Šta je novo?

HBO GO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Немојте се цимати око квалитета задње епизоде игре престола.
Мрачна је сама по себи. Било који извор и квалитет да нађете - своди се на исто.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

The Walking Dead su isto ovako u zadnjih par sezona unakazili scenama u mraku gde po pola epizode ništa ne može da se razazna u mraku.
Što mi je glupo to što danas u filmovima i serijama mrak prikazuju stvarnim mrakom,mesto da ko pre sa adekvatnim osvetljenjem imaš samo percepciju mraka a sve normalno vidiš.

Na LG OLED TV-u preko LG HBO Go aplikacije poslednja epizoda je vrhunski izgledala.

I na led lg tv poslednja epizoda izgleda ok, snimano je tako da se u mraku slabo vidi i slabo se i vidi ali nikakvu pikselizaciju nisam primetio - hbo go apk.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Na društvenim mrežama ljudi se zahvaljuju Melisandri što se pojavila u trećoj epizodi da raspali malo vatre, inače ne bi mogli da vide šta se događa na ratištu jer su scene previše mračne. U čemu je problem? Da li je do epizode, televizora / monitora ili lošeg kvaliteta snimka? Od svega pomalo.

Serija Game of Thrones se legalno emituje kod nas preko HBO kanala i striming platforme HBO Go. I kanal i servis šalju signal koji je ekvivalent za 1080p rezoluciju ili u prevodu Full HD. Nažalost, još uvek nije dostupna HDR (High Dinamic Range) verzija sezone koja bi regulisala problem sa kontrastom i bojama epizode. Da biste mogli da gledate HDR snimke potreban vam je TV ili monitor koji podržavaju ovakav vid reprodukcije, u suprotnom kvalitet je još gori (isprano sive boje).

Treća epizoda je vidno mračnija nego prethodne dve jer se najveći deo odigrava ispred kapija Zimovrela u toku noći i kreatori su koristili prirodno osvetljenje na snimanju što je rezultiralo da vidljivost bude manja. Dakle, nema dodatnog osvetljenja koje bi “prosvetlilo” sliku. Na ovaj način je postignut prirodan efekat kako bi sve izgledalo uverljivije.

Međutim, pošto veliki broj ljudi ilegalno skida seriju čiji je fajl prošao kroz obradu kvaliteta slike i povećao pikselizaciju i stvorio color binding, boje se ne prelivaju kako treba, sve deluje još tamnije.

Drugi problem je neadekvatno namešten kvalitet slike na monitoru ili televizoru. Nizak brightness i contrast otežavaju vidljivost.

Da bi epizoda izgledala kako treba potrebno je da imate dobar snimak (Full HD), podešen brightness i contrast na televizoru ili monitoru. Samo bez divljanja u nameštanju svetlosti da sve ne bi izgledalo isprano i belo. Pronađite u podešavanjima kvaliteta slike opcije brightness i contrast, zapamtite kako su bile postavljene, malo izmenite i videćete rezultat.

Poslednja izmena:
I za svaku epizodu drugačije podešavajte monitor/TV u kad ogledate GoT epizodu onda vraćajte na podešavanja sa kojima 98% ostatka video sadržaja izgleda sasvim korektno...

Ja imam neki Samsung LCD Full HD od 32 inča, star nekih desetak godina, gledao premijeru u tri sata ujutru na HBO HD kanalu i zaista se skoro ništa nije videlo. Ali vidim da se žale i mnogi drugi koji imaju relativno novije televizore. Sledeće veče odgledao sam preko Samsung LCD monitora od 21 inča i neuporedivo se bolje videlo, mada je taj monitor još stariji od televizora.

Bitrate na HBOGo prilikom gledanja neke epizode GOT:
Screenshot_2019-05-01-23-37-08-700_com.mikrotik.android.tikapp.jpg

I opet malo poređenja sa Netflix i Amazon prime...
Prve dve slike Netflix (4k i fhd), zatim Amazon (4k i fhd)

Netflx 4k.pngNtflx fhd.png amazon4.pngamazon fhd.png

Odgledao svih sedam sezona i dve iz osme i sve bilo ok al sad tv ne valja za ovu zadnju. Yeah, right.

Jbm.li ga ewo gledam sad na HBO GO apk na Samsung TV, iskreno stavio sam na hdr+ mod,za gledanje i o.k. je slika.
Pa ljudi bitka je u mraku nije po danu

Sent from my Huawei Y7 prime

Pa ljudi bitka je u mraku nije po danu

Malo se poigraš sa brightness / contrast / sharpness i dobiješ ovo gornja deo videa orginal a donji obrađen i dalje je bitka u mraku ali razaznaješ likove i jasno vudiš šta se dešava a ne da samo čuješ.I zar nebi više uživo da je sam hbo te scene u mraku ovako obradio.

Poslednja izmena:
Kvalitet HBO snimaka svih serija je sam po sebi ispod proseka, ali sto se tice mraka, sve sam lepo video, nigde mi nije bilo mnogo mracno. Gama na 2.2.
c0420a126d2ade9d1d729aed84f64d8f.jpg

I da, dosta je bolji 1080p rip na netu, nego snimak na HBO GO.
Ovo gore je SS HBO GO, mrzi me da palim na kompu.

Poslednja izmena:
Pa ima sene žalim.
Kod mene na Samsung TV apk HBO GO je slika o.k. ,malo se nasteluje i extra

Kod mene slika vrhunska, nista nisam dirao, u pitanju samsung 4k tv, hbo go app

Generalno na HBOGo je slika dobra, a slabosti se vide uglavnom u tamnijim scenama. Lepo peglaju iako koriste nizak bitrate. Nemam u paketu HBO kanale da uporedim, ali recimo u poređenju sa slikom sa satelitskog risivera, vidljivo je lošije na HBOGo.

Pegla sam tv, što skuplji model to bolje pegla, sam HBO GO ima slab protok, samim tim je i slika takva kakva je na tv-ima koji ne rade peglanje.

Generalno na HBOGo je slika dobra, a slabosti se vide uglavnom u tamnijim scenama. Lepo peglaju iako koriste nizak bitrate. Nemam u paketu HBO kanale da uporedim, ali recimo u poređenju sa slikom sa satelitskog risivera, vidljivo je lošije na HBOGo.

Kod mene je slika nesto izmedju one dve na videu, i nista nisam propustio, kontam da je do tv-a, ne do snimka

Prijavio sam se za probnih mesec dana besplatno direktno na HBO sajtu, izgleda da i dalje ne moze da se koristi Smart LG aplikacija (aplikacija trazi TV pin kod, a taj podatak nema na HBO nalogu)?

Na mom nalogu postoji kod
b405949fda43d9afd91a5806642d02c8.jpg

Poslednja izmena:
Beše za direktnu pretplatu kod HBO Europe-a nije moguće koristiti WebOS app, a preko nekog od provajdera (SBB, Telekom, Telenor...) jeste?

Beše za direktnu pretplatu kod HBO Europe-a nije moguće koristiti WebOS app, a preko nekog od provajdera (SBB, Telekom, Telenor...) jeste?

Može od decembra 2018, kada su LG smart televizori dobili novi HBO GO aplikaciju.
Ona crna, dok je pre toga u meniju stajala samo ona stara siva aplikacija.

Pretplata mi je preko Telenora, ako nešto znači.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Koliko god neverovatno izgledalo, izgleda da je tako. Poslao sam pitanje podrsci za svaki slucaj.

Ja kada sam aktivirao na samsung tvu meni je kod izasao na aplikaciji na tvu i onda upises taj kod u podesavanja-uredjaji na nalogu. Znaci ne kucas taj kod na TV vec taj kod sto ti pise na TVu prekucas na nalog i aktivirace ti se.

Može od decembra 2018, kada su LG smart televizori dobili novi HBO GO aplikaciju.
Ona crna, dok je pre toga u meniju stajala samo ona stara siva aplikacija.

Svaka cast, ne bi mi palo napamet da postoje dve aplikacije. Uspeo sam da aktiviram na "novoj" aplikaciji, jer tu ne trazi TV pin nego ponudi kod kojim moze da se aktivira TV preko browsera ili Android aplikacije.

Jel ima neko isti problem na HBO GO.

7 epizoda " Pad vitezova " koja je trebala da bude juce se pojavila ali izbacuje gresku.

Annotation 2019-05-08 082725.jpg

Kod mene ne radi onaj addon za Kodi na Android tv. Tj. radi, ali ništa ne mogu da pustim... Postoji li neka začkoljica?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno