, čak i za okorele DotA-še! ;)

picim ovo vec mesecima,ali i dalje tvrdim da ne moze da zasmrdi doti....narocito jer likovi do sada nisu pokazali nikakav SVOJ balans ili bilo sta slicno,a kao trebam da ocekujem 100+ heroja,pa jos i da budu balansirani.....ovo nema sanse da ce u skorije vreme ikako da se odvoji od dote u bilo kom smislu

Shvatite, ovo je Open BETA, " poliranje " tek predstoji.

U svakom slučaju, DotA / HoN će imati / imaju svoje igrače, nezavisno jedna od druge.

Poslednja izmena:
@smak
znam brate sta pricas i kapiram u potpunosti, nisam ni ocekivao da odigram jednu partiju i da znam sve... poenta jeste da mi ova igra ne donosi nista novo i toliko inovativno u odnosu na dotu da bih presao na nju a dotu stavio u drugi plan... fensi grafika i jos par sitnicica mi ne predstavljaju neko preterano zadovoljstvo + sto mi je mukotrpno da igram nesto sto je potpuno isto kao i dota i da pritom se cimam sve iz pocetka, pocev od ucenja ko je ko, sta je ko, i sta je sta od itema, +sto dobar procenat igraca je u fazonu, "e brate to ti je pudge u doti"... znaci kompletno kopiran heroj sa istim skilovima, sa drugom animacijom i modelom. po meni ne dovoljno da bih rekao da je ovo meni bolje od dote, to je samo moj stav i moj ukus... kome se svidja neka igra nemam nista protiv, al pravi igraci, tj oni koji su igrali dotu njima je u dobrom procentu ovo jednostavno nedovoljno i to je to... neko gore spomenu cod6 i cs, to je kompletno pogresno poredjenje koje ne moze da se primeni u slucaju dota-hon...

Dota igrači su generalno već uspeli da mi se smuče, ponašaju se kao mala razmažena derišta i samo kukaju i bune se kako je HoN zaboga 1% drugačiji od Dote, strašno, strašno. Zbog Dota retarda u HoN-u mi moramo da trpimo zoom kamere kao iz 2001, jer pobogu, veći zoom bi pokvario "balans". Priča o Dota balansu sam sit, kao i igrača koji su naučili svaki pixel mape i svaku moguću strategiju i sada se bune što neko pokušava nešto da promeni.

HoN trenutno ima 58 heroja i svake nedelje dobija još po jednog ili dva. Redovni nedeljni patch-evi uvek promešaju i obično po malo doteravaju stvari, treba samo pogledati na šta je ova igra ličila pre dva meseca, a na šta liči danas. Sve je još u zatvorenoj beti, a preorderi obezbeđuju solidan priliv keša diveloperima, tako da nema razloga da se sumnja da će sve polako peglati i da neće pojuriti da izbace nezavršen proizvod, kao što se desilo sa LoL. U HoN-u trenutno nema game-breaking heroja, neki su naravno jači ili jednostavniji od drugih, ali i dalje je mnogo važnije kako igraš nego sa kojim likom igraš.

Kome se ne igra HoN ne mora da ga ni igra. HoN ima mogucnosti koje DotA nikad nece imati, koliko se god neko trudio jer ga na to ogranicava War3 engine. To da pravi igraci igraju samo DotA-u prosto nije tacno. HoN nije bolji od DotA-e, on jeste DotA i to je poenta. Danas srecom imamo izbor pa mozemo da biramo izmedju 3 igre sa slicnim izvodjenjem i svako moze da igra sta mu se svidja.

HoN prosto ima bolji game i network engine i to je nesto sto DotA nikad nece imati bolje. Trenutno ima manje heroja, ali je to najmanji problem jer redovno izbacuju heroje. Sto se tice balansa, balans kao balans ne postoji ni u HoN-u ni u DotA-i. Ove igre nisu strategije pa da svaka moguca strana ima podjednako jake jedinice. To je isto ko da kazete da CS nije balansiran. Balans svake igre zavisi iskljucivo od vestine igraca svake ekipe.

Dota igrači su generalno već uspeli da mi se smuče, ponašaju se kao mala razmažena derišta i samo kukaju i bune se kako je HoN zaboga 1% drugačiji od Dote, strašno, strašno. Zbog Dota retarda u HoN-u mi moramo da trpimo zoom kamere kao iz 2001, jer pobogu, veći zoom bi pokvario "balans". Priča o Dota balansu sam sit, kao i igrača koji su naučili svaki pixel mape i svaku moguću strategiju i sada se bune što neko pokušava nešto da promeni.

HoN trenutno ima 58 heroja i svake nedelje dobija još po jednog ili dva. Redovni nedeljni patch-evi uvek promešaju i obično po malo doteravaju stvari, treba samo pogledati na šta je ova igra ličila pre dva meseca, a na šta liči danas. Sve je još u zatvorenoj beti, a preorderi obezbeđuju solidan priliv keša diveloperima, tako da nema razloga da se sumnja da će sve polako peglati i da neće pojuriti da izbace nezavršen proizvod, kao što se desilo sa LoL. U HoN-u trenutno nema game-breaking heroja, neki su naravno jači ili jednostavniji od drugih, ali i dalje je mnogo važnije kako igraš nego sa kojim likom igraš.

odigrao sam oko 300 partija HoNa do sada i mislim da sam lepo sastavio utiske da bih mogao da bacim poneki posten komentar na igru za razliku od svemocnih reviewa igara ovde na forumu koje clanovi daju nakon 10-30min igre('videh->shit->uninstall')
ako ce neko da naplacuje ~50$ za tudju ideju i trud dajem sebi za pravo da kazem da mi to nikako ne uliva poverenje i da kazem da je igra losija od originala koji je svetlosnim godinama ispred

Ufff, pretera ga, baš. :) Ehm, dobro, tvoje mišljenje... Poštovaću ga.

Družimo se večeras, u 9 PM na Benchmark kanalu... Možda se prevariš i navratiš? :)

hah,nisam ga preterao....imao sam oko 100 partija pre nego sto su resetovali statse prvi put pre oko 3 meseca,do pre 2 nedelje kada su to ponovo uradili imao sam nesto vise od 150 partija,a sada me i mrzi da ponovo budzim statse jer su pointless.....
hm,why not....bicu tamo tada verovatno
ign mi je FallenSeraph

*kolika ce biti ekipa?

Poslednja izmena:
Hmm, najmanje nas petorica, šestorica... Mada, izgledi su veći da ćemo imati full inhouse partiju. ;)

Nazad
Vrh Dno