Šta je novo?

HBO Max [nije tema o MAX]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima android box beelink gt1 ultimate, u kojoj rezoluciji mogu da gledam HBO max. Imam 1080p tv tako d ami vise od toga ne treba, moze li da se izvuce preko kodija 1080p?

Nakon brisanja stare verzije Kodi-a, i ubacivanje nove 19.3, prevodi su se pojavili, jedino sto moram da ih biram i uključim svaki put, i ako kliknem Set as default for all media. Ima li resenje za to, ili da budem zadovoljan sto mi bar preko Kodi-a rade i ton i prevodi :).
hm,opet čudno,baš imaš peh, trebalo bi raditi automatski bez ikakvih dodatnih podešavanja,meni radi i na windowsima i na androidu,probaj otići u postavke addona(configure) i tamo postaviti kao na slici,naravno ti ćeš staviti sr
hbomaxhr.JPG

Prilozi

• hbomaxhr.JPG
    hbomaxhr.JPG
    53.6 KB · Pregleda: 57
hm,opet čudno,baš imaš peh, trebalo bi raditi automatski bez ikakvih dodatnih podešavanja,meni radi i na windowsima i na androidu,probaj otići u postavke addona(configure) i tamo postaviti kao na slici,naravno ti ćeš staviti sr
Pogledajte prilog 338169
Finally 😁, pokreće sam prevode sad! Hvala na trudu da rešim problem 🙂. Inače nisam puno koristio Kodi, pa ne znam za te finese, da mora tu da se upiše default prevod i ako kad manuelno podesim, kliknem set as default for all media, ali to ništa ne uradi.

Još jedno pitanje, što se tiče kvaliteta, tu nema mogućnost za 1920x1080? Ovo mi ponudi.

Prilozi

• 20220315_184914.jpg
    20220315_184914.jpg
    325.3 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Finally 😁, pokreće sam prevode sad! Hvala na trudu da rešim problem 🙂. Inače nisam puno koristio Kodi, pa ne znam za te finese, da mora tu da se upiše default prevod i ako kad manuelno podesim, kliknem set as default for all media, ali to ništa ne uradi.
meni je radilo i bez toga, zato sam i rekao da mi je čudno ali važno da ti sad radi, gnjavaža je stalno uključivati, inače imaš addon keymap editor preko kojeg možeš podesiti tipke na daljincu za skoro sve pa tako i za titlove,ja sam si recimo postavio download titlova direktno na zelenu tipku
https://kodi.wiki/view/Add-on:Keymap_Editor

ako gledaš preko windowsa mislim da ne,objasnio je čini mi se netko prije zašto,na androidu možeš ako je certificiran,ja na android tv-u imam i 4k
Preko X96 Max Android box-a gledam, sa ubačenim stock Android 9, fabrički bio 8.1.
Šta treba da bude tu sertifikovano, ne znam, probaću da izguglam, ako neko dotle ne napiše.
Sad sam video odgovor na moje pitanje, razlog je nebitan kad ne može :).

Šta znače ovi profili, nešto kao Netflix? Može na pet uređaja da se deli?

3 u isto vreme.

Za ljude koji gledaju na kompu, da bi dobili 1080p kvalitet, mora se koristiti Edge browser i u edge://flags se mora isključiti Widevine i uključiti Playready. Ako su oba uključena, ili oba na default, onda je max rezolucija 720p kao i kad se koristi Firefox, ili Chrome. Kad je uključen samo playready slika je 1080p i bitrate je između 6 i 8 Mb/s s povremenim pikovima od 10 do 18 Mb/s.
Kad se koristi Firefox i Chrome, slika je 720p bitrate je oko 3,5 Mb/s s povremenim pikovima do 9 Mb/s.
Još jedna razlika je što u Edge radi hardverska akceleracija, a u Firefoxu i Chrome mi ne radi.
Primetna je i razlika u kvalitetu zvuka između Edge i drugih browsera. Osim što je kvalitetniji, zvuk je i primetno glasniji.

Poslednja izmena:
Ovo pravilo bi moglo da se stavi u prvu poruku, ako nije problem. ShamanNS je takođe pisao o ovim podešavanjima. Meni je 1080p proradio odmah nakon ove ispravke.

Занимљив начин за форсирање мајкрософтовог браузера 😁
Не мислим ништа лише за вас, него чега су се у MS сетили.

Занимљив начин за форсирање мајкрософтовог браузера 😁
Не мислим ништа лише за вас, него чега су се у MS сетили.
Pa to je tako i kad gledaš Netflix.

To navodno iz razloga što Chrome i Firefox DRM modul ima određene sigurnosne propuste, pa omogućava da uz neki membo-džambo direktno snimaš sadržaj sa ekrana, pa ovi striming servisi u cilju zaštite svojih autorskih prava (sprečavanja piratizovanja sadržaja), zainteresovanost za ovu opciju snimanja smanjuju time što na tim browserima dozvoljavaju samo prikaz lošijeg (ne maksimalnog) kvalitet sadržaja.

Do skora je i Opera puštala full kvalitet (tj 1080p, ne i 4k), odskora samo Edge, jer njegov DRM modul navodno nema propuste i sadržaj se ne može direktno snimati (naravno indirektno se može snimati kako hoćeš, pa je ovo sve besmisleno).

Kako proveravate bitrate, rezoluciju i ostalo?

Kako proveravate bitrate, rezoluciju i ostalo?
Control+alt+shift+D

EDIT: Ovo naravno samo sa PC iz browsera jer o tome i pričamo...
EDIT2: Sad vidim da su pre godinu dana izbacili Chrome ekstenziju koja navodno rešava ove probleme sa rezolucijom ne samo na YT nego i na striming servisima (navodno nije ograničena ni na 1080p), pa ako nekog ne mrzi da proba, jer ja nemam Chrome https://chrome.google.com/webstore/...outube/abjcfabbhafbcdfjoecdgepllmpfceif?hl=en

Ako se ne varam isti je slucaj i sa netflixom da je najbolji kvalitet na edge?

mora se koristiti Edge browser i u edge://flags se mora isključiti Widevine i uključiti Playready.
Kada isključim widevine onda mi samo učitava video a nikako da pokrene, kada stavim na default onda pušta snimak uredno.

Evo ovako je kod mene i radi 1080p i hardverska akceleracija.

1647420119350.png

Kod mene iz nekog razloga ne funkcioniše.

Za ljude koji gledaju na kompu, da bi dobili 1080p kvalitet, mora se koristiti Edge browser i u edge://flags se mora isključiti Widevine i uključiti Playready. Ako su oba uključena, ili oba na default, onda je max rezolucija 720p kao i kad se koristi Firefox, ili Chrome. Kad je uključen samo playready slika je 1080p i bitrate je između 6 i 8 Mb/s s povremenim pikovima od 10 do 18 Mb/s.
Kada isključim Widevine meni se slika skuplja i širi - skoro uvek kod promene kadra, a nekad i češće.

Za ljude koji gledaju na kompu, da bi dobili 1080p kvalitet, mora se koristiti Edge browser i u edge://flags se mora isključiti Widevine i uključiti Playready
Kod mene ne pušta 1080p ni kad koristi PlayReady. Koji CPU i GPU imaš?

Ja imam Intel Skylake (= 6th gen) sa Intel HD 530 integrus grafičkom.

Za 4K Netflix sa PlayReady treba beše Intel 7th ili 8th gen ili ne znam napamet koja generacija AMD procesora ili koje nVidia i AMD grafičke... Pa moguće da na HBO Max ima iste requirements i za 1080p i 4K...

I na koji način si potvrdio da jeste sigurno 1080p stream?

Developer Tools > Network tab > vidiš koji "v_.mp4" vuče > nađeš u DASH manifestu podatke koji subtrack ima 'id=v_.mp4' i vidiš podatke o rezoluciji i bitrate??

Ovo ti je screenshot za Netflix (CDN: nflxvideo.net) ? :D A ljudi pitaju za HBO Max...

Imam AMD Ryzen procesor i Nvidia grafiku. Bitrate sam potvrdio tako što sam merio protok podataka na telefonu gde je sigurno 1080p, pa na kompu u svim mogućim kombinacijama, a hardversku akceleraciju vidim u Windows Task Manageru. Pustio sam deset minuta Dinu u svim mogućim kombinacijama i vidi se razlika u kvalitetu, i kao što sam već rekao, primetna je razlika i u slici i u kvalitetu zvuka.
Instalirao sam programčić NetWorx za monitoring protoka podataka i lepo se vidi razlika na grafiku između 720p i 1080p. Otprilike je duplo veći protok na 1080p.

Evo grafika iz NetWorx kad pustim Dinu prvih 5 minuta Playready, pa isto to Widevine.

Capture.PNG

Poslednja izmena:
Definitivno je veca rezolucija na Edge nakon ovih uputstava, ne mogu da proverim bas sa Control+alt+shift+D jer se nista ne pojavljuje, ali sam zaustavio u isto vreme na chrome i edge isti kadar i evidentno je ostrija slika na Microsoft browseru.

Kod mene ne pušta 1080p ni kad koristi PlayReady. Koji CPU i GPU imaš?

Ja imam Intel Skylake (= 6th gen) sa Intel HD 530 integrus grafičkom.

Za 4K Netflix sa PlayReady treba beše Intel 7th ili 8th gen ili ne znam napamet koja generacija AMD procesora ili koje nVidia i AMD grafičke... Pa moguće da na HBO Max ima iste requirements i za 1080p i 4K...

I na koji način si potvrdio da jeste sigurno 1080p stream?

Developer Tools > Network tab > vidiš koji "v_.mp4" vuče > nađeš u DASH manifestu podatke koji subtrack ima 'id=v_.mp4' i vidiš podatke o rezoluciji i bitrate??

Ovo ti je screenshot za Netflix (CDN: nflxvideo.net) ? :D A ljudi pitaju za HBO Max...
Da, za Netflix, u pravu si navedoh čoveka na blud...

Ma imam Ryzen prve generacije i staru Nvidia Geforce GTS 450. Nemam Netflix, a valjda bi mi trebao i HEVC plugin za 4K na Netflixu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno