Šta je novo?

Hbo Max Disney+ Hulu Amazon prime video Netflix

LOTR je sniman u formatu 2.35:1 (CinemaScope) a 99% televizora je formata 16:9 (1.78:1). Ova razlika su te "crne trake".
Значи није до ТВ-а него до продукције?
Кад неће слику да развуче онда је то 2.35:1(шта год значили ови бројеви) ?

Значи није до ТВ-а него до продукције?
Кад неће слику да развуче онда је то 2.35:1(шта год значили ови бројеви) ?
Tako je. TV automatski prilagodjava prikaz formatu. Tvoje je samo da gledaš.
Ukratko "crne trake" su sasvim normalna stvar.

Odeš na amazon.com.tr
Odabereš Prime i registrujes se s našom karticom i nekom turskom adresom. Ne treba VPN. Ne može biti lakše.
Koji si broj telefona uneo za taj novi shipping address? Ja pokusao da aktiviram prime, trazi mi adresu u turskoj. Kada kreiram nesto, uvek mi izbaci gresku za broj telefona :(

napravih i ja prime preko turske, ali sam se malo zahebo, uzeo sa istim mailom koji imam na amazon.com, pa sad se bojim da mi ne povuce placanje sa .com, mada mislim da nece, nebitno, videcemo posle prvog meseca koji je gratis...
Nego, ko ce tamo naci kako da otkazem pretplatu, to samo Bog zna xD

1. Go to Amazon.
  2. Select Manage, select Update, Cancel and More, and then follow the on-screen instructions.

Ma lako je na englesmo, turski sajt je katastrofa :) Al nasao sam i tamo kako ide :)

Ja sam imao turski amazon, napravio sve bez problema, nakon free trial-a nije hteo da mi naplati sledeci mesec, pokusao sam i sa drugom karticom, na kraju sam morao da obrisem nalog. Sad sam ponovo napravio nov, dobio free trial na istu karticu kao i prvi put, valjda ce ovaj put uspeti :/

Prilozi

• Screenshot at 2023-02-21 18-18-42.png
    Screenshot at 2023-02-21 18-18-42.png
    1.3 MB · Pregleda: 54
Da li mi se čini ili nema Prime video app za Eon box? Hoce raditi ako je negde skinem pa je instaliram sa fleša?

Netflix i Prime Video ne mogu da se instaliraju na EON box jer nema njihove certifikate ili šta već.

Ja castujem prime na eonbox bez problema, ali netflix ne moze.

Zato što Cast sa Netflix samo otvara AndroidTV app na boxu, a nju nemaš i da imaš ne bi radila jer nije "Netflix certified" uređaj.

Da da znam. Zato kazem bas jer mozda nije ni pomislio na castovanje prajma jer zna da netflix ne radi, pa se vodio time da ni prime ne bi radio.

Jel znate mozda jeftinije varijante ili bolje sto se tice registracije i kupovinu za sledece servise :

HBO MAX - Kolumbija uz vpn 3 meseca 13.8 $ ( prolazi nasa kartica za placanje bez problema)

Netflix premium Pakistan
Basic 450 Rs. ( 1.52 € )
Standard 800 Rs. ( 2.71€ )
Premium 1100 Rs. ( 3.72€)
S tim sto nikako ne mogu ubaciti karticu i izvrsiti pretplatu zato sam jos uvek na skupljoj tj Turskoj varijanti kupivine. Ako neko zna resenje neka javi...

Amazon Prime Video Turski VPN
Prilikom registracije 30 dana besplatno nakon toga mesečno je 7.90 TRY ili ti ( 0.39.€ )

Youtube Argentina / Turkey najjeftinije za sada provereno.
119ARS / MESECNO

SkyShowtime ima li neko info gde je najjeftiniji i kako ga aktivirati kao i Disney +

A Amazon Prime preko poljske ~10€ godinu dana (detalji u temi za Prime).
Bolja je turska. Nebitno za cenu, nema inistiranja na sadržaju iz poljske.
Podjednako je jednostavno da se aktivira i ne treba vpn

Ja sam testirao RD i ne vidim bolji i jeftini nacin da se strimuje veci broj servisa.
Kad mi isteknu placeni servisi cao zdravo.
Ako neko ne stane na rep RD naravno.

Nazad
Vrh Dno