Šta je novo?

HBO GO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da aplikacija na LG TV i Androidu, kada je na na Sbb/Mts internetu pravi probleme.
Pišite im na onaj mejl.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Sad mi se drugar žali da ga zeza hbo go od pre 2 dana, LG tv, preko crnogorske mtel kartice net.
Samo vrti plavi krug kada pusti nešto.

Meni isto na LG, preko SBBa, radi normalno.

Ladno mi kažu da uredjaj niie podržan... I to je to.. Spisak uređaja koji je podrzan i povežite se preko laptopa i hdmi kabla za gledanje na tvu.
Kao da sam retardiranu...

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Jel postoji zaobilaznica za ovo?
2346bc504bb7d9c6cc905cfff51a0cdc.jpg

Probaj da iskjučiš blic kad slikaš, verovatno neće biti odsjaja onda.

Hahahaha resio si mu problem[emoji23]

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Probaj da iskjučiš blic kad slikaš, verovatno neće biti odsjaja onda.
Haha kako si samo mudar.

P.S. verovatno su usled pregustog saobracaja sasekli nelicencirane uredjaje da oslobode protok licenciranim sto je ok.

Ako neko ima pametno resenje za rutovan uredjaj neka javi.

Mislim da je neko pominjao Magisk manager da je koristio - samo ne mogu da se setim da li su baš HBO skrivali ili EON.

Mislim da je neko pominjao Magisk manager da je koristio - samo ne mogu da se setim da li su baš HBO skrivali ili EON.
Reseno, keva postala haker u medjuvremenu [emoji23]. Samo restartovala box i proradilo. Nestajala struja pa povrljavio box nije imao net. Al me zbunila ona poruka za rutovanje i jailbreak.

Hvala u svakom slucaju.

I dalje nema promena danas.

Telenor radi - SBB ni MTS ni da mrdnu. Oni su potpuni diletanti ako je ovo moguce da im se desava.

Pisao sam na support a nedojebane kucke koje rade na "chat support" bolje da ne prepricavam.

Kod mene radi na mts-u....
Opet ponavljam sve je o.k. (za sada) nisam imao problema.
HBO GO se gleda na
PlayStation 3, i
Samsung Smart TV UE50MU6172

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

I dalje nema promena danas.

Telenor radi - SBB ni MTS ni da mrdnu. Oni su potpuni diletanti ako je ovo moguce da im se desava.

Pisao sam na support a nedojebane kucke koje rade na "chat support" bolje da ne prepricavam.
Jesi li probao da promeniš DNS? Meni i još ljudima ovde je to rešilo problem. Probaj da postaviš npr. google dns.

Upravo sam procitao prethodnu stranicu :)

Isto sam terao Cloudflare DNS.

Sta reci sem da mi je to i juce palo na pamet da probam ali nisam stigao.

Stavio sam opet stari dobri OpenDNS, clear cache na Mikrotiku i evo proradilo sve. :whip:

Sta reci?!

Kako su u stanju da postignu da im se DNS ne propagira kroz sve root servere?!

Inace, godinama (deceniju bolje reci) sam koristio OpenDNS. I sta se desilo - SBB je napravio kurslus kada su uvodili nove streaming endpointe pre godinu i po dana - dok sam jos imao D3i. I tada se ispostavilo da samo na OpenDNS-u se nisu propagirali ti novi endmpont-i. :wall:
I onda sam stavio Cloudflare misleci da Cisco polako ali sigurno unistava OpenDNS sa kojim ne znaju sta da rade a pukli pare. :whip:

Evo vam dokaza sta se desavalo:

CloudFlare DNS:

Kod:
nemanja@skynet:~$ nslookup akamaicdn.hbogo.eu
Server:		1.1.1.1
Address:	1.1.1.1#53

Non-authoritative answer:
akamaicdn.hbogo.eu	canonical name = akamaicdn-hbogo-eu.akamaized.net.
akamaicdn-hbogo-eu.akamaized.net	canonical name = a1800.dscv.akamai.net.
Name:	a1800.dscv.akamai.net
Address: 91.245.214.19
Address: 91.245.214.16

Ove IP adrese pripadaju - guess who? SOX! Serbian Open Exchnge - i u tom zecu grmi cuc.

Dalje OpenDNS:

Kod:
nemanja@skynet:~$ nslookup akamaicdn.hbogo.eu 208.67.222.222
Server:		208.67.222.222
Address:	208.67.222.222#53

Address: 5.22.191.241
Address: 5.22.191.243

Ove adrese pripadaju - SBB mrezi jer ovo radim sa SBB mreze.

