Šta je novo?

HD Project Natal / 3D MOTION SENSING

• Začetnik teme Začetnik teme Doktor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mislim da ce biti upravo ta varijanta, da ce bas sama konzola izaci posle tih 10 godina..

ocaj..(htedoh napisat ovaj,ali ..xD)
Gledam videe,samo vreme gubim...Natal nema sanse onako da radi,i majke mi,kako on zna ko vozi ko pomera i tako to ako ja i tri debila radimo istu stvar u isto vreme (Npr. dovatamo se virtualnog volana..)

Onaj nPhone(moj je naziv,MOJ...hahah :d) je isto bezveze,a one mape imaju neke posebne slojeve boja nevidljivih za ljudsko oko kako bi bile 3d verovatno je tako.i bice skoro sigurno paperno skupe..A mogli su da implementiraju,a to bi mi se stvarno svidelo,da mozes kad zelis samo rukom (svojom) da pljesnes po imaginarnom zombiju,ili da mu udaris cvrgu da mu glavu otkines,a da nPhone to prikaze kako treba...

Zakljucak

Sve nebuloza

Release Date : 3Q 2012..:d
ako izadje,ima da se naigramoooo....

Dobro, to za vožnju su prezentovali u nekoj američkoj talk show emisiji, prvo vozili ovi iz M$-a, a posle i domaćin emisije. Samo što je to skinuto sa tubeta...

Poslednja izmena:
Verujem da bi ljudi koji igraju one card RPG-ove odlepili kada bi na stolu ispred njih videli kreature sa svojih karata:d

Kontam da bi real time camera tracking mogao da se upotrebi sa nekim transparentnim 3D lcd cvikama, i da imas 3D kao layer preko stvarnosti:d. Recimo, setas kroz svoj nenamesten stan i ucitavas komade namestaja, planiras prostor, boje...

Bas to, ali sa cvikama bi bilo bas ql🙂. heheh

Super je ono u metrou sa iphone-om.

Ovo me podseća na jednu karikaturu:

Prilozi

• cartoon36.gif
    cartoon36.gif
    67.7 KB · Pregleda: 104
at_comic332.jpg

Microsoft has named a number of publishers "actively working on games for Project Natal", including all the big hitters.
Although details on their games are still under wraps, the platform holder said that Activision Blizzard, Bethesda Softworks, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, SEGA, Square Enix, THQ and Ubisoft are all working them.

Metal Gear Solid creator Hideo Kojima took to the stage at the Tokyo Game Show today to confirm his enthusiasm for Project Natal. "It was that kind of shock," he said. "I was surprised how advanced Microsoft was... This is going to raise the bar. People and machines are going to be connected through Natal and compliment each other."

najverovatnije nikad :d

btw da li je Microsoft prezentovao Natal negde uzivo? mislim gde su npr. posetioci sajma mogli da ga probaju?

ili im je sve jos uvek "na papiru" uz gomilu obećanja... ?

Pa puštali su novinarima da ga isprobavaju na E3...

wow! impresivno! :d

EDIT: skoro kao Surfaca 😀 😀
jel i ovde dodju i postave 5 kamera oko podijuma pa to onda kao sistem radi... ? 😀

Poslednja izmena:
Totalno neocekivan komentar od strane nekoga sa takvim avatarom 😀.

http://www.eurogamer.net/articles/digital-foundry-vs-project-natal-article

The bottom line is that is that the core principles of the standard controller are decades old now, and with good reason. Natal will get more casual gamers interested in what are traditionally enthusiasts' games, but Microsoft will really have a tough job convincing core gamers to move across full-time once the novelty factor has worn off. As it is, in the form I play it at gamescom, I can't see Natal changing the old style of games and the way we play them that much. Similar to what Nintendo achieved with the Wii, we will simply see new types of software more suited to the unique properties that Natal brings to the table - and while the playable demos I get to sample are interesting, the true greatness and the real potential of Natal has yet to be seen.

Totalno neocekivan komentar od strane nekoga sa takvim avatarom 😀.

pa sta je tu cudno - ono piece of junk aka Surface zahteva postavljanje 5 kamera i kalibraciju istih nakon čega Surface može da se koristi. ...sve dok se ne odlučite da ga pomerite 😀

za razliku od tog smeća, Jeffersonova tehnologija za multitouch koristi CMOS kamere iza panela. I sam Jefferson je rekao da bi realno uređaji sa njegovom tehnologijom danas mogli da se prodaju za par stotina dolara...

eto, zato se zezam, ali stvarno pitam kako radi ovaj Natal ?
ako očitava 3D položaje tela znači da mora da ima i kamere/senzore postavljenje ne samo sa prednje strane igrača već svuda okolo... dalje, kako to da igrači nemaju markere? valjda zato sve to radi onako ofrlje kako izgleda na onim video klipovima...

btw taj avatar stoji tu jer ga je Microsoft stvarno zaslužio za sve ove godine i to bez problema 😉

Poslednja izmena:
Tu tehnologiju uopste nije razvio M$, vec je kupio, tako da mozda cak i radi 😉.

Poslednja izmena:
a tako je vec bolje... 😀

jer za surface sam vec kacio tekstove gde se kaze da su ga razvijali 5 godina... 😀

Microsoft jeste razvio Natal, kupovali su druge firme koje se bave slicnim stvarima kako bi dobili njihove patente... Shane Kim je to ranije potvrdio.

Sa 2 kamere postavljene da gledaju paralelno moguce je odrediti udaljenost izmedju kamere i objekta na osnovu pojedinih pixela na slici. Ako bi se obradila oba frejma (sa obe kamere) moguce je odrediti dubinsku mapu slike i na taj nacin izolovati bliske i daleke objekte. Analizom dubinske mape slike moze se utvrditi nekakav oblik ili poza igraca ali ako je zaista stao u neku pozu gde je rasirio ruke i/ili noge. Pod pretpostavkom da ocekuju coveka ispred stereo kamera mozda imaju neki algoritam koji odredjuje gde su pojedini delovi tela.

Ono sto nemoze je da stereo kamera vidi sta se desava iza igraca, tako da mora da se izmislja. Mozda ponovo imaju neki napredni algoritam koji na osnovu poznatih i vidljivih delova tela racnaju poziciju onih delova koji nedostaju.

Dalje.. imaju jednu IR kameru koja je ponasa kao Z-cam. Koriste jednostavnu cinjenicu da IR kamera blize objekte vidi svetlije od daljih tako da crno-bela slika predstavlja neku vrstu nepreciznog z buffera. IR kamere imaju manu sto im veoma smeta prirodno svetlo i moraju se koristiti u zatvorenom prostoru.

Sad neznam kakav algoritam za odredjivanje poze igraca imaju ali je veoma zeznuto ovo izvesti bez dodatnih kamera.

First precise details on the launch of Microsoft's Natal technology have emerged with the motion controller slated for a November 2010 release, to be supported by 14 launch games and to retail under 50 GBP (80 USD).

Cena je ok, mada mogu da se kladim da Natal nece raditi na banovanim konzolama 🙂.

november 2010 ?!???

ništa manje nisam ni mogao da očekujem od Microsota... 😀 😀

još samo da ispadne vaporware i sve će biti 100% Microsoft flavor 😉 - zar je moguce da naprave prezentaciju _tehnologije_ i da im treba više od godinu dana da je plasiraju na tržište ?!? pa nije ovo automobilska industrija!! :d (sarkazam)

oni stvarno misle da je ovo još uvek 1995... 😀

Poslednja izmena:
Da ne ispadne da branim MS, ali nije ti ovo hardver radi hardvera. Treba napraviti nešto za šta će se to koristiti, a.k.a. igre. Ne može to tek tako sada da se pojavi, već trebaju da se naprave igre koje će da koriste kontroler (čemu on bez njih?), a i treba da se naštancuje dovoljno za launch plus rezerva za failovane primerke sa fabričkom greškom 🙂

Pa tu je onaj decak Milo 🙂. Ako je mogao Nintendo da zaradi onolike pare na cetiri ofrlje odradjene sportske igre zasto ne bi mogao MS sa jednim virtuelnim decakom. Smem da se kladim da na ovom svetu ima vise pedofila nego sto ima ljudi koji su kupili Modern Warfare 2 😉

Poslednja izmena:
Project manager Natala je inache nash chovek 😀 i on tvrdi da sve to radi. E sad, ja ne mogu trenutno da skoknem do njega u Sietl da proverim :d

Nazad
Vrh Dno