Šta je novo?

HD5700 info

Ace Rimmer

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
390
Slike karte i benchmarci:
http://translate.google.nl/translat...ead.php?p=58958&sl=auto&tl=en&history_state0=

mymypc-hd5750-1.jpg

mymypc-hd5750-2.jpg

Poslednja izmena:
Cudi me da je magistrala 128-bitna, mislim da ako bi to povecali karta bi dobila znacajno ubrzanje.Negde se spekulisalo da mozda bude i 192-bitna...

Cudi me da je magistrala 128-bitna, mislim da ako bi to povecali karta bi dobila znacajno ubrzanje.Negde se spekulisalo da mozda bude i 192-bitna...

Mislim da je ovo ipak tacna informacija, posto je za 192 bita potrebno 6 ili 12 cipova. Ovde ih ocigledno ima 4 na prednjoj strani, pa stoga i 128bitna magistrala.

Performanse me zbunjuju. 4770 je sa takvom magistralom i 640SP imao slicne performanse kao slabiji model iz 5700 serije, pa mi nesto ne stima da kartica sa prakticno 80% vise jedinica daje ovakve rezultate. Cinjenica je da je ovo verovatno alpha drajver, ali opet... Moguce da 5770 ipak bude karta sa 192 bita, tj. neki derivat Cypressa. Videcemo vec za par nedelja (a mozda i ranije ;)).

A u ovde nešto ne valja a verovatno driver. Pa moja 4770 skoro tuče GTS250 a ova bi trebalo da ga pokopa ali nije tako vec je rame uz rame. Videcemo josh. Mislim da li ce se isplatiti prelaziti samo zbog dx11 i bednog busta u performansama uz doplatu od minimum 100-150 evra?

Mislim kakvih crnih ispod 200 dolara.
Pa ko je lud a ima 4850/4770 da prelazi na ovo ako ovakve performanse ima a treba da doplati.

Ovo bi trebalo da bude ispod 150 dolara/evra.
Mislim i biće verovatno kad Fermi izadje.

Ne da je cooler ružan, nego bljak. Kao da kartica ima tumor. :D
Nadam se da ce to da promene.

Rezultati su totalno nelogični. Ova kartica bi trebala da bije GTX260, 216 sp.
Ako rachunamo da ima 1120 stream procesora i to podelimo sa 5 pošto su 5-way(ako nisu nešto menjali) dobija se cifra do 224, dok GTX260 novi naravno ima 216

Poslednja izmena:
Da, i taman je u rangu HD4850/GTS250.

Pa zar nije i 4770 u tom rangu ? Ne znam cemu ova karta pogotovo sto je 128-bit, mem. bandwidth je ~ 73GB/s. I kako da bije gtx 260 sa 70GB/s ? Ubogaljili su chip sa 128-bit mem. interfejsom !

Poslednja izmena:
Navodno se radi o 5750 modelu, s obzirom na clock GPUa. Broj SPova je nepoznanica, bar što se tiče GPU-Za, ali čisto sumnjam da ih je više od 800 s obzirom na performanse.
Cooler je očekivano ružan, kao u ostalom i na HD4770 :)

Poslednja izmena:
Ne kartica mora da bude 192-bitna ako hoće da biju gtx260. Ovako nemaju s chim.
Imali bi (1150-1250)*4*192/8=110-120GB/s što je taman da se bije GTX260 uz 1120 stream (224 po nv) procesora.

Kako ih ti lepo 'bijes' :d Nema sanse da se to tako uporedjuje...

Kako ih ti lepo 'bijes' :d Nema sanse da se to tako uporedjuje...

Mozda i nema ali kao sto je 4850-ki falio bandwidth (ko je imao i 4870 i 4850 zna kakva je razlika) tako ce i 5750 biti uskracen za potreban protok a znamo koliko se to odrazava na perf. tako da sa 128-bit ne znam sta ce postici ali sumnjam da im se isplati tih potencijalnih 192-bit, treba rasprodati i 48xx seriju. A ako im je prodajni adut to sto podrzava dx 11 to ne pije vodu jer karta je preslaba i za dx 10 za odredjene naslove pogotovo u 1920 rez.

Poslednja izmena:
Niko nece da iskomentarise ovaj smesni buvljak-like kuler? :D

Poslednja izmena:
To je meni odmah zapalo za oko, al rek'o ajd necu...:D

Ovo lici na fail u najavi ako ostane ovako, pre svega sto se tice performansi, a zatim i kulera, koji je stvarno bljak.

Niko nece da iskomentarise ovaj smesni buvljak-like kuler? :D

Pogledaj par postova iznad.
Mislim ako ovako bude bilo biće:
Neđo AMD sam ti opet vređ'o! :D

Ne inskreno stvarno sam se :mad: kad sam video i nju i rezove.
Toliko sam se naljutio da sam morao odmah da stavim jednu Ati kartu u oglas. :d

Biće njima sve to Evergreen-a kad Fermi zasvira hevi metal.
Born to be wild...:guitar: :guitar:

Mislim kakav je to Junkiper core.

Sva ta drvca(od čempresa i smreke) će izgore u reactor bre, a i za kukutu (hemlock) će se nađe antidot.

Poslednja izmena:
Ali zato hlade odlicno i ultra su tihi.

ko 'oce c00L cooler, treba da gleda 5770 ;)

Mene zanima koliko će 5770 biti brži od 4770 ;)

po najavi bi 5770 stvarno trebala da bude kao 4870...iskreno se nadam da ce tako i da bude

Нема шансе да бих дао више од 50 евра за картицу са таквим хладњаком. За 200 евра има да изгледа као цигла бре!!! :D

Pa da pokažu koliko je čip dobar i kako se malo greje. A ni većina coolera koji dolaze na 4770 ne izgledaju bolje.

Da pokazu kako se chip malo greje sa ruznim kulerom? :) Kuler uopste nije malih dimenzija, prekriva celu karticu (duzinski), vent je takodje veliki. Nije to u pitanju, nego jednostavno izgleda lose sa tim jajastim oblikom. :)

Poslednja izmena:
Neki izgleda izvode svoje graficke karte u grad, pa im je bitno kako izgledaju. :d

ja moju nisam godinu dana video, za to vreme mi je bila u kompu gde i treba da bude. ružna je ali u isto vreme nečujna i ladna :)
ne znam što se žale neki na izgled kulera, pa ko da je to bitno pobogu

Gospodine vasa narudzbina je? " za mene piletinu u tartar sosu i neku salatu uz to" , a za damu?, " njoj donesite jednu porciju drivera, umocenih u win7 i sve to preliveno dx-om11 i zapeceno u cryneginu 3", hvala ,odmah stize......:d

Vrh Dno