Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jedna 3080 LHR daje:
u dual minig-u T-rex
cca 35 Mh/s ETH
cca 29 Mh/s RVN
Kad preracunas kao da radi na cca 95 Mh/s sto je 5 Mh/s manje od Strix-ova 3080 non LHR koje isto imam.

Samo ETH cca 70 Mh/s

Samo RVN cca 49 Mh/s

Sve 3080 LHR su mi MSI Supreme X

Da, sad je i RVN skocio nekih 40%, tako da je Dual mining isplativ skoro kao na NON LHR kartana.

Nisam našao temu za probleme sa hardverom, pa pišem ovde. Isti post ću postaviti i na temu Softver za kopanje, pa bih zamolio moderatora da obriše sa pogrešne ako treba.

Imam novu Power Color RX 5700 XT karticu:

W7liQJ2.png

Ona bez modoanja BIOS-a daje nekih 52.8 Mh/s u proseku.

Juče sam modovao BIOS pomoću AMDVBFLASH-a verzija V3.04, pre toga sam pokrenuo INSTTOOL64. U Red BIOS Editoru sam odradio šta treba:

OSrGHhE.png

i snimio dve verzije novog BIOS-a:

vBhZ0rG.png

(iskopirao sam 1550 MHZ strapove, ovde se ne vidi na slici)

Čitav proces je prošao by the book, prilažem obe verzije (novog (modovanog)) BIOS-a.

Restartovao sam komp, pustio Phoenix miner 5.8c u rad (na njemu je radila pre toga), i sve je delovalo OK, brzina se popela na 58.2 M/s, miner je stabilno radio, sem jednog sitnog problema - kartica više nije kopala.

Tj, "prinos" se smanjio za 80%, odnosno, napravila bi accepted share na svakih 10-15 min, ali obavezno, na dva prihvaćena, išao bi i jedan invalid share.

Probao sam sa drugom verzijom modovanog BIOS-a, isti rezultat.

Probao sam i sa verzijom majnera 5.7b, ali je razultat identičan.

Stoga sam vratio originalni BIOS (prethodno sam ga sačuvao putem AMDVBFLASH-a), i sada kartica, kako izgleda, radi normalno.

Setovanje same kartice uradio sam u Adrenalinu, stabilno radi na 1830 MHz.

VQQqZx6.png

Ako neko može da me posavetuje u čemu je problem i ponudi moguće rešenje, bio bih zahvalan.

Ili ako neko ima proveren BIOS za ovu verziju kartice, bio bih još zahvalniji.

PS

Zaboravih da napomenem, ako je bitno zbog nečeg, da kopam preko Nanopool-a.

Evo pogledaj ovu temu koju sam postavio, mozda ti bude od pomoci i posto vec postoji tema, mozes tamo da pises.

Smanji clockove pa vidi dal ce bacati invalid sharove, ne mogu sve rx5700xt da kopaju 60, zapravo moja nijedna ne moze.

Tako je, nakon mod-a mem ostavi na default, tj 1750MHz, pa onda vidi ima li invalid share-ova. Ako ima, nisi dobro napravio bios. Ako nema, vram jednostavno ne moze na 1830MHz, pa ces se morati zadovoljiti vjer sa max 1775MHz

Rešen problem, ipak je bio u BIOS-u.

Da ne đubrimo više ovde, napisao sam rešenje na matičnoj temi kartice;

Zotac 3060 TI lhr danas stigla nece iznad 29 da baca, kad podigne sistem krene od 58 i spusti se do 29...probao sam razna podesavanja na smos-u ali nista ne daje rezultat. Inace kopa na phoenixmineru. Zadovoljan bi bio sa 40+.

Zotac 3060 TI lhr danas stigla nece iznad 29 da baca, kad podigne sistem krene od 58 i spusti se do 29...probao sam razna podesavanja na smos-u ali nista ne daje rezultat. Inace kopa na phoenixmineru. Zadovoljan bi bio sa 40+.
Na Nbminer oko 43-46, zavisi od modela, tj koliko je vram raspolozen za OC.

Hvala, to je to, evo sad smo tu negde oko 42, da vidim koliko je stabilan pa da menjam klokove da ga jos malo pojacam ako je moguce.

Ovo je prva LHR kartica koju sam uzeo, varira hashrate, menja se potrosnja, greje se...sve mi se cini da su u pitanju losi thermalni padovi.

Netacno, LHR kartice manje trose od non lhr, samim tim se i manje griju.
Kad miner odradi unlock, hashrate ce biti stabilan. Bukvalno svaka 3060 Ti daje 43-44, dok samo top modeli idu na 46.

Netacno, LHR kartice manje trose od non lhr, samim tim se i manje griju.
Kad miner odradi unlock, hashrate ce biti stabilan. Bukvalno svaka 3060 Ti daje 43-44, dok samo top modeli idu na 46.
Nisam nigde rekao da vise trosi nego da varira, potrosnja padne i na 50w normalno i hash opadne na par sekundi kad se ovo desi ali ukazuje da nesto nije dobro. Meni je u rigu sa 3080 karticama i ubedljivo je najtoplija. Moram da uzmem jos jednu da vidim da li je slucajnost :unsure:

Samo da se pohvalim sa novom igrackom, laptop sa 3070 koji baca skoro 65 MH/s sa nekih 110-115W.
Cak se ni ne greje puno, testiran je 48h bez prestanka

IMG_20211118_000029.jpgIMG_20211117_235923.jpg

uvek testiram par dana u NH-u jer ima dobar prikaz temperatura na telefonu, pa cu uskoro da prebacim na Trex..

Podesen na 700mV, 1100 MHz core fixno, a memorija +1500 MHz, gpu fan 70%.

Morao sam da fleshujem vBios jer je bilo zakljucano na maksimalno +300 MHz za memoriju, i tako je davao 55MH/s.
Ovaj vBios koji sam mu stavio otkljucava memoriju do +1500.

Brightnes ekrana na minimum (15%) i ostaje mi jos da mu fizicki izvadim bateriju.

Pitao me drugar da li je pametnije uzeti dva Antec HCG 850w ili jedno LC1800. Dugo nisam u hardveru, a nikada nisam posebno bio u majningu, pa bolje da proverim ovde kakva su iskustva 🙂

Pitao me drugar da li je pametnije uzeti dva Antec HCG 850w ili jedno LC1800. Dugo nisam u hardveru, a nikada nisam posebno bio u majningu, pa bolje da proverim ovde kakva su iskustva 🙂
Moje iskustvo sa LC Power je loše! Sva tri su crkla nakon tri godine, a nisu bila opterećena.Moj glas za napajanja ide Evgi.

Za kopanje je uvek bolje imati jedno jače (I još single rail) nego dva slabija, ali kasnije za prodaju je obrnuto.
Imam jedno LC Power 1200w platinum, lepo tera 5 polarisa i jednu 1080, hladno, tiho. LC ima dobra napajanja od 1000 W pa na više, slabija od toga su teški bofl. Gledati samo gold i platinum serije.

Kupio van Srbije jednu XFX RX580. Neotvarana, radila u desktopu, igrane igrice. Solja izgleda savršeno, stiker na mestu.

Međutim, ne želi da majnuje.

Priključim je na rig (na HIVE OS-u sam), dobijem sledeće:

kaxlEed.png

Probao sam u drugi slot da je bocnem, ista priča.

Nemam trenutno desktop, odnesem je kod Čika Pere u Đevđelijsku, čovek je isproba i kaže da je kartica zdrava. Vrti 3D igrice bez problema, sve OK.

Flešujem je u HIVE OS-u sa BIOS-om istovetne kartice (memorija je Samsung) koja perfektno radi, isti rezultat. Neće da majnuje.

Ona je dual BIOS, prebacivanje prekidača u i iz gaming mode-a ne rešava ništa.

Neka ideja?

i smanji memory clock , ako dobro vidim podešen je na 2250. Imam istu kartu kod mene radi stabilno na 2040.

Da li je iko uopšte imao takav problem, na bilo kojoj kartici? Da ista radi normalno, ali da neće da kopa?

Nazad
Vrh Dno