Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Xfx fatboy 8gb micron memorija

Koja je razlika u odnosu na 580, po pitanju mininga, pretpostavljam da je sve isto manje-više?!

Isti hash, nema razlike osim malo veći takt GPU-a što ti ne znači ništa za mining...

Kod mene je na 590 nesto visi napon pa samim tim trosi vise..
Takodje zahteva 8pin + 6pin napajanje da bi radila.

ma to su tolko sitne razlike da nije vredno pomena, kad staviš napon na oko 0.9v i 1120 za GPU..
Inače hiveOS radi ko doxa...

h110rig.png

nisam merio ukupnu potrošnju al ne bi trebalo preko 1.1-1.2kw iz zida.

Poslednja izmena:
Pre ce biti 1.3-1.4

Sta je ovo, ne bacaju ni punih 30? XFX 580 su mi po 32 bacale

Nema teorije da ti vuče samo 1.2-1.2kW sa 12 kartica. 6 kartica na 850mv je oko 750W iz zida, možda malo manje. Tako da ovo može i 1.5kW da vuče. :)

Na kojim napajanjima teraš ovo? (ili napajanju)

moguce je poshto ih je zavrnuo do poda shto se i vidi, chim daju "samo" 28, a 590-ke su 12nm i malo manje troshe. 1.1 mozda malo tezhe, ali 1.2-1.3 izvodljivo

Pa 0.9v nije baš do poda, vidjao sam da su neki na 0.8v spuštali. To bih rekao da je do poda. :D

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

to su naponi koje je on upisao, ali pitanje je koliki su zaista i da li uopshte i reaguje na to podeshavanje.
jer ukoliko ne reaguje, kad tako obalish klok, on sroka i napon shta god da ti setujesh, cenim da je max 850mv na 1060mhz.

Meni ni na jednoj karti nije spuštalo na 850v, a pojedine sam držao na 1050. Mereno unimerom na svakoj karti posebno.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

1100mhz na 810mV samo ne moze uz svake drivere i moraju se upucati taktovi u biosu da ne bi kad pukne pool otisla u idle pa startala sa velikim taktovima, karte se mogu sve podesiti treba ih u loadu podesiti na najnizi napon i onda te taktove i napon ganjat u biosu uz odgovarajuci driver, razne vrste drivera prave nestabilnost.

Da nađem lopova na ću da vidim koja je potrošnja, napajanja su 2x raid 1.2kw gold. 30mhs i da hoću ne može ovo su 470/570 kartice i par xfx-a 480 sa hynix memorijama sve kartice su 4gb...

470ke su puno stedljivije od 570ki, ja imam 4-5 komada, u SMOS mi pokazuje 50w a 580ka skoro 50% vise sa skoro istim setovanjima.
0-02-05-93e34c34090a2d9020b14addbe8507b679d657b8f0cdaeafdc61d7383dd7fecb_baebf313.jpg

470-ke ,580-ke,480-ke (bar ove koje ja posedujem nitro i xfx) sve mogu da se podese da trose priblizno mereno iz zida na eth-u.Jel' vi tim software-ima sto slikate verujete na rec ili merite iz zida-proveravate?

Bez merenja iz zida nema ništa. To očitavanje njihovo nije tačno. Napon direktno sa karte unimerom i potrošnja iz zida.

470-ke ,580-ke,480-ke (bar ove koje ja posedujem nitro i xfx) sve mogu da se podese da trose priblizno mereno iz zida na eth-u.Jel' vi tim software-ima sto slikate verujete na rec ili merite iz zida-proveravate?

Ovo sto sam slikao lako mogu i da proverim, to mi neka test masina, stoji pored stola, javljam veceras.

^Postoje tacne tacke na kartici na kojima se moze izmeriti napon za razlicite delove kartice, to naravno vazi za karte koje nemaju backplate.
Svakako nije nesto bez cega ne mozes da zivis pa ako nisi tolko znatizeljan nema potrebe da trazis.

Evo screena za ono sto sam pricao...
Obrati paznju da SMOS gore pokazuje potrosnju samo za gpu chip dok dole u zbiru pokazuje skoro pa tacnu potrosnju za ceo sistem. Na jednoj slici je potrosnja u idle a na drugoj u full load.
Screenshot_20201008-161222_Chrome.jpg20201008_233500.jpg20201008_233713.jpg

Zašto baš pominjete (već više puta) drajvere 20.4.2 ? Zar nije svejedno koji u onom opsegu? Na btctalk phoenix miner kaže da su svi dobri od 18.12.1.1 to 19.7.5 i od 19.12.2 to 20.8.1 i da bi trebali kopati do epohe 372-373 na winu. Ja nešto ne verujem u to ali ajde videćemo. Ne sećam se da li sam svuda gasio visual effects ali uvek se na winu nađe nešto da sere ili jede resurse..
Ja koristim 19.7.5 i noćas sam morao reinstalirati par komada gde je stalo kopanje sa starim 18.6.1 tj počele karte da bacaju po 2 mh/s.
Nego hteo sam pitati za te 20.4.2 imaju li neku prednost ili šta? Kod njih je promenjena i drugačija i instalacija, ja sam u 2-3 navrata ih pokušao instalirati na različitim mašinama (asrock h81 btc ploče, 470 kartice) i nije htela da mi prođe instalacija tj da završi valjda. Ne sećam se šta je bio problem ali nikako nije htelo da mi proradi pa sam se vratio proverenim 19.7.5.

Zato sto provereno rade 20.4.2

Ma provereno kao i svi ostali... Zapravo kontra, baš ti 20.4.2 su me zezali, noćas ću baš probati još jednom da ih instaliram na jednom rigu da se podsetim tačno u čemu je problem.
Može li iko da napiše jednu prednost tih drajvera u odnosu na druge? Ja mislim da ne, isti su.

ma jos je na windowsu neki 6-7 epocha to je max mjesec dana i kraj sto se tice 4GB kartica

Ja ih najpre proverim na igrama pa posle na mining i to je to. Ultra stabilno na sve strane i to je moja procena.

Ma provereno kao i svi ostali... Zapravo kontra, baš ti 20.4.2 su me zezali, noćas ću baš probati još jednom da ih instaliram na jednom rigu da se podsetim tačno u čemu je problem.
Može li iko da napiše jednu prednost tih drajvera u odnosu na druge? Ja mislim da ne, isti su.
Rade odlično drajveri 20.4.2. Na više tipova kartica sam instalirao ove drivere, Jedno na MSI RX560 4GB nisam mogao da instaliram kao update, nego sam morao full instal setup ,zajedno sa onim ATI-jevim softverom.

Gigabyte h110 d3a, kako namestiti bios da majnujem sa fleske(hive)? Nesto nece, ili meni neka glupost promice

Gigabyte h110 d3a, kako namestiti bios da majnujem sa fleske(hive)? Nesto nece, ili meni neka glupost promice
Probaj da menjaš ono za storage na legacy.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Vrh Dno