Pa ako neko već briše postove, trebalo bi onda da pobriše pola postova u proteklih par nedelja ili koliko već ova saga-telenovela traje...
Sam Kosta je pominjao da nešto renda, obrađuje fotke šta već. Da li mu je to hobi ili posao, nije ni bitno, ali ako mu je potreban vrhunski CPU i bitne su mu i najsitnije nijanse, šta palamudi ovde u vezi Hase ovoliko?
Ako mu je to toliko bitno za posao, onda je trebalo odavno da se otvori za 2011 familiju CPU-ova. Mogao je da uzme neku vrh X79 plojku, uzme 8320, pa čeka Ivy-E i onda uzme naslednika 4930k ili 4820k ili šta već, OC-ne to koliko može da bude rock stable i to je to.
Ili ako nema para (kako kaže) da ide na jeftiniju varijantu s nekom polovnom visherom (pa da uzme posle parni valjak, koji će verovatno moći da udene u njegovu postojeću plojku), već ima 16gb rama i cepa, pa koliko para toliko muzike. Nek uzme kad bude mogao dva brža diska pa da renda s jednog na drugi i to je to.
Bilo koja od ovih opcija bi radila bolje nego ovo što sada ima, pa čak i da uzme Hasu i7 na default, mada bi mu to bilo najmanje isplativo rešenje, zbog nove ploče.
Kad se sve sabere i oduzme, ne znam šta onda palamudi i praktično zahteva od drugih da vrte ove i one testove, kad već zbog love verovatno neće uzeti ni Hasu?
Očigledno ili voli da podjebava ili nije ni svestan kako se ponaša i koliko smara ljude. Bez ljutnje, Kosta, ali tako je. I ja sam u sličnoj situaciji pa ne smaram naširoko po forumu.
Enivej, da se vratim na topic, ono što mene toliko iznenađuje kod Hase je što se izgleda bre mnogo greje i bez OC-a.
Meni OC na primer i nije toliko interesantan u smislu hobija, tako da meni lično odgovara bar neki iole pristojan OC koji npr. jedan NH-D14 sa ventovima na 7v može da drži pod kontrolom i da sve bude rock stable... a Hasa je izgleda dosta daleko od toga.
Čini mi se da će iskusni OC-eri vremenom uspevati da dobiju sve bolje i bolje rezultate sa trenutnim batch-om procesora, ali koliko god uspeli da izvuku iz Hase, pogotovo bez skalpiranja, čini mi se da Hasa neće izgubiti epitet luzera...
Jeste da Intel nema frku od konkurencije pa ne mora da juri veliki napredak iz generacije u generaciju, ali ovo mi se zaista trenutno čini više kao korak unazad.
A još izašle tako lepe plojke, dušu dale za OC muda-sarme... ovo mi dođe kao da neko otvori vrhunski high class restoran s kristalnim lusterima itd, a služi fast food u njemu.
Sve ovo bi mi bilo donekle i logično od strane intela, jer ovo je ipak mainstream platforma, pa da enthusiast platforma bude ta kojoj će OC biti primarniji od potrošnje, ali zašto proizvođači ploča onda nisu išli u istom smeru, već zvone na sva zvona o fantastičnim OC mogućnostima itd itd?
Zar su bre tolike mega-kompanije nesposobne da usaglase namenu svojih proizvoda za istu-sličnu ciljnu grupu?