Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probaj u PCBG servisu, nisam lično nosio grafičke (jesam monitore), ali znam ljude koji jesu i bili su zadovoljni i uslugom i cenama.
Ma kakvi, ja bih ih zaobisao, lencuge, dve nedelje mi stajala graficka niko je nije ni pogledao jer glavni serviser za graficke nije bio tu, da bi posle dve nedelje sporedni lik koji ne zna da popravlja, rekao e ne moze da se popravi i samo je vratili. Istu tu graficku sam prodao kao neispravnu coveku koji je rekao: ma memorijski modul baguje, lako se popravlja.

Vidim da su pale cene grafickih za nekih 30%. Da li neko kupuje? Koje su strategije za ovaj period?

Tako i ja nesto gledam da uzmem jos jednu do dve karte
Od LHR modela 3060Ti ili 3070Ti ili 3080
Non LHR vidim drze cenu totalno nerealnu
I od AMD-a mozda RX6600 mada zavisi koliko padnu i ovi jaci modeli RX6700 / RX6800
Mada AMD ne volim nesto posebno

Mislim da polako lageri pocinju da se gomilaju i da cene mora da idu jos dole

Mene samo kopka da cemo mozda otici uskoro u neki ozbiljniji bear tipa BTC ispod 30K pa da bude dosta karti na popustu sto novih sto polovnih pa da ne bude posle sto ne sacekah jos malo umesto 2 mogao sam 4 da uzmem 😂
Jedino da radimo DCA jedna po jedna 🙂

Ja vise ne ulazem jer sam sa svojih skoro 700Mh/s bukvalno na limitu za crvenu zonu.
Evo pre neki dan mi je stigao racun za struju i presao sam 50 dinara u crvenu :)

Sledece mi je da razmislim o novoj lokaciji, pa ako i kada to obezbedim mogu da razmisljam o sklapanju 1 ili 2 nova riga

Ja vise ne ulazem jer sam sa svojih skoro 700Mh/s bukvalno na limitu za crvenu zonu.
Evo pre neki dan mi je stigao racun za struju i presao sam 50 dinara u crvenu :)

Sledece mi je da razmislim o novoj lokaciji, pa ako i kada to obezbedim mogu da razmisljam o sklapanju 1 ili 2 nova riga
Dobro si me podsetio. Na granici sam sa 600mh/s + ves masina, rerna i slicno.
Kako se to placa, da li kad predjes u crveno sve sto si potrosio tarifira kao crvena zona, ili samo ono sto predjes?

Ne, ne, samo ono sto predjes, nije tako strasno.
Meni je tih 50din racunato u crvenoj.

Imas na poledjini racuna sve detaljno objasnjeno, prakticno imas 6 rezima merenja :
zelena, plava i crvena, i za svaku visa i niza tarifa.

Prema mojoj racunici nema racuna iznajmljivati drugi stan zbog prelaska u crvenu tarifu 🤔
Razlika u ceni za dodatnih 1600 kW mesecno koji bi bili obracunati u crvenoj umesto u plavoj je cca 12000 dinara
Bolje i lakse je platiti tako nego juriti drugi stan/lokaciju i placati ili ja nesto gresim

Da, mislim da ti je dobra racunica. Ispada da je vise psiholoska granica nego kad covek sve stavi na papir.

Opet, cela matematika nam je trenutno bazirana na kopanju ETH-a.
Ja iskreno nemam herca da ulazem i dalje u kartice, jer je moguce da ETH stvarno predje na POS do kraja godine.
Mada i danas da uzme covek novu kartu, opet ce otplatiti celu ili dobar deo do kraja godine.

Mami me da ubacim jos jednu AMD posto imam jos jedan slot na ploci, a i napajanje od 1300W ima i previse lufta trenutno.
Ali to cu da uradim jedino ako nadjem neki extra deal.

Jel mislite da će moći eth do kraja godine da se kopa, da nas ne iznenade ranije?

Gledao sam bas pre neki dan ove poznatije youtubere (BBT, Red Panda itd..)
Uglavnom su svi skepticni i misli da ce tesko nesto da se desi pre zime.
Ima jos dosta posla, a i kad se udje u testing fazu to ce isto da potraje par meseci.

Dobar je RedPanda, ali svaki video po sat i kusur, mnogo :)

Ma nije svaki, obicno su izmedju 10 i 20min.
To od sat i nesto ne gledam, to su live stream-ovi..

Evo o prognozi za ETH PoS :

Za koji dan će biti dostupan softver za otključavanje Nvidia LHR kartica, uz modifikaciju biosa i instalaciju modovanih drajvera moći će da kopaju punim potencijalom;

Oprezno sa ovim
Za sada niko od poznatih Youtube mining kanala nije optimistican oko ovoga

Velike su sanse da je scam samo se jos uvek ne zna tacno kakav
Previse je ovo lepo da bi bilo tacno

Neka preporuka za 12" ventilatore, da imaju veliki protok vazduha i da nisu skupi? Za rig mi treba.

Vidi dal ima serverskih na KP da se uzme. Napisao si 12 inca cenim da mislis 12cm. Imas arctic cooling oni nisu skupi a dobri su

bilo koje dvanaestice zavrsavaju posao , al sada zadjni put kada sam gledao cene , pre zime , nekako mi se cinilo da vise nema jeftinih ventilatora ....

da podelim sa vama jedno zapazanje a vala zanima me sta mislite o tome :

nabasao da informaciju da zbog visokih cena grafika sa jedne strane a sa druge strane zbog velike kolicine kartica koje su prezivele silan pakao mininga da se prepravljaju i moduju. r9 270 2gb u r9 270 4gb i bacaju se ponovo u rad da kopaju ETC (8 mh/s ):)
sta sve nece ciniti ccc :)

Da li postoji neki majner / program i sl. koji bi automatski mogao da prati hashrate ili difficulty vise coin-a i da na osnovu zadatog tresholda automatski prebacuje kopanje sa coina na coin?

Narodski receno na primer kopa ETH, ali ako RVN hashrate / difgiculty padne na zadatu vrednost prebaci se na RVN...

Al sam smislio 😁

Da li postoji neki majner / program i sl. koji bi automatski mogao da prati hashrate ili difficulty vise coin-a i da na osnovu zadatog tresholda automatski prebacuje kopanje sa coina na coin?

Narodski receno na primer kopa ETH, ali ako RVN hashrate / difgiculty padne na zadatu vrednost prebaci se na RVN...

Al sam smislio 😁
Mislim da moze na Nicehash-u, znam ranije je tako bilo, kopa ono sto je najisplativije u trenutku.

Da, NiceHash ima to, ali ja volim rucno da podesim klokove.
Za svaki coin je drugaciji OC, neki vise koriste memoriju, neki GPU, uvek treba optimizovati.
A mislim da NiceHash nema opciju da zapamti razlicite OC profile.

Sa druge strane HiveOS moze da zapamti razne OC profile i covek moze da menja Flightsheet preko telefona, ali tu bi sam morao da pratis profitabilnost i menjas (na primer kada RVN postane isplativiji od ETH)..

Mislim da za sada nema softver koji ima sve u sebi

Pozdrav. Jel ima ovde neki thread za prodaju hardvera, prodao bih Evga ftw3 3080 bez lhr-a, al ne znam gde da okacim. Ja sam je koristim za gejming, probao sam Nicehash, izbacuje 100mh/s, maks 90c hotspot kod mene u kucistu. Nemam vremena za igranje, skuplja mi prašinu bukvalno u kompu. Cenu i detaljab opis cu okačiti gde smem. Hvala unapred na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno