Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pozdrav. Jel ima ovde neki thread za prodaju hardvera, prodao bih Evga ftw3 3080 bez lhr-a, al ne znam gde da okacim. Ja sam je koristim za gejming, probao sam Nicehash, izbacuje 100mh/s, maks 90c hotspot kod mene u kucistu. Nemam vremena za igranje, skuplja mi prašinu bukvalno u kompu. Cenu i detaljab opis cu okačiti gde smem. Hvala unapred na odgovoru.

Imas sekciju sa oglasima, lako ces naci.

Za koji dan će biti dostupan softver za otključavanje Nvidia LHR kartica, uz modifikaciju biosa i instalaciju modovanih drajvera moći će da kopaju punim potencijalom;
Da neko ne bi slučajno naseo na ovo, potvrđeno malware

Prilozi

• Screenshot 2022-02-23 202647.png
    Screenshot 2022-02-23 202647.png
    37.3 KB · Pregleda: 60
Tesko da je ovo tacno
A i krajnje nepotrebno nama majnerima u ovom trenutku. Mislim da nista ne bismo dobili otkljucavanjem trenutno

Zašto ne prepoznaje 6700xt kartice? Svež simplemining poslednja verzija, i poslednja verzija phoenix minera. Pre svega mi treba da radi na windowsu ali tek tamo nema šanse da namestim i nemam pojma kako, jer sve nakon polaris kartica je horor. Pa sam za privremeno probao simplemining jer bi tu trebalo kao da bude "jednostavno" ali ni od toga nema ništa...
Na guglu naravno ni reči o ovome, strašno.

Prilozi

• 20220305_214105.jpg
    20220305_214105.jpg
    439.8 KB · Pregleda: 30
  • 20220305_214114.jpg
    20220305_214114.jpg
    260.8 KB · Pregleda: 28
Zašto ne prepoznaje 6700xt kartice? Svež simplemining poslednja verzija, i poslednja verzija phoenix minera. Pre svega mi treba da radi na windowsu ali tek tamo nema šanse da namestim i nemam pojma kako, jer sve nakon polaris kartica je horor. Pa sam za privremeno probao simplemining jer bi tu trebalo kao da bude "jednostavno" ali ni od toga nema ništa...
Na guglu naravno ni reči o ovome, strašno.
Sta ti je to strasno, zagrej malo stolicu. Moje karte rade na Windows-u 10, i nikakvih problema nemam, tj. povremeno zna da zabode kada se win azurira itd.
Edit:
Koje 6700 kartice imas?

Za simplemining je bila posebna verzija za seriju 6xxx, pogledaj malo bolje.

Ne razumem šta da pogledam malo bolje? I gde.
Kakav specijalni image za 6xxx seriju kada piše da podržava sve moguće kartice. Jel si ušao skorije na sajt simple mininga?

bqnsjvy.png

Sta ti je to strasno, zagrej malo stolicu. Moje karte rade na Windows-u 10, i nikakvih problema nemam, tj. povremeno zna da zabode kada se win azurira itd.
Edit:
Koje 6700 kartice imas?

Pa strašno je što poslednja verzija simple mininga ne prepoznaje uopšte kartice i krešuje poslednji phoenix miner 6.0 kojeg su oni postavili za default, i što izbacuje one errore crvenim slovima za koje nigde nema reči i rešenja zašto se to događa. To jednostavno mora da se ubode u usb i da radi istog momenta i da se podesi za 20 sekundi.
Na windowsu pogotovo krešuje odmah, jer naravno nemam pojma kako treba da izgleda bat fajl i tekstualne komande u phoenix mineru za te kartice niti to ima da se nađe igde na internetu, svuda su samo podešavanja za te glupe linux sisteme hiveos i simplemining što nema dodirnih tačaka s windowsom.
Powercolor su ali to je najmanje bitno ko je proizveo karticu.

Poslednja izmena:
Za Windows 10 drajveri 21.5.2, Phoenix miner 5.8c i sve radi bez greske. Azuriraj Windows.

Ma nema veze s windowsom i drajverima to je sve ok instalirano. Treba mi tačno kako izgleda bat fajl za phoenix miner i tekstualne komande za te kartice, za klokove napone ventilatore itd. Ili koji softver tačno se koristi za štelovanje i tačna podešavanja (screenshot). Nadam se da nije iz amd drajvera tamo ono jedna po jedna kartica svaka posebno podešavanje jer je to suludo.

Ja kad sam skidao image za 6xxx seriju bila je beta verzija, rade mi i 6600xt i 6700xt rigovi sa tom verzijom. Vidim da je sad beta za 6400 i 6500.
Pokusaj da drugim majnerom za svaki slucaj.
Trenutno mi kopaju sa teamredminer-om.

Ma nema veze s windowsom i drajverima to je sve ok instalirano. Treba mi tačno kako izgleda bat fajl za phoenix miner i tekstualne komande za te kartice, za klokove napone ventilatore itd. Ili koji softver tačno se koristi za štelovanje i tačna podešavanja (screenshot). Nadam se da nije iz amd drajvera tamo ono jedna po jedna kartica svaka posebno podešavanje jer je to suludo.
Ja podesavam preko AMD drajvera. Podesis jednom, sacuvas profile i posle samo ucitavas ukoliko se resetuje rig, dva klika misem.
Edit:
Ne znam da li uopste moze preko Phoenix miner-a da se podesava.

Stavio sam i ja privremeno teamredminer na simple miningu on je prepoznao kartice.

Na windowsu je neophodno da bude potpuno automatizovano kada se resetuje ili nestane pa dođe struja da prvo učita podešavanja klokova ventilatora napona pa da zatim startuje majner. Ako mora ručno to sa profiliima je potpuno neupotrebljuivo tj neprihvatljivo za mene. Videću.

Da, malopre sam se setio da nije htelo sa svim majnerima da radi. Trm i gminer znam da rade sigurno. S tim sto mi se trm pokazao mnogo stabilnije.

Izgleda cemo uskoro moci da ocitavamo VRAM temperature i na HiveOS (za kartice koje imaju taj senzor na sebi).
Konacno je uradjena podrska na Linuxu za to :

Pitanje za ljude koji su probali simple i hive.. koji vam je bolji i zasto ?

Ja cenim da je to subjetivo da se ne moze reci da je bolji jedan ili drugi

Ubacite i RaveOS u trilemu :)

Probao na istom rigu

Simple mi je pregledniji
Hive izgleda da je fuknionaliniji kada se sve podesi (majneri, poolovi, adrese..)
Hive kao da bolje se snalazi sa losijim karticama
Simple izvukao koji mhs vise sa istim podesavanjima, hive izvukao koji mhz vise na memoriji

Rave nisam probao ali sam planirao da ga testiram

SMOS-LINUX je isto ok veoma slican kao simpleminig + moze da ubacuje bios na kartice direkno kao hive

Moze i simplemining komandom isto da ubaci bios, ali to je za starije karte. Za nove nema potrebe, tako da mu dodje na isto koji god koristili. Ja licno koristim simplemining, a verujem da se 90% ljudi zadrzi na onom na kome krene, jer realno nema potrebe menjati.
Prednost je sto je izuzetno prost, mada je po meni bio jos i bolji pre poslednje izmene samog izgleda, i bukvalno je cak i lakse uraditi bilo sta sa telefona nego racunara, ja nisam pristupio sa racunara jos prilikom instalacije poslednjeg riga.
Imaju odlicnu podrsku i bukvalno ce vam izaci u susret maksimalno u svakom trenutku.
Naplacuju 2$ po rigu.
Ko ima jedan rig svakako prednost ima hiveos jer je tada koriscenje besplatno, ako nisu u medjuvremenu nesto promenili.
Kad se samo setim windowsa, svi su vrhunski :)

Simplemining je ubedljivo najprostiji i najjednostavniji os. Moze malo dete da ga koristi

Kakva su vasa iskustva u vezi razmaka izmedju kartica u rig?
Stavio sam malo veci razmak ali imam osecaj da su temp malo vece nego kad je razmak izmedju kartica bio manji.

Nisam primetio neke razlike sa manjim ili većim razmakom, iskreno.

Pozdrav ljudi, crkao mi je lan port na ploči pa me interesuje jel imao neko iskustva sa nekim usb lan adapter-om? Konkretno na simplemining-u mi treba, da li to radi, postoje li neke opcije da se lan poveže preko nekog adapter-a i radi normalno na linuxu?

Da ne gubis pcie imas i preko usb-a, doduse nisam ga koristio, ali bi trebalo da radi.

Kakva su vasa iskustva u vezi razmaka izmedju kartica u rig?
Stavio sam malo veci razmak ali imam osecaj da su temp malo vece nego kad je razmak izmedju kartica bio manji.
Naravno sto vise razuditi kartice koliko je to moguce i staviti ventilatore kojji duvaju na kartice da prave promaju leti se dobija i po 5 do 10C po karti.

Sto se USB na Lan adaptera tice to radi samo treba proveriti zbog drajvera za linux tj hive ja sam koristio na windows i radilo je lepo nisam na linuxu.

Ima negde na YT, bolje je da izvlače vazduh nego da duvaju na kartice jer se dešava da vruc vazduh od kartica zadržava u tom prostoru oko riga

Vrh Dno