Šta je novo?

HD3870 vs 9600GT - user test

Staviti dva 9600GT-a u SLI bi bio pravi pogodak.

96sli_88gts.png

treba biti oprezan kod SLI/CF konfiguracija. ne moze se suditi na osnovu 3-4 igre. mozda su u testu namerno stavljene igre koje dobro skaliraju performanse, a u ostalima boost nije odgovarajuci. treba videti sto veci broj igara pre odluke o kupovini!

Sjajno, ja ću verovatno i napraviti SLI sa još jednom ovakvom kartom, samo da nađem lepu ploču koja nije mnogo skupa, a podržava 45nm (E8400)...

Jel ova opcija ima samo na 9600GT kartama ili je do verzije drajvera, ja koristim 169.21 i nemam tu opciju

P.S. Interesantna mi je ta MSI 9600GT OC, mada cu sacekati jos malo da se cene "stabilizuju" :d drugim recima da sacekam Palit, Club3D,...

Mislim da tvoja karta to ne podrzava. To je neki novi element u purevideo delu implementacije, barem sa ja tako skapirao.

Sjajno, ja ću verovatno i napraviti SLI sa još jednom ovakvom kartom, samo da nađem lepu ploču koja nije mnogo skupa, a podržava 45nm (E8400)...

Dal' ti se isplati sve to sto radis, ocigledno imas trziste za svaku svoju komponentu? :)

I sam si rekao, svaka komponenta se može prodati i zameniti za nešto drugo. Ja sam navikao često to sve da menjam, nekako me smiruje i čini srećnim :D pa makar bio i na malom gubitku... Naravno, nikada nisam bacao pare jer ih nikada nisam ni imao na bacanje, ali te sitne doplate, zamene, kombinacije, to sam uvek voleo :)

Videću i ja još šta ću da radim, sa ovim sam sasvim zadovoljan, možda neću ništa ni dokupljivati (što se tiče grafike, naravno), ali ko zna...

Inače, što se tiče 3D Marka 2003, pustio sam da svaki test odradi dva puta kao što mi je gx-x rekao, i primetio sam drastično povećanje FPS-a u zadnjem testu u drugom loopu, ali je nekim čudom rezultat na kraju ostao isti, oko 33250... Mada, nije mi to ni bitno, instaliraću neke igre ovih dana pa ću probati kako sve radi...

Probao sam i Company of Heroes: Opposing Fronts, 1680x1050, sve što je moglo je išlo na Ultra, ostalo na High, 8xQCAA (ili kako mu je već oznaka, znam da nije "običan" FSAA već taj drugi koji bi trebao biti bolji?), ide average na 55.5FPS a pri tom izgleda fenomenalno, što je sjajno, s'obzirom da mi je 3870 radio na tom frejmrejtu, ali sa 4xAA i effects na High, a ne na Ultra... Izuzetna kartica ova 9600GT :)

Poslednja izmena:
Nije bolji, taj zamucuje sliku. CSAA je bolji, ali njega ne mozes da biras vec u drajverima stavis "Enhance aplication setting" pa stavis recimo 4x, a u igri stavis 4x i onda ako igra podrzava, (a ove nove uglavnom podrzavaju) dobijes 8xCSAA

Sad sam pogledao u podešavanjima igre, ima baš CSAA da se stavi, namestio sam na 8x i probao, nema promena, 55.6fps, minimum 33.3, maksimum 61, idealno :)

Evo uzeo i ja MSI 9600GT OC. :)

Ajd' da se neko ko ima neku dobru SLI ploču i fin Intel CPU, a da je iz NS, javi da za vikend organizujemo neki lep SLI uz kaficu :)

Bez cimanja, samo poziv, pe*eri stop :D

Poslednja izmena:
Imam ja jedan MSI P6N SLI ;) A CPU ako bash moram cu pocupati svoj pa staviti :)

PS : Hint

Poslednja izmena:
Uuuu, ajde da se igramo malo, može? :) Iscimaću te ja u toku nedelje na MSN, budite spremni gx-x i ti, pa da vidimo kako radi budget SLI :)

A shto ne bi moglo :) Samo shteta shto nemam quad kod sebe, al shta je tu je...

