Šta je novo?

HD3870 vs 9600GT - user test

Mislim da je lapsus u pitanju ali ajde. Sto se 2900pro tice, kolko znam on je to kupio u vreme kad za 200e nije ni bilo nista pametnije. Necu da zalazim u to da li je trebao cekati nesto drugo, njegov izbor...

Nije, kupio ju je sad kad je bila 130 €...

:wave:

Nema sta da se testira x2 to je losa karta odradio sam sve sto se da odraditi sa njom sve ono sto nasi dragi novinari nisu a to je kako se karta ponsa u relnom radu a ponasase ko umoran konj, kad je prazan trci ko blesa a kad ga natovaris ni da makne. Tako je bar za sad a neasto mi govori da ce tako biti i nadalj.

Daj bre Nenade daj mu sansu...!:p

Znam da si testirao ali dopada mi se ovi testovi koje je gx-x odradio i bas me zanima gde bi tu bila x2.

@gx-x... eto odakle smisla da se porede sa x2. Po nekima ona nije nista bolja od obicne 3870 ili 9600GT, pa zar ne bi bio koristan test kada bi dokazali da kartica koja kosta 350e radi za nijansu bolje (losije :S:) od 9600GT?? Zato sam i predlozio, da bi ostali planirali svoje kupovine a ja i ostali sa x2 da se lepo smorimo samo tako...:wall: ili da ipak budemo zadovoljni.

Inace u toku je dogovor da sa jos jednim userom istestramo 2x3870x2 CFx na Q6600 i Maximus Extreme pa mozda bude i zanimljivog review-a

Poslednja izmena:
pa istestiraj sam (mislim, ja sam u NS, ti u BG, ne znam kako bi mi dostavio karticu uopste ?!), dacu ti ja tacno sta i gde je testirano, dacu ti moje fraps fajlove od ove dve, ti samo uvbaci naknadno X2 i okaci. Spustis CPU na 3.2GHz, ram na 800, malo dotegnes i to je to. :) Ako se odlucis na to javi na pm pa cu ti reci gde je tacno koja igra testirana.

pa istestiraj sam (mislim, ja sam u NS, ti u BG, ne znam kako bi mi dostavio karticu uopste ?!), dacu ti ja tacno sta i gde je testirano, dacu ti moje fraps fajlove od ove dve, ti samo uvbaci naknadno X2 i okaci. Spustis CPU na 3.2GHz, ram na 800, malo dotegnes i to je to. :) Ako se odlucis na to javi na pm pa cu ti reci gde je tacno koja igra testirana.

E ja reko ti si iz bg-a....
***-a.... jos nisam podigo sistem i sve instalirao... a cimanje bi bilo pokusati dovesti to do istog jer opet ne bi mogao da vidim tacno kakve je u poredjenju sa 9600GT... a sto je bila poenta...

Stigla MSI 9600GT OC, hvala Typhoon.X-u, sad će se instalirati XP SP2 pa ću baciti po koji rez...

sta bi sa iChill?

Izchillirao ga je.:d:d:d

sta bi sa iChill?

Ne mogu da čekam kintu, preskupa mi je trenutno, a i promenio sam planove, biće jedan lep SLI, ova karta je zaista sjajna... Kačim kasnije rezultate kad dođem kući, a već sad mogu da kažem da je brža od 3870, ne mnogo, ali je brža. Sve markove sam izvrteo i u svakom dobio bolji rezultat sa 9600GT... Kasnije detaljnije ;)

ja sam sad malo igrao crysis 22 fps sve na high, 2xAA, 1280x1024 na celeronu 420 :)
9600gt na 750/2000

Onda malo upalite TDU, podesite profil za njega da forsira 16xAF, 4XMSAA i forsirajte V-sync i uzivajte :) (bez vsynca ima preko 70fps :) Sa adaptive AA i 4xAA 3870 nije imao svuda 60fps, a ni foilage nije bio anti-aliasovan)

evo malo i Crysis-a, teksture, shaders, physics, sound, partcicle effects i mblur na HIGH, ostalo medium.

a bilo jei ovoga:

...na svu srecu veoma retko.

sve slicice su ovde:
http://good-times.webshots.com/album/562780359vaIavY

Prilozi

• TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-40-40-20.jpg
    TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-40-40-20.jpg
    146 KB · Pregleda: 78
  • TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-44-49-76.jpg
    TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-44-49-76.jpg
    128.1 KB · Pregleda: 55
  • TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-44-53-43.jpg
    TestDriveUnlimited 2008-03-15 19-44-53-43.jpg
    132 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
@gx-x:
Pusti Flight-a... Vidis da ima 2900Pro... skart najveceg promasaja (2900XT) u industriji grafickih kartica.

Hahahaha, ovo mi se svidja, lep pokusaj provokacije, (jer se iskreno nadam da nisi ovo mislio ozbiljno) za manje od 130€, ja igram sve igre skoro na maksimum u 1440x900, (sem Krize) u nekoliko "block buster" igara je ovaj Radeon overklokovan primetno jaci i od 9600GT na defaultu, ako mene pitas u istoriji industrije nije postojala jaca kartica za ispod i do 130€ od ove... Ali dobro ima vremena mlad si, pa ces nauciti valjda nekad.

@Gx-x, gresis decko, gresis, nisi pratio desavanja...

@Pablo u pravu si.

Poslednja izmena:
Vid' ti ove Novosađane što furaju 9600GT, samo nam se mad_skillz i Flight ne uklapaju u dvanaestu stranicu topica :d

E a i probaću taj TDU već jednom, pokušao sam na 3870 ali je pola ekrana bilo u nekim trouglovima i kockama i tačkama, doduše samo u meniju, u igri je išlo ok, videćemo sad na ovoj karti...

Poslednja izmena:
u nekoliko "block buster" igara je ovaj Radeon overklokovan primetno jaci i od 9600GT na defaultu

ne postoji ni jedna takva igra ! Sem ako ne zelis da kazes da postoji igra u kojoj je tvoja karta jaca od 3870 ili bar u 1-2fps slicna.

E ajmo sad...

Mašina iz potpisa, Gigabyte HD3870 512MB DDR3 @ 810/2000 vs. MSI 9600GT OC @ 750/2000 (koju sam uzeo umesto tog 3870)

Za sada samo markovi, nemam vremena ni da instaliram igre sada...

3DMark2001SE:

HD3870: 32719
9600GT: 35097

3DMark03:

HD3870: 34542
9600GT: 33246

3DMark05:

HD3870: 14684
9600GT: 14914

3DMark06:

HD3870: 9371
9600GT: 9512

Jedino je 2003 dao prednost ATI-ju, ne znam zašto, mislim da je do poslednjeg, Mother Nature testa, jer do tada 9600GT ubedljivo vodi, maksimalan FPS koji sam "uhvatio" na 3870 je bio oko 1800 (na avionima), a na 9600 je oko 2300, a pratio sam ga i kroz sve ostale testove, deluje mi da uvek više ima 9600 i da bolje sve odrađuje, ali posustane na kraju, u poslednjem. U ostalim markovima je odneo čak možda i neočekivanu pobedu, i to ne minimalnu...

Što se same kartice tiče, već sam negde napisao, ultra tiha, poprilično hladna i izuzetno brza, naravno, za uloženi novac... Sve u svemu, ja sam ultra zadovoljan, zamenio sam 3870 DDR3 i bez dinara doplate uzeo 9600GT koji je definitivno bolja karta.

Sutra ili prekosutra ću instalirati nekoliko igara pa ću probati, ali ako je 3D Mark pokazao da je 9600GT brži, nema sumnje da će i većina igara reći isto.

stavi u 2003 da svaki test radi 2 puta ;) Ima neko zezanje sa nature testom, u drugom lupu drasticno skoci min fps (na kornjaci onoj)

PS. Jos jedna stvar koju nvidia ima i koja je veoma korisna (radi na overlay-u u svim plejerima) i iznenadio sam se kako fino radi. pogledati attachment.

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
ne postoji ni jedna takva igra ! Sem ako ne zelis da kazes da postoji igra u kojoj je tvoja karta jaca od 3870 ili bar u 1-2fps slicna.

Naravno da jeste moja overklokovana karta je jaca od i jedne i druge kada su na fabrickim klokovima u nekim igrama, sta je tu cudno? Dok u Bioshocku recimo radi isto kao 8800GT, jel' ti i ovo cudno, jel' cudno i to sto je nisam platio 200€ vec koji euro manje od 130€, novu? Jel' cudno i to sto je po snazi jednaka kao 2900XT 512bita, ako je i to cudno da objasnim ili idi na moju temu o ovoj karti pa procitaj.

Jel cudno i to sto neces moci nikome da je prodas kad za to dodje vreme?

Poslednja izmena:
@starac:

nece, ispadne iz igre kad ucitava poziciju. Verovatno do konfiga ? (ali uplodovacu ti dve slicke iz BAR-a, u prvoj bez AA ima 22fps sa svim modovima, u drugoj nemam pojma, to je onako bez veze. Ali lepo izgleda :) Dakle ovoje sa svim najboljim grafickim djakonijama). U svakom slucaju, AA radi ko lud :) Napolju je igrivo, sam BAR je bas zahtevno mesto (graficki), paralax + sky + mipbias -2 + senek 4096 +aa = ni malo naivno !

@Flight: On je pricao o 3870X2.

Moras kreirati new game pa nece ispadati. Stari save nece ucitati jer si koristio modove. Znaci ide sa 2XAA? Hvala.

Jel cudno i to sto neces moci nikome da je prodas kad za to dodje vreme?

Do sada sam uspeo svaku karticu da prodam koju sam kupio, pa ne vidim razlog zasto ne bih i ovu, a do tada ce ona da otplati svojih 130€(zajedno sa postarinom) visestruko, pa da je i poklonim opet mi se isplatila kupovina, pri prodaji ne mogu da izgubim vise para od tebe ili isto ili manje.

Smesno, "neces moci nikome da je prodas" :D:D:D Cista nebuloza... Po toj logici ko tebi garantuje da ces ti moci da prodas tvoju karticu?

@P*A*B*L*O, tebi izgleda nisu samo kuleri jaca strana nego i graficke...

Onda malo upalite TDU, podesite profil za njega da forsira 16xAF, 4XMSAA i forsirajte V-sync i uzivajte :) (bez vsynca ima preko 70fps :) Sa adaptive AA i 4xAA 3870 nije imao svuda 60fps, a ni foilage nije bio anti-aliasovan)

evo malo i Crysis-a, teksture, shaders, physics, sound, partcicle effects i mblur na HIGH, ostalo medium.

Ne kontam bas ovo sto si ispisao...vidim da pominjes upaljen AA, a po slikama se jasno vidi da od istog nema ni traga ni glasa!

Naravno da jeste moja overklokovana karta je jaca od i jedne i druge kada su na fabrickim klokovima u nekim igrama, sta je tu cudno?

onda ti se lepo overklokuje karta :)

Dok u Bioshocku recimo radi isto kao 8800GT, jel' ti i ovo cudno,

nije, to mi je neverovatno. U 3 od 10 review-ova 3870 je radio bolje u bioshocku od 8800gt, to su uglavnom reviewovi sa sajtova tipa Legion hardware, na cijem review-u je 9600GT rame uz rame sa 3850. Nemam nameru da se svadjam, ali takvi testovi su i doveli do toga da drugar i ja sami odradimo test. Ne bi me zacudilo ni kad bi ti sam uzeo od nekog 8800gt i uvideo kolko su testovi po netu neobjektivni ili jednostavno pogresni i ne daju pravu sliku. Oni mere fps recimo na jednom nivou, a ti i ja na nekom sasvim drugom i razlika ispadne pedu i oko, ako kapiras sta ocu da kazem.

jel' cudno i to sto je nisam platio 200€ vec koji euro manje od 130€, novu?

Onaj post je bio namenjen u tvoju odbranu na neki nacin, a ne kao napad na tebe. Ja sam zaista mislio da si ti tu kartu kupio cim se pojavila ovde, tada nije bila 130e, a i nisam napisao bio da si je platio 200e vec da nisi imao da uzmes nista pametnije DO 200e ;)

Jel' cudno i to sto je po snazi jednaka kao 2900XT 512bita, ako je i to cudno da objasnim ili idi na moju temu o ovoj karti pa procitaj.

To nije cudno, to je nemoguce, tj moguce je ali samo u situacijama gde sirina magistrale nije bitna. To je normalno, a ne cudno. U igrama gde je sirina magistrale bitna tvoja karta ce pokazati da je "kolko para tolko i muzike". Pogledacu tvoju temu, nisam je ni video. Ko zna, mozda sam nesto opasno propustio :)

Ne kontam bas ovo sto si ispisao...vidim da pominjes upaljen AA, a po slikama se jasno vidi da od istog nema ni traga ni glasa!

Tripujes :) (zargonski receno, no offense intended :) ) Bez MSAA cak ni kablovi po banderama nisu "iz komada" svuda, vec imaju prekide cesto. Do duse, gledajuci sad shotove, jpg ih je dosta oskrnavio. Evo sad cu okaciti jpeg veceg kvaliteta, sa i bez AA na istom mestu da vidis razliku.

edit: evo :) iskljucio sam vsync da se vidi razlika u framerateu :)

Prilozi

• 1TDU_4xMSAA.jpg
    1TDU_4xMSAA.jpg
    487.7 KB · Pregleda: 63
  • 1TDU_noAA.jpg
    1TDU_noAA.jpg
    347.1 KB · Pregleda: 59
  • 2TDU_4xMSAA.jpg
    2TDU_4xMSAA.jpg
    400.4 KB · Pregleda: 68
  • 2TDU_noAA.jpg
    2TDU_noAA.jpg
    408.7 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
@Gx-x, ti si stvarno dobar decko, samo nisi informisan! :D Mnogo toga deluje neverovatno sve dok se ne uveris. ;)
Necu vise da pisem u ovoj temi o onome sto se ne tice hd3870vs9600GT, tako da necu ni da ti odgovaram niti ostalima u vezi 2900PRO, ima gde cu o tome da pisem.

@Pablo, pa nista citao sam onu raspravu o cpu coolerima, pa zakljucujem na osnovu toga.

Poslednja izmena:
:p evo sad sam se informisao i vidim gde sam pogresio, ali opet, to ne menja puno. Sa druge strane za 130e si odlicno prosao i imas puno pravo da budes prezadovoljan :)

PS. Jos jedna stvar koju nvidia ima i koja je veoma korisna (radi na overlay-u u svim plejerima) i iznenadio sam se kako fino radi. pogledati attachment.

Jel ova opcija ima samo na 9600GT kartama ili je do verzije drajvera, ja koristim 169.21 i nemam tu opciju

P.S. Interesantna mi je ta MSI 9600GT OC, mada cu sacekati jos malo da se cene "stabilizuju" :d drugim recima da sacekam Palit, Club3D,...

Nazad
Vrh Dno