Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mali update sa testiranja novog procesora:

vazduh pretestiranje, temperatura u sobi 17C

Pogledajte prilog 126123

6ghz 1.45v , temp -100C ...

Pogledajte prilog 126122

Sta je ovde Bagio odlicno? MB,CPU,mem,napajanje i hladjenje = cifra boli glava i 6GHz ???
Ovo ...sorry ...sa tom opremom mozhe svako...
Znaci ne vredjam Pericu...vec nije poenta ciji je veci na smrzotini...vec na vazduhu u realnom radu....a evo prodje godina a 5Ghz nikad.....sramota....

Hm...CAR-e...nije samo za mene....vidim da je i tebe itekako zanimala....a coveku svaka cast...tako se to radi.....a ne rasprodaja magle.....od strane nekih....kojekude....

Naravno da jeste, ali ja itekako umem da napravim razliku izmedju 24/7 overkloka i ovog tzv. takmicarskog overkloka... sto tebi bas i ne polazi za rukom ;)
Nikakva "rasprodaja magle", samo drugaciji tip interesovanja, drugaciji vid overkloka.

Nekada davno sam se i ja bavio tim "za MHz vise" natezanjima, terao do samog kraja dok ne opale artifakti/BSOD/restart, cepao validacije dokle moze i slicno... doduse iskljucivo na vazduhu (eventualno 'ladnom sa terase :d), na vodu nikada nisam presao, a suvi led i azot - iako sam i sa njima imao dodirnih tacaka - me nikada nisu preterano zanimali.
Ipak, onaj pominjani 24/7 overklok, koji ima upotrebnu vrednost za svaki dan - to mi je na kraju krajeva uvek bilo primarno. A zato mi je i jako zanimljiva ona tema i sve slicne njoj ;)

CAR-e ...respect...ali se nismo razumeli...pola postova i hvaljenja unapred od strane odredjenih persona u ovoj temi je vidjeno i tu nema spora.....jer naslov teme je koliko vidim "Haswell arhitektura, glasine, činjenice, diskusija o novostima u arhitekturi" a ne "Sportski overclock u hladnjachi"
Ljudi....dokazano je da sa plochom od 90-100e....mozhe da se dobije...TOP OC za ovu godinu Hacika\kategorija... u Srbiji...na vazduhu...ma daj....znaci...u Intelu su uradili jedno veliko NISTA....Sandy je i dalje neprevazidjen.....tj. neka mi neko objasni sta je pa to implementirano epohalno kod Ivyja i Haswella........proslo 3 godine...i NISTA..... ah da.....prodavanje magle...ipak nije NISTA :D

Poslednja izmena:
Naravno da jeste, ali ja itekako umem da napravim razliku izmedju 24/7 overkloka i ovog tzv. takmicarskog overkloka... sto tebi bas i ne polazi za rukom ;)
Nikakva "rasprodaja magle", samo drugaciji tip interesovanja, drugaciji vid overkloka.

Nekada davno sam se i ja bavio tim "za MHz vise" natezanjima, terao do samog kraja dok ne opale artifakti/BSOD/restart, cepao validacije dokle moze i slicno... doduse iskljucivo na vazduhu (eventualno 'ladnom sa terase :d), na vodu nikada nisam presao, a suvi led i azot - iako sam i sa njima imao dodirnih tacaka - me nikada nisu preterano zanimali.
Ipak, onaj pominjani 24/7 overklok, koji ima upotrebnu vrednost za svaki dan - to mi je na kraju krajeva uvek bilo primarno. A zato mi je i jako zanimljiva ona tema i sve slicne njoj ;)

Upravo to, 24/7 OC je sustina svega. Za 4670K se krece u rasponu 4,3-4,6Ghz bez skidanja poklopca i cudesa.

CAR-e ...respect...ali se nismo razumeli...pola postova i hvaljenja unapred od strane odredjenih persona u ovoj temi je vidjeno i tu nema spora.....jer naslov teme je koliko vidim "Haswell arhitektura, glasine, činjenice, diskusija o novostima u arhitekturi" a ne "Sportski overclock u hladnjachi"
Aha, OK onda... nismo se razumeli ;)

Ja samo kazem, postoje razliciti aspekti gledanja na stvari... ti i ja imamo jedan (upotrebna vrednost za svaki dan), Perica sasvim drugi. I to je sve ;)
Ljudi....dokazano je da sa plochom od 90-100e....mozhe da se dobije...TOP OC za ovu godinu Hacika\kategorija... u Srbiji...na vazduhu...ma daj....znaci...u Intelu su uradili jedno veliko NISTA....Sandy je i dalje neprevazidjen.....tj. neka mi neko objasni sta je pa to implementirano epohalno kod Ivyja i Haswella........proslo 3 godine...i NISTA..... ah da.....prodavanje magle...ipak nije NISTA :D
Nemoj tako, pa radili su na IPC-u k'o pomahnitali :d

A i integrusa je sada bomba! :D

Razvalili su sa unapređenjima, prosto me sramota kad moram ljudima da objasnim kako su dve generacije core arhitekture facelifting koji za posledicu ima apsurd da K modeli jednostavno ne treba da postoje jer su potpuno izgubili smisao.

Sta je ovde Bagio odlicno? MB,CPU,mem,napajanje i hladjenje = cifra boli glava i 6GHz ???
Znaci ne vredjam Pericu...vec nije poenta ciji je veci na smrzotini...vec na vazduhu u realnom radu....a evo prodje godina a 5Ghz nikad.....sramota....

Znam kakvi su lesevi vecinom 4770k i ovo je jako lepo da na tom naponu radi na 6ghz. Mene evo ne interesuje overclock za svaki dan, nego me interesuje tecni azot i iskljucivo tezni azot, jer kada benchujem samo sa azotom radim. Stvar je ukusa ko sta voli, neko voli OC za svaki dan, nego voli LN2...
A ovde je jako fin primerak CPU-a, ploca je isto odlicna. Imam pri rukama AsRock Z77 OC Formulu i samo reci hvale. Z87 je sigurno jos bolja i zgodnije za extremni overclock.

Imam 2500k i ne planiram u skorije vreme da ga menjam, jer je Sandy odlican. Sta ima veze sto je okacio rezultate covek na minusu? Jel u pitanju 4770k, znaci Haswell? Na kapiram stvarno...

I najvise volim kada kazu "sa ovom opremom moze svako", to mi je najjace :D

Poslednja izmena:

Da moze svako na 6ghz na samo 1.45v i ne moze, da znas malo vishe o tome bilo bi ti jasno, tvoje potenciranje vrhunske opreme je vishe postalo dosadno. Ako prednosti neke arhitekture posmatras kroz megaherce koje mozes da navatas na vazduhu uzmes starog celerona 775 socket i dalje ti ne treba, a ovo sve ostalo na ovamo sto su radili je izgleda boranija za tebe, jer boze moj taj celeron linxuje na 5ghz zmureci....
Sto se tice opaske oko cene opreme, pa recimo da bi te par stvari iznenadilo, tipa da memorija koja je na 2600mhz na cl 8 12 8 moze da se nadje za 30-60 eura kit na ebay (u pitanju je kod mene konkretno PNY memorija na 2000MHZ cl9, sa PSC cipovima ), napajanje korisceno za ovu priliku je bilo Seasonic od 430W ( tacna oznaka SS-430GB)...
Prosto je neverovatno kako se kod tebe javlja neka potreba da nesto unizavas, i pri tome pokusavas da proturis neku socijalnu pricu u temi o hardveru, u kojoj ti ispadas narodni Robin Hud koji sa socijalom od opreme dere neke zamisljene protivnike. Ja na svoj nacin doprinosim temi, a tebe ako iritira uzmes tvoju "jeftinu" opremu i lupis ignore na moje postove i ne smaras vishe, e da naravno ja ovim ne vredjam tebe abacus nego samo isticem prodavanje magle od strane nekih :d

Momak koji je odradio testove sa 3770k ima jako dobar primerak, idealno bi bilo napraviti korelacije koje sam i ranije inicirao a to je recimo min. boot voltage na kloku na kojem se radi linx, i onda recimo linx voltaza bez avx, pa sa avx ( alokacije memorije itd...) i mozda jos neki reprezentativni test ( cinerbench...). Takav neki pregled bi bio od koristi jer laganim ispitivanjem recimo min. boot voltage na odredjenom taktu bi se mogli otprilike naslutiti parametri i za ostalo.

primer:

proc 3770k

min. boot voltage 5ghz HT off 1.2v
screen007.jpg

linx bez avx alocirano 772mb mem na 5ghz ( HT on ) 1.248v ( LLC ukljuceno na 1 kod OC formule )
screen011.jpg screen012.jpg screen013.jpg

Da bi bilo potpuno tu bi trebalo jos dodati gore nabrojano, i sa nekom takvom bazom bi korisnici imali vrlo vredne informacije.

Intel je izbacio zanimljiv test XTU koji je dosta zahtevan i ono sto je dobro moze preneti parametre sistema isto kao informaciju, pa necija setovanja mogu posluziti prilikom podesavanja masine. Hwbot ima bazu koja se prilicno siri iz dana u dan i gomila ljudi ima rezultate na vazduhu na razlicitim platformama pa moze posluziti kao dobra usporedba takodje....

Da moze svako na 6ghz na samo 1.45v i ne moze, da znas malo vishe o tome bilo bi ti jasno, tvoje potenciranje vrhunske opreme je vishe postalo dosadno. Ako prednosti neke arhitekture posmatras kroz megaherce koje mozes da navatas na vazduhu uzmes starog celerona 775 socket i dalje ti ne treba, a ovo sve ostalo na ovamo sto su radili je izgleda boranija za tebe, jer boze moj taj celeron linxuje na 5ghz zmureci....
Sto se tice opaske oko cene opreme, pa recimo da bi te par stvari iznenadilo, tipa da memorija koja je na 2600mhz na cl 8 12 8 moze da se nadje za 30-60 eura kit na ebay (u pitanju je kod mene konkretno PNY memorija na 2000MHZ cl9, sa PSC cipovima ), napajanje korisceno za ovu priliku je bilo Seasonic od 430W ( tacna oznaka SS-430GB)...
Prosto je neverovatno kako se kod tebe javlja neka potreba da nesto unizavas, i pri tome pokusavas da proturis neku socijalnu pricu u temi o hardveru, u kojoj ti ispadas narodni Robin Hud koji sa socijalom od opreme dere neke zamisljene protivnike. Ja na svoj nacin doprinosim temi, a tebe ako iritira uzmes tvoju "jeftinu" opremu i lupis ignore na moje postove i ne smaras vishe, e da naravno ja ovim ne vredjam tebe abacus nego samo isticem prodavanje magle od strane nekih :d

+1

Pozdrav svima

Zanima me da li jos uvek rade verzije biosa za OC na b85 i h87 cipsetovima ?
Ako rade moze naki link za skidanje molim.

To znaci ako vozis istu formulu kao i neki poznati vozac forumle jedan da ces odvozati isto kao on? I niko ne kaze da na ploci od 100e taj proc ne moze da ide na 6Ghz
Iz takvih komentara se vidi ko sta zna

Momak koji je odradio testove sa 3770k ima jako dobar primerak, idealno bi bilo napraviti korelacije koje sam i ranije inicirao a to je recimo min. boot voltage na kloku na kojem se radi linx, i onda recimo linx voltaza bez avx, pa sa avx ( alokacije memorije itd...) i mozda jos neki reprezentativni test ( cinerbench...). Takav neki pregled bi bio od koristi jer laganim ispitivanjem recimo min. boot voltage na odredjenom taktu bi se mogli otprilike naslutiti parametri i za ostalo.

primer:

proc 3770k

min. boot voltage 5ghz HT off 1.2v
Pogledajte prilog 126804

linx bez avx alocirano 772mb mem na 5ghz ( HT on ) 1.248v ( LLC ukljuceno na 1 kod OC formule )
Pogledajte prilog 126805 Pogledajte prilog 126806 Pogledajte prilog 126807

Da bi bilo potpuno tu bi trebalo jos dodati gore nabrojano, i sa nekom takvom bazom bi korisnici imali vrlo vredne informacije.

Intel je izbacio zanimljiv test XTU koji je dosta zahtevan i ono sto je dobro moze preneti parametre sistema isto kao informaciju, pa necija setovanja mogu posluziti prilikom podesavanja masine. Hwbot ima bazu koja se prilicno siri iz dana u dan i gomila ljudi ima rezultate na vazduhu na razlicitim platformama pa moze posluziti kao dobra usporedba takodje....

70GFlops-a ??? Hm...tu nesto ne valja....

To znaci ako vozis istu formulu kao i neki poznati vozac forumle jedan da ces odvozati isto kao on? I niko ne kaze da na ploci od 100e taj proc ne moze da ide na 6Ghz
Iz takvih komentara se vidi ko sta zna

Sta reci....osim...prodje godina a na Haswell-u 5GHz nikada....
I zamolio bih siri auditorijum da se ne frljamo sa izjavama tipa..." vidi se ko sta zna"...jer poenta je da su majmuni iz Intela namerno ogranicili OC.....a TO ovde neko ne shvata i ne zeli da prizna te onda krecu prozivanja i kacenje kvazi testova ex-generacije CPU-a,memorije..... i kojecega.....

Za primetiti je i 32-bitno okruženje.

70GFlops-a ??? Hm...tu nesto ne valja....

Da si malo obratio paznju na post odgovor bi se dao naslutiti...

I zamolio bih siri auditorijum da se ne frljamo sa izjavama tipa..." vidi se ko sta zna"...jer poenta je da su majmuni iz Intela namerno ogranicili OC.....a TO ovde neko ne shvata i ne zeli da prizna te onda krecu prozivanja i kacenje kvazi testova ex-generacije CPU-a,memorije..... i kojecega.....

Kacenje, kao primer rezultata koje sam imao pri ruci su navedeni sa namerom da se ukaze na princip po kojem bi imalo smisla posloziti rezultate i napraviti bazu od koje bi svi imali koristi ( kako za Haswel procesore tako i druge generacije), ali tvoja kratkovidost ti ne dozvoljava da sagledas bila sta...
Test maximalnog takta memorije ( na mom primerku je osrednji IMC ) pokazuje neku od mogucnosti platforme i u duhu je ovog thread-a, za razliku od tvojih poslednjih postova cija je svrha upitna?!?!

Realno Perice....od svega ovoga nema vajde.....jedino sto ima smisla u zadnjih 3 godine je kupovina SSD-a i bez toga se ne mozhe ziveti i raditi normalno .....za mene je to jedina novotarija koja je malo je reci epohalna....jer dzabe smo ulagali svih ovih godina u nasa cheda....kada nismo imali onaj pravi dozivljaj brzine i tishine....a ovo sa procesorima....i platformama .....ne zasluzuje ni sekund ichijeg vremena.....
Jer evo sta cemo dobiti:
http://www.pcgamer.com/2013/09/12/intel-reveal-new-broadwell-cpu-technology-due-out-next-year/
http://arstechnica.com/gadgets/2013...broadwell-cpus-delayed-due-to-yield-problems/

potrosace na kasicicu.......tj. ode Intel u telefone i tablete...a desktop...ko shljivi....ah...da a X99 "Wellsburg" chipset...i Haswell-E....e to ce te da bude unapredjenje do bola....
Tj. ako do sada nisam bio precizan i koncizan a nekome izgledao konfuzan....da ipak budem dovoljno jasan: meni pare ne padaju sa neba kao i vecini ovde na forumu pa da mogu da trpim izdr..anja od strane Intela...prodavanje m.da za bubrege ....a na sve to da se nadovezuju josh neki i da mi popuju kao je to sve sjajno i bajno...znaci NIJE...i NECE ni postati preko noci uz sufiks E,X,Y,Z.....ili bilo koji drugi....

Poslednja izmena:

Jos samo da i ti shvatis da je to zaista tako, "...neko ne shvata i ne zeli da prizna...">>dupla tvrdnja, znaci da ti sam prihvatis svoju tvrdnju, meni je za taj iskaz da ga zaista prihvatim, trebalo neko vreme, za ovo sto si ti rekao, i onda sam digao ruke od svega, ubedjivanja, itd...preporucujem i tebi isto...nema svrhe, samo gubis nerve bez razloga.
Drugarski pozdrav!

Jedno pitanje oko 4770k moze li se na njemu pokrenuti vm i sta znaci sto su mu te opcije zakljucane fabricki.

Može se pokrenuti VM ali bi za vertuelizaciju bio bolji model bez K koji ima VT-d, TSX-NI, odnosno hardverski podpomognutu virtuelizaciju.

Pozdrav drugari po procesoru. Ponovio se ja sa 4670K pre neka dva meseca ali sam gurao na internoj grafici na pa nisam nista hteo da overklokujem. Sada sam uzeo ovu grafiku uz koju daju BF4 pa bih sada hteo da dignem i procesor. Celu konfiguraciju mozeze videti u mom profilu. Jedino sto ja znam jeste da treba da ugasim C6 i C7, e sad mi vi recite kako i sa kolikom voltazom i fekvencijama da krenem i da li jos nesto treba da uradim. Ovo su mi temp na stock. Jedinu jos igru koju imam je WOT i u njoj mi temp ne prelazi 40c.

Pogledajte prilog Untitled.bmp

Kolika je maksimalna dozvoljrna temperatura prilikom linx avx za i5-4570? Uzeo sam skoro 212 evo i za sada je temperatura najtoplijeg jezgra 73 stepena posle 30 min linxa. Jel to ok ili da se brinem :) ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno