Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel ima simplemining neku aplikaciju za bar pracenje rigova? ako ne sta koristite od alternativa.

Imas da instaliras na telefonu aplikaciju, moguca su sva podesavanja, kao i obavestenje kada rigovi odu offline.

Jel moze link ka toj app?

O boze sta ti ja pisem, oprosti sanjiv sam bio, koristis sm preko browsera, a za obavestenja instaliras app koji prati pool na kome kopas. Tipa ja sam na 2miners ili ako ces na ethermine, uglavnom za sve imas app za monitoring.

Hajde da postavim pitanje na ovoj temi, možda ću imati više sreće sa odgovorima...

Pitanje..

Imam jedan rig na Hive OS-u, sve kartice su Nvidia.

Povremeno odlazi offline, a da Hive OS-ov sistemski watchdog to i ne primeti, bez obzira kako ga konfigurisao.

U logu ne mogu da nađem grešku.

Hteo bih da isključim Hive OS-ov watchdog, i da uključim T-rex-ov, koji je po difolutu isključen;

Pretpostavljam da se to radi u Flightsheet-u tog workera, pod "extra config arguments"?

Ako se tu upisuje komanda, da li je upisujem ovako:

--watchdog -1:1:r

Ili ovako:

"--watchdog -1:1:r"

I drugo pitanje, da li treba nešto činiti sa komandom:

"no-watchdog": true

npr

"no-watchdog":false

?

U kom smislu offline?

Da li rig fizicki stane, da li u hive pise da je offline, da li na poolu ima promena?

U smislu da gore u sučelju workera (riga) napiše da je offline, dok rig fizički radi i potrošnja struje je kao da kopa. U poolu takođe je offline. Kartice takođe prikazuje samo kao da su prisutne, ne kopaju.

pogledaj koji error izbaci prilikom pucanja ?
Ostavi negde remote monitoring i javi sta vidis..

i ja nisam nalazio nista u logu, ali sam ovako utvrdio koja kartica je pravila problem.

Hmm ja sam imao problem da mi net prekida i to mi se samo na poolu videlo, da li si probao da uflesujes novu hiveos i da mozda promenis miner?

Ne može se očitati uopšte error log, prikazuje samo kuke i motike

Hmm ja sam imao problem da mi net prekida i to mi se samo na poolu videlo, da li si probao da uflesujes novu hiveos i da mozda promenis miner?

Problem je što sam trenutno u inostranstvu, pa pokušvam da rešim problem online.

Apgrejdovao sam HiveOS na poslednju verziju, ništa se nije promenilo.

Pokušavam sada još da probam sa direktnom komandom mineru za restart kada se zaglupi, pošto sistemski watchdog ne radi.
U kom smislu offline?

Da li rig fizicki stane, da li u hive pise da je offline, da li na poolu ima promena?

Poslednja izmena:
Narode.. desava mi se nesto cudno...
u jednom rigu sve grafike rade na Core state 4, kao da su zakljucane tu.. bilo koji broj da stavim na state uvijek ostaje na 4.. cak i ako rucno upisem Clock uvijek ostaje onaj koji je na state 4 u ovom slucaju core 1145.. promjenu memorije prihvata bez broblema kao i voltazu...

za sad su u njemu 2x RX580 Nitro i 1x 570 Pulse se od 4GB...
mjenjao sam i minere.. svi se identicno ponasaju...

PItanjce, vezano za gore pomenute probleme;

drugar sutra ide u stan kod mene da stavi SSD sa Hive OS-om.

Rekao sam mu da preko Etchera upiše HiveOS na SSD (SSD je prilikom korišćenja Etchera prikopčan na jedan od SATA konektora).

Nemam ovde ni jedan USB sa HiveOS-om da uporedim. Windows explorer kaže:

i to mi deluje ok odokativno, a disc management izgleda ovako:

I to mi deluje OK, s tim što prvi puta sam obratio pažnju, vidim da HIVE particija zauzima samo 20 MB?

Je li to OK?

Dakle, SSD će biti spojen na SATA konektor na ploči (rog strix B450-F), i podešen u BIOS-u da se diže sa njega.

Je li to sve?

Hive napravi dve particije koliko znam, tako da to meni deluje kao da je ok. Što ne upuca onim što oni imaju na sajtu u downloads. HDDRawCopy1.10Portable Šljaka bez problema.

PItanjce, vezano za gore pomenute probleme;

drugar sutra ide u stan kod mene da stavi SSD sa Hive OS-om.

Rekao sam mu da preko Etchera upiše HiveOS na SSD (SSD je prilikom korišćenja Etchera prikopčan na jedan od SATA konektora).

Nemam ovde ni jedan USB sa HiveOS-om da uporedim. Windows explorer kaže:

i to mi deluje ok odokativno, a disc management izgleda ovako:

I to mi deluje OK, s tim što prvi puta sam obratio pažnju, vidim da HIVE particija zauzima samo 20 MB?

Je li to OK?

Dakle, SSD će biti spojen na SATA konektor na ploči (rog strix B450-F), i podešen u BIOS-u da se diže sa njega.

Je li to sve?

da tako treba da bude.. Hive pravi particije i za linux koji win nevidi i za neke podatke koje takodje win nevidi... odnosno win vidi samo jednu particiju na koju ubacujes config... ostalo ide automatizovano kada pokrenes rig...

Hive 100% pravi jos 1 ili 2 particije koje su nevidljive, ako bas hoces da vidis i uporedis treba da ukljucis u win exploreru "Show hidden files", mada nema potrebe nista da diras, ako sve radi kako treba.

Pa napisah ti u postu iznad.
Edit:
Zakaci taj SSD-HDD na RIG i ako sve radi kako treba nema potrebe da brines.

Padaju cene kartica, razmisljate li o prosirenju ?
Uhvatio sam sebe kako poslednja 2 dana razmisljam da bocnem jos jednu karticu 😂

Svakako
Licno, cekam jos malo da vidim sta i kako vezano za cene novih (ocekujem jos malo da padnu). Gledam nvida karte, AMD samo ako bude cena bas bas povoljna.
Cak sam ramisljao mozda i neke 4gb katre da uzmem za ETC, RVN, ali su im cene komicne.
Tako da i za njih cekam da se gospoda prodavci vrate u realnost jer su izgleda ostali zaglavljeni u prolecu 2021 (iako ni tada cene istih nisu bile realne da se razumemo)

E da, zaboravih glavno. Eth merge.
Jos uvek neka tisina, svakako cekam i oko toga neke naznake da ce biti u junu,
onda nema razloga sada uzumati nista. Licno mislim da nema sanse pre kraja godine da se to desi, ali videcemo.

Šta je u stvari najsvežija informacija a da je iole validna oko ETH merge-a? Ne znam kako da razlučim bitno od nebitnog u moru neproverenih vesti.

Šta je u stvari najsvežija informacija a da je iole validna oko ETH merge-a? Ne znam kako da razlučim bitno od nebitnog u moru neproverenih vesti.
Mislim da se još neko vreme neće znati pouzdana informacija. Toliko puta je odlagano, pa mnogi misle da će i ovaj put.
Sve zavisi od toga kako će uspeti testiranje. Treba biti spreman na obe varijante.

Nazad
Vrh Dno