Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok ga neko sa foruma ne opečati na tih 5, može samo da se slika.

^Bilo 2 strane unazad. Ne zna se da li je fake...

Pa nije bas da nema nikakvog napretka Intel je najavio da ce Haswell imati 2-3 puta jacu grafiku od Ivy Briga koji je i sam u tom pogledu doneo veliku napredak u odnosu na Sandy Bridge.

Intel sa Iris HD 5000 konačno donosi moćnu integrisanu grafiku
Author: Goran Aničić [Benchmark] 02.05.2013 u 14:56
Podeli tekst sa prijateljima:

Intelovi integrisani HD procesori uključujući tu i one na Ivy Bridge i Sandy Bridge modelima, oduvek su bili autsajderi na tržištu grafika, ali bi to uskoro moglo da se promeni. To ne znači da će nove integrisane grafike moći da se takmiče sa AMD Radeon ili Nvidia GeForce grafikama, ali je Intel spreman da impresionira sa novim Iris jezgrom. Iris je ime za HD 5000 iGP koji će se nalaziti unutar Haswell procesora koji stižu u junu 2013. godine. Oni bi trebalo da budu dva puta brži u 3D od HD 4000 koji se nalazi u Ivy Bridge u laptopovima, i tri puta jači od onih koji se nalaze u desktopovima

Mozete vi da pricate sta ocete, ovo ce biti strava procesor, jedino steta sto nema zdrave konkurencije (hint AMD) pa da intel ponudi 6 jezgara ber grafike za 300e! :)

Ako donese 5ghz klokovanjem na vazduhu bice odlicno, mada sumnjam da ce tako nesto da se desi. Narod se navikao na neke drasticne skokove sa novim generacijama, na zalost zbog nedostatka konkurencije to danas vise nije slucaj.

Pa s obzirom da mu treba 0,904V za 5ghz :p moci ce bez problema na vazdusnom hladjenju :D

to je vrlo moguce radjeno na nekoj gigashit plojki na kojoj cpu-z ochitava za vcore vccio ili vccsa napon :D...nema druge...

Ili je u pitanju ploca specijalno napravljena za Haswell-a :d Salim se naravno jer ocigledno je tesko poverovati u tako nesto ali ako ispadne da je tacno pojescu svoj post:p
Sve u svemu preskacem ja ovo jer stvarno nema potrebe za ovim kad je desk konfa u pitanju

pa ako su ovi tracevi tacni onda je oc jedini nacin da se iskupi... i naravno najjaca grafika ne samo na i7 vec i na i3 gde ima najvise smisla

Postoje i i3 procesori sa najjacom grafikom tako da je vrlo moguce da cemo ih i u slucaju Haswella ponovo dobiti. ;)

zasto ce biti strava?

Zato sto je tako rekao Zeljko, eto zasto. A svi znamo da on vise voli Intel neg' mamu i tatu.

Uostalom, vidi po njegovim postovima (sto tom koji si citirao, sto u prethodnom u ovoj temi, sto u nekim ranijim) ko je kriv sto Intel *opet* izbacuje fijasko od procesora...

Opet ? Pa, najjaci Intel procesori se sasvim lepo nose sa konkurencijom iz AMD-a.

Poslednja izmena:
Da, opet. Isto kao i za Ivy.

Core i7 je bila neka druga prica. Normalna prica.

Ko je kupio npr i5 2500k/i7 2600k pa i neki IB sa k i naklokovao na 4,5Ghz moze samo da cita ove vesti o ''novim Intel tehnologijama'' i da se smeje :) Jedne jos 2-3 godine da se smeje i uziva u najbrzim procesorima.

Ko je kupio npr i5 2500k/i7 2600k pa i neki IB sa k i naklokovao na 4,5Ghz moze samo da cita ove vesti o ''novim Intel tehnologijama'' i da se smeje :) Jedne jos 2-3 godine da se smeje i uziva u najbrzim procesorima.

Upravo tako, hihihihi :D

Sve zavisi od potreba, neko se smeje i sa celeronom ( 775 socket )jos uvek a neko ne. Cinjenica je da maximalna frekvenca nije bila primarna u razvoju haswela, nego optimizacija potrosnje, poboljsanje mem kontrolera kao i integrisane grafike. Koliko su uspeli da optimizuju sam procesor i unaprede ga u odnosu na ivy pokazace testovi uskoro...

Lol koliko ste istrolali sa 2500k i 2600k evo na oglasima osvanuse precenjeni :D

Realno, ne isplati se uzimati. Ja sam presao sa Q9300 na i5 3550 i kako mi se cini, necu ga neko duze vreme menjati. Igre melje, sistem radi super, ne vidim zasto bih prelazio na Haswell

Meni izgleda zanimljiv :D sa razlogom, ali da sam pljunuo za neki jaci i5 ili i7 ne bi ni gledao malo vesti i glasine.

Meni treba jak procesor sa kojim cu moci da pokrenem neku casual igru i odradim ponesto graficki, a da mi cpu ne umire (a volim sto tisu masinu), tako da sa te strane ovo nije lose. I nista vise od nije lose. Sa druge strane, mogu da ostavim sadasnji procesor i kupim za te pare pasivni gpu da izuva ako mi je do tisine...ako i sledeca generacija bude imala igp skok od 300% to ce vec biti nesto.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno