Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda ce ostaviti LE varijante u Crno-Plavoj kombinaciji :D

Mi koji volimo plavu boju mozemo da se nadamo da nas nece izneveriti Gigabyte sa UD5 modelima ;)

svasta , zuto - crna od asusa, samo da nabacim zlatne navlake na zube i eto uklopih se sa plocom....
Zuto-crna kombinacija deluje odbojno, bar da je od zlata pa da mi se isplati skinuti hladnjake ;)

ASRock Z87 Professional extra 2 mrezne , core 3d ;) sta da kazem izgleda : ocekuje nas popalava odlicnih z87 ploca !

ne verujem da je Asus odustao od plavo-crne kombinacije, meni vise izgleda da je promana seme boje sam za Deluxe model da bi se razlikovala od ostalih ploca, kao prestiz (Deluxe).
meni se nedopada crvno-crna kombinacija boja, dok mi se svidja Asus Gryphon mATX i Hero zbog rasporeda PCI-E slotova, a od ostalih proizvodjaca Gigabyte G1.Sniper M5, ima najbolji raspored PCI-E slotova za sad u mATX klasi ploca jer karte nece biti kao u sendvicu vec mogu malo da se razmaknu i da dobiju podjednako hladjenje.

sto se procesora tice, koliko sam video Intel je uveo novu numeraciju kod i5 procesora a to je broj 6 odnosno i5-4670K ce biti top model, nadam se i sa vecim klokom i da nece biti one "zvake" ispod IHS-a namesto paste.:type:

da li su resili pricu oko ihs-a?

Koliko je meni poznato, IHS nije zalemljen za die. Ne mogu da nadjem post gde je navodno Haswell de-lidovan, pa ostaje da sacekamo da NDA istekne. Cak iako nije zalemljeno, moguce je da su stavili bolju pastu/TIM negoli na Ivy.

Poslednja izmena:
Što se boje tiče to mi je totalno nebitno, može i roze da bude što se mene tiče.

P.S. Mhm, možda roze i nije toliko loše.

Ala ovo čudo "paše" uz Lightening GPU-ove :D

Neki kinez je navodno testirao market CPU verzije 4570k i 4770k

http://www.cpu-world.com/news_2013/...of_Core_i5-4570_and_i7-4770K_CPUs_posted.html

"Looking at the results, one might say that Haswell's CPU performance is pretty much the same as performance of Ivy Bridge counterparts. Haswell chips are slower at reading from memory, but faster at writing to, or copying data in memory. Ivy Bridge-based 3770K was slightly faster in Super Pi, Cinebench 11.5 and Fritz Chess benchmarks. Haswell CPUs do have much higher graphics performance, up to 31% in Cinebench OpenGL test. Lower, than expected, performance of Haswell parts could be attributed to an early motherboard BIOS, and/or a choice of benchmarks. The 4th generation microprocessors should perform better in other tasks, and especially in programs, utilizing new AVX2 and FMA3 instructions."

mozda je laz naravno ali opet ... sve u svemu ko je na sendiju ili ivici "ja tu nista ne bi diro" :)

Poslednja izmena:
Kako je krenulo, nećemo tu još ništa dirati 'for a while'.

The "admin" user also ran tests on Core i7-3770K, and made an attempt to run them on Core i7-4770K, overclocked to 4.5 GHz. Overclocked 4770K, even with water cooling, was not stable enough to complete Cinebench 11.5, and running more CPU intensive benchmarks like Prime95 was out of the question. It seems that, like their Ivy Bridge predecessors, Haswell CPUs exhibit the same problem operating at high or very high temperatures when overclocked.

je*eno grozno! daj boze da nije tacno.

ako je tachno.....teshka tuga.....sendic keva, bio i ostao :)

ima jos vremena da se ispeglaju musice i bagovi ali ako je ovo tacno nece biti nista spektakularno bolje ni na launchu.

ne mogu da ispeglaju pa da bude neshto drastichno bolje nego ovo sada...e sad, jedino ako je ovo neka teshka laz.

I da neispeglaju za najveci deo njihovih korisnika to nije bitno jer ionako preko 90% Intelove prodaje cine neotkljucani procesori.

koja je poenta novog procesora ako je opet gori od prethodnika?
naravno da najveci broj korisnika ne klokuje, ali ne mozesh reci da to nije bitno.

to kao kad bi rekao da moto sport nema svrhu, jer boze moj, 99.9% ljudi vozi aute na defaultu.

Poslednja izmena:
Vidim ja da neće ginuti skalping! :d

koja je poenta novog procesora ako je opet gori od prethodnika?
naravno da najveci broj korisnika ne klokuje, ali ne mozesh reci da to nije bitno.

to kao kad bi rekao da moto sport nema svrhu, jer boze moj, 99.9% ljudi vozi aute na defaultu.

Jednostavno 95 % Intel procesora koji se prodaju u Srbiji i ne mogu da se koriste u sportske svrhe jer imaju zakljucani mnozilac kao i moj Core i5. Stavise iz razgovora sa ljudima koji profesionalno rade sa procesorima sam saznao da najveci deo prodatih Intel procesora cine Core i3 i slabiji cipovi. Druga stvar je bila pre par godina kada si mogao da uzmes najeftiniji Intel koji radi na 1.8 GHZ i bez problem ga kloknes na 3.4 Ghz ili jos ranije kada si mogao da kupis Celeron na 300 Mhz koji si mogao da postavis na toliku frekvencu da je bez problema tukao najace visestruko skuplje Pentium II procesore.

Poenta je da ce cak iako ta dva procesora budu sporiji od predhodnika, zbog manjeg takta prilikom klokovanja, ostalih nekoliko desetina procesora koje ce predstaviti (i koji ce u buducnosti ciniti najveci deo trzista) biti brzi od modela koje zamenjuju.

Poslednja izmena:
Koji profesionalno rade sa procesorima? Sta to znaci? Oni koji prodaju procesore ili oni koji se bave profesijom koja zahteva "jaci" CPU? Posto ces muciti muku ako budes koristio slabije od i3 za video editovanje/montaze/renderovanje i ostale stvari.

Pa naravno oni koji ih prodaju. Doduse ti podaci su stariji od godinu dana i odnose se na Sandy Bridge procesore ali cisto sumnjam da je danas situacija drugacija.

nije ni bitno da li je nova generacija procesora,socketa,cipsetova itd bolja,brza od prethodne,bitno je da Intel ima to kome da proda....:)

mislim,vazno da se nesto radi,tj da se ne sedi skrstenih ruku....intel stancuje nove (bespotrebne) generacije procesore,ostvaruje profit i puni sopstvene dzepove,a zadovoljni kupci trljaju ruke jer su IN (imaju najnoviji komad hardwera i mogu da se hvale po komsiluku i forumu) i imaju 5 % bolje ili losije :D :beat: performanse,i svi zadovoljni...:)

Poslednja izmena:
Ne znam koji je trenutno odnos ali budite sigurni da kod nas vecina i dalje kupuje dvojezgarne Intel procesore tako da ce ti ljudi itekako osetiti poboljsanje pri prelasku na novu generaciju. Uostalom pogledajte ovaj katalog i videceta da naprimer ova firma od preko 70 konfiguracija od kojih je sigurno preko 50 sa Intel procesorima nema u ponudi ni jednu sa otkljucanim Intel procesorom sto sigurno ne bi bio slucaj da u nasoj zemlji vecina kupuje K procesore.

http://www.tehnomanija.rs/index.php...stock=&sort=name&price_min=&promo=&price_max=

Poslednja izmena:
Intel će uvijek imati kome da proda, dok je ovakva konkurencija.

onaj ko je vec na ivy taj ce preskociti cak i oni sa sandy. dok se ne pojavi oficijalni benchmark ne verujem nikome

:nadaumireposlednja:

Bitno je da je veci broj :) veci broj veca pisa
Ko je na sendiju neka ostaje na istom, najbolji intelovi procesori u zadnjih par godina TBH
Ovo sa ivicom i haswelom je bas smor sta rade, aj da i3 bar ima krstenu integrisanu grafiku pa da ima smisla uzimati i3 zbog grafike, dobijes i zverku procesor i dobru grafiku, nego ga i tu kasape :(

Kao što neko reče, ne verujem ovim testovima dok se ne pojave zvanični testovi početkom juna meseca.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno