Joj bre extra mi je karta samo da jos bude neka dobra cena i odma U Srbiji je PDV 18% (ne 8%) QUOTE]
nije, ipak je 8%
Evo malo screenshotova od noćas.
Samo tri sata spavanja ostavljaju posledice. Biće pravi poduhvat ako preživim ovaj dan na poslu budan.
Test sistem iz potpisa.
Windows XP SP2 with latest updates.
Catalyst 7.9 + hotfix.
Bioshock 1680x1050, sve na max.
![]()
Igra klizi na konstantnih 60fps kada nema ili ima malo akcije, Najveći pad fps sam primetio kada se pojavi BigDaddy i krene krljanje i iznosi je oko 45fps ali u proseku je tada oko 50-55fps.
Medal oh Honor: Airborne, 1680x1050, sve na max.
![]()
U slučajevima otvoren prostora i intenzivne akcije fps pada i do 40fps. U zatvorenom prostoru uz akciju sve u proseku radi na oko 70fps
Test Drive Unlimited, 1680x1050, sve na max sa isključenim HDR-om jer izgleda preprženo.
![]()
Na otvorenom prostoru bez drugih automobila oko 70-80fps, u gradu u gužvi oko 55 dok u trci sa 4+ učesnika ume da padne na startu na oko 35fps a tokom trajanja trke je oko 45fps
FarCry 1.4, 1680x1050, sve na max. Igra koju sam prešao sa svim DX9 grafikama koje sam imao do sada
![]()
Između 55 i 70fps pri akciji, preko 80fps pri istraživanju.
Ove igre sam imao već instalirane sa sistemu pa mi nije teško da postujem rezultate.
Za ostale igre uglavnom važe testovi 2900XT na netu pa proverite.
U Srbiji je PDV 18% (ne 8%) plus koliko jos mogu da sklepim dok je novo i dok se trazi!
Mozda je to NAGLASIO kao tuznu istinu ...
Na papiru je 8% al kad pogledas skuplje je nego u zemljama u nasem okruzenju ...
Zasto ???
@Zdravko moja nije nikada presla 63 stepena na 575 - 1700. Posle 2x 3Dmarka i par sati crysisa beta bude do 65 ali ne preko. Probaj malo kuciste da rashladis. Ja imam nazad 12cm , na diskovima 9mm i na bosnoj strani iznad grafe i chipseta 8mm na 1500rpm. Mozda to ima veze ali ne prelazi 65, bar jos nije presla![]()
Pa nemam pojma, ja u mom kucistu Chieftec DG-01B-D-U imam napred jedan fan 12cm i nazad jedan 8cm ili 9cm (nisam merio).
Dakle, meni se penje do 78-80 stepeni kada ukljucim onaj 3Dview test u Ati tool-u.
A u igrama mi se max penje do 75C, sto je dakle 10 stepeni vise nego kod tebe.
Mozda kada bih stavio taj cooler sa strane da duva direktno u nju (tj. bocno na nju, ne direktno), mozda bi mi se T smanjila, ali ne verujem da bi spala na 65C, mozda jednostavno ti imas hladniji primerak graficke.
Taj sa strane od 8cm (ne mm, to bi bio najmanji cooler na svetu, da hladi noge muvama), koji je to cooler (proizvodjac) i koliko si platio...
Mogao bih da probam...
a da kupis neki kvalitetan GPU cooler (ja sam za zalmanom + as5 spustio temperaturu za 15 C)
ta 8-ca mislim da je titan. Nista narocito smanjim ga u biosu na 1500rpm i ne cuje se nikako. I upravo tako stoji, uduvava vazduh na 8800 i na chipset. Ja sam tu 8-cu i stavio da hladim cipset ploce posto mi je on isao do 55C. Sada je on max 37, a temp GPU-a nikad nije presao 67. Oko 65C bude max ja mislim.
To je vec komplikovanija operacija za mene... Treba skinuti ovaj cooler sa graficke pa staviti taj Zalman, jel tako... Pretpostavljam da je slucaj kao sa procesorom, vezano za pastu i sve to, treba to ischupati, ma kazem previse je to delikatno za mene...
Ja sa strane, na kucistu, imam otvore (2 komada) 9cm, jedan u visini procesora, jedan u visini graficke...
Ovaj napred 12cm na kucistu mi (valjda) uduvava a onaj 9cm pozadi izduvava vazduh, znaci trebao bih kao ti da postavim jedan sa strane da uduvava na graficku...
Sada mi nije ovo toliko potrebno, ali ipak ce trebati verovatno veci klockovi za novije igre (samim tim ce biti i vece temperature), a mozda i gresim, mozda njena arhitetkura jednostavno ne bude dovoljna za neko komotno igranje pa nikakav OC nece pomoci, ali videcemo...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1217301&postcount=21Koji Zalman si stavio na karticu?
Pa 'de ce ovaj Zalmancic da ohladi 2900.:d Ovaj VF1000 mozda.
Zanima me kakav je vf1000led,i da li je neko probao doticni?takodje i ovaj drugi kombo rh88 i vf1000 na 8800?
Sve najbolje![]()
Pa ako ces da ga dobije dzabe onda je to bolja solucija od Intela :-devil-:.
I vrapci su do sad naucili da 3GHz kod Athlona X2 i kod C2Duo-a nisu isto...
Ali naravno da je 6000+ odlican procesor i bice dosta dugo vremena dovoljan za igre...
Samo malo je zanimljivo kako ga medju najjfetnijim Intelima, Pentium E2160 moze lagano prestici po brzini...
To sve AMD-ovce boli samo tako...
Pretera ga :trust:
Evo ga josh jedan review HIS-ove karte : http://www.guru3d.com/article/review/463/1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari