Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

dzaba ti izlazi na maticnoj ako nema Ryzen G procesor,kao sto je 2200G i slicni
1200,1600x,2600,2700 i ostalo nema nikakvu grafiku i odatle nemas ni sliku sa maticne ploce,treba ti i jedno i mozes sliku da imas jedino sa grafike

ja imam celeron g3900 i plocu biostar btc 250 i daje mi sliku. nisam siguran da g3900 ima internu grafu..

EDIT: izvinjavam se, sad videh da ima Intel® HD Graphics 510

Poslednja izmena:
Meni se dešava sve češće u zadnje vreme da jedna kartica u rigu počne kao i ostale 30mh/s i nakon minut rada počne padati po malo i zadrži se na 17-18mh/s.
Sva podešavanja jednaka sve kartice iste??

Mozda riseri zezaju. Ne znam da li je bitno u koji pcie se kaci grafa? I da li je bitno na ploci da se omoguci rad za 6 kartica, meni je to na disable, ali ni nemam 6 nego 2kom

Meni se dešava sve češće u zadnje vreme da jedna kartica u rigu počne kao i ostale 30mh/s i nakon minut rada počne padati po malo i zadrži se na 17-18mh/s.
Sva podešavanja jednaka sve kartice iste??

Probaj toj karti za pocetak memoriju da spustis.

Probaj toj karti za pocetak memoriju da spustis.

Probao sam preko AB sve varijante nema promjene. Ja ne mogu da odgonetnem ni koja je to kartica. Po temperaturi nema razlike, a u mineru piše 03/treća/ kartica a kad diseblujem tu treću u Device menageru, znači ostane da radi 5.... opet treća ne radi kako treba .
Ovo me izludi

Probao sam preko AB sve varijante nema promjene. Ja ne mogu da odgonetnem ni koja je to kartica. Po temperaturi nema razlike, a u mineru piše 03/treća/ kartica a kad diseblujem tu treću u Device menageru, znači ostane da radi 5.... opet treća ne radi kako treba .
Ovo me izludi
Probaj sve raskaciti pa jednu po jednu ubacuj i pokreni miner da vidis da li baca normalno... ne znam ja bi tako pokusao.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Ovo me izludi

Ako je phoenix miner , zaustavi tu karticu i sacekaj da se ohladi i zaustavi ventilator , to iz device managera ti nece pomoci.
1-9 Pause/resume GPU1 ... GPU9 (if you have more than 9 GPUs, type 010 for card 10, 011 for card 11, etc.)
Da li prvo podesis clock memorije pa starujes miner ili obrnuto?

Ako je phoenix miner , zaustavi tu karticu i sacekaj da se ohladi i zaustavi ventilator , to iz device managera ti nece pomoci.
1-9 Pause/resume GPU1 ... GPU9 (if you have more than 9 GPUs, type 010 for card 10, 011 for card 11, etc.)
Da li prvo podesis clock memorije pa starujes miner ili obrnuto?
Meni to niko nije pominjao, ja sam prvo miner dok sam to radio [emoji16] verovatno steti tj treba prvo clock memorije.

Meni to niko nije pominjao, ja sam prvo miner dok sam to radio [emoji16] verovatno steti tj treba prvo clock memorije.

I ako koristis phoenix , batali AB i sve ispodesavaj u bat file-u...

-cclock <n> Set GPU core clock in MHz (0 for default). For Nvidia cards use relative values (e.g. -300 or +400)
-cvddc <n> Set GPU core voltage in mV (0 for default). For Nvidia cards use relative values (e.g. -300 or +400)
-mclock <n> Set GPU memory clock in MHz (0 for default)
-mvddc <n> Set GPU memory voltage in mV (0 for default)

Ja koristim Phoenix i AB i radi ok.
Jedino sta sam skapirao sinoc jeste da prvo pokrenem Phoenix pa posle minut-dva (dok Phoenix skine DAG file) da pokrenem AB kako ne bih imao invalide.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Jedino sta sam primeti da nije ok kod AB jeste da posle nekih 21h rada iz nekog razloga vrati default vrednosti karticama.
Jos uvek ne znam sta je razlog tome al ye to bas bezveze.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

moze link kako se to sve podesava?

-cclock <n> Set GPU core clock in MHz (0 for default). For Nvidia cards use relative values (e.g. -300 or +400)
-cvddc <n> Set GPU core voltage in mV (0 for default). For Nvidia cards use relative values (e.g. -300 or +400)

Nakon raznih intervencija proradila GPU 03. Nisam uspio odgonetnuti koja je to kartica. Jednostavno koju god skinem /sve sam izmenjao/ ostane 5 a 3-ća padne na 18mh/s.
Jeste Phoenixminer i AB .. ja ne znam bez njega to podesiti.
Hvala svima na pomoći!
"vladanr" Molim te ako mozeš copy-paste, sa jednog riga tvog pa ću se tako lakše snaći . Ovo sa linka koji si postovao, je za mene džungla.

kucas ove napisane komande, samo n zameni sa vrednoscu kloka

Nakon raznih intervencija proradila GPU 03. Nisam uspio odgonetnuti koja je to kartica. Jednostavno koju god skinem /sve sam izmenjao/ ostane 5 a 3-ća padne na 18mh/s.
Jeste Phoenixminer i AB .. ja ne znam bez njega to podesiti.
Hvala svima na pomoći!
"vladanr" Molim te ako mozeš copy-paste, sa jednog riga tvog pa ću se tako lakše snaći . Ovo sa linka koji si postovao, je za mene džungla.
Ovo je rig sa 6 580-ica

PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -wal walletadresa -worker ime -epsw x -mode 1 -log 1 -mport 3333 -etha 0 -ftime 55 -retrydelay 1 -tstop 89 -coin eth -cvddc 830,820,820,820,820,820 -mvddc 830,820,820,820,820,820 -cclock 1126 -mclock 2130

Hvala vladanr!
I kod mene su iste kartice !!

Da li je jos nekome na ethermine pool-u uvecan broj stale-ova poslednjih par dana (stale-ova koje pokazuje ethermine statistika na sajtu)? Meni je sad cesto na nekih 5%, a znam da je ranije obicno bilo 1-2%

Nisam primetio da se nešto menjalo, i dalje je 1-3%, ali obratiću pažnju u narednim danima

Vidim da Asus Strix RTX3080 trazi 3 X 8 pina a ja imam samo jos jedan slobodan kabl koji sam dobio uz Seasonic napajanje.
Na samom napajanju imam slobodan jos jedan izlaz za PCIe ali nemam kabl (jer imaju tri PCIe zilaza ali se dobijaju samo dva kabla).

Sta mi je ciniti?

Hvala

P.S. zasto vise ne moze da se doda Benchmarkforum na TapTalk? Stalno prijavljuje neku gresku

Poslednja izmena:
Mislim da sam skoro na Redditu čitao da ljudi kače samo 2x8 i da to radi bez problema. Evenutalno neki adapter/račva?

P.S. Novi forum nema (trenutno) podršku za TT, a kad će - ne znamo...

Je li imao neko priliku da testira msi 3060ti gaming verzija sa 2 venta?

Moze jedno pitanje za iskusne. Uzeh skoro 3080 za gejming, medjutim rekose mi drugari da mi dzabe skuplja prasinu kad se ne igram, pa da je uposlim da kopa Eth. E sad, imam Evga 3080 ftw3 i namestio sam sledeca podešavanja :
+1650 mem
-200 core
PL 62%
Fans 65%
Temperature su: 49c gpu, 90c memory junction
Dobijam 101mh/s
Kad oborim OC memorije na 1400 padne hashrate na 98mh/s ali temperature ostaju u stepen iste.
Zanima me da li je ovo safe overclock za 24/7
Radi vec 3 dana, imam 1% stale, nemam reject delova.
Da li da oborim PL na 60 i mem na 1300, tako imam 96mh/s ali mem junction padne na 88c?
Hvala na savetu.

Ala si ti to nasvirao svaka ti cast. Memoriju spusti na 1200+ ostalo sve ok

Ko je imao dodir sa ovim karticama, mogu li majnovati? AMD FirePro S10000 Dual GPU Blender Pro Renderer 24680
mogu li uopšte majnovati ?

Poslednja izmena:
Nema glupih pitanja samo glupih odgovora sto bi se reklo ;)
Nema potrebe da siluje kartu za isti ili dlaku manji hash i manju potrosnju...

Vrh Dno