Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Proveri napajanje unimerom ako sumnjaš da je oslabilo

Dobro znaci ovako da se zna , ovo cu morati da citiram i u svim drugim forumima i grupama:

A je za GTA
B je za Battlefield
😅

Kao sto o sam napisao.. Ime grafrike (ASIC), govori koja im je svrha

Velicanstveno. Hvala, bilo je ovo bas prijatno i poucno iskustvo... :)

To sa ventilatorima je sumnjivo, proveri da li su svi u redu.

Kako da proverim? Recimo oni rade normalno sada sa 2 kartice u rigu, a rade i na svakoj kartici kada karticu pojedinacno ubodem u plocu. Kada stavim 3 ili vise kartica pocnu nenormalno brzo da se vrte i pukne miner - prijavi da ne moze da ocita temepraturu ili brzinu ventilatora i da je GPU lost.

Proveri napajanje unimerom ako sumnjaš da je oslabilo

Koje vrednosti bih trebao da dobijem na MOLEX konektorima (za napajanje risera), a koje na 6-pinskim konektorima za GPU?

Druze nemoj da ocekuje da ti clanovi bas sve nacrtaju , imas i Google, sve ovo mozes i tamo da nadjes...
- je crna zica
Zuta je plus i treba da bude 12+ V
Crvena je takodje + i treba da bude 5+ V
I ne moze da bude razlike izmedju crvene na molexu i na sata konektoru
Na zutim opet zavisi od napajanja , ako je single raill onda sve zute trebaju da imaju isti napon a ako ima vise railla onda moze da odstupa napon ALI ne treba da pada ispod 12V.

Druze nemoj da ocekuje da ti clanovi bas sve nacrtaju , imas i Google, sve ovo mozes i tamo da nadjes...
Hvala i izvinjavam se ako sam uradio nesto pogresno. Nije bilo zle namere samo sam hteo da vidim da li je neko imao slican problem i kako ga je resio jer pretragom nisam uspeo ništa da nadjem.

Nema ljutnje ali sve se to nadje za 1 minut. Ukucas na google computer cables colors ili nesto slicno i izbaci ti ovo:

Prilozi

• ScreenShot924.jpg
    ScreenShot924.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 30
pitanje jel nicehash najbolji miner za idiote poput mene??

Skida mi oko 62 hasha, samo sto ne mogu bas da koristim
pc dok mi rudari, jako steka..

Ima li neko ideju kako daljinskim putem preko Interneta (koristeci mobilni telefon ili laptop) ukljuciti rig ako se ugasio usled nestanka struje?
Vidim da moze preko TeamView-era, ali ne mogu nikako da sklopim sve kockice :(

Namestis u bios-u ploce da kad se vrati struja ukljuci i racunar,otprilike ovako:

Here is how to set your computer's BIOS to start automatically after power outage.

1. Power On your computer and press "DEL" or "F1" or "F2" or "F10" to enter the BIOS (CMOS) setup utility. The way to enter into BIOS Settings depends on the computer manufacturer. Watch for a message in tiny print along the bottom edge of the screen when it first turns on.
  2. Inside the BIOS menu, look under the "Advanced" or "ACPI" or "Power Management Setup" menus* for a setting named "Restore on AC/Power Loss" or "AC Power Recovery" or "After Power Loss."

*Note: The "Restore on AC/Power Loss" setting can be found under different places inside BIOS setup according to computer manufacturer.
  3. Set the "Restore on AC/Power Loss" setting to "Power On."
  4. Save and exit from BIOS settings. (The menu on the screen will give you the function key combination to do this.)

I mozes u bat fajlu minera da podesis automatsko pokretanje, -timeout 40, recimo na 40 sekunde nakon pokretanja windowsa. Meni je tako podeseno. I onda nemas brige.

Namestis u bios-u ploce da kad se vrati struja ukljuci i racunar,otprilike ovako:

Here is how to set your computer's BIOS to start automatically after power outage.

1. Power On your computer and press "DEL" or "F1" or "F2" or "F10" to enter the BIOS (CMOS) setup utility. The way to enter into BIOS Settings depends on the computer manufacturer. Watch for a message in tiny print along the bottom edge of the screen when it first turns on.
  2. Inside the BIOS menu, look under the "Advanced" or "ACPI" or "Power Management Setup" menus* for a setting named "Restore on AC/Power Loss" or "AC Power Recovery" or "After Power Loss."

*Note: The "Restore on AC/Power Loss" setting can be found under different places inside BIOS setup according to computer manufacturer.
  3. Set the "Restore on AC/Power Loss" setting to "Power On."
  4. Save and exit from BIOS settings. (The menu on the screen will give you the function key combination to do this.)
Radi 🙂👌👍
Post automatically merged:

I mozes u bat fajlu minera da podesis automatsko pokretanje, -timeout 40, recimo na 40 sekunde nakon pokretanja windowsa. Meni je tako podeseno. I onda nemas brige.
Gde tacno unosim ovu komandu? Odmah posle naziva riga ili?

Radi 🙂👌
Post automatically merged:

A mozes li molim te da mi slikas i gde stoje komande za overclock GPU?
Nikako da to namestim a da radi a izbegao bi AB ako ikako mogu
Meni je isto preko ab, jer mi je neki cudan mod kartice, pa mi tako baca najbolje. A imas sve komande u read me file phoenixa, za fan, clock i temp.
A imam na jednom rigu, mogu da ti slikam za. 10-ak minuta.

Meni je isto preko ab, jer mi je neki cudan mod kartice, pa mi tako baca najbolje. A imas sve komande u read me file phoenixa, za fan, clock i temp.
A imam na jednom rigu, mogu da ti slikam za. 10-ak minuta.
Ako te ne mrzi molim te
Vec mi je jedan forumas objasnjavao komande i rekao za readme ali ja kako god da unesem neto me zeza
Kontam kad vidim bice mi kasno valjda

Postavi u međuvremenu tvoj .bat fajl da vidimo šta je problem, dok @darkoj89 ne pošalje sliku :)

Za n vidia kartu ide duga komanda, napon, clock, sve ti je drugacije. Pogledaj malo na youtube o tome, ima gomila klipova, pa prilagodi. Takodje procitaj readme, prosto je objasnjeno.

Sta ce biti sa 3060 12gb. Jel moze mod biosa da sredi hashlimiter?

Pustice oni taj bios posle eipa, da se oduze nvidiji i pojacaju im prpdaju na leto jesen

Obzirom da je unutra RX 5700 ne znam kako je stigla do 100mh

Vrh Dno