Google DNS:

Kod:
nemanja@skynet:~$ nslookup akamaicdn.hbogo.eu 8.8.8.8
Server:		8.8.8.8
Address:	8.8.8.8#53

Address: 5.22.191.243
Address: 5.22.191.241

Identican rezultat.

I onda upit sa MTS mreze, upotreba OpenDNS:

Kod:
Address: 79.101.14.8
Address: 79.101.14.9
Address: 79.101.14.16
Address: 79.101.14.17
Address: 79.101.14.19

Pazi sad - ove adrese pripadaju Telekomu - sto znaci da CDN (Akamai) radi lepo content delivery u zavisnosti od toga koji ISP koristitet.

E sad - zasto se sve to nije propagiralo na Cloudflare je veliko pitanje.

Hvala @desp i ostalima na hintu za DNS, ludilo zaista. Ovo je vec drugi put da se ovakve broljotine desavaju sa SBB-om ali ovaj put je izgleda ipak do Akamai koji su navrat nanos radili deployment u ovoj krizi.

Sox.rs more like sucks.rs :D

A valjda je DNS prva stvar koja se proverava kad se naleti na taj scenario "radi na mobilnom ne radi na kućnom netu".

Pa sad - ako cemo tako da proveravam jel jedan CloudFlare, OpenDNS ili Google rade kako treba... onda *mjau**mjau**mjau*. Daj da se vratimo na IP adrese i vozi :)

Ovo prosto _ne sme_ da se desava. Meni ne ide u glavu kako uopste uspeju da im se promene ne propagiraju na sve servere.

Da li neko trenutno ima problema sa HBO GO? Ne mogu mu pristupiti ni preko Android Tv aplikacije ni laptopa

Kada sam postavio Google DNS na ruteru,proradilo je

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Zanimljivo, probao sam dns over https na cloudflare i google, ne radi
probao sam da mu dodelim sbb-ova oba dns-a (dakle meni dodeljeni od sbb-a), ne radi
na kraju mu dodao 8.8.8.8 i proradilo je :smash:

Jel se desava nekom da svaki put kada obrise cookies i cache iz chrome(pc) sa ccleaner, da posle neda pristup da mora taj uredjaj da se brise da bi mogao opet da se gleda.
Pisao sam podrsci od hbo obrisali su sve ali cim sam obrisao cookies i cache opet ista prica o max broju uredjaja na spanskom.

hbogo1.png

Radi li vam ovo trenutno? Kod mene neće, na dva smart televizora (LG i Samsung). Istovremeno Netflix i Youtube rade OK.
Internet je VIP kućni.

Kod mene radi.
Pisao sam nekoliko puta,
Gledam "HBO GO" na Samsung TV-u, i na PlayStation 3, a takodje i "netflix" I"Amazon prime"
Stvarno neznam u čemu je problem puno se ljudi javljalo da im ne radi.
A na telefonu jel ti radi

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Probao i na telefonu, ne radi. Vrti onaj plavi krug u nedogled, isto kao i na televizorima.
Tako je preko wifi. Sad ću da probam preko mobilnog neta (mada je i on VIP internet).

EDIT: Probao HBO GO i preko mobilnog neta na telefonu i tamo radi! Izgleda da moj ruter pravi problem. Sad ću da ga restartujem.

EDIT2: Proradio i ne televizoru nakon restarta rutera.

@DUSANSUNI - Hvala za predlog da probam preko telefona.

Poslednja izmena:
Pisali smo više puta; problem je (bio) sa DNS serverom. Nije radio ako se koristi Cloudfare DNS. Uopšte nije bitan tip televizora ili telefona. Prebacivanje na npr. OpenDNS rešava problem.

Mada evo sada radi i preko Cloudfare. Sredili su.

Poslednja izmena:
Ne mogu da se logujem preko browsera na hbogo.rs Izbacuje mi "Ha demasiados dispositivos ativados. Por favor remova algum dos dispositivos antes de tentar usar un novo. (13.2)" .Apslutno je nemoguce da koristim na vise uredjaja. Koristim samo preko android boxa i jednom se logovao kada sam se registrovao preko browsera.

Par postova iznad pisao sam o tome, kontaktirao sam ih 2 puta nemaju resenje izbegavajte pc bar dok nepoprave ovo.

Obrisi cookies i cache pa onda probaj da li radi, na win10 + Chrome neradi.

Poslednja izmena:
Zanima me koja je razlika između HBO GO i HBO OD? Na iptv imam HBO i koristim HBO OD imaju sve serije i filmove kao i kod GO ako se ne varam. Da li HBO OD može da se koristi na telefonu?

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno