Šta je novo?

HDTV program - satelitski, kablovski, IPTV...

Koliko sam merio pre koji mesec RTS HD je imao oko 10 mega da bi u zadnje vreme to otišlo na 6 mega.
Da li je neko poredio telekomovov IPTV sa D3i,kakva je razlika???
Na satelitu recimo skandinvci na 1w tu HD slika otkida.Mislim da tuče 20 mega protok.

Poslednja izmena:
I ja sam bio u takvoj dilemi isto kao ti magick :)

Želeo sam da pređem na hd televiziju ali kroz čitanja po raznim forumima sam odlučio da sačekam još malo dok se hd ponuda u Srbiji još malo ne dovede u red. Realno slabo je to kod nas još uvek da bi im plaćao tolike novce za neku polovičnu uslugu.
Sve to što pričaš stoji, ali meni nije opcija da ni ne uzimam nikakvu televiziju. Od toga što ima ja hoću da proberem za sebe najbolje - to mi je ionako ventil i mali gušt koji želim sebi da priuštim. TV ni ne gledam mnogo, osim nekoliko puta nedeljno pred spavanje. Nikakva "skidanja" sa neta i torenata me ne zanimaju - ja još uvek ne mogu da prebolim propast video klubova.

Animal Planet, Nat Geo, Discovery, Discovery Science svi ti kanali u hd još uvek nemaju titlove recimo.
Šta će mi titl da bi' gled'o lavicu kako juri antilopu?! :trust:

Onda d3i ima dobar izbor kanala što jes jes ali većina njih mi je sugerisala da sve zavisi od toga na kojim dijagonalama se gleda. Ako je 32" onda je valjda ok, ali pošto ja imam tv od 42" onda to može i bolje da izgleda, za tu dijagonalu i pogotovo veće, nego što to trenutno nudi d3i.
Ma pusti ti to, mene zanima kakvi su im HD programi u odnosu na, recimo IPTV HD? Poređenje HD i SD nema nikakvog smisla, osim možda u slučajevima kada je HD toliko loš/kompresovan da praktično ni ne opravdava svoje ime.

Dakle, može li neko da uporedi RTS HD ili Nova HD na D3i i recimo IPTV ili PTT KDS?

Nat Geo Wild HD, ID Xtra HD i E! HD idu uredno na satelitu sa našim titlovima ali ih u ponudama naših provajdera nema, takođe i Nickelodeon HD ne ide sa našom sinhronizacijom koja je realno dobra za ovaj kanal. Ja jesam protivnik sinhronizacije filmova i serija kakvu to radi pola Evrope ali realno naša za Nick je dobro odrađena.
Iako znam engleski više nego dovoljno da bi' pratio bilo koji film, meni titlovi znače jer zbog ukućana ne mogu da pojačavam noću TV pa mi je teže da čujem dijaloge. Međutim, filmski program u HD kvalitetu je kod naših operatera praktično nepostojeći. Pretpostavljam da bi trebalo da kupim svoju opremu i platim dekodersku karticu za neki kršteni strani paket, a to trenutno nemam nameru da radim iz više razloga.

Dakle, izazov je naći najbolju ponudu filmskih HD kanala kod domaćih operatera, a da to nije SBB kabl. Pri čemu me ne zanima koliko je loša ta najbolja HD ponuda, takva je kakva je - najbolja je od svega ostalog.

I sve te stvari su me odvratile od toga da pređem na hd televiziju kod naših operatera, za sada. :)
Super. Na pitanje "ko ima najbolji HD" za sada imam odgovore:

- HD je bolji od SD-a
- IPTV kasni 2-3 sekunde
- Nemoj o tome ni da razmišljaš

:S:

Koliko sam merio pre koji mesec RTS HD je imao oko 10 mega da bi u zadnje vreme to otišlo na 6 mega.
To pričaš o Telekomovom IPTV-u?

Da li je neko poredio telekomovov IPTV sa D3i,kakva je razlika???
To i mene zanima. Ali poređenje HD kanala - i subjektivno i objektivno (merenje) ako to može da se izvede.

Na satelitu recimo skandinvci na 1w tu HD slika otkida.Mislim da tuče 20 mega protok.
Da, to sam i ja još odavno čuo. Vrhunski HD 20-25 Mbps, a kod nas je 10 Mbps da pevaš od sreće. Ipak, istini za volju, bilo je dosta MPEG2 strimova, a MPEG4 sada omogućava drastično smanjenje propusnog opsega uz zadržavanje kvaliteta.

Ma znam i ja Engleski vrlo dobro, nije u tome stvar ali ako već plaćam nešto hoću da to bude full usluga a to uključuje i titlove na mom jeziku kao i to da bitrejt kanala bude na nivou za jednu hd televiziju. Nema sumnje da će se usluga poboljšati kroz koje vreme jer ako uporedim komentare recimo sa početka kad je krenula d3i i sada većina kažu da je kvalitet slike bolji nego pre i da su valjda krenuli kanali sa većim bitrejtom.

Naravno sve zavisi i šta je za vas dobra hd slika. Jer ima onih koji upoređuju britanske sky hd kanale (gde je slika hd kanala verovatno najbolja) pa im ovi naši deluju zamućeno pa sve do onih koji nemaju neku preveliku zahtevnost i kojima je dovoljno da to bude bolje od običnog sd-a. A realno svaki hd biće bolji od sd-a jedino ako baš baš neki operater ne skrnavi i iskompresuje sliku pa to više i ne bude hd.

Ja nažalost nisam video i upoređivao sliku naše hd televizije kako to izgleda kod iptv-a, d3i-a ili nekog trećeg. Ali što se tiče rts hd-a mislim da on nije relevantan izvor jer većina materjala koji taj kanal emituje i nije hd. HD jesu sportski prenosi i bila je valjda Evrovizija.

Ma znam i ja Engleski vrlo dobro, nije u tome stvar ali ako već plaćam nešto hoću da to bude full usluga a to uključuje i titlove na mom jeziku kao i to da bitrejt kanala bude na nivou za jednu hd televiziju.
Razumemo se - ja sam samo hteo da pokažem kako ljudi imaju različite navike i različite potrebe. Za kvalitet slike se slažem, ali ja oko toga nemam želju da se kapriciram i isterujem principe, jednostavno želim da obezbedim sebi što je bolje moguće sa nekim razumnim mesečnim troškovima i bez ikakvih investicija.

Nema sumnje da će se usluga poboljšati kroz koje vreme jer ako uporedim komentare recimo sa početka kad je krenula d3i i sada većina kažu da je kvalitet slike bolji nego pre i da su valjda krenuli kanali sa većim bitrejtom.
Pa dobro i to je nešto. Ako, recimo, već imam Ikom digitalnu, koja je sada sadržajno sasvim ok u SD formatu, onda mi je bolje da za 1.440 RSD/mesečno uzmem D3i sa HD paketom nego li Telekomov IPTV sa HD paketom. Zar ne? Takve komparacije sam ja imao na umu.

Naravno sve zavisi i šta je za vas dobra hd slika. Jer ima onih koji upoređuju britanske sky hd kanale (gde je slika hd kanala verovatno najbolja) pa im ovi naši deluju zamućeno pa sve do onih koji nemaju neku preveliku zahtevnost i kojima je dovoljno da to bude bolje od običnog sd-a. A realno svaki hd biće bolji od sd-a jedino ako baš baš neki operater ne skrnavi i iskompresuje sliku pa to više i ne bude hd.
Meni nije bitno što na nekom satelitu postoje HD sadržaji koji se plaćaju, a idu u 20 Mbps. Niti sada imam uslova da postavim satelitsku antenu kako sleduje, niti želim toliko da se trošim. Prave HD sadržaje ću gledati preko BD-a ili skidati sa neta. Zanimalo me je šta od onoga što mi je (lako) dostupno ima najbolji PQ (kvalitet slike).

Jasno mi je da Nova HD preko D3i ili Ikomovog dekodera neće biti kao neki vrhunski satelitski HD, samo bih voleo da uzmem što bolje od onoga što se nudi. Ako Nova HD kod TS IPTV-a ima malo bolju sliku nego preko D3i, onda je to u mom tefteru plus za Telekom.

Ja nažalost nisam video i upoređivao sliku naše hd televizije kako to izgleda kod iptv-a, d3i-a ili nekog trećeg. Ali što se tiče rts hd-a mislim da on nije relevantan izvor jer većina materjala koji taj kanal emituje i nije hd. HD jesu sportski prenosi i bila je valjda Evrovizija.
Kapiram. Dakle, pitanje idalje stoji - čiji su HD strimovi najbolji (neračunajući SBB kablovsku)?

- TS IPTV
- D3i
- PTT
- Ikom
...

mislim da je D3i po tom pitanju najgori, jer sigurno radi transkodiranje.

Od iptv kanala mislim da je najbolji telekom.DVB-C kablovska je inače zakon.

Od iptv kanala mislim da je najbolji telekom.DVB-C kablovska je inače zakon.
Znači, ako poredim, recimo, Nova HD preko PTT KDS-a i prijem Nova HD preko Telekom IPTV-a, preko PTT-a će biti bolja?

Ceniš da je svaki DVB-C HD strim bolji od (prekompresovanog) IPTV HD strima?

Edit: Mislim da ću sam uskoro rešiti tu dilemu. Uzeću Ikomov HD paket i D3i, pa ću moći direkto da uporedim kvalitet slike na Shorts HD i RTS HD programima jer ih emituju i jedni i drugi. Samo da dočekam da na RTS-u natrči nešto u HD-u. :S: Možda uzmem da isprobam i Telekomov IPTV jer mi se po raznim pričama učinilo da im je dosta jak PQ (za naše pojmove), kako u SD tako i u HD.

Poslednja izmena:
...TV ni ne gledam mnogo, osim nekoliko puta nedeljno pred spavanje. Nikakva "skidanja" sa neta i torenata me ne zanimaju - ja još uvek ne mogu da prebolim propast video klubova....
Mislim da tu malo gresis, odnosno mnogo gresis. Ja isto tako TV ne gledam ali uopste, godinama. Po neki tenis i to je to a i to gledam onako usput, na FULL HD monitoru dok kompjuter nesto drlja a ja zaludan... A pratim veliki broj serija i solidan broj filmova odgledam (sve sto je novo a SF, i po neki akcioni) - i sve u najmanje 720p i sa prevodima. Znaci, sve sto me zanima a sada se daje u svetu gledam sa zakasnjenjem od koliko je potrebno da izdje prevod, sto je u rasponu od nekoliko sati (za bas neku aktuelnu seriju!) pa do par dana.

Video klubovi kao pojam su prevazidjeni u toj meri da nije vredno pomena. Sa video materijalom sam se susreo od pojave istih kod nas... cuveni Zvinko i ostali... Ali mi ne nedostaje nista, bas nista u vezi toga. Ni tehnika ni sve ostalo, a najvise mi ne nedostaje kasnjenje aktuelnih naslova i katastrofa od snimaka!

A sto se tice bas HD kanala, resenje je u satelitskoj opremi, jednom ulozis i relativno si miran a imas neuporedivo veci izbor. Cisto opet da pomenem iako si rekao... :)

Pozdrav!

ne, ne rade svi.
nisam video da si spominjao Orion gore. ne znam dal je bolji.
Pa i nisam spominjao Orion do sada - nisam razumeo od koga je to sve "D3i najgori", al' sad shvatam da si mislio na nabrojane (PTT KDS, Ikom, TS IPTV...).

Mislim da tu malo gresis, odnosno mnogo gresis.
Ne. ne grešim uopšte. To nije stvar pravilne ili nepravilne odluke već stila života i životnih navika. Da jedem previše masno, pušim i/ili se malo krećem moglo bi da se kaže da grešim, ali ne i zato što ne gubim dane, nedelje i mesece života na jurenje piratskih kopija serija i filmova po torentima (i naravno njihovo gledanje).

Kažeš, gledaš sve što te zanima... Moj problem je u tome što ja ne znam šta me zanima i kako ću biti raspoložen dok mi se ne završi dan i dok eventualno ne uspem da obezbedim za sebe sat-dva pre nego što se onesvestim. Ja legnem u krevet i "provrtim kanale" pred spavanje, pa ako naletim na nešto što me zanima... U principu je "video on demand" za mene idealno rešenje.

Video klubovi kao pojam su prevazidjeni u toj meri da nije vredno pomena.
Očigledno nikada nisi imao dobar video klub i/ili si "robu" konzumirao "šakom i kapom". To je bio ritual - nešto ezoterično. Prvo, šetnja do kluba... Pa razgovor sa vlasnikom-com/radnikom-com koji zna tvoj ukus, pa može nešto i da ti preporuči. Kontakt sa nosačem da i ne pominjem. Sve to je bilo nešto posebno u odnosu na ovu bljutavu sterilnost, hiperprodukciju smeća i pretrpavanje istim.

Sa video materijalom sam se susreo od pojave istih kod nas... cuveni Zvinko i ostali... Ali mi ne nedostaje nista, bas nista u vezi toga. Ni tehnika ni sve ostalo, a najvise mi ne nedostaje kasnjenje aktuelnih naslova i katastrofa od snimaka!
Šta ti podrazumevaš pod video materijalom?! A i ko ti je Zvinko?! :) Nvrmnd.

A sto se tice bas HD kanala, resenje je u satelitskoj opremi, jednom ulozis i relativno si miran a imas neuporedivo veci izbor. Cisto opet da pomenem iako si rekao... :)
Nemaju svi uslova za satelit. Stanujem u problematičnoj zgradi i imam dosta prepreka u postavljanju, korišćenju i održavanju opreme onako kako to sleduje. Kada tome dodamo cenu opreme i pretplatu da neki dobar filmski paket (sa kojim opet nemam domaće kanale) srednji mesečni TCO je toliki da mi se to i ne radi previše. U svakom slučaju mi je lakše da uzmem nešto kod domaćih operatera i biram BD naslove.

Gde to PTT KDS ima NOVU HD?????

Pa ni nema (valjda) - zato sam i napisao "recimo". Ne znam baš napamet ponude svih operatera koji su mi dostupni, iako sam ih dosta razgledao i upoređivao.

Nisam želeo da ceo tred posvetim(o) isključivo mom, konkretnom, problemu - pa zato se trudim da budem uopšten.

Moj konkretan slučaj je da imam u zgradi Ikom (trenutno sam kod njih) i Poštu, a naravno da su mi dostupni i Telekomov IPTV, kao i svi ovi drugi: SBB D3i, Orion IPTV, itd

TotalTV sam za sada eliminisao zbog više tehničkih stvari, a i HD repertoar im ionako nije nešto, kao ni ponuda ovih ostalih, slobodnih programa koji su uglavnom na nemačkom koji ja ne znam.

Ikom od danas ima u svojoj ponudi RTS, Shorts, HBO i HBO Comedy u HD kvalitetu i to za doplatu od 100 RSD/mesečno, tako da ću to da probam u svakom slučaju, a mogao bih da isprobam i D3i ukoliko idalje budu davali na mesec dana bez obaveze.

Prosto sam se pitao, ima li razloga da u startu otpišem bilo koju od ovih usluga na osnovu negativnih iskustava drugih, al' izgleda da ću sam morati da isprobam sve što mi je dostupno. :)

Svasta ovde mozes procitati, ako budes slusao svaciji savet, samo ce te glava boleti pogotovu sto je retko ko imao prilike da poredi vise od 2 provajdera.
Sam si sebi dao nabolji predlog, "Uzeću Ikomov HD paket i D3i". Probas, ako nisi zadovoljan, vratis. Satelit je jedni izbor ako trazis 100% HD kvalitet, sve ostalo je OTPRILIKE ISTO.

Nda... Ja reko, da cedim suvu drenovinu. :) Iz raznih priča sam zaključio da Telekom na IPTV-u ima najbolji kvalitet SD programa, pa sam se negde ponadao da je tako i sa HD-om, barem ako izuzmemo SBB kabl. Ipak, odgovor na to pitanje će da sečaka malo - javljam rezultate. :)

Iz raznih priča sam zaključio da Telekom na IPTV-u ima najbolji kvalitet SD programa....
Pa eto, to sto si zakljucio iz raznih prica - jednostavno nije tacno. A opet, da bi to prihvatio, moras da verujes mojoj prici... Bolje ti veruj svojim ocima.

@lab310

Da li znaš neki IPTV servis koji ima SD programe istog ili boljeg kvaliteta nego Telekom? D3i? Pretpostavljam da ceniš da je DVB-C kod pošte ili Ikoma bolji od Telekomovog IPTV-a?

Što se HD-a tiče, zbog koga sam i otvorio tred, zanima me ko (osim SBB kabla i eventualno nekog satelita) ima HD kanale najboljeg kvaliteta?

Pa ako zelis moju subjektivnu ocenu onda ovako:
Od iptv usluga, mogu da govorim samo o Telekom iptv i D3i, jer to koristim. Izmedju ta dva, SD kanali su bolji na D3i i evo u kom smislu: Na vecini kanala, koliko kod se trudis, neces videti razliku. Ali opet, na par razlika postoji i to svuda u korist d3i. Primer: Minimax kanal sa crtacima, kod iptv-a je vidna pikselizacija u pojedinim trenutcima a kod d3i ne. Da li je to toliko bitno da da precrtas IPTV - naravno da nije, to su sporadicne stvari a ako ne gledas crtace, i sasvim nebitne. Meni licno je daleeeeko bitnije sto d3i ima funkciju pregleda zadnja 72 casa na vecini programa, tak da i ono malo sto gledam TV gledam ono sto me zanima a ne ono sto se trenutno daje. HD kanale na d3i i IPTV ne mogu da poredim jer ih na IPTV-u nemam. Ali mogu da uporedim HD na npr d3i vs SBB d3 vs Radijus vektor. Razlika izmedju ta tri jeste minimalna, tacnije sem na sportskim kanalima NEPRIMETNA. Ako gledas sport, onda ce ti mozda biti bitno da SBB generalno ima ostrije algoritme kompresovanja, tako da i d3i i d3 imaju "ispeglaniju sliku" nego npr utakmice na RV, u smislu da se npr tekstura trave vise pretvara u uniformno zelenu povrsinu pri brzim pokretima kamere. Imaj u vidu da kad skupim drustvo za fudbal i kad im pokazem razliku na npr d3i i Radijus vektoru, 50 posto ljudi primeti razliku tek kad im objasnim sta da gledaju, a ostalih 50% ni tad nevide sta im pokazujem. I sad bi po svemu ovome rekao da RV daje najbolju HD sliku, a to nije tako jer npr RV gledam preko DVBC tjunera ugradjenog u TV i cam modula, na Panasonic LED i Samsung plazmi, a oba proizvodjaca generalno daju "meku sliku" preko internog tunera. Da bi to kompenzovao, moram da nasviram ostrinu a onda me izludjuju nazubljene linije i artifakti oko igraca. Da nije problema sa kasnjenjem slike preko d3i platforme, ne bih ni gledao utakmice preko kablovske.
To su ti neka moja iskustva, i to ne ono vedeo kod drugara i slicno, sve sam ovo koristio mesecima, uporedjivao, i na kraju ostao primarno na d3i platformi. Opet, kao sto sam ti vec rekao, uzmes, probas, ako ne valja, vracaj, nema boljeg nacina.

Pa ako zelis moju subjektivnu ocenu onda ovako:
Od iptv usluga, mogu da govorim samo o Telekom iptv i D3i, jer to koristim.
...
Meni licno je daleeeeko bitnije sto d3i ima funkciju pregleda zadnja 72 casa na vecini programa, tak da i ono malo sto gledam TV gledam ono sto me zanima a ne ono sto se trenutno daje. HD kanale na d3i i IPTV ne mogu da poredim jer ih na IPTV-u nemam. Ali mogu da uporedim HD na npr d3i vs SBB d3 vs Radijus vektor. Razlika izmedju ta tri jeste minimalna, tacnije sem na sportskim kanalima NEPRIMETNA.
E, hvala ti k'o bratu! Konačno nešto konkretno! :D Tako nekakvom odgovoru sam se i nadao kada sam otvorio tred.

Ako gledas sport, onda ce ti mozda biti bitno da SBB generalno ima ostrije algoritme kompresovanja, tako da i d3i i d3 imaju "ispeglaniju sliku" nego npr utakmice na RV, u smislu da se npr tekstura trave vise pretvara u uniformno zelenu povrsinu pri brzim pokretima kamere.
Pa to je onda znak veće kompresije, a ako sam dobro razumeo to je kod SBB-a, tj SBB više kompresuje?

Imaj u vidu da kad skupim drustvo za fudbal i kad im pokazem razliku na npr d3i i Radijus vektoru, 50 posto ljudi primeti razliku tek kad im objasnim sta da gledaju, a ostalih 50% ni tad nevide sta im pokazujem.
Ma ne tražim ja savršenstvo, nego ono - da ne uzmem, recimo, TS IPTV pa ispadne da je njihov HD žešće iskopresovan u odnosu na, recimo, Poštin HD (lupam). Tvoje poređenje D3i i Telekomovog IPTV-a mi je više nego korisno, da znam da se ni ne zanosim mozganjem oko Box paketa i tako toga. D3i je i meni bio privlačan, kako zbog bogatijeg programa, tako i svih tih dodatnih fičera, a sada nema dileme. :)

I sad bi po svemu ovome rekao da RV daje najbolju HD sliku, a to nije tako jer npr RV gledam preko DVBC tjunera ugradjenog u TV i cam modula, na Panasonic LED i Samsung plazmi, a oba proizvodjaca generalno daju "meku sliku" preko internog tunera. Da bi to kompenzovao, moram da nasviram ostrinu a onda me izludjuju nazubljene linije i artifakti oko igraca. Da nije problema sa kasnjenjem slike preko d3i platforme, ne bih ni gledao utakmice preko kablovske.
Meni to kašnjenje ne smeta mnogo - oko mene u zgradi sve neke babe, pa ni nema mnogo navijanja koje bi mi pokvarilo saspens. :d Što se integrisanog risivera tiče, mislim da se ni moj TV ne snalazi baš najbolje sa SD kontentom pa ću potražiti neko eksterno rešenje za signal sa Ikoma. Znam samo da njihov risiver ne uzimam ni za živu glavu. :)

To su ti neka moja iskustva, i to ne ono vedeo kod drugara i slicno, sve sam ovo koristio mesecima, uporedjivao, i na kraju ostao primarno na d3i platformi. Opet, kao sto sam ti vec rekao, uzmes, probas, ako ne valja, vracaj, nema boljeg nacina.
Hvala na informacijama, znači mi - baš. Mislim da sam sada odlučio da idem na Ikom Flet 2 + D3i.

:wave:

Ne. ne grešim uopšte. To nije stvar pravilne ili nepravilne odluke već stila života i životnih navika. Da jedem previše masno, pušim i/ili se malo krećem moglo bi da se kaže da grešim, ali ne i zato što ne gubim dane, nedelje i mesece života na jurenje piratskih kopija serija i filmova po torentima (i naravno njihovo gledanje).
Pa gresis. Prosto - nema tu gubljenja vremena danima a kamo li nedeljama i mesecima. Ono sto te interesuje nadjes u roku od minut i samo koliko ti je brz Net toliko cekas a dok cekas mozes da radis bilo sta. A ono sto je vazno u svemu tome je to da gledas sve sto je novo/aktuelno sa zanemarljivim kasnjenjem - u odnosu na TV gde se emituje sve sa kasnjenjem od nekoliko godina...

Kažeš, gledaš sve što te zanima... Moj problem je u tome što ja ne znam šta me zanima i kako ću biti raspoložen dok mi se ne završi dan i dok eventualno ne uspem da obezbedim za sebe sat-dva pre nego što se onesvestim. Ja legnem u krevet i "provrtim kanale" pred spavanje, pa ako naletim na nešto što me zanima... U principu je "video on demand" za mene idealno rešenje.
Pa ok, ima logike. Ja biram kad cu i koliko da radim (skoro ceo zivot tako) pa nekada i ne razumem ljude koji imaju svakodnevne obaveze "od>do" i ostaje im malo vremena za sbe. :) Mada ne razumem "ja ne znam sta me zanima" ali nije bitno, otprilike kontam.

Očigledno nikada nisi imao dobar video klub i/ili si "robu" konzumirao "šakom i kapom". To je bio ritual - nešto ezoterično. Prvo, šetnja do kluba... Pa razgovor sa vlasnikom-com/radnikom-com koji zna tvoj ukus, pa može nešto i da ti preporuči. Kontakt sa nosačem da i ne pominjem. Sve to je bilo nešto posebno u odnosu na ovu bljutavu sterilnost, hiperprodukciju smeća i pretrpavanje istim.
...
Šta ti podrazumevaš pod video materijalom?! A i ko ti je Zvinko?! :) Nvrmnd.
"A ko ti je Zvinko?!" - te automatski diskredituje u bilo kakvoj prici o Video Klubovima na nasim prostorima (SFRJ i dalje)!!! :) Salim se naravno. :) Zvinko (Zvonko, ime vlasnika...) je prvi kod nas prodavao Video Kasete sa filmovima i ostalim sadrzajima, prvo privatno - oglas u novinama pa red ispred kuce - pa je kad je to zvanicno moglo otvorio Video Klub, jedan od prvih te vrste na nasim prostorima. Kod njega si mogao za masne pare da porucis film koji god hoces iz bilo kog dela sveta i da ga dobijes na Video Kaseti u nekom rekordnom roku od nedelju dana. Tada su sve te varijante bile bez prevoda, tako se pocelo. Beta i VHS a moglo je i da se kupi iako je bilo malo izdanja i na Laserskom Disku (ne ovo poznato danasnje CD i DVD nego nesto slicno ali mnogo vece i uzasno skupi uredjaji za reprodukciju!). Ja sam nesto sa njim petljao/saradjivao u vezi kaseta a i sa ostalima kasnije... tako da o Video Klubovima znam prilicno. A i sam sam bio vlasnik i suvlasnik nekoliko Klubova u BGD-u i N.S., Vrbasu, Subotici... :)

Nemaju svi uslova za satelit. Stanujem u problematičnoj zgradi i imam dosta prepreka u postavljanju, korišćenju i održavanju opreme onako kako to sleduje. Kada tome dodamo cenu opreme i pretplatu da neki dobar filmski paket (sa kojim opet nemam domaće kanale) srednji mesečni TCO je toliki da mi se to i ne radi previše. U svakom slučaju mi je lakše da uzmem nešto kod domaćih operatera i biram BD naslove.
Da, to je problem. I ja sam imao te probleme u mojoj zgradi, cak sam i predlagao da ja investiram u opremu za nekoliko njih koji su kocili ali sam se ohladio dok su oni razmisljali pa im je sad krivo. :)

Izvinjavam se na OT-u, necu vise. :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pa gresis. Prosto - nema tu gubljenja vremena danima a kamo li nedeljama i mesecima. Ono sto te interesuje nadjes u roku od minut i samo koliko ti je brz Net toliko cekas a dok cekas mozes da radis bilo sta. A ono sto je vazno u svemu tome je to da gledas sve sto je novo/aktuelno sa zanemarljivim kasnjenjem - u odnosu na TV gde se emituje sve sa kasnjenjem od nekoliko godina...
Meni je gubljenje vremena dok uopšte saznam šta je to novo/aktuelno a što bi mene moglo da zanima, odnosno što bi odgovaralo mom ukusu i trenutnom raspoloženju. Pa fejk torenti, pa juri užasne prevode, pa se zezaj oko HTPC-a ili pak rezanja toga na DVD/BD...

Ne kažem da nikada ništa neću skinuti sa neta, samo ne vidim da će mi to biti rutina - do sada nikada nije.

Pa ok, ima logike. Ja biram kad cu i koliko da radim (skoro ceo zivot tako) pa nekada i ne razumem ljude koji imaju svakodnevne obaveze "od>do" i ostaje im malo vremena za sbe. :) Mada ne razumem "ja ne znam sta me zanima" ali nije bitno, otprilike kontam.
Kada budeš imao dvoje dece, ženu doktorku i privatnu firmu shvatićeš. :) Mada, dovoljno je i dvoje dece. :)

"A ko ti je Zvinko?!" - te automatski diskredituje u bilo kakvoj prici o Video Klubovima na nasim prostorima (SFRJ i dalje)!!! :)
Ja sam se iz inostranstva vratio 1989. Tog leta sam se učlanio u video klub Cepelin, ovde u kraju, i to mi daje prilične akreditacije. :D Pokojni Duda je filmove uglavnom skidao sa laser diska, a prevod i tehničku obradu mu je radio čovek koji je kasnije bio urednik filmskog programa na najjačim domaćim televizijama. Da ne spominjemo imena. :) Ko zna - zna. ,)

Da, to je problem. I ja sam imao te probleme u mojoj zgradi, cak sam i predlagao da ja investiram u opremu za nekoliko njih koji su kocili ali sam se ohladio dok su oni razmisljali pa im je sad krivo. :)
Znam ja šta je satelit i on se čak i isplati, samo što ja sada nemam živaca i vremena za sve to. Za koju godinu, a možda i pre, upustiću se i u to - za sada ovako.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Brate, odes u Usce u SBB showroom i lepo vidis D3i i da zavrsimo. Svidja ti se, uzmes. I kraj. Sam si sve ostale opcije otpisao. Ljudi predlazu resenja koja su njima dobra, i daju ti ideje. Zahvali se svima, idi to lepo pogledaj i potpisi ugovor i resio si problem. Tako je i najbolje - da se licno uveris.

...
Kada budeš imao dvoje dece, ženu doktorku i privatnu firmu shvatićeš. :) Mada, dovoljno je i dvoje dece. :)
Ma dzaba! Ja se bavim poslom koji je "sam svoj gazda" a imao sam u medjuvremenu svoju firmu koju sam prepustio ujaku samo iz razloga sto se moralo postovati radno vreme a i vise od toga (poslovni sastanci uvece, iće i piće a ja niti sam kafanski covek niti konzumiram alkohol pa mi to bilo tesko) i nisam sam u zivotu ali sve moze da se organizuje, i organizovani nered je organizovan! :)

Ja sam se iz inostranstva vratio 1989. Tog leta sam se učlanio u video klub Cepelin, ovde u kraju, i to mi daje prilične akreditacije. :D Pokojni Duda je filmove uglavnom skidao sa laser diska, a prevod i tehničku obradu mu je radio čovek koji je kasnije bio urednik filmskog programa na najjačim domaćim televizijama. Da ne spominjemo imena. :) Ko zna - zna. ,)
Jel' mislis na cika Roberta? :) Dok je on bio u tim televizijskim kucama imali su fenomenalan filmski program... Steta...[/QUOTE]

A sada stvarno necu vise, laku noc dobrim ljudima, ma gde bili ove lepe sveze oktobarske noci! :)

Pozdrav!

Brate, odes u Usce u SBB showroom i lepo vidis D3i i da zavrsimo. Svidja ti se, uzmes. I kraj. Sam si sve ostale opcije otpisao. Ljudi predlazu resenja koja su njima dobra, i daju ti ideje. Zahvali se svima, idi to lepo pogledaj i potpisi ugovor i resio si problem. Tako je i najbolje - da se licno uveris.
A što si se ti javio - da mi kažeš kol'ko te nerviram? :trust:

Što bi' išao u šou rum kada mogu da mi donesu kod kuće i da na miru istestiram na svom TV-u? Problem je samo u tome što ne mogu (jeftino) da testiram tako i PTT i TS IPTV i... Ko pita ne skita. :)

Ova info od lab310 je i meni najviše pomogla i hvala :)

Znači taman kad mi istekne box za godinu dana u slučaju da Telekom ne popravi znatno hd ponudu, a ne verujem da će, prelazim na D3i. Mada nisam znao ovo za Ušće, kad budem išao kod sestre u BG pogledaću i to. Valjda se za godinu dana iz SBB-a još malo angažuju pa ubace i titlove tamo gde ih nema za to vreme :)

Ih, ko zna čega će sve biti, a čega neće, za godinu dana. :)

!
Pa i ovo baš nije tačno. Ne mora ništa da se čeka. Sve serije su dostupne u "roku od odmah" na sajtovima kuća, NBC, CBS... I ništa ne čekaš, gledaš on the air

Nazad
Vrh Dno