Obavezno da padne neki review... i mi bi malo slatkisa... ;)

Aaa, pa što ne reče da si već probao :p

Imam ja 4 quada u fioci, ali ne smem da ih diram, nisu moji, firmini su :D tako da bi bilo lepo ako bi se neko iz NS našao da pozajmi neki raspoložen, koji ide bar na 3.2, a poželjno bi bilo i malo više :) Zahvaljujem se unapred svakome ko ima volju da odvoji malo vremena, počupa svoj CPU i dođe na test :)

ma koji ce ti quad, to onda nije "budzet" budzevina :D To je vec "malo" skuplji komp ;) Poenta upravo i jeste videti kako ce to da radi na nekom dual core.

Poslednja izmena:
I to što kažeš... Mogli bi i taj tvoj da poteramo, ili Typhoon-ov pod tvoju vodu da stavimo, čisto još koji mhz da se istera pa da vidimo? :)

Nego, ajd' da ne spamujemo temu više, javim vam se ja u toku nedelje pa ćemo se videti za vikend :D

Ja stavio 2 x XFX 9600gt, P5N32E-SLI (nf680i) i E6400@3300 i imam (po meni) loš skor u 3dmark06 - 13956 i to kad su 9600 @ 750/1800/2100.
SM2.0 je 6216, HDR/SM3.0 je 7122 a CPU (mislim da on koči) je 2902.

Poslednja izmena:
po tim skorovima bi trebalo da je to to. sa quadom na 3200 i kartama na default brzinama (650 gpu) ispada 15 i kusur hiljada...

@Vule:

Pa ima on e6450, sta ja imam moj da vadim i vucaram, ja moram celu skalameriju da skidam i da nosim :) Zaboravi na moj cpu i vodu :) Ima on i nekog celerona L pa ako bas oces low end mozemo na tom krshu da testiramo :D

Poslednja izmena:
Taman Quad navuče tu razliku... OK je skor, taman kako treba :)

Pa i meni se cini, mali je skor za CPU, da je quad bilo bi (puno) bolje. Crysis, onoliko koliko sam probao, ide dobro, kako se mjeri fps u njemu, preko frapsa ili ima neki timedemo?

Crysis Benchmark Tool. Imaš ga na www.guru3d.com :)

Inače, sad sam pogledao tamo, pa na nVidia sajtu, navodno je danas izašao novi drajver, 174.53, piše 18.03.2008., osim ako ja nešto nisam propustio. Skidam, pa ću probati kad dođem kući.

Poslednja izmena:
Vec kada pominjete taj quad, jel ima kod nas onaj 45nm sa 12mb L2 koji kao menja q6600?? Mislim da mu je i oznaka nesto slicna. Jel ima da se nabavi o koja mu je cena?

Aj to u neku drugu temu leba ti :) Po mogucnosti u sobi "Procesori i kuleri" ;)

Poslednja izmena:
Jedno polu-off pitanje:
Jel smem da bodem 9600gt u masinu sa ovim napajanjem ili moram da menjam?

Smes,probaj pa vidi hoce li normalno raditi,meni je radio 3850 na chief 350w i c2d 3.2 + sve je bilo klokovano,mada je preporucljivo jace napaajanje (npr chief 450w)

Poslednja izmena:
slobodno.... gle sta ja vozim... na matorom 360W
:p
mada od viska glava ne boli bar u ovom slucaju

Jedno polu-off pitanje:
Jel smem da bodem 9600gt u masinu sa ovim napajanjem ili moram da menjam?

Slobodno bodi. Moze da radi. Kod mene je sa E4300 na 3Ghz sa 1.45V i 2GB mem i dobro overklokovanim 3850 sve radilo i to bez ikakvih problema, 100% stabilno. Sada imam LC6550 koji sam uzeo cisto zbog 8800GT, da ne razmisljam.

Ok, hvala na savetima svima, probacu ovako pa ako ne ide moracu da se otvorim za malo vise snage. :wave:

Nazad
Vrh Dno