Pa ako zelis moju subjektivnu ocenu onda ovako:
Od iptv usluga, mogu da govorim samo o Telekom iptv i D3i, jer to koristim. Izmedju ta dva, SD kanali su bolji na D3i i evo u kom smislu: Na vecini kanala, koliko kod se trudis, neces videti razliku. Ali opet, na par razlika postoji i to svuda u korist d3i. Primer: Minimax kanal sa crtacima, kod iptv-a je vidna pikselizacija u pojedinim trenutcima a kod d3i ne. Da li je to toliko bitno da da precrtas IPTV - naravno da nije, to su sporadicne stvari a ako ne gledas crtace, i sasvim nebitne. Meni licno je daleeeeko bitnije sto d3i ima funkciju pregleda zadnja 72 casa na vecini programa, tak da i ono malo sto gledam TV gledam ono sto me zanima a ne ono sto se trenutno daje. HD kanale na d3i i IPTV ne mogu da poredim jer ih na IPTV-u nemam. Ali mogu da uporedim HD na npr d3i vs SBB d3 vs Radijus vektor. Razlika izmedju ta tri jeste minimalna, tacnije sem na sportskim kanalima NEPRIMETNA. Ako gledas sport, onda ce ti mozda biti bitno da SBB generalno ima ostrije algoritme kompresovanja, tako da i d3i i d3 imaju "ispeglaniju sliku" nego npr utakmice na RV, u smislu da se npr tekstura trave vise pretvara u uniformno zelenu povrsinu pri brzim pokretima kamere. Imaj u vidu da kad skupim drustvo za fudbal i kad im pokazem razliku na npr d3i i Radijus vektoru, 50 posto ljudi primeti razliku tek kad im objasnim sta da gledaju, a ostalih 50% ni tad nevide sta im pokazujem. I sad bi po svemu ovome rekao da RV daje najbolju HD sliku, a to nije tako jer npr RV gledam preko DVBC tjunera ugradjenog u TV i cam modula, na Panasonic LED i Samsung plazmi, a oba proizvodjaca generalno daju "meku sliku" preko internog tunera. Da bi to kompenzovao, moram da nasviram ostrinu a onda me izludjuju nazubljene linije i artifakti oko igraca. Da nije problema sa kasnjenjem slike preko d3i platforme, ne bih ni gledao utakmice preko kablovske.
To su ti neka moja iskustva, i to ne ono vedeo kod drugara i slicno, sve sam ovo koristio mesecima, uporedjivao, i na kraju ostao primarno na d3i platformi. Opet, kao sto sam ti vec rekao, uzmes, probas, ako ne valja, vracaj, nema boljeg nacina.