Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Po tim cenama ja ne bih uzeo nista.
Bolje uzmi 2 x 3060ti (800eur otp) ako vec si resio da uzmes nesto. I dobices 80 mh/s za 1600eur.
A sa 3080 ces dobiti 70 mh/s za 1500eur.
Pricam za eth ali to je taj odnos.
Druze te cene su najnize sto mozes naci ,, ( suprim x ti ) je oko 2300e skoro svugde tako da ovo su PREMIJA cene .
Sto se rudarenja tice ja razmisljam da ganjam ravencoin ili ergo , eth je manje zaradnja , mada 80mh i nije za bacanje

Ove cene iznad su bas dranje koze.
Ja bih jurio bolje ponude..
mozes li mi reci gde se moze naci nize cene od ove ? , eto mozda ja neznam traziti

Ja bih npr uzeo 8x1660ti ako bih nasao po 500e komad, preracunaj hashrate koji bi dobio sa tih 8 kartica, a koliko bi dobio sa 3 3080 lhr.
druze nije ti losa matematika ,,najbolje su ako rudaris Eth , ali sta kad ode Eth ,za druge coine su qurac . da ne pricam da su 6gb i da te karte ces tesko prodat nekome.

Druze te cene su najnize sto mozes naci ,, ( suprim x ti ) je oko 2300e skoro svugde tako da ovo su PREMIJA cene .
Sto se rudarenja tice ja razmisljam da ganjam ravencoin ili ergo , eth je manje zaradnja , mada 80mh i nije za bacanje

mozes li mi reci gde se moze naci nize cene od ove ? , eto mozda ja neznam traziti

druze nije ti losa matematika ,,najbolje su ako rudaris Eth , ali sta kad ode Eth ,za druge coine su qurac . da ne pricam da su 6gb i da te karte ces tesko prodat nekome.
Da trenutno jesu, mada mislim da ce zbirno opet vredeti vise nego 3 3080 nakon pada isplativosti kopanja. Mozds gresim, neko moje licno misljenje.

Sigurno hoce, cena svih novijih kartica je prenaduvana, kada se vrati u normalu, plus kad se na trzistu pojave one koje su kopale pasce ispod msrp koji je bio 700usd za 3080 tako da je to preveliki rizik barem meni licno.
Ja licno verujem da mnogo vise ljudi moze da kupi polovnu 1660ti/s nego 3080 ali opet sve zavisi do kada ce se Eth kopati...

Mislim da je isplativost ista ili slicna eth ili ergo ili rvn. Menja se svaki dan ali nije neka prednost na strani erga cak i kod LHR karti.
Opet ako racunas 1 x 3080 baca 220mh/s na ergu, a 1 x 3060ti baca 140mh/s sto znaci da 2 x 3060ti daju 280mh/s. Pricam za ergo.

Jel ima neko Z390 MSI Gaming Plus? Imam problem sa plocom da ne vidi 5 kartica. Vidi jednu do dve samo.

Ubacujem drugo napajanje u rig, prvo je seasonic 850w gold, drugo je asus tuf 550w.
Hteo sam da povezem 5 grafickih kartica na seasonic i iskoristim 24 pin jumper sto dolazi uz napajanje umesto add2psu kabla a na tuf da nakacim plocu i jos jednu graficku karticu.
Sad seasonic ima 3 pcie kabla koja se dele i imam ukupno 6 6+2 pcie nastavaka, da li da kacim grafike na ove pcie kablove ili da kupim dva adaptera CPU na pcie i iskoristim dva kabla za napajanje procesora za dve grafike a 3 nakacim na pcie kablove ili svih 5 na pcie kablove i u tom slucaju kupim dva produzetka jer su susedni 6+2 kratki?
Gaficke se napajaju preko kabla od 6pin njih dve i 8pin njih 3, sesta bi isla na tuf i ona ima 1x8+1x6 ulaz.
Na tuf bih nakacio plocu i jednu graficku karticu.

Uspeo da napakujem 3x 3080ti, ali poslednju neće da vidi ploča pa to ti je. Probana je sama na Z490 ploči, Z590 i na X570. Jedino radi na X570. Neverovatno

Jesu sve na extenderima? Prebaci obavezno na pcie 2.0 sve slotove. Neke ploce imaju odvojeno setovanje za x16 i za x1

Ja koristim ploce sa Z490 u rigovima.
Radi sa 6 karti bez ikakvih problema.
Nista nista dodatno podesavao u biosu.

Jesu sve na extenderima? Prebaci obavezno na pcie 2.0 sve slotove. Neke ploce imaju odvojeno setovanje za x16 i za x1
Sve uradjeno. Ali karta jednostavno neće ni u slotu direktno na dve Intel ploče. Tek na X570 Crosshairu bacila sliku.

Bas cudno. Nisi slucajno probao neke low gpu cisto testa radi? Probaj da ugasis resizable bar

Na istom riser u sve karte rade, milion opcija probao. Ovako nešto nikada nisam video. A 3 iste takve rade bez problema.

Jesu li Zotac 3080 Ti? Ima vec par slucajeva, nekad se da rijesiti putem x16 risera, nekad ni to ne pomaze.

Sa njima nisam imao dodira, ali je vjerovatno isti problem u pitanju. Probaj x16 3.0 riser.

Da li ima neko iskustva ili saznanja ili komentar da li je izvodljivo u ovako necemu drzati rig?
Da li ova cetiri ventilatora (nemam info koji idu i koji im je protok) na gornjoj strani mogu da izvuku toplotu uopste?

Sigurno da bi moglo nekako da se skarabudzi i naredjaju kartice u to cudo, ali po meni je glupo davati oko 500-600 eur. za tu skalameriju.

bacanje para ovaj rek

Ja mislio samo ja imam problema sa 10xx i x79socketu, nikako da stabilizuje karte
Sta mislite o 6600xt, mnogo nabili cenu al malo trosi bas...

^ trenutno najjefikasnija kartica na trzistu.

Ljudi, jel onih 50MH/s sto moze da se maksimalno izvuku na RTX 3060 12GB DUAL vazi samo u slucaju da je ubacen drajver 470.05 ili je potrebno raditi jos neka dodatna podesavanja na grafickoj tipa overclok i slicno ?

Pozdrav

Ljudi, jel onih 50MH/s sto moze da se maksimalno izvuku na RTX 3060 12GB DUAL vazi samo u slucaju da je ubacen drajver 470.05 ili je potrebno raditi jos neka dodatna podesavanja na grafickoj tipa overclok i slicno ?

Pozdrav
Mora oc, default baca oko 40-41, i mora dummy plug ili monitor da bude nakacen. Naravno pricamo o verziji 1 karte, v2 ne moze.

Nazad
Vrh Dno