Šta je novo?

HeavyCoin [HVC] (HEFTY1)

meni gigabyte 270 daju skoro 15MH/s sa ovim podesavanjima
cgminer.exe --heavy --vote 1024 -o stratum+tcp://pool1.heavycoin.zhpool.com:40001 -u user.1 -p x -I 6 -g 2 -w 64 --gpu-engine 1250 --gpu-memclock 1200

meni gigabyte 270 daju skoro 15MH/s sa ovim podesavanjima
cgminer.exe --heavy --vote 1024 -o stratum+tcp://pool1.heavycoin.zhpool.com:40001 -u user.1 -p x -I 6 -g 2 -w 64 --gpu-engine 1250 --gpu-memclock 1200

Evo ja sa 4x PowerColor 270x PCS+ 1250gpu/1200mem
heavycoin.jpg

cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u HExEcabm34CPNzd8unjVeEbNvBufP3urKi -p VIP -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HExEcabm34CPNzd8unjVeEbNvBufP3urKi -p VIP -I 6 -w 64

Ljudi potpuni sam noob po pitanju HVC-a mada mislim da sam uboo ekstra podesavanja na default naponima 4x280x ASUS DCII

cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -w 64 -d 0,1,2,3 -I 6 --gpu-fan 50 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20 -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP

dali to treba u cg mineru da izgleda ovako ...

Untitled.jpg

nema rejected ali mnogo malo acepted cini mi se ili tako treba da bude sa hvc-om...kako ide isplata ...na kolko i slicno....ima li neki kalkulator kolko se zaradjuje dnevno i to ?

treba li nesto da menjam ili da ga pustim da rilja :)

Poslednja izmena:
@ pmfrulez
Meni izgleda super. Jedina izmena, po meni, smanjio bih gpu-fan na 40% i pratio temperature. Slobodno možeš ići na 60-65 stepeni a štediš ventilatore koji najčešće crkavaju na 280x.
Isplate pratis na hvc.1gh.com sa svojom hvc adresom, sve piše tamo.
Kalkulator ne postoji zbog varijabilnog diff-a.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Izvukao sam preko 4.500 mh/s sa Powercolor 6850

cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u gfsdrgfsdgdgds -p VIP -I 8

950/1000 clock

Ako neko koristi POWERCOLOR Radeon HD 7870 2GB GDDR5 PSC+ Myst . Podesavanja za 13,5 MH/s su: cgminer.exe --heavy --vote 1024 --no-submit-stale -w 64 -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HRowRAmzRtRXNUMzQ2Q16GhkuoUuHCZEes -p VIP -I 9

clock 1150/1500

Mozda moze i bolje...

Moram da se ponovim jos jednom posto vidim da ima jos ljudi koji nisu shvatili.
Oni ne optimizuju nista vec nam s vremena na vreme daju malo bolji miner, dok oni od pocetka kopaju sa max minerima.

Inace, 270x - 13.5MHs, 280x - 21MHs.

A sto ti onda licno nisi naoravio 3x brzi miner pre 2 nedelje.... al malo manje natucanja a vise realnosti

A sto ti onda licno nisi naoravio 3x brzi miner pre 2 nedelje.... al malo manje natucanja a vise realnosti

Posto vidim da i dalje nisi shvatio poentu da ti razjasnim.

Ti isti koji kao sad optimizuju miner su odradili i algoritam i miner i celu pricu.
Taj miner tesko moze da uradi neko ko nije uradio i sam algoritam.
Aludiram na same kreatore novcica a ne na neke nezavisne developere.
Cak i onaj Cristijan, jadan, svaka mu cast, se maltretira sa cudaminerom i cim on napravi neki pomak oni ga zakucaju sa "optimizovanijim" minerom.

Ne znam sta ce ti vise realnosti. Kolko algoritama znas koji dobijaju novi miner na 3 dana? I to ne malo bolji nego 50% bolji!
Ili ne pratis pricu sa coinom od pocetka ili stvarno verujes u bajke.

Uraditi samo adoptaciju za algo nije bas toliko komplikovano, mada optimizacija moze potrejati, jer znamo da se radi o vise tipova crypcije... aj da ne postoji NV miner koji se zasebno razvija, ovako mesta za spekulaciju nema..... zato i kazem da neverujem u vase teorije zavere

Je li postoji neki razlog zašto ja kao mali rudar ne bih stavio VIP u .bat dok kopam HVC, jer sa njime dobijam više Mh/s? Može to da škodi bilansu novčića?
Hoće da se naljute sa pool-a? :D

Je li postoji neki razlog zašto ja kao mali rudar ne bih stavio VIP u .bat dok kopam HVC, jer sa njime dobijam više Mh/s? Može to da škodi bilansu novčića?
Hoće da se naljute sa pool-a? :D

Nema nikakve razlike, jedino sto ce ti dosta varirati kolicina dobijenih novcica po bloku.
Posto je share diff sa VIP dosta veliki, moze da se desi da u jednom roundu bacis, recimo, 15 share a u drugom 13 i onda ti se javlja razlika.

Fala. Skontao. Bitno da je na kraju dana bilans isti... :)

Najmanji - 1 x 270 Asus OC. Nakopam ono što se lako kopa dok je diff pristojan, po par stotina i ostavim u novčanik, pa jednog dana šta bude. Nema stresa, prodaje ni potrošnje struje veće hiljadu dindži mesečno. Imam uslove da se širim na još 3-4 iste grafe, ali nemam kinte za njih...
Drugim rečima, uzdam se u teoriju "trećeg kruga kriptovaluta"...
Meni ok, tako. Za sada... Ionako učim o svemu ovome.

Poslednja izmena:
Ja dok nisam sa mojim 280x stavio -p VIP imao sam 19.1Mhs, a posle oko 21Mhs.
Kako ide sa sherovima i diffom ne znam ali je brze. ;-)
Ali me zanima druga stvar... Da li se isplati kopati HVC sada, posto sam ja pekinuo?
Zao mi sto sam prekinuo jer su karte led ledeni, ali cini mi se sa je neisplativo trenutno?

I nije isplativo ali ga kopam samo zbog temperatura i manjeg racuna za struju.

hiro je isto sto i dark tj x11 jedino ako nije nesto drugo u pitanju

Nisam se mnogo trudio, ali sam zapazio da su puno hladnije nego npr DRK kada se kopa?

Sa zadnjim updateom minera su temp malo porasle, pre toga su bile ko na idle.
Kako kad, kad mu padne diff malo kao sad, onda je isplativo, u suprotnom nije.
Jedino sto mu je zajednica dosta jaka pa se nadam da ce izdrzati ovaj globalni dump.

Problem DRK-a je sto je od starta relativno "skup", mislim da je pump i veca cena HVC veoma lakse ostvariva nego kod dark-a

Problem DRK-a je sto je od starta relativno "skup", mislim da je pump i veca cena HVC veoma lakse ostvariva nego kod dark-a

U principu se teze kopa, normalno je da mu je cena veca.
U ovoj situaciji globalnog dumpa ne ocekujem nikakav znacajan rast.

HVC je trenutno mozda najneisplativiji od svih ali posto i onako vise nista nije isplativo makar ce da mi racun za struju bude 4-5000 din manji a i onako ne prodajem po trenutnoj ceni to sto iskopam

Nazad
Vrh Dno